Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece 1153 Tartışma / 1154 Öngörü

Trao

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
1153. Bölüm: Loki'nin Doğuşu

Loki karakteri geçmişinde acılar çekmiş kötü karakter klişesine doğru bayır aşağı gidiyor.
Loki kötü bir karakter olarak tanıtılmadı, daha çok haylaz, yaramaz, iyilik-kötülük fazla umursamayan ve kafasının dikine giden bir karakter gibi bir şey olarak anlatıldı ki bu hali daha uygun bence karakterine.

Zoro & Luffy karışımı gibi geldi, Zoro kadar gururlu ve kendine bağlı, Luffy kadar dengesiz.

Loki kötü bir karakter olarak tanıtılmadı, daha çok haylaz, yaramaz, iyilik-kötülük fazla umursamayan ve kafasının dikine giden bir karakter gibi bir şey olarak anlatıldı ki bu hali daha uygun bence karakterine.

Zoro & Luffy karışımı gibi geldi, Zoro kadar gururlu ve kendine bağlı, Luffy kadar dengesiz.
Hmm, Hokage heykellerini boyayan yaramaz ama dışlandığı için dikkat çekmek isteyen Naruto gibi yani.
KOVSzfD.png

Hmm, Hokage heykellerini boyayan yaramaz ama dışlandığı için dikkat çekmek isteyen Naruto gibi yani.
KOVSzfD.png
Spoilerdaki çocukluk eylemleri öyle gözükse de tam öyle de sayılmaz, Naruto iyi biri, öldürmek yerine konuşarak ikna etmeye çalışıyor.

Ya Loki'ye benzeyen bir karakter var mı bilemem ama birazcık da olsa Karayip Korsanları'ndan Jack Sparrow gibi diyebiliriz belki. Yani eylemlerinin sonucu iyi/kötü olsa da genellikle o an yapmak istediği şeyi yapıyor. İyilik yapmak için iyilik veya kötülük yapmak için kötülük yapmıyor. Kendine ait kuralları var ve bu kuralları uyguluyor. Bu açıdan da Luffy & Zoro'ya benziyor.

Mesela Luffy ve Zoro da canları ne isterse (Zoro bazen kaptanı ne isterse) onu yapıyor. Bu sonuç bazen etrafı için tamamen affedilemez bir kötülük gibi gözükürken, geniş perspektifte de iyilik olarak gözükebiliyor.

Tenryubito yumruklaması mesela. Genel itibariyle kötü kabul edilen bir eylem. Hatta tayfayı dağılma noktasına getirdi, birçok korsanın paketlenmesini sağladı. Ama yapmak istedi ve yaptı, o kadar yani. Tam bir beyaz veya tam bir siyah karakter değil.

Loki garip bir char olacak bakalım, flashbacklerde daha detaylı göreceğiz inşallah.

Spoilerdaki çocukluk eylemleri öyle gözükse de tam öyle de sayılmaz, Naruto iyi biri, öldürmek yerine konuşarak ikna etmeye çalışıyor.
Loki'nin babasını öldürdüğü daha kesinleşmedi.
Ya Loki'ye benzeyen bir karakter var mı bilemem ama birazcık da olsa Karayip Korsanları'ndan Jack Sparrow gibi diyebiliriz belki. Yani eylemlerinin sonucu iyi/kötü olsa da genellikle o an yapmak istediği şeyi yapıyor. İyilik yapmak için iyilik veya kötülük yapmak için kötülük yapmıyor. Kendine ait kuralları var ve bu kuralları uyguluyor. Bu açıdan da Luffy & Zoro'ya benziyor.
Hocam Loki işlenmeye başlanalı ne kadar oldu ki, ben şahsen karakteri bu kadar tanımıyorum.

Zamanla görürüz dediğin gibi.

Loki'nin babasını öldürdüğü daha kesinleşmedi.

Hocam Loki işlenmeye başlanalı ne kadar oldu ki, ben şahsen karakteri bu kadar tanımıyorum.

Zamanla görürüz dediğin gibi.
Babasını öldürdüğünü söylemedim ki, sadece Loki gerektiğinde herhangi bir kişiyi öldürebilecek tipte biriymiş gibi imaj çiziyor.
Naruto ise ne olursa olsun öldürmemeye çalışıyor. Sasuke örneği mesela. İlla doğru yola getiricem, kim çıkarsa çıksın karşıma diyordu.

O değil de Xebec de gram tasarım yaratmak ile uğraşmak istememiş Oda, bildiğin Teach'in brezilya şubesini çizmiş :D :D Çizim de çok asistan çizimi kokuyordu.

Hayırlısı bakalım... Bu arada Beyazsakal, Xebev'in altında çalışacak adam değil, şantaj ile zorla oradadır diyenlere hüzünlü bir haber oldu son bölüm.

Xebec için bakayım bir bölümde dedim Teachin babası olduğunu görünce resmen yıkıldım çünkü Dragonun Xebec oğlu olması beklentim hiç oldu.

Xebec’in tipine gelince tamam karakterin tipi bir korsan için gayet doğal ama direk teachi andırması hiç olmamış.Sırf babası belli olsun diye yapmış belli de insan biraz farklılık katar.

Xebec için bakayım bir bölümde dedim Teachin babası olduğunu görünce resmen yıkıldım çünkü Dragonun Xebec oğlu olması beklentim hiç oldu.

Xebec’in tipine gelince tamam karakterin tipi bir korsan için gayet doğal ama direk teachi andırması hiç olmamış.Sırf babası belli olsun diye yapmış belli de insan biraz farklılık katar.
Pembe nami, turuncu nami, mavi nami, sarı (dev) nami varken benzememesi ayıp olurdu. Adam net şekilde 3-5 farklı karakter çizebiliyor onu da her arc bi kişiye çizebiliyor.