Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Comics Odin’nin bazı featleri

Uchiha Madara

Devrimci Baykuş
Üstat Kullanıcı
Odinin baya küçümsendiğini düşündüğüm için böyle bir konu açma gereği duydum.Yanlışım varsa düzeltin lütfen

Evrendeki Her şeyi baştan yaratır

F3CCCC2D-2BC4-450B-91EF-175A2FDC1DC2.jpegC0AAA324-37B5-4499-8170-206B9718E1A7.jpegA89ECD31-3B7F-458A-BF8F-F414897968A3.jpeg

Odinin ölümünü LT bile fark eder

Düzenle
5-E584-DDC-05-CD-40-B7-A2-FB-5-FC7-D9-DBCDC6.jpg

Odin ve Surtur’un savaşı 9 diyarı sallamıştır

DB88-B442-2144-4-E68-AF16-A96287112224.jpg

Bir evreni yok edicek kadar gücü olduğun söylenmiştir

C36-F715-A-F70-F-4664-BFDF-95-C089-DFC358.jpg

Bir vuruşu ile Hela’yı öldürür

A82E64EB-B6DB-42C0-9E69-0C40E1E32447.pngCD9DE4D9-0B4B-4858-AF5B-4C72208BA5A8.png

Hela ile Mephisto’nun koyduğu mührü tek el hareketi ile bozmuştur

1AA6EC55-7365-4E2E-B294-B6C694392B6A.jpeg1A259198-C137-4F39-A367-3BE682FEDAD6.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Evrendeki Her şeyi baştan yaratır
Öyle bir şey yapmıyor orada sanırım.

Bir evreni yok edicek kadar gücü olduğun söylenmiştir
Oradaki "overthrow" deyimi yok etmekten ziyade "yıkmak" , "devirmek" , "altüst etmek" demek oluyor. Yani evren karışır gibi bişi. Ayrıca orada "Bir dünyayı yokedecek güçten bir evreni devirecek güce varıncaya kadar güç var ancak kardeşlerimi kurtaracak kadar yok." diyor. Orada Odin'in ekstra bir güce kavuştuğu fikri var gibi. Hem etrafındaki efekt hem de söylemleri sebebiyle.

Odin evren yaratamaz ya da yok edemez. Asla yaşanmadı bu.

Çoklu galaksiliğili bile yer yer sorgulanan birisi kendisi.

Evrendeki her şeyi bastan yaratır gibi bir durum yok yanlış yorumlamışsın o kısmı.

9 diyarı sallaması çoklu solar system.Galaxy bile değil.Hela'yı yenmesi de keza Galaxy level feat olmaya uzak.

Lt'nin ölümünü farketmesinin pek bir değeri yok.

Overthrow; devirmek alt üst etmek zaten Nabu açıklamış.Bu da olağan üstü bir durum değil.Superman bile kontrolsüz şekilde evrene salsa kendini bir süru gezegeni yaşam formunu yok ederek evreni alt üst edebilir

Şimdi derste olduğumdan resimlerle destekleyemeden benim okurken rastladığım bazı featlerini yazayım.

Thor ile beraber Mangog'tan dayak yiyor.Aynı hikayenin devamında Jane foster(Kadın Thor.Bildigimiz Thor'la birbirine çok yakın seviyedeki bir karakter.)Mangog'u Güneş'e atarak yeniyor.

Jane foster ile başabaş savaşıyor.Baya eşit bir savaş olduğunu söylemem gerekiyor.

Buz devlerinin saldırı sonucu Herald seviyenin dahi yakınında geçemeyecek bir buz kurtu ısırarak Odini öldürüyor.

Odin tüm Asgard ile beraber bir Calestial'ı yenemiyor.

Yine kendi seviyesine yakın 2 skyfatherla beraber 1 Celestiala zarar veremiyor.

Tüm gücüyle Aç Galaktus'a saldırıp cok aç zarar verip Odin uykusuna yatıyor.Yani yarı ölü bir hale geliyor.

Bu featler sadece okuduklarım arasından rastladıklarım.Gidip Odin'in en zayıf anları diye arayıp ortaya çıkardıklarım değil.Senin attıkların ise Odin'in yaptığı en sağlam featler.
Odin karşılaştıgı solar ve multisolar level karaktelere karşı genelde bir üstünlük sağlarken( Thanos,Thor gibi) ; Galaxy ve Multigalaxy karakterlere karşı mutlak bir hezimet yaşıyor(Celestials,Galaktus gibi).Bu bağlamda Odin'den bahsederken gösterimlerinin Multi solar system , sahip olduğu itibarı da düşünürsem en fazla Galaksy seviye bir karakter olduğunu düşünüyorum.

@Shrimp
Kusura bakma ama Odini gömmek için tüm zayıf featlerini atmışşsın :D Ki nedense bu featlerin çoğu Modern çağ ve Odin’in baya baya gücü düştü hatta dediğin gibi solar system level bile olabilir güncel Odin'in durumu.Ben bu konuda daha çok nerf yememiş Classic çağ Odinin featlerini atmaya çalışıyorum.

Edit : Önceki yazdıklarına cevap

9 diyarı sallaması multi solar system level olamaz

DAAF7DB3-E73F-46A5-B451-A806B1C2A3FF.jpeg6A2CE94B-29E2-4FC0-A83E-9DBC721C0825.jpeg69CA642E-4ACA-4EC6-ABA7-F602A0BA1712.jpeg
Lt’nin Odin’in ölümünü hissetmesi Odin’in Ne denli önemli bir Karekter olduğunu gösterir.

Lt’nin Odin’in ölümünü hissetmesi Odin’in Ne denli önemli bir Karekter olduğunu gösterir.
Odin önemsiz değil zaten ama "eşi benzeri yok" bir şey de değil.

9 diyarı sallaması multi solar system level olamaz
Instagramda sayfalardan rastgele kısımları kırparak hazırlanan capsler ne zaman feat oldular ?

Daha orada 9 diyar lafı ya da onu kastettiğini söyleyen bir laf yok.

Bu adam rahatlıkla her daim evren yaratan-silen bir varlık olsa neden Thanos, Ymir, Mangog gibi varlıklarla sorun yaşıyor olsun . Hadi bunlar aşağı kaldı o zaman neden her daim istikrarlı bir şekilde celestialların altında kalıyor ? . Ya da neden Surtur, Galactus ( o da aç) gibi düşmanlar için tüm gücünü toplayıp, özel silahlar, zırhlar kuşanıp hazırlık yapıp öyle dalıyor ?

Odin, marvel evreni standartlarında güçlü bir gök babadır. Kozmik ve mistik bir otoritedir. Saygı duyulur, güçlüdür. Ama Cyttorak'dan tut, Dormammu'ya oradan Galactus'a oradan Mephisto'ya bunların hepsi kendisini Odin'in üstünde gören ve böyle kabul eden tipler. Ve bu karakterlerin hiç biri istikrarlı bir şekilde evrensel tipler değiller en fazla da evrensel + olabiliyorlar.

@Savior
Kesinlikle zayıf featlerini atmak için uğraşmadım.Okuduğum son birkaç hikayedeki Odin'in durumlarından bahsettim.
9 realms ne zaman evrenler oldu?Birkaç yerde evren ibaresinin gecmesi bilinen gerçeği değiştirmiyor.9 Realms içinde Dünya'nın da olduğu 9 gezegeni belirtiyor.Aynı evren içinde 9 gezegen.Asgardlıların küçük algılarının bunu evren veya evrenler olarak görmesi bu gerçeği değistirmez.

images (10).jpeg

LT'nin ölümünü hissetmesi olağan bir durum.Çünkü kozmik olmayan karakterler dışındaki evrendeki en önemli, güçlü ve bilge varlıklardan birisi Odin.Ama bu yüzden Odin multi galaxy,Universal demek doğru değil.

@Savior

Bence öyle düşünmeyin, universal olmasada Odin Galaxy - Multi galaxy düzeylerinde bir karakter. Kesinlikle Multi solar system falan değil. Thor'a Solar system deyip All Father olan ( bakın Skyfather değil ) Odin'e multi solar system level demek saçmalık zaten.

Celestial konusuna girmek istemiyorum tamamen yazar saçmalığı. Thor tek başına exitar'ın dış katmanını parçalayabiliyor ( hem de exitar, standart bir celestial değil ) ama Odin, yanında Zeus ve Vishnu ile birlikte güçlerini bilreştirerek saldırınca, Arshem ( bir başka celestial fakat exitar'dan güçsüz ) sıyrık bile almıyor. Bu nasıl bir saçmalık ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
İsterseniz konuyu silin hocam.Sanırım comics bilgim bu konu için yeterli düzeyde değil.
Hep birlikte böyle tartışa tartışa bilgi ve birikim sahini oluyoruz zaten. Aranan bir bilgi düzeyi yok ki ? Öyle bakmayın olaya.

Odin'e multi solar system level demek saçmalık zaten.
Odin'e multi solay system seviyesi biri denilmedi. Bir feati için öyle söylenildi bir yanlış anlaşılma olmuş.

Odin'e multi solay system seviyesi biri denilmedi. Bir feati için öyle söylenildi bir yanlış anlaşılma olmuş.
Yok siz demediniz, Shrimp nickli arkadaşımız sürekli öyle bahsediyor da onun yorumuna istinaden dedim. Celestial konusunda dediğime katılıyor musunuz ? Çok saçma değil mi ?

@Norrin Radd
Yukarıda yazdığım bu paragraftan Odin'e Multi solar dediğimin çıkmaması gerekir.Direk kopyala yapıştır yapıyorum
"Odin karşılaştıgı solar ve multisolar level karaktelere karşı genelde bir üstünlük sağlarken( Thanos,Thor gibi) ; Galaxy ve Multigalaxy karakterlere karşı mutlak bir hezimet yaşıyor(Celestials,Galaktus gibi).Bu bağlamda Odin'den bahsederken gösterimlerinin Multi solar system , sahip olduğu itibarı da düşünürsem en fazla Galaksy seviye bir karakter olduğunu düşünüyorum."

Ayrıca Celestial'ların genel gösterimini baktıgimızda Thor'un Exitara zarar vermesi PIS bi olay.Çünkü bildigim kadarıyla Exitar en güçlü Celestiallardan birisi(3 Skyfather'ın savaştığından daha güçlü olduğu kesin).3 Skyfatherın bi Celestial'a zarar veremeyip, Thor'un zarar vermesi bence de tamamen saçmalık.

@Shrimp

Senin Odin'e multi solar system level dediğin bir sürü konu var dostum. Burada da zaten "MAX" galaxy level diyerek bunu dediğini kanıtlıyorsun. Onun için yazdım..

@Shrimp

Senin Odin'e multi solar system level dediğin bir sürü konu var dostum. Burada da zaten "MAX" galaxy level diyerek bunu dediğini kanıtlıyorsun. Onun için yazdım..
Hocam ben Odin'in "AllFather" itibarını dışarda tutarak gösterimlerinin her zaman Multi-solar olduğunu düşündüğümü söylerim.Thanos,Thor gibi karakterlere olan üstünlügü ve Celestial, Galaktus gibi olan karakterlere karşı olan zayıflığını göz önünde bulundurarak bu yorumu yapıyorum.Bunun sebebi Odin'in doğrudan featlerinin çok kısıtlı sayıda olması.Fakat itibarı da devreye girdiğinde güç seviyesinin Galaxy'e kadar yolu var.

Ayrıca "Max Galaxy level"="Multi solar level" demek değil.Benim gözümde Odin Galaxy Level'a yakın ama yukarısı mümkün değil anlamına geliyor.Min Galaxy deseydim yine Galaxy'e yakın ama aşsağısı mümkün değil olurdu.Nasıl 2. cümleme bakarak "Min galaxy ise Multi Galaxy dir bu karakter" diyemiyosak; ilk cümlemi de senin yorumladığın gibi yorumlarsak yanlış olur.

Eğer kendimi şu an da ifade edemediysem bidahaki sefere sayı vererek falan derdimi anlatacam :)

@Shrimp
gösterimlerinin her zaman Multi-solar olduğunu düşündüğümü söylerim
İyi de gösterimleri her zaman Multi Solar level değil ki ? En low anları bunlar ve bunların hepsi ya PIS ya da hikaye gereği jobber olarak gösterildiği birkaç sayıda böyle düşük level feat'leri mevcut. Sen de onlardan bahsetmişsin.

Celestial, Galaktus gibi olan karakterlere karşı olan zayıflığını göz önünde bulundurarak
Celestial olayı bana saçmalık geliyor üstte de yazdığım gibi. Thor yapabiliyorsa 1 all father + 2 skyfather güçlerini birleştirince hayli hayli yapabilmeli.

Galactus'u kısa süreliğine bayılttığı karşılaşmada ise ne Gungnir ne Odinsword vs. hiçbir şey kullanmadı diye hatırlıyorum. Neden kullanmadığını bilen varsa yazabilir mi? Kullansa bile yenebilir mi tartışılır ama çok zorluk çıkaracağı kesin.

Celestial konusunda dediğime katılıyor musunuz ? Çok saçma değil mi ?
Yani 3 skyfather level karakterin diş geçirememesi garip tabi ama Celestial >> Odin uzun yıllardır çok istikrarlı bir şekilde resmedildi. Gerçek dışı olan Odin'in Celestial'den güçsüz olması değil Invisible Woman, Thor gibi tiplerin zarar verebiliyor olması. Bu tarz saçma featler sebebiyle aynısını Odin'den de bekleyip bu sefer yapamadığını görünce apışıyorsun.
Galactus'u kısa süreliğine bayılttığı karşılaşmada ise ne Gungnir ne Odinsword vs. hiçbir şey kullanmadı diye hatırlıyorum. Neden kullanmadığını bilen varsa yazabilir mi? Kullansa bile yenebilir mi tartışılır ama çok zorluk çıkaracağı kesin.
Özel savaş zırhını giymişti. Ayrıca savaş da yanlış hatırlamıyorsam Asgard' da oluyordu. Yani Odin'in en güçlü olduğu yer. Zaten adamın Asgard dışı featleri epey az. Gungnir vardı sanırım o zaten standart silahı hep yanında.

Odin klasik çağda (hem Odin hem de Thor'un daha güçlü oldukları bir dönem) Destroyer zırhı + Odinsword + Gungnir ile zar zor 1-2 Celestial'a zarar verebiliyordu. Ve Galactus net bir şekilde 1-2 Celestial'dan güçlü gösteriliyor (çok aç değilse) . Odin'i odin uykusuna girmeye zorlayacak raddede enerji ile attığı kafa bile aç galactus'u anca 5-10 dk yerde tutabiliyor zaten. Nitekim full kostüm ile Galactus alabileceğini sanmıyorum. Destroyer Armor + Odinsword + Gungnir + Mjolnir falan olması gerek. Necrosword ya da Twilight Sword falan olursa o zaman işin rengi değişir elbette.

hocam buna nediosunuz

Ekli dosyalar

• Screenshot_20190921-102203.jpg
    Screenshot_20190921-102203.jpg
    375.7 KB · Görüntüleme: 174
GR'yi yukarı çekebilmek için Thor'u yukarı çekme çabası... Bunları bu foruma getirmeyin lütfen.