Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Naruto Karakterleri İlginç Bilgiler

Hashirama Senju

*Hokage İçin "köyü destekleyen sütün" derler. "Hashira" kelimesi ise "iki sütün arasındaki boşluk" demektir, muhtemelen bir atıfta bulunuluyor. Senju ise "bin el" demektir.
*Shippuuden 129. Bölümde havai fişeklerin arasında yüzü gözükmüştür.
*Databook bilgileri.
-Hobisi ağaç heykelciliği ve bonsai yani kısaca japon minyatür ağaç sanatıdır.
-Arzuladığı rakip Madara'idi.
-En sevdiği yemek mantar zosui ve genellikle artıklarla hazırlanan mantarlı Japon pirinç lapasıdır.
-En sevdiği sözler, "Daichi Hojo" yani "Geniş topraklar bereketlidir." ve "Ten'i Muho" yani "Cennetin giysileri dikişsizdir." Saf ve doğal güzelliği vurgular.
-Dördüncü databook verilerinde Yin Release kullanıcısı olarak listelenmemiştir.
*Seride en çok kurcalanan karakterdir. Mokuton, uzun yaşam gücü, sentetik kollar, mükemmele yakın iyileşme gücü Orochimaru dahil bir çok kişi bunların peşine düşmüştür.
*Hiç bir mühür işareti yapmadan, inanılmaz hızlı bir şekilde iyileşiyordu.
*Hücrelerinden Madara, Obito, Orochimaru, Danzo ve Naruto başta olmak üzere bir çok karakter doğrudan faydalanmıştır. Gene Orochimaru hücrelerini kullanarak henüz bebek olan, geleceğin Konoha shinobisi Yamato'yu bir Mokuton kullanıcısı yapmıştır.
*Shinobi'nin Tanrısı olarak bilinirdi.
*Yaprağı Ez Arc'ında ilk kez ortaya çıktı ancak Edo Tensei dahi olsa gücünün 1000/1'i bile değildi ve hiç kontrol sağlayamıyordu.
*Mokuton'u gerçekten uyandıran tek kişidir.
*İlk resmi köyü kendisi kurmuştur.
*Rikudo vari güçler olmadan en güçlü shinobi'dir.
*Kardeşi Hokage olan ikinci kişidir. İlki Tobirama'idi, gerçi onun ağabeyi oluyor.
*Köy sistemi getirerek, tüm dünyanın değişmesine sebep olmuştur.
*Aşırı derecede güçlü olmasına rağmen biraz saf ve merhametlidir. Hatta Tobirama rakipler bu saflıktan ve merhametten faydalanmasınlar diye, sürekli ağabeyinin yanında olurdu.
*Herkesin korktuğu Madara ve gene herkesin korktuğu Kurama'yı birlikte yenmiştir.
*Tüm seride gösterilen en büyük şey, Hashirama tarafından yapılan Senpô Mokuton Shinsûsenju'dur.
*Uzumakiler'le ittifak kurduktan sonra, liderlerinin kızı Mito Uzumaki ile evlenmiştir.
*Tüm 9 Kuyruklu Canavar bizzat Hashirama tarafından yakalanmış ve köylere dağıtılmıştır. Hatta Tobirama olmasa, Hashirama bunu karşılıksız yapacaktı.
*Ashura Otsusuki'nin bilinen ilk reenkarnasyonu'dur.
*Nasıl öldüğü bilinmemekle birlikte 1. Shinobi Savaşı sırasında olduğu söylenmekte. Ancak bu savaş alanında olmamıştır, zamanlaması 1. Savaşın başlarına gelmekteydi. Tahmini ölüm sebebi ise mühürsüz iyileştirme ve bunun gibi bir çok hücre bölünmesini sağlayan teknikten dolayı normalden hızlı yaşlandığı söylenmektedir. Ancak Orochimaru Hashirama'ya özel bir Edo Tensei yapmadığı halde, Hashirama gayet sağlıklı ve genç durmaktaydı.
*Ölümündeki asıl sebebin ise, Kishimato'nun Hashirama'yı başlarda savaşta ölmüş bir Hokage olarak göstereceği fakat daha sonra geldiği konum ve ona rakip olabilecek tek kişinin (Madara) sözde ölümünden sonra, onu savaş sırasında öldürecek shinobi veya shinobilerin olmayışından dolayı bu olay es geçilmiştir.

Bazı Sözleri
"Ne olursa olsun ben bizim... hayır benim köyümü koruyacağım. Ben hala köyü korumanın insanları, shinobileri ve çocukları korumanın en iyi yol olduğuna inanıyorum. Ona zarar vermeye çalışan herkesi kardeşim, arkadaşım hatta öz evlatlarım bile olsa onları affetmeyeceğim." Madara'ya

"Ama bir gün... bütün shinobilerin birbirleriyle işbirliği yapacağı zamanın geleceğini hayal ediyorum. Ülkesi veya klanı ne olursa olsun herkesin kalbinin bir arada olacağı bir zaman. Bu benim gerçek hayalim." İlk Kage toplatısında tüm Kagelere

"Vücudumun her bir parçasını, Konoha yurttaşları oluşturuyor. Köydekiler bana inanıyor ve ben de onlara inanıyorum. İşte Hokage olmanın anlamı budur." Hiruzen'e

"Ne zaman yaşarsan yaşa, her zaman savaşlar olacak."

"Shinobi hedeflerine ulaşmak için, zorluklara katlanan kişidir. Ama hedef olarak seçtikleri şeye bağlı olarak, değişebiliyorlar... Madara ve ben gibi." Sasuke'ye

Moderatör tarafında düzenlendi:
aprağı Ez Arc'ında ilk kez ortaya çıktı ancak Edo Tensei dahi olsa gücünün 1000/1'i bile değildi ve hiç kontrol sağlayamıyordu.
O Ark yazılırken Hashirama için geçerli olan gerçeklik bu değildi. Orada ne Orochimaru ne Hiruzen bunlar tam gücünde değil demedi. Sadece retcon geldi ve Hashi-Reis başka bir şey oluverdi.

Edit. Hazır mesaj atmışken bir şeyler ekleyeyim;

- Reisin ürettiği mokuton, salınımı ile yaşam veren bir yaşam formu yaratan tek kekkei genkai türü idi (tanrısal karakterlerin kekkei moralarını katmıyorum) .
- Hashirama için hiç bir el mührü ya da jutsu kullanmadan torunu Tsunade'den çok daha iyi ve hızlı iyileştiği söylendi.
- Hashirama Edo halindeyken, bir Uzumaki olan Naruto + En güçlü Bijuu Kurama'nın beraber açtıkları Bijuu Moduna bakıp Naruto için "benim seviyeme yakın çakrası var" demiştir. Ve Madara ile Orochimaru'nun sözlerinden anladığımız kadarıyla Edo Hashirama tam zirvesinde bile değildi ona rağmen çakra seviyesini anlamak mümkün.
- Konoha'nın çoğu ünlü klana ev sahipliği yapması , olası köyler arası bir sürtüşmede kimsenin Hashirama + Madara ikilisini karşısına almak istemeyişidir.
- Otsutsuki ve Juubi'den bağımsız keşiş modları içerisinde shinobiler arasındaki bilinen en eski keşiş modu kullanıcısıdır.
- Hashirama'nın Madara ile olan savaşında parşömen taşıması onun iyi bir mühür ve kuchiyose bilgisi olduğunu ayrıca bir parşömen ile onlarca farklı kılıç çağırması da onun çok usta bir kılıç ustası olduğunu göstermektedir.
- Tsunade'nin ebeveyni olan 1. dereceden Mito Uzumaki ve Hashirama Senju DNA'sı taşıyan inanılmaz potansiyel sahibi o kişiyi hiç bir zaman öğrenemeyeceğiz :D

falan filan... Serinin Atatürk'üne saygılar :D: D

Hashirama ve Konoha'nın diğer büyüklerine dair geçmişi ve bilinmeyenleri benim kadar ilgi çekici buluyorsanız imzamın altındaki linkten fan kurgusu hikayeme bakın derim :D :D Bir ara devam edeceğim.

Naruto Uzumaki

*Naruto'nun adı, Naruto'nun en sevdiği yemeğin olan ramen'in içinde olan spiral desenli bir yiyecek olan Narutomaknin kısaltılmasından gelmektedir. Aynı zamanda Naruto'nun soyadı olan Uzumaki klanının sembolü de spirallerdir. Aynı zamanda Uzumaki "girdap" anlamına gelmektedir. Aynı zamanda Japonya'nın Tokushima eyaletindeki Naruto girdaplarından da bir alıntıdır. Naruto'nun annesi ise "Girdaplar Diyarı" Uzishigakure'lidir.
*Databook bilgileri.
-Naruto'nun hobisi şakalar yapmak ve bitkileri sulamaktı. Ancak Naruto yavaş yavaş bazı köylüler tarafından kabul edilmeye başlayınca, pek de şakalar yapan birisi olmamıştır.
-Naruto Akatsuki üyeleriyle düşmanca bir istekle savaşmak istemekteydi. Ayrıca Sasuke ile gücünü sınamak için dövüşmek istiyordu. Ve en çok dövüşmeyi arzuladığı kişilerden birisi de 3. Hokage Hiruzen Sarutobi'idi. Çünkü Hiruzen Naruto'nun görmüş olduğu en müthiş Hokage'idi.
-En sevdiği yiyecek Ichiraku Ramen ve kırmızı fasülye çorbasıydı. En sevmediği yiyecekler ise taze sebzelerdi. Kakashi ise bir kaç defa farklı yöntemlerle, Naruto'ya bunları yedirmeyi başarmıştır. Ancak Hinata bunu yapmamış/yapamamıştır.
-Naruto savaş Arc'ına kadar, 16 resmi görevi tamamlamıştır. 7 D-rank, 1 C-rank, 2 B-rank, 6 A-rank, 0 S-rank. Ancak savaşı da sayacak olursak bu sayı 17'ye S-Rank görev ise 1'e yükselir.
-Naruto'nun en sevdiği söz ise "Kavrulmuş domuz filetosuyla, büyük porsiyon Miso Ramen"'dir.
*Boruto bilgilerine göre.
-Algıda 120, el mühürlerinde 160, müzakere etmede 170, güçte 110, zekada 90'dır. Çakra seviyesi ise ölçülememiştir.
-Ayrıca Kaçınmada 5 Yıldız. Yumruk yumruğa dövüşte 4 Yıldız. Görgüsü ise 2 Yıldızdır.
*Akademide puanları pozitiflikte A iken ninjutsu, taijutsu, genjutsu, iş birliği ve sınıf tutumundaki puanları F'idi.
*Sürekli sınıfta kaldığı ve başarısız bir öğrenci olduğu ifade edilen Naruto, dersleri süper iyi olan Sasuke ve dersleri iyi olan diğer Konoha 11 üyeleriyle aynı yıl mezun olmuştur. Ayrıca Naruto hepsiyle aynı yaştaydı. Neji, Lee ve Tenten hariç.
*Naruto Hagoromo Otsutsuki, Obito Uchiha ve Kushina Uzumaki ile birlikte kuyruklu canavarı çıkarıldıktan sonra hayatta kalan 4. Jinchuriki olmuştur.
*Naruto'nun kendisine "Konoha'nın turuncu Hokagesi' demesinin sebebi. Turuncu renginin, annesinin lakabı olan "Kızıl sıcak Habanero" ve babasının lakabı olan "Sarı Şimşek" ifadelerindeki sarı ve kırmızının renk bileşimi olmasıdır. Yoksa Naruto babası gibi sarı saçlıdır.
*Naruto Rikudo Mod'a kadar çıkmasına, Sennin olmasına ve Kuyruklu canavar üzerinde tam kontrol sağlamasına rağmen 4. databook'da Yin Release kullanıcısı olarak yer almamıştır. (Yin Release genellikle Genjutsu kullanıcılarının doğası olarak kabul edilir.) Ancak Naruto Rikudo güçlerini aldıktan sonra kullandığı Gudôdama'larda bu özellik vardı.
*One Piece mangakası Eichiro Oda, Sanji karakterinin adının orjinal adının Naruto olduğunu. Naruto'nun bir seri haline gelmesinden dolayı kafa karışıklığı oluşmaması adına. Bu karakterin adının Sanji olmasına karar verdiğini söylemiştir.
-One Piece serisinde, Naruto serisinin son iki bölümüne gelindiğinde, One Piece 766. Bölüm kapak sayfasında Nami'ye Konoha sembolü olan bir changpao giydirilmiştir ve bu sırada Naruto Nami'nin arkasında belli belirsiz bir şekilde et yerken, Luffy ise ramen yemektedir.
-Kishimato ise buna karşılık olarak, final bölümünde heykellere grafiti yapan Boruto'ya naruto'nun alın koruyucusuna Hasır Şapka Korsanlarının sembolünü çizdirmiştir.
*Naruto Konoha 11'inin en kısa üyesiyken, sona gelindiğinde Shino'dan sonra en uzun üye olmuştur.
*Orjinal pilotta. Naruto insan olarak yaşayan bir şeytan tilkiydi. Köye saldıran Kurama ise babasıydı.
*İlk öpücüğünü Sasuke ile paylaşmıştır.
*Efsanevi Sannin üyelerinden Jiraiya’nın öğrencisidir.
*Minato tarafından hiç bir zaman eğitim almamasına rağmen, babasının neredeyse hiç bir el mührüne güvenmeyen dövüş stilini miras olarak almıştı. Bunun sebebi olarak her ikisinin de Jiraiya tarafından eğitildiği söylenebilir.
*Başlarda Naruto Uzumaki klanının, Sasuke ise Uchiha klanının son üyesi olarak biliniyordu. (O zamanlar kaçak Itachi klanını reddettiği için sayılmamaktaydı) Ancak daha sonra Uchiha klanından Obito'nun hala sağ olduğu görüldü. Uzumaki klanından ise Karin ve Nagato göründü. Obito'nun ve Itachi'nin ölümünden sonra Sasuke gerçekten yaşayan son Uchiha oldu. Ancak Karin hala hayattaydı ve Naruto hiç bir zaman yaşayan son Uzumaki olmadı.
*Minato sayesinde doğduğu gün ölen, anne ve babasıyla (babası Minato zaten) karşılaşmıştır.
*Kishimato'nun karısı Naruto'nun Sakura ile evleneceğini düşünüyordu.
*Naruto'nun Hokage olmasından dolayı, Boruto ile yaşadığı sorun, Kishimato'nun mangaka olması nedeniyle oğluyla yaşadığı sorundan yola çıkılarak ortaya çıkmıştır.
*Rasengan'ın üçüncü nesil mirasçısıdır. Her ne kadar Rasengan'ı Kakashi de bilse onu mirasçı olarak adlandıramayız. Bu mirasçılar tekniğin mucidi Minato, mucidin ustası Jiraiya, Naruto, Konohamaru ve mucidin torunu Boruto'dur. Öğrenme şekli ise, Minato tekniği Jiraiya'nın da katkılarıyla bulmuştur. Teknik bulunduktan sonra Jiraiya da uygulamıştır. Jiraiya bu tekniği Naruto'ya, Naruto Konohamaru'ya, Konohamaru ise Boruto'ya öğretmiştir.
*Annesi ve babası rehberidir. En sevdiği öğretmen Iruka, en çok bağ kurduğu kişi Sasuke ve en sevdiği insan ise Jiraiya yani Ero-sennin'dir. En çok saygı duyduğu kişi ise 3. Hokage Hiruzen Sarutobi'dir.
*Hafif bir içici olmasına karşın, bir gün Jiraiya ile karşılıklı olarak içememk içinde ukte kalmıştır. Bu yüzden bir gün karşılıklı olarak ustasıyla kafaları çekmek istemektedir.
*Serideki tüm villain'lerle dövüşmüştür. Zabuza, Orochimaru, Sasuke, Obito, Madara, Zetsu, Kaguya
*Jiraiya öldükten ve Senjutsu öğrendiğinden beri köyün en güçlü Shinobisi olmuştur. Senjutsu öğrendiğinde komada olan Tsunade tekrar tam anlamıyla kendine gelene kadar, KCM1 öğrenmiş ve Tsunade'yi de geçmiştir.
*Babası Hokage olan tek kişidir.
*Ustası Hokage olan, 4. Hokage'dir. Sırasıyla Hiruzen, Tsunade, Kakashi ve Naruto'dur. Ayrıca ustası ve onun ustası da Hokage olan tek Hokage'dir. Diğer karakterler Sasuke ve Sakura'dır, Kakashi onların da hocasıdır.
*Kendi jenerasyonu içinde annesinin soyadını alan tek kişidir.
*Orochimaru ile ortak bir özelliği vardır. İkisi de aileleri ölünce, bir dönem Hiruzen'in gözetiminde yaşamıştır.
*İlk yuvası Hiruzen'in evidir.
*Rasengan'a doğa çakrası ekleyerek, yeni süper bir jutsu icat etmiştir.
*Dövüş stili babasına çok fazla benzeyen 2 kişiden birisidir. Diğeri 4. Raikage A'dir. Ancak A babasından eğitim alarak bunu yapmıştır. Naruto'nun durumu ise daha çok içgüdüsel bir mirastır.
*Jenerasyonunda 2 çocuk sahibi olan iki kişiden birisidir. Zaten diğeri de, eşi Hinata'dır.
*Köyde en çok nefret edilen kişi olmasına rağmen, Pain dövüşünden sonra kahraman ilan edilmiş ve köyün en sevilen shinobisi haline gelmiştir.
*Kendi jenerasyonunun diğer üyeleri tarafından bir ezik olarak çağırılmasına rağmen, zamanla en çok güvenilen kişi olmuştur.

Bazı Sözleri
"En büyük hayalim ise, bir gün Hokage olmak ve tüm köye varlığımı kabul ettirmek." Kakashi'ye

"Sakın beni küçümseme! İstediğin kadar sert olabilirsin ama ben asla pes etmem ve asla kaçmam. Beni korkutamazsın! Asla! Hayatımın geri kalanında genin olsam da umurumda değil. Bİr gün Hokage olacağım!" Ibiki'ye

"Kaçmayacağım ve asla sözümden dönmem! Bu benim Ninja felsefem." Neji'ye

"Dayanılmayacak gibi değil mi... yapayalnız olmanın acısı. Bu duyguyu çok iyi biliyorum. Ben de bir zamanlar o karanlıktaydım. Ama şimdi oradan kurtuldum, bana değer veren ve benim için çok şey ifade eden insanlar var. Onları kendimden daha fazla önemsiyorum ve kimsenin onlara zarar vermesine izin vermeyeceğim. Bu yüzden asla pes etmeyeceğim! Seni öldürmek zorunda kalsam bile seni durduracağım. Beni kendimden kurtardılar, yalnızlığımdan. Beni olduğum gibi kabul edenler, benim arkadaşlarım." Gaara'ya

"Beni vazgeçirmeye çalışmaktan, vazgeç!" Pain'e

"O zaman bu laneti kırarım! Barış diye bir şey varsa, onu bulurum. Pes etmem!" Nagato'ya, Jiraiya'nın ilk kitabındaki Nagato'ya ait olan sözlerden

"Konoha'ya saldırırsan, seninle dövüşmek zorunda kalırım. O zaman, nefretini bir kenara bırak ve hepsini benim üzerime kus. Çünkü onu kaldırabilecek tek kişi benim. Yapabileceğim tek şey bu, nefretini omuzlayacağım ve seninle beraber öleceğim! Çünkü sen benim arkadaşımsın." Sasuke'ye

"Özür dileme. Doğru bir Jinhuriki olarak büyümek çok zordu. Ama seni yada babamı hiç bir zaman suçlamadım. Bir ebeveyne sahip olmanın nasıl bir duygu olduğunu bilmedim, çünkü siz ikiniz yoktunuz. Bu yüzden, bugüne kadar hep hayal etmiştim, ama artık biliyorum. Yaşıyorum, çünkü babamla sen beni korumak için hayatınızı feda ettiniz. Ve Kyuubi içime girmeden önce, beni sevginizle doldurdunuz. İşte buradayım, sizin sağlıklı ve güçlü oğlunuz. Sizin oğlunuz olduğum için çok mutluyum." Kushina'ya (Annesi)

"Artık Kyuubi değilsin. Konoha'daki takım arkadaşlarımdan birisin, Kurama!" Kurama'ya

"Aptal mantığınızdan vazgeçin! Arkadaşlarım için her türlü acıya katlanırım! Onlardan vazgeçmem! Bencilce olabilir ama arkadaşlarımın yanımda olmaması, benim için acı verici bir şey." Obito'ya

"Hinata... bu koca aptal, Toneri ile gittiğinizde bana verdiğin atkının anlamını sonunda anladı. Özenle ördüğün ve bitirmesi çok uzun süren bu atkıdan dolayı, aşkının çözülmeyecek olduğunu anlıyorum. Tüm bu zaman boyunca, beni olduğum gibi sevdin. Beni bekle, şimdi bir erkek olarak sana söz veriyorum. Yemin ederim ki seni kurtaracağım!" Hinata hakkında

"Hinata... o dersi hatırlıyor musun? Dünyadaki son gününüz olsaydı, bu günü kiminle geçirirdiniz? O zamanlar bu soruya kimi yazacağımı bilemiyordum. Ailemi tanımıyordum ve hiç arkadaşım yoktu. Ama artık kimi yazacağımı biliyorum. Seninle. Şimdi, ölene kadar hatta sonsuza kadar. Seninle olmak istiyorum Hinata." Hinata'ya

"Boruto, şuan yaptığım şeyden dolayı tüm köy benim ailem gibi. Bu yüzden beni bir baba olarak, tek başına sahiplenemeyeceğin zamanlar olacak. Bunun zor olacağını biliyorum, ama buna katlanmak zorundasın. Sonuçta sen de bir shinobisin, değil mi?" Oğluna

Moderatör tarafında düzenlendi: