Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs One Piece Evreni Genel Güç Seviyeleri ve Parametrelerine Dair Tartışma Başlığı.

Aklı başından bir kuma bence çok rahat sağ kol seviyesi edebilir.Hatta Satürn’e göstereceği performansa bağlı olarak amiral bile olabilir.Reisi çok küçümsemişim zamanında.
Ya bence öyle bakmamak gerek. Battle Shounen'lerde yaşayan, serinin daha geç safhalarına kalan karakterler kümülatif olarak giderek güçlenirler. Hele de OP gibi uzun soluklu bir seride Kuma gibi çok erken zamanlarda görünüp sonra kaybolan bir karakter ister istemez geri geldiğinde daha iyi featler gösterecektir.

Ha benim için Kuma hep sağ kol potasında idi ve en iyi 2-3 paramecia meyvesinden birinin sahibi idi, ancak tek sorunu dayanıklılık idi. Thriller Bark sonrası yorgun ve yaralı bir Zoro'dan blitz yiyip, üzerinden dumanlar çıkaracak bir hasar almıştı.

Şimdi o zamana dönüp bakınca Saturn'ün atağını dağılmak üzere olan haliyle bile durdurabiliyor olması elbette plot gerekliliğinden başka bir şey değil.

OP bence çok öyle değerlendirilecek bir seri değil. Gerçi OP skala tarzı değerlendirmelere açık bir seri bile değil artık. Nitekim karakterlere gömlek biçmek bence gereksiz. Ya da geçmişte düşündüklerimiz otomatikman yanlış demek değil.

Ya bence öyle bakmamak gerek. Battle Shounen'lerde yaşayan, serinin daha geç safhalarına kalan karakterler kümülatif olarak giderek güçlenirler. Hele de OP gibi uzun soluklu bir seride Kuma gibi çok erken zamanlarda görünüp sonra kaybolan bir karakter ister istemez geri geldiğinde daha iyi featler gösterecektir.

Ha benim için Kuma hep sağ kol potasında idi ve en iyi 2-3 paramecia meyvesinden birinin sahibi idi, ancak tek sorunu dayanıklılık idi. Thriller Bark sonrası yorgun ve yaralı bir Zoro'dan blitz yiyip, üzerinden dumanlar çıkaracak bir hasar almıştı.

Şimdi o zamana dönüp bakınca Saturn'ün atağını dağılmak üzere olan haliyle bile durdurabiliyor olması elbette plot gerekliliğinden başka bir şey değil.

OP bence çok öyle değerlendirilecek bir seri değil. Gerçi OP skala tarzı değerlendirmelere açık bir seri bile değil artık. Nitekim karakterlere gömlek biçmek bence gereksiz. Ya da geçmişte düşündüklerimiz otomatikman yanlış demek değil.
Ya bana şu an karakterleri güncel featleri ile değerlendirmek en mantıklısı bence.Misal örnek olarak şu an güncel Croco şu an komutan seviyesi diyebiliriz şimdi gidipte adamı Alabasta featleri değerlendirmek yanlış olur.

Sizce Gorosei'nin seviyesi ne kadardır? Saturn üzerinden bakınca yorumlaması biraz zor geliyor. Bazı sahnelerde amiral etmez gibi gelirken bazı sahnelerde yonko seviyesi hissiyatı veriyor.

Bazı sahnelerde amiral etmez gibi gelirken bazı sahnelerde yonko seviyesi hissiyatı veriyor.
Hangi sahnelermiş onlar hocam? Adam zaten totali amiral edecek bir ekibi hax'i sebebiyle hareket bile ettirmiyor yere çiviledi hepsini.

Hükümet tarafında ekstradan 5 tane Yonko seviye adamın bulunması ne kadar mantıklı(Tanrı Şövalyelerinin varlığı da bilinirken hele) bilemiyorum ama Satürn bile zaten Big Mom+ duruyor şu an için. Belki Karasakal da olabilir. Ama asla Kaido ya da Shanks seviyesinde değildir gibi duruyor.

Hangi sahnelermiş onlar hocam? Adam zaten totali amiral edecek bir ekibi hax'i sebebiyle hareket bile ettirmiyor yere çiviledi hepsini.

Hükümet tarafında ekstradan 5 tane Yonko seviye adamın bulunması ne kadar mantıklı(Tanrı Şövalyelerinin varlığı da bilinirken hele) bilemiyorum ama Satürn bile zaten Big Mom+ duruyor şu an için. Belki Karasakal da olabilir. Ama asla Kaido ya da Shanks seviyesinde değildir gibi duruyor.
Hax olarak güçlü duruyor gerçekten ama onun dışında fiziksel olarak bir Yonko seviyesi eder mi emin olamadım. Bonney'den aldığı ufak bir yarayı bile iyileştirmesi böyle düşünmem de etkili oldu biraz. Aynı şekilde saldırı gücü olarak da Yonko seviyesi eder mi belirsiz.

Gorosei'nin hepsinin olduğu ortamdan Sabo'nun çıkabilmesi de sorgulattı bana seviyelerini. Hepsinin Yonko ayarı çıkacağını ben de düşünmüyorum amiral veya ona yakın seviyelerde olmaları daha mantıklı gibi. Hepsinin seviyesi de aynı olmayabilir tabi.

Bonney'den aldığı ufak bir yarayı bile iyileştirmesi böyle düşünmem de etkili oldu biraz.
Bence bu pek gösterge değil. Sonuçta saldırıyı bilerek yiyor ve yeteneğini tanıtmak için bir sahne o.

Gorosei'nin hepsinin olduğu ortamdan Sabo'nun çıkabilmesi de sorgulattı bana seviyelerini.
Sabo'ya + yazar bence Gorosei'ye eksiden çok.

Hepsinin Yonko ayarı çıkacağını ben de düşünmüyorum amiral veya ona yakın seviyelerde olmaları daha mantıklı gibi. Hepsinin seviyesi de aynı olmayabilir tabi.
Şu an için Big Mom'dan başlar gibi duruyor seviyeleri. Ama Oda bu belli de olmaz. Bakarsın tayfadan üyelerle dövüşürler ve amiral bile etmez noktasında görür herkes. Tabii ben bunu çok düşük olasılık görüyorum.

Sizce Gorosei'nin seviyesi ne kadardır? Saturn üzerinden bakınca yorumlaması biraz zor geliyor. Bazı sahnelerde amiral etmez gibi gelirken bazı sahnelerde yonko seviyesi hissiyatı veriyor.
Şu an için Amiral+ duruyorlar.Ama aralarında hiyerarşi varsa en güçlüleri Kaido level çıkabilir belki

maxresdefault.jpg

Bu gorosei venusü temsil ediyor. Nasıl ki satürn safiri temsil ediyorsa venusde elması temsil ediyor. Elindeki kılıcıda hesaba katarsak zoro ile eşlesecek gibi duruyor. Eğer zoro bu adamı alırsa one piece evreninde elması kesebilen tek kılıç ustası olacak. Bu eşleşme olana kadar zoro ne kadar power up alabilir? Tahminen amiral seviyesi olur. Bu da demek oluyor ki goroseiler amiral seviyesinde demek yanlış olmaz. Bu varsayım doğru olabilir ancak shounenlerde güç artışı dengeli değil (özellikle one piecede) odanın plotu nereye varır kestirmek zor

Sizce Magellan'ın seviyesi ne kadardır aşağı yukarı? Impel Down bölümlerine tekrar bakarken adamın olduğu ortamda baya üstünlük kurduğunu fark ettim. Bana en az sağ kol hatta sağ kol üstüymüş gibi geldi yer yer. Shiryu ile denk oldukları söylenmişti gerçi ama Shiryu bana hiçbir zaman o kadar güçlüymüş hissiyatı veremedi açıkçası.

Magellan, OP'deki zaman atlaması öncesi ve sonrası arasında oluşan tutarsız güç sistemi tasarısında sıkışan bir karakter.

Featlerine bakarsan sağ kol en az. Ancak günümüz de hakisine bakar gücü. Bekleyip göreceğiz.

Sizce Magellan'ın seviyesi ne kadardır aşağı yukarı? Impel Down bölümlerine tekrar bakarken adamın olduğu ortamda baya üstünlük kurduğunu fark ettim. Bana en az sağ kol hatta sağ kol üstüymüş gibi geldi yer yer. Shiryu ile denk oldukları söylenmişti gerçi ama Shiryu bana hiçbir zaman o kadar güçlüymüş hissiyatı veremedi açıkçası.
Temizinden sağ kol veya yc1.5 gibi duruyo.

Herkes Ryuma Zoro'nun babası diye bahsediyor youtube'ta falan ama ben bir şey mi kaçırdım? Zoro ile çok benzemeleri dışında gen bağı olduğunu açıklayan bir bölüm falan var mıydı mangada?

Herkes Ryuma Zoro'nun babası diye bahsediyor youtube'ta falan ama ben bir şey mi kaçırdım? Zoro ile çok benzemeleri dışında gen bağı olduğunu açıklayan bir bölüm falan var mıydı mangada?
Zoro'nun babası Roronoa Arashi adında, Shimotsuki ailesinden bir adam. SBS'de açıklandı. Annesinin adı da Tera.

Ryuma ile bağı ise ikisinin de Shimotsuki kökenli olması.

Zaman atlaması öncesi amiral seviyesinde görüyordum kendisini. Oda Aramaki'yi seriye ekleyeceğine bu karakteri biraz daha parlatsaydı yeni amiral olarak görmek isterdim.

Sizce Zoro Kid ve Law'dan güçlü müdür? Bazı fanları net üstüne koyuyor ama bence pek fark yoktur aralarında. Hatta Law biraz daha güçlü gibi geliyor bana şuan. Zoro'dan tek eksiği kral hakisi bence. Eskiden dayanıklılığını da düşük bulurdum ama Big Mom dövüşünde baya dayanıklılık gösterdi.

Law > Zoro > Kid gibi geliyor bana.

Hatta Law biraz daha güçlü gibi geliyor bana şuan.
Katılıyorum. Muhtemelen Zoro'nun saldırıları genel anlamda daha yıkıcı, dayanıklılık olarak da pek fark yok ama Law'un gücü daha hax. Ama Kid'in üstündedir Zoro.

Bir de bana karşısındaki rakibe göre bu ikisinin avantajları değişir gibi geliyor. Mesela King gibi fiziksel bi canavara karşı Law Zoro'dan daha çok zorlanırdı (belki yenilirdi) ama Law'un Big Mom'a yaptığı son vuruştaki etkiyi de Zoro herhangi bi saldırısıyla yapamazdı. Belki yanlış düşünüyorumdur.

Son düzenleme:
Queen'in Katakuri'den güçlü olduğunu düşünüyor musunuz? O kadar ödülü olmasına rağmen Cracker'den bile dayak yer itibarı bıraktı gözde. King'le en ufak bi denklik hatta yakınlık bile görmedim ben.

Queen'in Katakuri'den güçlü olduğunu düşünüyor musunuz? O kadar ödülü olmasına rağmen Cracker'den bile dayak yer itibarı bıraktı gözde. King'le en ufak bi denklik hatta yakınlık bile görmedim ben.
Queen vs. Katakuri orta zorluk olur bence. Katakuri öyle aman aman zorlanmadan kazanır. Direkt uyanışla dalarsa daha çabuk da bitirebilir tabii.

Ben Canavar Korsanları'nı ne bazılarının düşündüğü kadar zayıf, ne de bazılarının düşündüğü kadar güçlü görüyorum.

Cracker'dan büyük ihtimalle dayak yemez Germa ıvırzıvırları falan da eklenince.

Katakuri>King>>>Smothie<=>Queen>Cracker>>Jack>Snack bence.

Smoothie büyük hayal kırıklığı Oda güçlü falan diye övse de. Jack dümdüz bir adam hiçbir numarası yok dayak süngeri gibi. Snack'in feati yok. Katakuri ve King en tatmin edicileri. Queen ve Cracker da fena değil.