Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Manga Naruto'da Ne, Ne Kadardır?

@Nabu Hocam Neji ve Hiashi'nin tuttuğu ilk formu muydu yoksa ikinci/üçüncü formu muydu?

@Nabu Hocam Neji ve Hiashi'nin tuttuğu ilk formu muydu yoksa ikinci/üçüncü formu muydu?
unknown.png

şu halindeydi. İlk oluyor sanırım.

Peki bunu Shinra Tensei ile yapamayacağınız ne malum? :)

Aynı şeyi Sasuke ya da Madara'da Shinra Tensei ile yapabilir. Nagato da yapabilir. :)

Rinnegan tekniğiyle aralarında bir nebze fark olsun demek istediğim o. :)

O sahne Juubi'nin Shikaku'ları öldürdüğü sahneden hemen sonra işte. İlk formu değil.
Peki bunu Shinra Tensei ile yapamayacağınız ne malum? :)

Aynı şeyi Sasuke ya da Madara'da Shinra Tensei ile yapabilir. Nagato da yapabilir. :)

Rinnegan tekniğiyle aralarında bir nebze fark olsun demek istediğim o. :)
Malum değil ama sorun orada. Ayrıca biri Rinnegan tekniği, biri Byakugan. Rinnegan>Byakugan. Yada Pain>Neji o zaman ST>Kaiten de olmuyor. Rinnegan'ın tek tekniği ve ana olayı değil ki ST, Rinnegan tekniğiyle aralarında bir nebze fark olsun demen doğru olsun. Her Senjutsu Ninjutsu'dan güçlü olmadığı gibi, her Rinnegan tekniği de Byakugan tekniğinden güçlü olamaz. Sırf Dojutsu farkı var diye.

Not: Bu arada benim, biri birinden güçlü diye bir iddiam yok, sadece mantığa karşılık olarak yazdım.

Hangi formu olduğu bir şeyi değiştirmez. Saldırıya uyguladığı güç farklı olabilir, bilemeyiz.

Kaiten'in Rinnegan'ın Shinra Tensei'sine denk diyebilmemiz için daha başka şeylere ihtiyaç var.

Ve seride pek çok saçma olay var, bu onlardan biri de olabilir tabii.

Net olarak Juubi güç uygulamadı demiyorum tabii ki, ama bu da bir seçenek.

Hangi formu olduğu bir şeyi değiştirmez. Saldırıya uyguladığı güç farklı olabilir, bilemeyiz.

Kaiten'in Rinnegan'ın Shinra Tensei'sine denk diyebilmemiz için daha başka şeylere ihtiyaç var.

Rinnegan'ın değil Pain'in ST'sine. Juubi orada Naruto'ya hamle yapıyor, savaşın seyri değişsin diye km'lerce uzağa BD atanın savaşın bel kemiği olan Naruto'ya vurmak için 10/1 falan güç kullandığını sanmam.

Pain'den başka çok kullanan görmedik zaten. Yanlış hatırlamıyorsam animede Sasuke Bansho Tenin yapmıştı amaterasu ile birleştirip.

Madara yaptı mı hatırlayamadım, Obito zaten Kamui kullanıyordu.

Tekniği genel olarak ele almalıyız.

Pain'den başka çok kullanan görmedik zaten. Yanlış hatırlamıyorsam animede Sasuke Bansho Tenin yapmıştı amaterasu ile birleştirip.
Madara yaptı mı hatırlayamadım, Obito zaten Kamui kullanıyordu.

1 kişinin yaptığı tekniği (Soruda da Pain var zaten, Rinnegan yok.) neden genel olarak ele almalıyız ki? Olay Rinnegan veya Byakugan limitleri değil.

Pain'den başka çok kullanan görmedik zaten. Yanlış hatırlamıyorsam animede Sasuke Bansho Tenin yapmıştı amaterasu ile birleştirip.Madara yaptı mı hatırlayamadım, Obito zaten Kamui kullanıyordu.

1 kişinin yaptığı tekniği (Soruda da Pain var zaten, Rinnegan yok.) neden genel olarak ele almalıyız ki? Olay Rinnegan veya Byakugan limitleri değil.
Diğer Rinnegan kullanıcıları niye yapamasın? Nagato'nun Shinra Tensei'si olması güçsüz olduğu anlamına gelmiyor.

Şu olayın aynısını belki daha da fazlasını Pain de yapabilmeli mantıken. :)

Ha Boruto veya Hinawari tekniği nereye taşır orasını bilmem.

Pain'den başka çok kullanan görmedik zaten. Yanlış hatırlamıyorsam animede Sasuke Bansho Tenin yapmıştı amaterasu ile birleştirip.Madara yaptı mı hatırlayamadım, Obito zaten Kamui kullanıyordu.
Diğer Rinnegan kullanıcıları niye yapamasın? Nagato'nun Shinra Tensei'si olması güçsüz olduğu anlamına gelmiyor.
Şu olayın aynısını belki daha da fazlasını Pain de yapabilmeli mantıken. :)

Ha Boruto veya Hinawari tekniği nereye taşır orasını bilmem.
Tamam ama mevzu zaten ne diğerlerinin yapıp yapamadığı. Ne Pain'in gücü. Nede tekniklerin potansiyeli. Neyse sen zaten bunları anlamışsındır çoktan.

@Flying Raijin

Açıkçası bana anlamsız geldi Pain'in Shinra Tensei'si(ki bunlardan teki köy yok etti) ile kıyaslanması. ,

Sizin mantığınızla hareket edersek Kaiten'in High Kage level, yani S+ level bir teknik olması gerekiyor. 5 bijuuyu kükremesiyle yıkan Kyuubi'yi pençesiyle uçuruyorsa, bijuu damayı da parmağıyla kaldırıyorsa(daha güçsüz formunda) daha güçlü halinde pençesini durduran teknik Madara-Hashirama seviyesi ir şey olabilmeli. :) Bu mantıklı gelmedi bana.

Hocam Neji ve Hiashi'nin tuttuğu ilk formu muydu yoksa ikinci/üçüncü formu muydu?
2. idi sanırım.

Saldırıların aynı güçte olduğunu bilmiyoruz.
Olmadığını da bilmiyoruz. Ayrıca aslında

Tüm gücüyle asıldığı saldırılarla Naruto'yu kapmak için elini götürmesi aynı şey değildir belki?
Hachibi ve Kyuubi'ye yaptığı o attığım ataklar tüm gücüyle yaptığı şeyler değil, rahatlıkla yaptığı şeyler. Kaldı ki daha küçük bir Juubi formunun yaptığı şeyler.

Ve Neji ile Hiashi, Juubi'nin kuyruk atağını geri püskürtüyorlar.Şunu yapan el gibi kuyruğunu.

Burada da 2. formunun gücünün ne kadar arttığını gösteriyorlar. Yani Neji ile Hiashi aslında çok daha güçlü bir atağı bile engellemiş olabilirler.

Ayrıca Juubi kibarca Naruto'yu tutma eğiliminde değil. Atak Naruto'nun bir kaç yüz metre arkasından başlayıp yolundaki her şeyi yok ederek başlıyorSağ üst panele bakarak anlayabilirsiniz.

Ayrıca yaptıkları şey etkileyici bişi olmasa basit bir şey olsa. Şöyle bir geri dönüş olmazdı.
0614-003.png

Ayrıca daha sonra Hiashi, Bu sefer daha büyük bir kuyruk saldırısını tek başına hakke kujo ile engelliyor.

ZwjugRNHvPUAAAAASUVORK5CYII.png
xc9WNPBL92KWwAAAABJRU5ErkJggg.png

Ve Kaiten'in Hyuuga Klanının en üst tekniği olduğunu biliyoruz.

Kaiten > > Hakke Kûshô olduğuna göre. Ve Neji'nin Hyuga tekniklerinde dengi diyebileceğimiz

Her bir el-li kuryuğun ne kadar büyük olduğuna da şuradan anlayabiliyoruz.

--------------------------------------------

Kyuubi çakrasına gelince Kaiten yapamayan. 64 vuruşu bile ittire kaktıra yapan Hinata kurama çakrasıyla şunu yaptı.

Çok etkileyici bir şey değil.
Çevresindeki onlarca insana göre öyle değil nedense.

Çok etkileyici bir şey değil. Choji'de Gedo Mazo ile çarpıştı. O daha iyi bir feat.
Neye göre ?
Ama güç uyguladığını gösteriyor tüm hamleleri.

Açıkçası bana anlamsız geldi Pain'in Shinra Tensei'si(ki bunlardan teki köy yok etti) ile kıyaslanması. ,
O Shinra TEnsei değil.

Cho Shinra Tensei idi. Bu Rasengan ile Chidori kıyaslarken Fuuton: Rasen Shurikenden ya da Indra's Arrow dan bahsetmek gibi bişi.

Kaldı ki burada olay kullanıcılar olduğundan öyle. Kaiten'i Nagato ayarında biri kullanırsa başka bir sonuç alırsın.

Sizin mantığınızla hareket edersek Kaiten'in High Kage level, yani S+ level bir teknik olması gerekiyor.
Ben o gösterimleri Kaiten, Kyuubi'yi, Hachibi'yi doğrar diye atmıyorum. Ama sıradan Tek beden iken yapılan Shinra Tensei, 6 Kuyruk Kyuubi'nin hakkından gelemiyorsa sıradan bir shinra'nın kaitenden iyi olma hatta kurama çakralı bir kaitenden iyi olma ihtimali yok diyorum.

Peki bunu Shinra Tensei ile yapamayacağınız ne malum?
Çünkü bilinen tek Shinra Tensei kullanıcısı (ki kullanıcısı olan karakter base olarak NEji'den çok çok daha üstün biriydi): Daha 6 Kuyruğu yerden söküp atamıyordu.

Rinnegan tekniğiyle aralarında bir nebze fark olsun demek istediğim o.
İyi de bu kafayla. Byakugan'da bunların atası. Hani o üç tane Sharinnegan gözü olan Rikudo'nun tırstığı anasının gözleri :D :D Aynı zamanda kardeşi (büyük ihtimal Rinne Sasuke'den güçlü olan adam) Hamura'nın gözleri de byakugan.

Yani hiyerarşik açıdan bakıyorsan. Rinnegan ne kadar kutsal ve kadim bir göz ise byakugan da öyle zaten.

Ama rinnegan'ı şimdiye kadar çok fazla güçlü karakter kullandı (Sasuke, Madara, Nagato, Obito, Rikudoi Indra vs vs) . Ama seri içerisinde maalesef byakugan için Neji ile Hamura/Kaguya arasında bir uçurum olması durumu oldu.

Sen bir göz daha kıymetli ondan gücü daha iyi olmalıdır kafasıyla bakıyorsan. Aslında kıymet olarak çok da bir farkları yok. Hatta Rinnegan, Sharingan ile karışmadıkça pek de bir numarası olmadı üst seviyelerde Ancak byakugan üst seviyelerde hala byakugan idi.

Benzer seviyelerdeki kullanıcılar tarafından kullanıldığını varsayarsak ;

Hachimon Tonkou 7 kapı
EMS
Rinnegan(Susanoo yok.Yani Madara'nın Rinneganın'dan ziyade Nagatonunki gibi)
Sınırsiz SM
KCM1 Naruto'nun Kyuubi çakrası

Bu 5 den güç sıralaması yapsak nasıl bir sıralama yapmamız daha doğru olur?

Hachimon Tonkou 7 kapı
EMS
Rinnegan(Susanoo yok.Yani Madara'nın Rinneganın'dan ziyade Nagatonunki gibi)
Sınırsiz SM
KCM1 Naruto'nun Kyuubi çakrası

Bu 5 den güç sıralaması yapsak nasıl bir sıralama yapmamız daha doğru olur?
Bençe;

EMS - Madara'nın PS'si ile beraber.
Rinnegan
KCM
Sınırsız SM
Hachimon Tonkou

derim ben. Siz ne dersiniz?

@Uncle Paulie

Benzer seviye demiş. Madara hem rinnegan hem EMS kullandı. Direk ona göre kıyas yapalım.Aslında senin dediğin gibi de olabilir. :)
Yok ben Pain'in kullandığı tekniklere göre düşündüm.

Pain dendiği için.

Madara'ya göre düşünsem zaten sırf Limbo ve devasa CT'ler bile EMS'yi katlar.

Madara'nın EMS'siinde Susanoo'su inanılmaz güçlü. Ama Rinnegan da olabilir tabii.