Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece 1053 Tartışma / 1054 Öngörü

Bölüm Nasıldı?

• Çok İyi

Oy: 0 0.0%
  • İyi

Oy: 0 0.0%
  • Orta

Oy: 4 66.7%
  • Kötü

Oy: 1 16.7%
  • Çok Kötü

Oy: 1 16.7%

• Kullanılan toplam oy
    6
Pluton Wano'da mıymış!!! Adamın elinde kalan tek şey gizemleriydi, onun da içinden geçmek istiyor galiba. Zaten OP'un bu kadar sevilmesini sağlayan şey gizemleriydi; '' oda çok ii mangaka dostum, her şeyi birbirine bağlıyor'' safsatasını kendi kendine çürütüyor adam.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Antik silah Arabasta'da değil miydi a?
Özellikle resmi çeviriden kontrol ettim, cidden antik silahın Arabasta'da olduğunu düşündürecek tek şey Cobra'nın Crocodile o silahı ele geçirse bu ülkeyi anında elde eder yorumu. Oda maalesef silahın Arabasta'da olduğu düşüncesinden çok rahat bir şekilde kaçınabilir.

Ya Oda'ya Genius diyorlar adam küçük bir çocuk gibi düşünüyor aslında sağa sola "hint" bırakırken.

Misal ; Bu Oda bize ödül sistematiğini nasıl anlattı başta ?

Kişinin gücü, yendiği isimlerin önemi ve bundan mütevellit tehdit seviyesi, sivillere ve masumlara zarar verme potansiyeli ve de hükümete karşı gelmek gibi pek çok değişkenden yola çıkarak ödüller veriliyor Dendi. Ancak sonra hem Whole Cake Island sonunda hem de bu arkın sonunda bir gazete sahibinin ödülleri maniple ettiğini gördük ve Hükümetin ne hikmetse bunu durdurmak için 1 gram dahi gücü yok. :D :D

Onu da geçtim. Bu adam bize bu parametreleri sundu ancak kendisi buna hiç uymadı.

Misal bu adam Blackbeard'ın ödülünü, tarihrteki gerçek Blackbeard adlı korsanın ödülünün günümüz parasına çevrilmesiyle buluyor.

Ancak adamın icraatlere bak;

- En kötü jenerasyonun "en kötü" ismi.
- Whitebeard Korsanlarında bulunmak
- Shanks'a daha veletken çizik atmak.
- Whitebeard'ın 4. tümen komutanını öldürüp meyvesini çalmak ve sonra oradan çıkıp kendi tayfasını kurmak
- Ardından Whitebeard'ın 2. tümen komutanını canlı ele geçirip hükümete teslim etmek ve bu şekilde Savaş Lordu olmak.
- Sonra Savaş Lordu yetkisiyle Impel Down basıp en azılı mahkumları tayfasına katmak
- Sonra o tayfayla Marineford basıp, onca Marine'nin ve Beyazsakal korsanlarının gözü önünde en güçlü Yonko'yu öldürmek ve akabinde bilinen tarihte bir ilke atıp Beyazsakal'ın meyve gücünü çalıp kullanmak.
- Marineford'a meydan okumak.
- WB'nin bölgesine arazilerine çökmek
- WB korsanlarını ezici üstünlükle yenek
- Bonney'i yakalayıp Hükümete teslim etmek.

Ve tüm bunlardan sonra bu adamın ödülünü 2.2 diye açıkladılar :D Queen gibi bir low'un 1Milyar 320milyon beri ödülü olan yerde :D :D

Supernova 3 lüsü neden toplamda 9M aldı peki ? çünkü Kaido ile Linlin'in ödüllerinin toplamı 8.9M de ondan. İnsanlar Oda çok düşünüyor falan diyor da bu adam "ben bir yalan uydurdum duma duma dum" diye hikaye yazıyor :D :D

Bu arada Luffy niye 3M diyenler bence yanlış tepki gösteriyor. Bence esas sorun Kid ile Law niye 3M hele de Kidd.

Bölüme gelince "kötü" bölüm çünkü 1 aylık araya gireceğini söylemişsin. Satışlarının en çok düştüğü arkı yeni bitirmişsin. İnsan 1 aylık (4 bölüm demek bu) araya gitmeden önce en azından 23-25 sayfalık bir bölüm çizerdi ya.

Luffy'nin 3M olması normal bence,daha fazla bile alabilirdi hatta.Ben de Kid ve Law'un ödüllerinin çok fazla olduğunu düşünüyorum eğer Luffy 3M alıyorsa.Yıllardır Luffy'nin yaptıklarını ve Kaido'yu devirmesini geçtim hem Dragon'un oğlu hem de Nika/Joyboy olayı var.Buna rağmen Kid ile aynı ödüle sahip olması gülünç bence.
Benim asıl takıldığım Gorosei'nin bu kadar kafasız gösterilmesi.Koskoca Dünyayı yöneten adamlar serinin başından beri hiç başarılı bir iş yapamadılar :D D'yi sildireceğiz falan kafasındalar herifin dedesi denizci kahramanı herkes tanıyor adı D,babasını da tanımayan yok adı yine D :D Böyle adamlar nasıl 800 yıldır dünyayı yönetiyorlar o zaman dedirtiyor Oda.

3M Luffy
2.1M Law
1.9M Kidd

ideal olurdu benim açımdan.

Wano'nun en kötü 5 bölümü listesini güncellemem lazım şu bölümden sonra.
Ödülden tut da Apoo/Killer iletişimine kadar, her panel eğreti, her panel "neden ya" sorusu dolu..

Antik silah Arabasta'da değil miydi a?
Özellikle resmi çeviriden kontrol ettim, cidden antik silahın Arabasta'da olduğunu düşündürecek tek şey Cobra'nın Crocodile o silahı ele geçirse bu ülkeyi anında elde eder yorumu. Oda maalesef silahın Arabasta'da olduğu düşüncesinden çok rahat bir şekilde kaçınabilir.
Kardesim tüm dünyadaki One Piece okurlarının ortak görüşü bu. Bu sayıdan önce tüm dünya Pluton'u Arabasta'da diye biliyordu. Böyle twist olmaz olsun.

Buggy-SAMA sonunda hak ettiği konuma bir adım daha yaklaştı, sırada korsan krallığı var. 8)

Ryo'nun yeteneği sevdim ben, yalnız karakteri biraz garip çıktı tsundere misali değişim felan yaşamasın. :p

@Ronny sadece o değil ondan önce 193. sayı da da bahsi geçiyor bunun. Crocodile o silahın Arabasta'da bir yerde yattığını düşünüyor, Riku ise emin değil.
10.jpg

11.jpg

12.jpg

@Uncle Paulie @Earendill

Serinin geldiği şu noktada nelere nelere recton atıldığı için ben Pluton'un Wano'da çıkmasına pek şaşırmadım açıkçası. Bize ima edilen Alabasta'da olduğuydu tabi ki. Keşke öyle kalsaydı, Crocodile'ın çabalarını da boşa çıkarmış oldu bu bilgi.

@Uncle Paulie @Earendill

Serinin geldiği şu noktada nelere nelere recton atıldığı için ben Pluton'un Wano'da çıkmasına pek şaşırmadım açıkçası. Bize ima edilen Alabasta'da olduğuydu tabi ki. Keşke öyle kalsaydı, Crocodile'ın çabalarını da boşa çıkarmış oldu bu bilgi.
Crocodile'da bu gözü karalık var iken, Moria'nın da ötesine gidip solo girerdi Wano'ya. :D Uçabilmen yeterli zaten kendisi de havada hareket edebiliyor. :p Hükümet bunca yıl uçan adam eksikliğinden girememiş. :rofl Gerçi Moriah'da uçamıyor ama girmiş reis.

@Uncle Paulie @Earendill

Crocodile'da bu gözü karalık var iken, Moria'nın da ötesine gidip solo girerdi Wano'ya. :D Uçabilmen yeterli zaten kendisi de havada hareket edebiliyor. :p Hükümet bunca yıl uçan adam eksikliğinden girememiş. :rofl Gerçi Moriah'da uçamıyor ama girmiş reis.
Crocodile çekinmez giderdi ona hiç şüphem yok ama silahı elde edemezdi tabi . :D Moria reis tayfasını kaybetse bile Ryuma'nın bedenini ve kılıcını almayı başarmış. O da gözü kara bir karakter.

@Uncle Paulie @Earendill

Crocodile çekinmez giderdi ona hiç şüphem yok ama silahı elde edemezdi tabi . :D Moria reis tayfasını kaybetse bile Ryuma'nın bedenini ve kılıcını almayı başarmış. O da gözü kara bir karakter.
Ben Prime Moriah'ı komutandan geri görmüyorum şahsen özel isimler hariç. Oda mübalağa da yapsa Thriller Bark sonunda kendisinin güçten düştüğünden ve zamanında Kaido ile denk dövüştüğünden bahsedildi. Elbette bu Oda'nın abartması hepimiz biliyoruz ancak, şiçibukaylar sıradan komutanlardan daha özel tipler bence her zaman. Hem tasarım/hem serideki önem açısından. Ben çoğunluğun aksine Snack'in, Peros'un falan bir Croco, bir Hancock ile denk tutulacağını falan düşünmüyorum hiç.

@Uncle Paulie @Earendill

Ben Prime Moriah'ı komutandan geri görmüyorum şahsen özel isimler hariç. Oda mübalağa da yapsa Thriller Bark sonunda kendisinin güçten düştüğünden ve zamanında Kaido ile denk dövüştüğünden bahsedildi. Elbette bu Oda'nın abartması hepimiz biliyoruz ancak, şiçibukaylar sıradan komutanlardan daha özel tipler bence her zaman. Hem tasarım/hem serideki önem açısından. Ben çoğunluğun aksine Snack'in, Peros'un falan bir Croco, bir Hancock ile denk tutulacağını falan düşünmüyorum hiç.
Prime Moriah'ı bende komutanlardan geride görmem şahsen Marco, Katakuri falan gibi istisnalar hariç. Kaido ile dövüşebilmiş olması bile büyük başarı başlı başına. Shichibukailer zaten komutanlara göre daha önemli bir yere sahip seride. Snack, Jack, Peros falan bunların üstündedirler.

Mihawk, Doflamingo, Hancock, Weevil, Crocodile vs. şu isimlere bakınca özel oldukları hissediliyor.

@Ronny

Özel isimler derken ben de sağ kolları kast ettim tabii ki. Prime Moriah max sağ kol eder diye düşünüyorum, ama belirsiz olduğundan net bir yere koymadım üstlere. Tüm sağ kollar Prime Moria'yı alır derim.

Doflamingo zaten tek başına Tiç'i dışarda tutarsak serinin en özel villainı kesinlikle.

Bu arada amiralin Canavar Korsanlarını dövmesiyle ilgili yeni bir bilgi var;

Official çeviriye göre King ve Queen kendileri dalmış Ryogukyu'ya. Ryo, "Size benimle uğraşmamanızı söylemiştim" gibisinden bir şey söylüyor.

unknown.png

@Ronny

Özel isimler derken ben de sağ kolları kast ettim tabii ki. Prime Moriah max sağ kol eder diye düşünüyorum, ama belirsiz olduğundan net bir yere koymadım üstlere. Tüm sağ kollar Prime Moria'yı alır derim.

Doflamingo zaten tek başına Tiç'i dışarda tutarsak serinin en özel villainı kesinlikle.

Bu arada amiralin Canavar Korsanlarını dövmesiyle ilgili yeni bir bilgi var;

Official çeviriye göre King ve Queen kendileri dalmış Ryogukyu'ya. Ryo, "Size benimle uğraşmamanızı söylemiştim" gibisinden bir şey söylüyor.

unknown.png
Moria hakkında çok bir şey bilmiyoruz o yüzden net seviye biçmek zor ama sağ kol seviyesinin üstünde olacağını sanmıyorum bende. En fazla King ayarı falandır herhalde prime halinde.

Ryokugyu sağlam şov yapmış ya o zaman. King ve Queen kendileri daldıkları halde bu duruma düştülerse amiral seviyesinin farkını bir kez daha anlamış olduk.