Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Wiki Naruto Karakterleri Tanıtım Serisi: Kimimaro

Flyjin

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
5209534afe54a8aca2e7146b5d5dbb05.gif

İsim: Kimimaro
İlk Ortaya Çıkış Manga: 199. Sayı
İlk Ortaya Çıkış Anime: 118. Bölüm
Doğum :15 Haziran
Boy: 166.1 cm
Kilo: 49,8 kg
Durumu: Vefat Etti
Klan
18
Kaguya Klanı
Kekkei Genkai
18
Shikotsumyaku
Takım
18
Ses Beşlisi
Bağlılık
18
Otogakure
Jutsular

Hayat Hikayesi

Kimimaro Kaguya klanına mensuptur, Kekkei Genkai olarak da vücudundan kemik çıkartıp, bunları silah olarak kullanabilir. Ancak Kimimaro'nun yeteneği kendi klanı içinde bile korkunç seviyedeydi ve bu lider dahil herkesi korkutuyordu. Bu durumda ise liderleri Kimimaro'yu bir kafese kilitledi ve ona ihtiyacı olmadığı sürece Kimimaro'yu kafeste kilitli tuttu. Kaguya Klanı Kirigakure tarafından saldırıya, uğrayıp vahşice ve hiç bir sebep göstermeden tüm klanı yok ettiler, ancak Kimimaro hayatta kalmayı başarmıştı. Çok fazla zaman geçmeden de bitap düşmüş ve yalnız kalmış Kimimaro Orochimaru tarafından bulunur ve sahiplenilir. Bu noktadan sonra Kimimaro tüm sadakatiyle Orochimaru'ya hizmet etmeye kendini adar. Hatta bir gün Orochimaru'nun taşıyıcı bedeni olmaktan da gurur duymaktadır.

Orochimaru ile tanıştıktan sonra da tek amacı ustası olarak gördüğü Orochimaru'nun hayallerini gerçekleştirmek olmuştur. Çok fazla zaman geçmeden Kimimaro dengesiz bir kişiliği olan vahşi birisiyle tanışır, önce dövüşür daha sonra ise çok iyi bir dostluk ilişkileri olur. Hatta bu kişi kontrolden çıktığında onu dizginleyebilen tek kişi Kimimaro oluyordur. Bu kişi ise daha sonra lanetli mühürün kullanılmasını sağlayacak Jugo'dur. Daha sonra Kimimaro Ses Dörtlüsü olarak adlandırılan grupla tek başına dövüşüp kazandı, böylelikle grubun adı Ses Beşlisi oldu ve Kimimaro liderleri haline geldi.

Ancak daha sonra Kimimaro'nun ciddi bir hastalığa tutulduğu fark edildi. Orochimaru'nun elindeki bilgilere ve Kabuto'nun araştırmalarına rağmen hastalığın önüne geçilemedi. Sebebei ise Kimimaro'nun görülmemiş, bilinmeyen yapısı ve klanı ile ilgili hiçbir tıbbi ve araştırma kaynağının olmayışıydı. Bu sebepten dolayı da Orochimaru'nun "Yaprağı Ez" planına katılmadı ve ömrünün kısalmaması için yatağa bağlı kaldı.

Tam olarak aralığı bilinmese de hastalığının belli olduğu ve Sasuke'nin taşıyıcı olacağı belli olduktan sonra, Kimimaro Jugo ile konuşup bir gün Sasuke isminde birisin geleceğini ve onu kendisi gibi görüp takip etmesini söyler.

Kendisi seride ise ilk kez "Sasukeyi Kurtarma Planı" sırasında gözüktü. İlerlemiş hastalığına rağmen önce Naruto ile, daha sonra yeni iyileşmiş ağırlığı olmayan ve sarhoş moduna geçmiş Lee ile dövüştükten sonra Gaara ve Lee'ye karşı ikiye karşı bir yaptığı müthiş dövüşte kaybetti ve hayatını kaybetti.

Edo Tensei ile hayata döndürüldüğünde ise onlarca Samurayla aynı anda çok rahat bir şekilde dövüşmüştür.

Bazı Bilgiler

Öncelikle Kimimaro Orochimaru gibi oldukça yetenekli shinobiler görmüş birisini etkilemiş ve gelecekteki bedeni yapmaya karar verdiği birisidir. Çocukken yaşadığı travmalardan sonra duygusuz bir insan olsa da Jugo ile yaptığı konuşmalardan ve Orochimaru'ya karşı olan tutumundan aslında oldukça iyi ve gelişmiş bir kişiliği olduğu bellidir. Belki de Kimimaro olmasa Sasuke kaçmayı başaramayacak ve Konoha ekibi başarılı olacaktı. Özellikle Gaara ile yaptığı dövüşte ise tüm yeteneklerini sergilemesine rağmen unutulmaması gereken bir nokta vardır, o da Kimimaro'nun bu sırada hastalığının son aşamasında oluşudur.

Sağlıklı olsa ve ömrü uzun olabilseydi kendisi çok rahat bir şekilde Mid-High Kage seviyelerine gelebilirdi.

Aslında mangaka tarafından bile kendisi hakkında pek bir bilgi geçmemiştir.

* Kimimaro 15 B-Rank,5 A-Rank ve 2 S-Rank olmak üzere 22 görevi başarıyla yerine getirmiştir.
* Ses Dörtlüsü ve Jugo gibi vahşi ve başıbozuk kişileri dizginleyip kendisini lider olarak göstermiştir.
* "Kimi" Japonyada eski bir asalet ünvanıdır. "Maro" ise ince kaşları olan kişiye karşı kullanılan bir tür argodur.
* Aslında Kimimaro'nun Sasuke Kurtarma Operasyonu dışındaki yer almaları genellikle filler'dır.
* En sevdiği kelime "Muga" yani "Bensizlik"tir.

-Kabuto'ya- : "Fark ettim ki, herkes bir sebepten ötürü var oldu. Herkes için başarması gereken önemli bir şey var. Bunun ne olduğunu bulmak ise, bize verilen tek özgürlük."
-Kabuto'ya-: "Bunu kabul etmek zor olsa da, artık ruh taşıma işlemi için yeterli değilim. Hayat amacımı kaybetmiş olsam da, benim yerime yeni "taşıyıcıyı" buraya getirin. Hayatıma mal olsa bile Orochimaru-samaya bu yolla teşekkür edebilirim."
-Tayuya'ya- : "Bu hayalimiz için önemli bir "taşıyıcı". Ancak sizler geç kaldınız." (Sasuke hakkında konuşuyor)
-Gaara'ya- : "Hastalığım yüzünden uzun süre dövüşemem. Ancak, yalnız olmadığım için bu yıkım gerçekleşmeyecek. Orochimaru-sama'nın isteklerini yerine getirirken, sonsuza kadar Orochimaru-sama'nın kalbinde kalacağım.
Son Sözleri: "Benim beynim yıkanmadı! Beni anlayabilen tek kişi Orochimaru-sama'dır. Sizler hiç bir şey bilmiyorsunuz!"

Şuralardan da bilgi edinebilirsiniz:

İkinci Databook, 78-81. sayfalarNaruto Manga 585. Sayı 6. Sayfa.
Dördüncü Databook, 87. SayfaNaruto Manga 199. Sayı 7. ve 18-19. Sayfalar
Naruto Manga 216. Sayı, 14-15. SayfalarNaruto Manga 201. Sayı 6 ve 8. Sayfa
Naruto Anime 126. BölümNaruto Manga 217. Sayı 5 ve 11. Sayfa
Naruto Anime 137. BölümNaruto Shippuuden 272. Bölüm
Naruto Manga 351. Sayı, 7. Sayfa

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sağlıklı olsa ve ömrü uzun olabilseydi kendisi çok rahat bir şekilde Mid-High Kage seviyelerine gelebilirdi.

Şu kısmı ayakta alkışlıyorum. :) Katılıyorum, bence de Mid Kage potansiyeli fazlaca vardı. Bir Kakuzu, bir Kisame, bir Deidara olamayacak adam değildi.

Onun dışında animedeki geçmişi de çok etkileyici gelmiştir bana. Çok etkileyici bir karakter. Yine Naruto evreninin zalim zamanlarından kalma, kaderin sillesini yemiş biri. Şimdiki börtü böcek evrenden çok farklı. :D

Eline sağlık.

Tanıtım için ellerine sağlık ama katılmıyorum. ^^ Tajitsudan başka yeteneği olmayan (kemik olayı işlevsel değil) birisi mid-high kage seviyelerine gelebilecek olsa Gai gelirdi.

Tanıtım için ellerine sağlık ama katılmıyorum. ^^ Tajitsudan başka yeteneği olmayan (kemik olayı işlevsel değil) birisi mid-high kage seviyelerine gelebilecek olsa Gai gelirdi.
Gai zaten aşağı yukarı oralardaydı ve Kimimaro'nun tek olayı Taijutsu olsa da öyle olmak zorunda değildi. Adam tek başına 2 güçlü geninle dövüştü ve hastalığı son safhasındaydı. Bıraksalar zaten ölecekti.

Ve Orochimaru'nun gerçekten de tek olayı taijutsu olan ve işlevsel olmayan bir yetenek barındıran elemana umut bağlayıp taşıyıcı olmasını ister miydi? Diğer taşıyıcılar gibi sıradan birisi de olmayacaktı Kimimaro bayağı da uğraştılar iyileşsin falan diye Orochimaru yanlış ata oynamaz.

Kaldı ki hasta hali bence high-mid jonin. Sağlıklı hali High-High Jonin'di. Tabii bakış açısına göre değişir. Ama mid-mid kage olsun. Ben potansiyel olarak Gai- 4. Raikage arasına gelebileceğini düşünüyorum. Onlar kadar olmasa da yakın olurdu.

Bakış açısına göre değişir dediğim, misal Utkan abi 7 kapı Gai'yi low-mid kage olarak görür ben mid-mid yada high-low olarak görüyorum. Jonin Minato'yu mid-mid görür bence high-mid/high-low kage.

Bu arada High-low yazacaktım mid yazmışım. Ama dediğim gibi mid-mid olurdu en kötü ihtimalle.

Not: Seride bir sürü tekniğin en üst seviyelerini ve güçlü hallerini gördük. Kimimaro için skala dar olsa da tam potansiyelini bilmiyoruz kemik bölme işinin misal en son

38c28d10f668a05cda8fd241e6e3d48b.jpg

şöyle bir şey attı (manga'da var mı bilmiyorum ama olması lazım) bu hareketi geliştirmesi veya güçlü bir fizikle yapması etkense bu teknik bile çok sağlam buranın içinde hareket edebiliyordu.

4508491-5421531505-1CHSY.png

Varmış.

Gai zaten kapısız bile low kage yi zorluyor. 7 kapı Gai rahat ortalama kage.
Katılmıyorum. 7 kapı Gai'nin bir Mei veya Ay edebileceğini sanmıyorum yani. Ki onlar da hak vereceğin üzere low kage seviyesinin orta sıralarındali kişiler. ^^

Edit.
Gai zaten aşağı yukarı oralardaydı ve Kimimaro'nun tek olayı Taijutsu olsa da öyle olmak zorunda değildi. Adam tek başına 2 güçlü geninle dövüştü ve hastalığı son safhasındaydı. Bıraksalar zaten ölecekti.
Ve Orochimaru'nun gerçekten de tek olayı taijutsu olan ve işlevsel olmayan bir yetenek barındıran elemana umut bağlayıp taşıyıcı olmasını ister miydi? Diğer taşıyıcılar gibi sıradan birisi de olmayacaktı Kimimaro bayağı da uğraştılar iyileşsin falan diye Orochimaru yanlış ata oynamaz.

Kaldı ki hasta hali bence high-mid jonin. Sağlıklı hali High-High Jonin'di. Tabii bakış açısına göre değişir. Ama mid-mid kage olsun. Ben potansiyel olarak Gai- 4. Raikage arasına gelebileceğini düşünüyorum. Onlar kadar olmasa da yakın olurdu.

Bakış açısına göre değişir dediğim, misal Utkan abi 7 kapı Gai'yi low-mid kage olarak görür ben mid-mid yada high-low olarak görüyorum. Jonin Minato'yu mid-mid görür bence high-mid/high-low kage.

Bu arada High-low yazacaktım mid yazmışım. Ama dediğim gibi mid-mid olurdu en kötü ihtimalle.

Not: Seride bir sürü tekniğin en üst seviyelerini ve güçlü hallerini gördük. Kimimaro için skala dar olsa da tam potansiyelini bilmiyoruz kemik bölme işinin misal en son

38c28d10f668a05cda8fd241e6e3d48b.jpg

şöyle bir şey attı (manga'da var mı bilmiyorum ama olması lazım) bu hareketi geliştirmesi veya güçlü bir fizikle yapması etkense bu teknik bile çok sağlam buranın içinde hareket edebiliyordu.

4508491-5421531505-1CHSY.png

Varmış.
Yeni gördüm. Evet benim bakış açımda kageleri biraz yüksek tutuyor olabilirim.
Low kage; kapılı Gai ve WA Kakashi'den Kn4 Naruto'ya kadar

Mid kage; 2. Mizukage, Orochimaru gibi karakterlerden Jiraiya'ya kadar
Ve High kage ise Nagato gibi karakterler oluyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kn4 Naruto fiziksel ve yenilenme olarak High Kage bile edebilir. Orochimaru'nun bu kadar dayanmasının sebebi ters olması. Jiraiya'ya hayatındaki en büyük yarayı vermiş mesela o mod.

:8bitünlem: Burası wiki bölümüdür. Lütfen tartışmaya buradan devam ediniz :8bitünlem:

--------------------------------------------

Tanıtıma gelince, kısa, öz ve bilgilendirici olmuş ellerine sağlık. :check1:

Eline sağlık güzel bir yazı olmuş. Kimimaro tasarımıyla, geçmişiyle ve kişiliğiyle özel, unutulmayacak karakterler arasındaydı seride. Tekrardan hatırlamak hoş oldu.