Bence tam tersine, o ağırlamaları yapmasa o zaman dost değil düşman olurdu. Harald diyor ki gelirsin, yersin içersin başımın üstünde yerin var ama ben senin ekibine katılamam benim davam var. Harald'a Rocks'ı harca dediklerinde, Harald kabul ediyor ama çok ciddi bir dövüş de olmuyor Harald da gönülsüz. Kaldı ki bir kralın gözünde, ne kadar hakikatli, delikanlı, serden geçti takılsa da Xebec bir korsan. Reverie'nin anasını ağlatmış bir anarşist.
Adamla ilk tanışmaları, Harald, reverie de koştururken, Xebec'i görüp kralları kaçıran bu olmalı ben buna kurban gitmem, onu yakalayıp, iş görürüm" tarzı bir yaklaşım sergiliyor zaten.
Ve Xebec sonra Elbafa gelip, Harald'a ilk teklifini yaptığında Harald
net cevap veriyor. Hatta Rocks ekibine de "
Eğer bu adamı takip ederseniz hepinizin sonu felaket olacak" diyor.
Sofra kuruyor ama Asla Xebec ve oluşumunu onaylamıyor Harald. Xebec, Harald'a yapmaya çalıştığının bir "
Korsan Cenneti" kurmak olduğunu, onu yaptıktan sonra da dünyanın kralı olmak istediğini söylüyor. Seçkin bir krallığın kralının neden bu adamla aynı tarafta olsun ki ?
Harald teklifi reddettikten sonraki Rocks korsanlarının tam kadro kurup aktif takıldığı dönem 16 yağma yaptığı, 76 gemi batırdığı, 14 liman yaktığı, 1 krallığı yıkıntılarla bıraktığı ve pek çok özel suç işlediği söyleniyor. Sonra da bir ülke kralı neden bu adamla iş birliği yapmıyor deniyor

Harald'ı Luffy sananlar var aramızda sanırım.
Kaldı ki Harald tam bir hükümet köpeği de değil.
Bu sayıda yaşanan olaya bakarsak eğer O çok istediği Dünya Hükümeti üyesi devlet statüsünü kaybetme pahasına destekçisi olan halklara yardım etmek için bir marine gemisine saldırdığını da görüyoruz. Bu da şu demek, adam Xebec'e inanmıyor ki yeterli sebebi de var.
Hatta bu olaylardan ve Xebec'in ismi iyice kötüye çıktıktan sonra Xebec Elbaf'a yine geldiğinde bu sefer Harald direkt Xebec kadar kötü şöhretli birini krallığında istemediğini açıkça belirtiyor. Harald, Xebec'e bence Hükümete dair gözlemlerinde hak veriyor ve hükümetin ne mal olduğunu da biliyor ancak Xebec gibi tüm müttefiklerini davy back dövüşleri ile oluşturmuş kimse ile güven üzerine hiç bir ilişkisi olmayan bir adamın da hükümete alternatif olmayacağını hatta Rocks ekibinin sonunu getireceğini düşünüyor ki tarihi açıdan da böyle oluyor.
Harald'ın tek hatası, kendi mirasından sırf Barbar kökenleri var diye Dünya Hükümeti gibi esas barbarların yönettiği bir topluluğa girip medeniyetini geliştireceğini düşünmesi. Türkiye'deki, Avrupa Birliği türküsü çağıran atalarını barbar sanan Beyaz Türk'ler gibi Harald
Yani günün sonunda empati kurulabilir ve istikrarlı birisi ancak en iyi lider olmadığı da ortada. Fakat Rocks konusunda adam başından beridir çok net, yani o nokta da bir "yamuk" ya da "hata" yok bence.
Yanına Rayleigh'yi almayan, Xebec'den kaç yaş küçük Roger gelip adamın adasını basabiliyor. Rocks'a Harald katılsa, Hükümet mi indirecek cidden ? O yüzden inanmaması Harald'ın çok doğal. Kaldı ki, Xebec gibi kaotik bir adam kral olunca bu hükümetten daha iyi olacağının garantisini kim veriyor ?
Neyse uzattım epey, Evet Harald'ın, Elbaf'ın yükselişine dair yanlış bir çıkarımı var bu doğru burada hatalı ancak Xebec ile ilişkisinde istikrarsız hiç bir şey yok. Harald misafirperver, Xebec'de yüzsüz diye, Harald, kendi deyimi ile bir "villain" a kılıç kaldırmamalı mıydı yani ? Tartışılır. Doğru karardı demiyorum ancak Harald'ın ikilemi gayet anlaşılabilir bir şey. Gördüğümüz her karakter on numara kararlar alsa seri çok sığ olur zaten (ki öyle biraz) o yüzden Harald gibi tipler bence bir derinlik katıyor hikayeye. Xebec, Harald'a göre çok sıkıcı bir çar bence. Roger'ın Dejenere versiyonu gibi. Dövüş stili aynı, hayaller benzer, aşırı enerjik olmaları vs