Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel My Hero Academia / Boku No Hero Academia Genel Tartışma Başlığı

Horikoshi'nin yaptığı açıklamaya göre seri biraz daha devam edecekmiş. Bana en fazla bir cilt daha sürer gibi geliyor yine de.
images

Animede son savaş başlıyor heyecanlandım. Final arkı beğenilmese de merak ediyorum baya. Bu sezon 21 bölüm olacakmış o biraz üzdü ama.

Manga 5 bölüm sonra final verecekmiş.10 senelik bir devir kapanıyor.
f2apUD.jpg

Son 5 bölüm demek. Pekte sarmamıştı, ama şimdi biteceğini duyunca bir şans daha verip bıraktığım yerden devam edesim geldi.

Animenin son bölümünü çok beğendim. Shoto vs Dabi savaşına baya özenmişler. Son arkın sevilmediğini duymama rağmen şu an gayet iyi gidiyor bozmaz inşallah.

Mirio ilk 30'da yok ama Dabi 4. :D Bu japonlar cidden tuhaflar.
İnsanlarda ki bu edgy karakter sevdasını anlayamıyorum zaten. Yaş kitlesinin çok yüksek olmaması ile ilgilidir belki de. Ergenlik dönemlerinde Dabi gibi tipler daha sevilesi gelebilirken Mirio pek ilgi çekici gelmiyor olabilir. Bence Mirio her türlü ilk 10'a yakışacak bir karakter.

Shigaraki çok başarısız/ilgi çekicilikten uzak bir ana kötü. All for One'ın sağlam olduğunu düşünüyorum ama hâlâ. Her olaya dahil olduğunda ağırlığını hissettirdi, özellikle serinin baş ve ortalarında. Sonlara doğru birkaç şey sayarsın ama yine de serideki en sağlam kötü adam Overhoul ile birlikte. Stain de fena değil.

Ve bitti.. İyisiyle kötüsüyle bu 10 senelik serüven için teşekkürler Horikoshi.

Potansiyeline tam ulaşamadığını ve final arkının çoğu açıdan tatmin edici olmadığını düşünsem de birçok güzel anımda oldu bu seri ile. Onların hatırına aklımda çok kötü yer etmeyecek.

Bugün okuyabildim. Sonlara doğru şu "toplu katliam yapmış kötülere de yardım edelim" falan olaylarına girilmeseydi daha iyi olurdu şahsen ama her türlü beğendiğim, keyifle okuduğum ve güzel hatırlayacağım bir seri. 10. yıl dönümünü kutlarım.

Bu arada "Horikoshi Sensei'nin sıradaki işini de takip edin." falan diyordu sonda ama yeni bir serisi mi duyuruldu Horikoshi'nin?

Bakugo sebebiyle hiç bir zaman devam etmiyeceğim ve hep kötü olarak hatırlayacağım serilerden biri oldu.All might ve AfO dışında öyle pek sevdiğim bir karakterde yok zaten

Animenin son iki bölümü çok iyi olmuş ya. Bakugo gözlerimi doldurmayı başardı. O kararlılığı ve fedakarlığı, ölümüne bile bile yürümesi baya etkiledi beni. Shigaraki'ye attığı speed blitz sahnesi de baya iyiydi. Neyseki Edgeshot sayesinde ölmeyecek gibi duruyor buradan Edgeshot reise de saygılar. Sonunda Deku'da geldi girişi güzeldi. Bakalım nasıl bir son dövüş olacak. Anime ikide bir ara vermese tadından yenmeyecek.

Harika bir sezonu daha geride bıraktık. Son iki sezondur çok iyi gidiyor anime. Bu sezonun animasyon ve çizim kalitesini daha iyi buldum geçen sezona göre. Final arkını baya gömen görmüştüm ama ben keyif aldım şahsen. Niye o kadar laf edilmiş pek anlayamadım en azından bu kısmına kadar.

Son savaşla ilgili en beğendiğim şey bir çok farklı karaktere odaklanması oldu. Savaş farklı cephelere ayrıldığı için bazı karakterler parlama imkanı bulabilmiş. Shoji'ye özel bir bölüm izleyeceğimi hiç düşünmezdim mesela. Mineta için bile güzel bir sahne çizilmiş. Sadece UA değil diğer okulların unutulmamış olması da sevindirdi. Ayrıca önceden villain olarak bildiğimiz birkaç karakterin yardım için döndüğünü görmek duygulandırdı. Dabi ve Toga'nın sonu oldukça etkileyiciydi. All For One'ın karizması da gözümde iyice yükseldi. All Might reisi tekrar izlemekte harikaydı. Sonuç olarak en iyi sezonlardan biriydi bence. Umarım final sezonunda bozmaz ve güzel bir finalle veda eder.