Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Manga Naruto'da Ne, Ne Kadardır?

Sisin kılıçlarının her biri high-extreme high jonin arası bir şey diyebiliriz.
Açıkçası bu kişiden kişiye göre değişir. Yani senin Joninden kageye geçiş anlayışın ile başkasının ki ya da benimki arasındaki farka bağlı birazda. Ancak ben kendi açımdan şöyle bakıyorum.

En alt Low Kage > Yedek Kage > En Üst Jonin Level

Misal bence ;

Shippuden sonrası (özellikle PA) WA öncesi Kakashi, Darui, Yamato, Kitsuchi (bundan tam emin değilim), Gibi isimler Yedek Kagedir. Nasıl ? Yani köyde Kagelik görevine düşünülen birden fazla kişinin başına bir şey gelmesi durumu bir çaresizlik anında kage olarak düşünülen kişidir.

Bunun en güzel örneği Hiruzen ve Jiraiya ölmüş iken, Tsunade komada iken ve Danzo'yu da kimse desteklemez iken yani 4 Hokage ayarı karakter devre dışı iken ancak ve ancak o zaman Kakashi'nin düşünülmesi olayı.

Bu adam belli ki diğer joninlerden üstün ancak kagelerin alayından zayıf (PA için konuşuyorum) . Bu sınıfa ben Yedek Kage diyorum. Low Kage'ye sokmuyorum bu adamları (artık).

Darui, Kitsuchi, Yamato gibi tipleri Yedek Kage diyorum.

Low Kage ise bence Rasa ile başlar

Bu durumda en üst jonin seviye isimler Hidan, Hiashi Hyuga, 1-5 Kapı Arası Gai, P1 Kakashi, Torune vs gibi tiplerdir. (Torune belki yedek kageye kayabilir)

Açıkçası, Dai'nin karşılşaştığı jenerasyonda bu isimlerle aşık atabilecek kimse olduğunu düşünmüyorum. Bir tek Samehada taşıyıcısı Fuguki Suikazan diyebilirim ki o da genç o zamanlar. Zaten orijinal ekipten en iyi ekibe (zabuza ve mangetsunun olduğu en güçlü jenerasyon yani) kadar geçebilmiş sadece iki kişi var. İğne iplikçi abi ile Suikazan.

WA daki jenerasyonda bile Mangetsu, İğne İplikçi ve Zabuza hariç pek ciddiye alınan biri yokken. DAi'nin kapıştığı jenerasyonun ne kadar daha zayıf olduğunu anlamak zor değil.

Ki WA daki versiyonda Suikazan'ın silahı samehada bile yoktu. Mangetsuda da o sırada chojuroda olan kılıç yoktu.

7 kılıcın en güçlü iki kılıcı zaten ellerinde değildi.

O yüzden extreme-high jonin denebilecek tek kişi Mangetsu (ki bence o yedek kage ya da low kageye yakındır canlı halinde) . Diğerleri arasında da bir tek Zabuza biraz sıyrılıyor ki o bile açıkçası en fazla high jonin. extreme bir yanı yoktu yani. ASuma, zabuzadan daha çok estirdi savaş alanında en basitinden. Zabuza mid to high falan bile olabilir.

O yüzden bu diğerlerini otomatikman mid sınıfına düşürüyor ya da taş çatlasın mid to high.

Ancak dediğim gibi Dai'nin karşılaştığı jenerasyon bundan da kötü... Çok daha kötü hemde.

Bunlar teke tek baktığımız zaman güçlü olmasa da bir araya gelince OP bir şeye dönüşebiliyorlar.
Çok iyi bir takım oyunları olsa falan beeeelki ama hayır hiç de OP bir şeye dönüştükleri yoktu. Kakashi'nin Itachi'yi yakalama ve Sasuke'yi geri getirme için kurduğu 8 kişilik takım bile Sisin 7 Kılıcını 3 e katlayacak OP'liğe sahipti :D

hiçbir extreme jonin tek başına Tobi'ye karşı koyamazdı ama yanlarına dengi birini daha aldıkları zaman işler değişiyor. Tobi'nin kolunu kaybetmesine sebep oldular dolaylı yoldan da olsa. Danzo bunları Madara olarak bildiği adamın üstüne salmaktan çekinmiyor.
1.si Danzo bir şansları olduğu içi salmıyor. Kolundaki mührü açmak için zamana ihtiyacı var ve o sırada zaman kazandırabilecek tek şey bunlar. Kaldı ki O ikili Anbu'nun zirvesi.

Root'un Anbu örgütü >> Sisin 7 Kılıcı.
Anbu'nun zirvesi >> 7 kılıcın her bir üyesi (tek fark mangetsu o da dai zamanında yok) .

Ve kimse Tobi'nin kolunu falan almadı.

O sıralar en fazla low kage edecek(Zabuza ile dövüştüğü halinden çok aşırı bir farkı yok) Kakaşi yanına 2-3 chuunin, jonin aldığı zaman Pain'e karşı dikelebiliyor ve pathlardan birini indiriyorlar güzel bir planla.
Tamam da o Kakashi zaten, Sisin 7 kılıcının tüm jenerasyonlardaki en güçlü üç isminden birini çoktan geçmişinde bırakmış birisi. Yanına da 2-3 chunnin almadı. Choza bayağı güçlü bir jonin, Choji de bir low-jonin eder. Diğer yardım edenlerin rütbelerini bilmiyoruz. Bir de o dövüşte kakashi rakibi hakkında hemen her şeyi bilirken rakibinin onun hakkında bir şey bilmediği bir dövüştü. Sadece bir güç dövüşü değildi.

Ancak Dai vs Sisin 7 Kılıcı içinde strateji olmayan "hadi kapışalım" dövüşüydü. O yüzden yanlış önermeler. Konohamaru'da benzer şartlarda bir pain bedeni aldı. Kaldı ki Kakashi bu süreç içinde öldü.

Ya da Sai yanında Kankuro gibi biri varsa iki tane mid kage level ismin yakalanmasına sebep olabiliyor. Bunların hepsi jonin seviyelerin yaptığı işler.
Sai Kankuro ile yapmıyor sadece tüm komando takımının ortak çabası ile oluyor. Kaldı ki Edo halleri normal hallerinden güçsüz adamların. Onu da geçtim Sasori en son direnmeyip kendini bırakıyor. Deidara direnmek istediğinde Omoi böğrüne raiton kılıcı dayıyor. Yine bilginin üstünlüğü. Yoksa hem Deidara hem Sasori normal şartlar altında o takıma solo atar.

Saydığın isimler ise ortalama kage seviyesinin üstünde bence.
Ortalama kage seviyesinin üstünde oldukları için midler zaten. Sıradan kageler low oluyor zaten. Ayrıca ortalmaya Naruto, Hashirama,,Prime Hİruzen gibilerini katmazsak aslında WA Gaara ve WA ônoki sanıldığı kadar da ortalama üstü tipler değiller. Bayağı ortalamaya yakınlar ancak yukarıdan yakınlar.

Onun dışında Zabuza Kisame'nin kabullendiği birisi, Suigetsu'yu övmek için Zabuza'dan örnek veriyor.
Shippuden başı Sakura'da , Chiyo, Sasori, Kakashi, Tsunade gibi isimlerin övdüğü ve kabullendiği birisi. Ancak bu kage level birine tehdit olabileceği anlamına gelmiyor.

Yani bir jonin birliği gayet güçlü bir şey seride.
Yahu elbette öyle ancak o sen 8 kapının tanrısal tiplere olan giderinden bahsettim ben de 8 kapının bir ortalamasını alsak tanrısallıkla uzaktan yakından alakası yok diyorum. Yoksa Dai Kankuro'nun komando ekibinden daha güçsüz bir ekipten 4 tanesini söndürebildi diye bunu kage level bir feat bulmama gerek yok. Low Kage'nin alt kısımları falan olabilir ok. Ama o kadar yani. Yani o ekip Kitsuchi ya da Darui ile karşıaşsa benzer birs sonucu alırız zaten.

Rasa, Kakuzu, Sasori vs gibi Low Kagelere girmiyorum bile.

Şu bir gerçek ki iki üç jonin birleştiği zaman gayet risk oluşturabiliyorlar kage seviyesine karşı
Birleşen Joninler kimler, seviyeleri neler ?

Olabilecek en güçlü Jonin Takımlarından biri olan 4 Lider Jonin Takımını Itachi susano açmadan, amaterasu sıkmadan, kakashi hariç tsukiyomi dahi atmadan, alev topu yollamadan, izanagi, izanami, yasaka magatama , totsuga kılıcı, yata aynası vs göstermeden. .. Hatta yerinden bile çok fazla kıpırdamadan darma duman etti.

Aynı rahatlıkla aynı kısıtlamalarla yenebileceği en güçlü kişi kimdir desek. 1 tane bile kage ismi vereceğimizi sanmıyorum.

Sadece patlayan klon yapacak, sadece gözüne gözüne inatla bakarsan genjutsu atacak, üstüne gelip sana saldırmayacak. basit su tekikleri ve bunshin kandırmacaları ve biraz taijutsu hariç çok bir şey yapmayacak.

Bu şartlar altında Rasa iner miydi ? Mei iner miydi ? Raikage falan ?

Yani even Joninler bir araya geldiklerinde müthiş başarıları var ancak çok ayar yemişlikleri de var. Misal nasıl Torune + Fu, Tobi'ye gider yaptı diye anlatıyorsun. Aynı Tobiye içinde PA Kakashi, Yamamoto, FRS Sonrası Naruto, Sai, Shino, Sasori dövüşü sonrası Sakura, Hinata, Kiba olan ekip bir kere bile dokunmayı başaramadı. Ki o sırada Tobi, Madaralığını açıklamamış, dalga geçen, soytarı bir şeydi :D

Kabuto iki üç asker hapı attığı zaman TSunade'nin karşısına dikilmişti, ki bu adam "En fazla p1 Kakashi" kadar.
Dikilmiş ve boyunun ölçüsünü almıştı. Tsunade'nin kariyerindeki en kötü haliydi belkide o ve ona rağmen eğer kan fobisini kullanmasa Kabuto'yu yok edecekti kadın.

Ki Kabuto aynı anda bir ton ANBU'yu bakkala yollayabilen biriydi.

İşin özüne gelirsek. Dai'nin yaptığının çok da etkileyici bir yanı yok. Olaya low kage ve aşağı seviyelerin perspektifinden bakarsak evet. Çok etkileyici ancak bunun üstündeki bir perspektifden. "Meh"... High Kage ve üstü bir perspektif için ise "ya bu benim sabah kahvaltım" tarzı bir durum. Madara taijutsu ile yüzlerce adamın içinden geçişini gördük. Ki benzerini taijutsuya yatkınlığı olan her hangi bir mid kage ve üstü bir şahıs yapar zaten. O yüzden Dai babanın yaptığı çok da matah bir şey değil.

Gai'nin yaptıkları bile Madara istediği ve diğerleri yardım ettiği için gerçekleşmiş şeyler. Ben şahsen kapıların çok abartıldıklarını düşünüyorum.

Eşit seviyeden kasıt hali hazırdaki kullanıcılardan bağımsız. Bir eşitlik. Yani hepsi eş değer güçte birined olsa

Bunu düşünürken çoklu düşünmek gerek 10/100 lük bir adamda bu teknikler ne yapar 50/100 de ne yapar 100/100 de ne yapar gibi.

Şimdi bizim gördüğümüz en düşük EMS Kullanıcısı Sasuke, En üstün Madara

Sasuke 40/100 ise Madara 100/100 idi ortalamaları 70/100 eder

Dai 5/100 ise Gai 100/100 ise ortalaması 52.5/100 eder

anlatabiliyor muyum ?
Eşit seviyeden kastım şuydu.Base olarak aynı tierde olan karakterlere ,söylediğim 5 özelliği verdiğimizde bu karakterlerin ulaşabileceği seviyeler ve aldıkları bu güçlendirmelerin toplam sağladığı avantajları sormuştum.Misal

Shippuden başı Naruto+full Sm=Naruto'ya hız,güç ,dayanıklılık ,iyileşme,sezgi, yapabildiği jutsuları güçlendirme katıyor

Shippuden başı Sasuke(mühür aktive etmeden)+ EMS= Güçlü genjutsu,Ameterasu,Susanoo

Yahiko öldürüldüğü zamandaki Nagato +Rinnegan =Büyük Kuchiyoseler,Shinra tensei chibaku tensei gibi teknikler,çakra emme,ölü diriltme

Base Gai+7 kapı=Hız(Juuadara'ya bodoslama dalabilecek seviyede artış),güç,asakujaku,hirodora

Shippuden başı Naruto+KCM=Hız(raikage seviyesinde),güç,geniş çakra havuzu,farklı rasengan ve rasenshuriken kombinasyonları

Anlık olarak verdiği güçlendirmeye bakarsak 7 kapı bence burda en önde olabilir.Fakat kullanıcısına büyük miktarda acı verdigini ve çok kısıtlı süre kullanıldığnı varsayarsak ben de son sıraya koyardım.

EMS'nın kattıları 1v1 için çok Op özelikler.Jinchuriki değilsen tek başına genjutsu bile seni yenmeye yetebilir.Bunun yanında aşılmaz bir defans ve yine birkaç karakterin anca karşı koyabileceği(bu seviyelerde tabi) Ameterasu var.Bence en belalılarından birisiEMS burada.2. Sıraya koyardım

Rinnegan'ı 1. Sıraya koyardım.KCM1 Naruto ve Bee'yi ,Itachi olmasa yeniyordu Nagato.Kullanıcısını aşırı hax yapıyor Rinnegan.

1.Rinnegan
2.Ems
3.Sınırsız SM
4.KCM
5.7 kapı

Tabi konu yorumlamaya çok açık.Farklı yorumlar duymak için sormuştum soruyu aslında.Keşke ayrı konu açsaydım.

Boyunun ölçüsünü alma kavramınız ilginçmiş. :D :p

Moderatör tarafında düzenlendi:
Boyunun ölçüsünü alma kavramınız ilginçmiş
Kabuto bileklerini kesmese ölecekti. O bilgiyi de Orochimaru'dan aldı zaten.

Bir ton şey mesajdan bir şey çekip onada sırıtmak da ilginçmiş aga ne diyim..

:rukiaruserious:

Base olarak aynı tierde olan karakterlere ,söylediğim 5 özelliği verdiğimizde bu karakterlerin ulaşabileceği seviyeler ve aldıkları bu güçlendirmelerin toplam sağladığı avantajları sormuştum.Misal
Aslında benim demek istediğim de buydu .

Boyunun ölçüsünü alma kavramınız ilginçmiş
Kabuto bileklerini kesmese ölecekti. O bilgiyi de Orochimaru'dan aldı zaten.
Bir ton şey mesajdan bir şey çekip onada sırıtmak da ilginçmiş aga ne diyim..

:rukiaruserious:

Base olarak aynı tierde olan karakterlere ,söylediğim 5 özelliği verdiğimizde bu karakterlerin ulaşabileceği seviyeler ve aldıkları bu güçlendirmelerin toplam sağladığı avantajları sormuştum.Misal
Aslında benim demek istediğim de buydu .
Espriyle karışık dediğim açık.

Konoha ne kadar büyüktür? Daha önce @Nabu minimum 60 km (veya 70 tam hatırlayamıyorum.) gibi bir şey demişti ama benim gözüme o kadar büyük gözükmedi çapının birkaç kilometre olduğunu düşünüyorum.

@Savior @Ascalon @Uncle Paulie @Flying Raijin @Earendill @Shrimp @rasyonel @Adamator

https://vignette.wikia.nocookie.net..._Konoha.png/revision/latest?cb=20100617153332
https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-bb2579d6b5d6f148a356d527721554ad
https://www.narutoforums.org/threads/konoha-size-calc.619635/

Konoha ne kadar büyüktür? Daha önce @Nabu minimum 60 km (veya 70 tam hatırlayamıyorum.) gibi bir şey demişti ama benim gözüme o kadar büyük gözükmedi çapının birkaç kilometre olduğunu düşünüyorum.

@Savior @Ascalon @Uncle Paulie @Flying Raijin @Earendill @Shrimp @rasyonel @Adamator

https://vignette.wikia.nocookie.net..._Konoha.png/revision/latest?cb=20100617153332
https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-bb2579d6b5d6f148a356d527721554ad
https://www.narutoforums.org/threads/konoha-size-calc.619635/
Ben pek anlamıyorum hocam açıkçası hesap işlerinden. Ama her bir köyden 10 bin ninja verilmişti sanırım birleşik ordu için. Bu hesaptan yola çıkarsak Konoha'nın nüfusu 50-60 bin filan olmalı. Bilemedim açıkçası.

Konoha ne kadar büyüktür? Daha önce @Nabu minimum 60 km (veya 70 tam hatırlayamıyorum.) gibi bir şey demişti ama benim gözüme o kadar büyük çizilmedi çapının birkaç kilometre olduğunu düşünüyorum.
Hesaplanan en küçük çapı 46km en büyük ise 121km ortalama olarak 60-80 arası bir yerde.

O kadar büyük çizilmedi kısmına gelince Yanı başında iç kısmının çapı 10 km eden forest of death test bölgesi var. Orası Konoha'nın yavrusu gibi duruyor. Daha ne yapsınlar ? çapı bir kaç kilometre olan yere nasl onbinlerce shinobi ve onbinlerce normal insanı aynı anda sığdırabiliyorsun :D Lojistik olarak imkansız gibi :D

narutoforums.org/threads/konoha-size-calc.619635/
1. hata Bunta'nın boyunu kafasına göre biçiyor. Hesaplamıyor Bunta 30 metreden çok çok daha büyük. Ve Hokage Binasını millet neden küçümsüyor bilmiyorum. 1.63'lük Tsunade çatısında sinek gibi duruyor. Hokage Binası Bayağı yüksek bir bina.

2. Hata adam gözlemcinin pozisyonuna tamıtamına paralel çizilmemiş, perspektif içeren bir resimde cetvel kullanarak hesap yapmış.

Bunu geç cnm :D

O kadar büyük çizilmedi kısmına gelince Yanı başında iç kısmının çapı 10 km eden forest of death test bölgesi var. Orası Konoha'nın yavrusu gibi duruyor. Daha ne yapsınlar ? çapı bir kaç kilometre olan yere nasl onbinlerce shinobi ve onbinlerce normal insanı aynı anda sığdırabiliyorsun :D Lojistik olarak imkansız gibi :D
Hocam orası ölüm ormanı değil diyen yerler görmüştüm galiba. Ölüm Ormanı'nın içinden geçen nehir daha sonra ikiye ayrılıyor ama o resimde gösterilmemiş. Ayrıca Hokage kafaları çok rahat görünüyor. Pain Cho Shinra Tensei yapmadan hemen önceki görüntüde de, 3 kurbağanın uçurulduğu zaman da kafaları çok rahat görünüyordu ve bildiğim kadarıyla o kafalar büyük olsalar da o kadar değillerdi.

1. hata Bunta'nın boyunu kafasına göre biçiyor. Hesaplamıyor Bunta 30 metreden çok çok daha büyük. Ve Hokage Binasını millet neden küçümsüyor bilmiyorum. 1.63'lük Tsunade çatısında sinek gibi duruyor. Hokage Binası Bayağı yüksek bir bina.
Yok orayı fikir versin diye attım zaten en başta. Bunta'ya 30 metre falan demiş.

2. Hata adam gözlemcinin pozisyonuna tamıtamına paralel çizilmemiş, perspektif içeren bir resimde cetvel kullanarak hesap yapmış.

Bunu geç cnm :D
Vallaha resimleri göremiyorum.

Yine de çapını 10km+ bir şey falan bekliyorum. Öyle çapının onlarca kilometre olacağını sanmıyorum.

Edit: Eğer kastınız burası ise (46 km olarak) Hiruzen'in kafasına 200 m demiş. Burada da Hiruzen kendi kafasının üzerinde ve hiç de 200 metre gibi görünmüyor (Hatta Hiruzen çömelmiş gibi gözüktü gözüme ama herkesi ayakta gördüğüm için onu da o şekilde alalım.).

Ben direk cetvelle hesapladım.

Hiruzen'in boyu: Cetvelde çıkan yaklaşık 0,6 - 0,7 cm ama 0,5 alalım. (163,1 cm ama yuvarlayarak 165 cm alalım.)

Dağdaki Hiruzen kafası: Cetvelde çıkan 11,4 cm gibi bir şey ama 12 alalım.

12 / 0,5 = 24
24 * 165 cm = 3960 cm ya da 39,6 metre yuvarlarsak 40 metre ediyor. Sonuç olarak minimum alanlık hesaplamanın çeyreği bile değil.

Nüfus olarak da Keçiören'in alanı 199 km2 ve nüfusu

​
Yıl​
Keçiören Nüfusu​
Erkek Nüfusu​
Kadın Nüfusu​
2019​
939.161​
460.957​
478.204​

Konoha'nın minimum yarıçapı 23 km ise (sizin dediğiniz gibi) 529 (23'ün karesi) * 3,14 = 1661 km2 (yaklaşık) ediyor ve her yerde de binalar olduğuna göre yüzbinlerce kişiyi de alsa sorun olmaması lazım.

Birkaç km'den fazladır bence çapı.Zaten birleşik shinobi ordusu 80 bin kişiydi.O zaman Konoha min 15bin kişi göndermiş savaşa ve bu sayının tahminen 4-5 katı da normal insan olsa 100bin kişilik köy olmuş olur Konoha.100 bin kişiyi de birkaç km çapında bir yere sığdıramazsın.
Yukardaki Keçiören örneğin de doğru değil, ben Keçiören'de yaşıyorum her yer apartman dolu, Konoha köyü öyle değil ama ağaçlı, yeşillikli falan :D .Keçiören'den çok benim Trabzon'daki 200km2 yüz ölçümülü ve 35bin nüfüslu memleketime benziyor.
Benim tahminim min 10km yarıçapındadır max'da 30-35.Tabiki hiçbir dayanağım yok,sadece tahmini nüfus sayısına göre olan çıkarımım.

Birkaç km'den fazladır bence çapı
Yine de çapını 10km+ bir şey falan bekliyorum. Öyle çapının onlarca kilometre olacağını sanmıyorum.
Ben de biraz ikna oldum.

Zaten birleşik shinobi ordusu 80 bin kişiydi.O zaman Konoha min 15bin kişi göndermiş savaşa ve bu sayının tahminen 4-5 katı da normal insan olsa 100bin kişilik köy olmuş olur Konoha.100 bin kişiyi de birkaç km çapında bir yere sığdıramazsın.
Nabu'nun attığı minimum boyuttaki yerde 200m almış Hiruzen'in kafasını. 200m olmadığını gösterdim. 40m ile yapalım hesabı. 1/5'i uzunlukta olacak (200/40 = 5). 9-10 km çıkacak çapı. 10km alalım (işlem kolaylığı için).

25*3,14 = 78,5 km2
Diğer hesabın 1/20'sinden küçük. Keçiören de 2,5 katı falan. Nüfusu oranlarsan yine yüzbinlerce kişiyi alabilir.

Yukardaki Keçiören örneğin de doğru değil, ben Keçiören'de yaşıyorum her yer apartman dolu, Konoha köyü öyle değil ama ağaçlı, yeşillikli falan :D .Keçiören'den çok benim Trabzon'daki 200km2 yüz ölçümülü ve 35bin nüfüslu memleketime benziyor.
Tamam ama zaten Konohagakure'nin nüfusunun yoğun olduğu gösterilmiş. Ve yukarıdaki oranlamada da hala birkaç kat düşürsek de sayıyı (Keçiören gibi saysaydık 600.000 kişi düşüyordu.) yine yüzbinlerce kişiyi sığdırabiliriz. Ağaçlık alanlar var kabul ediyorum ama yerleşkeler de bol.

Benim tahminim min 10km yarıçapındadır max'da 30-35.Tabiki hiçbir dayanağım yok,sadece tahmini nüfus sayısına göre olan çıkarımım.
Minimum haline belki katılabilirim ama maksimum çok uçuk geldi bana.

Hocam orası ölüm ormanı değil diyen yerler görmüştüm galiba. Ölüm Ormanı'nın içinden geçen nehir daha sonra ikiye ayrılıyor ama o resimde gösterilmemiş. Ayrıca Hokage kafaları çok rahat görünüyor. Pain Cho Shinra Tensei yapmadan hemen önceki görüntüde de, 3 kurbağanın uçurulduğu zaman da kafaları çok rahat görünüyordu ve bildiğim kadarıyla o kafalar büyük olsalar da o kadar değillerdi.
Dostum çizer her konoha çiziminde çizimi %100 başarılı denk getiremeyebilir ancak. Misal Kurama'nın Konoha saldırısındaki ölçümlerde benim dediğime yakın sonuçlar çıkarıyor: Zaten net bir rakam almak mümkün değil ancak bir ortalama alırsın. O ortalama da 50-80 arası.

Ben direk cetvelle hesapladım.
Cetvelle olmaz. Px (pixel) hesabı yapman gerek.

Nüfus olarak da Keçiören'in alanı 199 km2 ve nüfusu
Dostum bu örnek pek çok yönden yanlış. 1.si Konoha yarım daire (hatta tam yarım daire bile değil, hokage heykellerinin oradaki açı 150 derece gibi) . Bu sebeple yarı çapı 50 km olan olan 3/4 yarı çap şeklindeki bir yerle. Yüzey ölçümü 200 km2 olan bir yer arasında ciddi fark var.

Kaldı ki Keçiören de 10 katlı binalar, multi complex apartmanlar ve siteler var. Yani insanları enine yerşeştiremesen bile dikine yerleştirebilirsin. Ve şöyle bir durum daha var. O nüfusdaki herkes keçiören de yaşamıyor. Bir insan keçi örende oturup işini başka bir ilçe ve hatta il de görebilir. Sayımda yurtdışından gelen var bizde.

Ancak konoha adı üstünde "saklı köy" . "Hidden Village" . Nitekim oradaki tüm nufüs her daim oradalar. Ve Konoha'nın 10 katlı apartman lüksü yok.

İçinde bir sürü yeşil alanının, ninja eğitim alanlarının ,hastanelerinin ve askeri birimlerinin olduğu bir yerde en büyük apartmanlarının 5 katlı olabildiği bir belde (Hokage Binasını saymıyorum o çok büyük) de 10km yarı çapına 50.000 den fazla insanı sokuşturman imkansız gibi bir şey. Şehir dikine büyük olamayacağı için mecbur enine büyük olacak.

Konoha'nın minimum yarıçapı 23 km ise (sizin dediğiniz gibi) 529 (23'ün karesi) * 3,14 = 1661 km2 (yaklaşık) ediyor ve her yerde de binalar olduğuna göre yüzbinlerce kişiyi de alsa sorun olmaması lazım.
Konoha'nın yerleşim yeri dairesel değil.

Konoha'nın içindeki açık eğitim ve test alanlarını katarsak daha büyük zaten. Ancak Pain yaşam alanını merkezini yok ettiği için orayı konuşuyoruz.

Ki Konoha yer ölçümü olarak Keçiörenden büyük olsa bile. BU gene Konoha'nın 40-50 kmlik uzun eksenine karşı bir şey değil. Çünkü yerleşke az katlı müstakil yerleşkelerden oluşuyor. Mecbur enine büyük olmak zorundasın.

Misal büyük resme bakalım biraz da.

1280px-Naruto_World_Map.svg.png

Bu Naruto dünyasının ön yüzünün resmi dünya haritası. Haritada olmayan yegane yerler. Hayvan krallıkları ve özel bariyer bölgeleri (o da genel nüfusun çok ufak bir yüzdesi zaten) . Onu da haritanın arka tarafında kalan bölgede olduğunu hayal edebiliri.z Tıpkı bizim dünya haritalarımızda Pasifik OKyanusu'nun büyük kısmının arkada bırakılması gibi.

Yani Şöyle;

118119897-political-world-map-vector-detail-atlas-in-mercator-projection.jpg

Bu dünya haritasının her bir kenarından 1.5 ila 2cmlik alanı keserseniz (Naruto haritasındaki kayıp bölgeler açısından adil olmak adına) geriye kalan şey Naruto dünya haritasına denk sayılabilir

Çünkü hem kishimoto hem de databooklara göre Naruto dünyası bizim dünyamızdna esinlenilerek yaratılmış ( Ki bana kalırsa NAruto dünyası çok daha büyük çünkü o seyahat hızları için daha büyük dünya gerek.)

Bu durumda Topral Ulusunun büyüklüğünün Rusya + Grönland kadar falan olduğunu anlayabiliyorsunuzdur :D

Ateş Ulusu da Kanada + ABD Kadar var.

Peki Konoha'nın, Ateş ulusu haritası üstündeki sembolü kadar yer kapladığını düşünürsek.

united-states-map-with-state-names.gif

Konoha en az Colorado eyaleti büyüklüğünde olmalı :D

rfP5msYtkxrWi15rF8lAjLJvsplkwf9NSEgkxrWi15rF8lAjLJvsplkwf9NSEgkxrWi15rF8lAjLJvsplkwf9NSEgkxrWi15rF8l.png
Ama biz Konoha'nın kapladığı tüm alanı değil, yaşam alanını düşünüyoruz. Hadi yaşam alanı kapladığı alanın 1/10 u kadar olsun. Yine de Aşırı büyük oluyor.

Elbette bu kadar büyük olduğuna inanmıyorum :D :D Elbette peeeek çok istikrarsızlıklar, hesap hataları ve üstün görülükler var.

Ancak en üst nokta yüzbinlerce kilometre kare en alt nokta da 100km2 ise.

Konoha'nın çapının 10-15 km olmasının ne kadar imkansız olduğunu anlamak mümkün.

Konoha'dan sunagakure'ye 3 günde gidildi. Seyahat hızları mach 1.3 olsa (Supersonic'e giriş hızı) (bayağı cömert davranıyorum).
Mach 1.3 hız demek saatte 1470km gitmek demek oluyor

62 saatte (10 saat dinlenmiş olsalar dedim Sunagakure'ye kaç kilometre gitmiş oluyorlar ? 91140 km :D Dünyada ektvator'un etrafında dönmek yaklaşık 25.000 km :D

:D

Nİtekim Naruto dünyası hem dünyadan büyük (tabi bu kadar da büyük değil bir sürü uyuşmazlık var ama daha büyük o kesin.) hem de bu durumda Konoha'nın yarı çapı 10-20 kmlik bir belde olması imkansız.

Naruto dünyasının bizim dünyadan daha büyük oluşuna bir kanıt da 4. Ninja Savaşının yürütüldüğü Land of Frost yani Ayaz/Don Diyarı belki de haritadaki en küçük 2. ya da 3. diyar.

d82iwa2-c4c85069-b0ef-4b44-91d0-9de067febaf1.png

Üstünde "Frost"yazan. Yer o diyarda Şöyle ataklar oldu;

RJj6sAC.jpg

4595889-1955624015-016.p.png

4595893-7574007059-004.j.jpg

main-qimg-310ef705829ffa72e1903af66c241146

main-qimg-7ca0ba7b8ce4dee338f434f7cc8ef199

4774028-006.jpg
7131718-2562834502-71317.png

main-qimg-9102a31590f62fc257ad11ff43cc7def

aWtao23.png

6445252-0056_0055a.jpg

naruto-4966185.jpg

main-qimg-2ad980113110749b68286fe0430195aa.webp

04.png

Ve Daha niceleri

Ancak savaş bittiğinde o bölgeden boşaltılan halk ülkeye gelip geri yaşamaya devam etti. Bırak oranın yok olmamasını. Bir daha orada hayat barınamaz hale bile gelmedi. Ya da bir cephede çok büyük bir atak olduğunda diğer cephedeki adamın da hasar alması gibi bir durum olmadı. Bunu ancak çok büyük bir toprak parçası sağlayabilir.

Ve Haritayı oranlarsanız. Land of Frost'un tamamı Konoha kadar zaten. Elbette Konoha'nın yaşam alanı ile Konoha'nın toplam ölçüsü çok farklı şeyler. Ancak demek istediğim az çok anlaşılmıştır.

Sizin için bir sürü açıdan izledim. Neye inanacağınız size kalmış :D

Hocam burası ülkenin tamamı gibi göründü bana.
Tamamı zaten. Ve o ülkenin tamamını görmek için adamın çizdi açıya bak. Atmosfer dışından bir açı yani o :D ZAten o da büyüklüğü gösteriyor.

Hocam nasıl yapılıyor?
Resmi paintte aç. Aşağıda pixel değerleri yazar. yatay ve dikeyler için direkt orada yazan yatay ve dikey pixelleri alırsın. eğik-diagonaller için ise hipotenüs hesabı yapacaksın.

Fanverse de "Hebi Sasuke'nin Kirini mi ? Yoksa Kn4 Naruto'nun Bijuu Daması mı Daha Güçlü ?" tarzı bir konuda birisi " Kolaylıkla dağ seviye Kirin" dedi ben de kirinin dağ falan yok etmediğini yakınından dahi geçmediğini kanıtladım. Bir nevi debunk attım. Ve Kn4'ün atağının çok çok daha aşırı olduğunu gösterdim. Buraya da atayım mesajları;

1. Mesajım

2. Mesajım

Mesajlar mod onayında, mecburen arka akraya iki tane attım. Geçerse siz de görebilirsiniz.

@Nabu
Hocam Kawarimi No Jutsu aşırı op değil mi?Hiç çakra harcamadan en zayıf geninin bile defalarca spamlayabilecegi her türlü saldırıdan kişiyi kurtarabilecek bir teknik.Hatta ilk bölümlerde Kakashi takım 7'yi sınav yaparken Kawarimi'yi, Sasuke'nin Rinnegan'ının yer değiştirme özelliği gibi kullandıgi bile olmuştu.(Naruto ile kendi yerini değiştirmişti).Danzo'nun İzanagi kullanma yöntemiyle Kawarimi no jutsu arasında da pek bir fark yok bence.
Bu jutsu'ya serinin ilerleyen zamanlarında ne oldu?Sence çok fazla op olduğu için mi yazar tercihi olarak kullanılmaktan vazgeçildi?Sonuçta Amaterasu, Rasengan ,Chidori veya diger her türlu tek hedefli A veya S seviye jutsudan bile kurtulabilirsin Kawarimi kullanarak.
Yoksa benim kaçırdığım ayrı bir durum mu var?Ya da yanlış mı yorumluyorum acaba bilemedim valla.

@Shrimp

Sevgili dostum/kardeşim. Çok haklısın. OP.

Ancak şu da var, kawarimi genelde düşük seviye biri ya da birileri ile yüksek seviye biri ya da birileri karşılaşınca genelde üst seviyedeki tarafından yapılıyor.

Ayrıca serinin sonlarında kawarimi görmeme sebebimiz evet OP olması olmakla birliklte serinin 2. yarısında karşılaştığımız herkes ya kage level ya da high jonin level oluyor en kötüsü. O seviyede de artık "clone feint" olayı başlıyor. Yani gölge klonu ile rakibi kandırıp yoluna bakıyorsun. Bir nevi kawarimi gibi ancak yer değiştirme yok.

Yanlış yorumlamıyorsun. Ben de bunu yıllardan beri söylerim yani ben neden Naruto karakterlerinin düşük fiziksel (haa bazıları normal insan diyor neredeyse o ayrı da) özelliklerine rağmen diğer pek çok anime-manga evreninden aşırı üstün görme sebebim şudur.

Herkes evrenleri kıyaslarken en üsttekileri kıyaslar. Atıyorum.. "Yhwach > Kaguya Bleach ezer" falan gibi yorumlayanlar olur. Aksine evrenleri kıyaslarken fodderlara bakacaksın.

Misal avatarında Hal Jordan var ondan bu örneği vereceğim. 8 tane fener birliği var. Mavi ve Indigo da kadro çok çok kısıtlı. Turuncu ise tek kişi zaten hadi onları çıkalım. Geriye kalan birliklerde 10larca bazılarında yüzlerce bazılarında (yeşiller) binlerce üye var.

Ama yani Sokak Seviye karakterlerden dayak yiyen yüzük taşıyıcıları da var. Multiversal Tiplerin anasından emdiği sütü burnundan getiren yüzük taşıyıcıları da var. Nitekim "Bilmemne Lantern" ya da "Güç Yüzüğü Taşıyıcısı" deyince sabit bir seviye yok. O yüzden Yeşil Fener Birliğinin gücünü anlamak istiyorsan laps diye Hal Jordan, Kyle Rayner'a bakmazsın. Fodderlarına bakarsın.

Neyse uzattım. Naruto da vasat bir akademi mezunu bile. Yani genin. 6-12 yaş aralığında olan "çocuklardan" bahsediyoruz.

Tuzak Kurmak
Takip Etmek - İz Sürmek
Avlanmak - Doğada Hayatta Kalmak
Yakın Dövüş
Nişancılık
Şifreli Haberleşme ve Kodlardan Anlama
Klon Yapma
Şekil Değiştirme
Standart Üstü Stratejik Zeka
Kawarimi
İnsan üstü Fiziksel Kuvvet, Dayanıklılık, Hız, Çeviklik
Silah ve benzeri alet adevat kullanma becerisi
Sosyal ve Fenni Bilimlerde İleri olmak
Tarih bilmek

gibi bir donanım ile çıkıyor. Vasatın eğer biraz üstüyse şunlarda ekleniyor;

İlüzyonlara dair direnç ve haklarında bilgi
Jutsu Bilmek
Elementsel Salınımlar bilmek
ve yukarıda yazılanlardan bazılarını artık daha ileri bir seviyede yapmak.

Yani Naruto aleminde fodder ninja tarifesi bu ...

Nitekim kawarimi özellikle başka evrenlere karşı çok OP.

Bu arada kullanılmaktan asla tamamıyla vazgeçilmedi. Misal Madara tahta klonu ile kendisini kawarimilemişti Tsunade'nin yumruğunda. Koskoca MAdara kullandı bunu. ANcak dediğim gibi gene daha üst seviyedekinin alt seviyeyi pazara göndermesi gibi kullanıldı.

Sasuke Vs Deidara savaşında da kawarimi gördük. Ancak 2 .kısımda kawarimi artık odunla falan değil klonlarla yapıldığı içinnerede kawarimi nerede klon yemlemesi tam belirgin olmuyordu.

Yani naruto vs pain savaşında çok kısa bir sürede Pain'in dikkati dağılınca onlarca klonun taşlara dönüşmesi de aslında bir nevi hengen + klon + kawarimi tekniklerinin karması gibi.

Zaten Kawarimi hengen ile klon olayının aynı anda kullanımına benzer bir şey. Nitekim 2. kısımda seviye artınca artık doğada bulduğun bir nesneye henge yapıp onu klonun gibi göstermek ve onunla yer değiştirmek yerine direkt klonunla yapılır oldu. Tam olarak yok olmadı.

Misal, Gengetsu, tam Onoki'yi öldürecekken bir kaç saniye önce önündeki gerçek Onoki iken sonra vurduğunun bir kum klonu olması aslında Gaara'nın Onoki adına yaptığı bir kawarimi idi. Ancak dediğim gibi "clone feint" ile "kawarimi" yer değiştirdi ancak iki tekniğinde aldatma temelli amacı aynı aslında nitekim prensip olarak bu teknik kullanılmaktan asla vazgeçilmedi ancak daha elit seviyeye çıkınca daha klon bazlı bir hal aldı.

Misal 3. Raikage Dodai ile naruto'ya saldıracakken. Dodai'n lastik top yapıp sonra içinden gerçek narutoyu çekip , Raikage'yi sadece boş bir lastik topu kovalattırması. Güzel bir Kawarimi idi.

Vardı örnekleri ancak o 1. kısımdaki klasik kullanım da değildi artık.

Genel olarak bu aldatmaca OP bişi. Kawarimi ya da değil. Hele diğer evrenlerle mücadele de yani çok klasik "benim yeteneğim, ultimate ataklarım vs seninkiler" tarzı dövüş sistematiğindeki evrenlere bir Naruto karakteri koyunca abi işin rengi çok değişiyor.

Yani bunu hep örnek veririm. Marineford'da Beyazsakal. Squardo'nun önüne geçip, saldırı pozisyonu alması, kocaman kılıcını kaldırıp buna doğru zıplaması kısmında kadar hiç bir şey yapmıyor o yapmadığı gibi WB'nin arkasından olayı daha geniş açıdan gören kumandanların hiçbiri bir şey yapmıyor. Ancak Squardo kılıcı sokunca herkes "AAAaaa" oluyor :D :D

Ya Şimdi bu evrene Kakashi'yi bırakırsan :D Yanına da iki tane kaliteli Jonin verip bir suikast timi kursan. OP deki yüksek konumdaki pek çok karakter aynı gece de tek operasyonla ölür dediğim de millet daşak geçiyorum zannediyordu :D

Sanji'nin standartların çok üstünde "Zeki" kabul edildiği bir evrende Kakashi'ye biraz bilgi ve biraz hazırlık versek Jonin timi ile beraber bir gece "şu şu isimler ortadan kaldırılacak" desek :D Kaldırır yani :D WB falan dahil buna :D

Nitekim, ben hep diyorum;

Klon yapma, kawarimi, hengen gibi çok fundamental şeyler çok OP şeyler aslında. Bu seride de pek çok kere işi hep bu tekniklerle götürdü karakterler. Abi Kaguya karşısında bile Hengen + kage bunshin tekniklerini harmanlayarak oluşturulan harem jutsu kullanıldı ve iş gördü :D Bu geninken öğrenilen temel şeyler cidden OP bence de ...

Ancak Kawarimi bence tamamen ölmedi şekil değiştirdi.

@Nabu
Hemen her seride, belli fanların arasında cool karakterin saldırıların, olması gerektiğinden 35 kat şiddetli olduğuna dair bir inanç var.

Bu yüzden Itachi, Sasuke ve Kakashi şiştikçe şişiyor. Güçsüzler mi? Hayır ama overrated. Neji’nin underrated oluş sebebi de budur. Seri başı tavrını korusa “Onun byakuganı Hamura seviyesinde bir kere tamam mı?!” Derlerdi.