Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Koronavirüs

Güzel memleket valla. Xd

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgınına karşı “Biz bize yeteriz” sloganıyla başlattığı 'Milli Dayanışma Kampanyası'nda bazı kurumların sınır belirleyerek maaş kesintisine gittiği iddia edildi.
Sosyal medyada paylaşılan ve BOTAŞ'ın çalışanlarına gönderdiği iddia edilen mesajda “Milli Dayanışma kampanyası kapsamında 2020 nisan ayı maaşlarımızdan; kapsam dışı personelimizden 400 TL, kapsam içi personelimizden 200 TL olmak üzere kesinti yapılacaktır” denildi.
Mesajda, kampanyaya öngörülen tutardan daha fazla veya az miktarda bağış yapmak isteyen personelin de geri bildirimde bulunması istendi.
Kaynak

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben de şu cehalet saçan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı'nı bırakayım.

https://streamable.com/9s0uy

Bu bilim kurulu denen olaya gram güvenim kalmadı. Dediklerinin hiçbir bilimselliği, hiçbir mantığı şeyi yok. Resmen dalga geçiyorlar insanla. Sinirden doğru düzgün bir şeyler okuyamıyorum.

@Eru

:deku1: :dame1: :uraraka1:

@Ryusa Bakuryu @Nabu

Ben valla gittim birkaç bira aldım. Bugünkü haberler sinirimi bozdu.

Edit: Bira vergisinden bağışımı yapmış da oldum.
Bağış olayında da bir tuhaflık var. Çünkü Mansur Yavaş burada belediyenin bu iş için topladığı paralara içişleri bakanlığının bloke koyduğunu söylüyor. :/

Adam mı seçiyorlar anlamadım ki. Amaç yardımcı olmaksa ne diye toplanan yardımı engelliyorsunuz. :D

Eğer devlet cortlamışsa ulusun ayakta kalması için bağış başlatılmasına karşı değilim. Sonuçta geçmişte yaşanan bok yaşanmıştır ve bulunduğumuz durum da bulunduğumuz durumdur .

ANCAK !

Benim zoruma giden, dürüstçe "ya türkiye vatandaşları, biz bi bok yedik, bazı şeyler kötü gitti, müşkil durumdayız. Bugünleri dayanışma ile geçirmemiz lazım akabinde cezamızı gene siz kesersiniz." Elbette bu kadar dürüst ve net bir versiyonunu beklemiyorum ama en azından "Her şey planlandı." , "Her şey kontrolümüz altında." , "En iyi kontrol bizde" tavırlarıyla bizi salak yerine koymayı bıraksalar. Hep beraber bu diki tuttuk, hep beraber çıkarıcaz mecbur minvalinde bir şey denilse.

Hala bu harika bir planın parçası gibi kasım kasım kasılmaları ve destekçilerinin de "reis neuheuene hehöhöey!" çekmeleri insanın zoruna gidiyor. Halbuki seçim sloganlarında sosyal devletiz, dünyanın büyüyen güçlerindeniz diye bağıran bir hükümetin kriz anında yapması gereken (eğer dedikleri doğruysa/doğru olsaydı) full destektir. Ama bunu yapamadın ya bunu yapamadın rezil biçimde bizden yardım bekliyorsun o zaman bana hala benim ağam, paşam gibi davranamazsın. Halk da mal. Bİr kez daha egemenliğin ve ulusun kaderinin millet de olduğunu gördük. Madem biz de o zaman en baştan bunlara niye bu kadar kredi veriyoruz ki ?

Umarım halkım alması gereken dersleri alıyordur. Bu şartlar altında bağışa gidilmesine karşı değilim eğer gerçekten ülkenin refahı için kullanılacaksa. Ancak bunu yaparken bir gıdım bile utanma, pişmanlık, gücenme göstermeyenlerin hala alkışlanması, şakşaklanmasına tavım işte.

@Nabu

Şöyle bir olay da var. Devlet bu. Çok istiyorsa, acil durum için zenginlere ek vergilendirme getirsin. Vergisini almadıkları o elmas ticaretini vb.yi vergilendirsinler. Her ay milyonlarca TL'lik elektrik faturası gelen, yüz milyonlarca dolarlık o sarayı kapatsınlar. Emekçinin, çalışanın kazandığı üç beş kuruştan zorla haraç kesmesinler. Türkiye'de bir sürü milyoner, milyarder falan var. Onlar ne güne duruyor?

Ekleme: Örneğin, 2017 senesinde vergisini sildikleri şu şirketlerden vergi alsınlar. Silinen 3 milyar TL vergi var.

OefCzs0.jpg

Eğer devlet cortlamışsa ulusun ayakta kalması için bağış başlatılmasına karşı değilim. Sonuçta geçmişte yaşanan bok yaşanmıştır ve bulunduğumuz durum da bulunduğumuz durumdur .

ANCAK !

Benim zoruma giden, dürüstçe "ya türkiye vatandaşları, biz bi bok yedik, bazı şeyler kötü gitti, müşkil durumdayız. Bugünleri dayanışma ile geçirmemiz lazım akabinde cezamızı gene siz kesersiniz." Elbette bu kadar dürüst ve net bir versiyonunu beklemiyorum ama en azından "Her şey planlandı." , "Her şey kontrolümüz altında." , "En iyi kontrol bizde" tavırlarıyla bizi salak yerine koymayı bıraksalar. Hep beraber bu diki tuttuk, hep beraber çıkarıcaz mecbur minvalinde bir şey denilse.

Hala bu harika bir planın parçası gibi kasım kasım kasılmaları ve destekçilerinin de "reis neuheuene hehöhöey!" çekmeleri insanın zoruna gidiyor. Halbuki seçim sloganlarında sosyal devletiz, dünyanın büyüyen güçlerindeniz diye bağıran bir hükümetin kriz anında yapması gereken (eğer dedikleri doğruysa/doğru olsaydı) full destektir. Ama bunu yapamadın ya bunu yapamadın rezil biçimde bizden yardım bekliyorsun o zaman bana hala benim ağam, paşam gibi davranamazsın. Halk da mal. Bİr kez daha egemenliğin ve ulusun kaderinin millet de olduğunu gördük. Madem biz de o zaman en baştan bunlara niye bu kadar kredi veriyoruz ki ?

Umarım halkım alması gereken dersleri alıyordur. Bu şartlar altında bağışa gidilmesine karşı değilim eğer gerçekten ülkenin refahı için kullanılacaksa. Ancak bunu yaparken bir gıdım bile utanma, pişmanlık, gücenme göstermeyenlerin hala alkışlanması, şakşaklanmasına tavım işte.

1.si Mansur Yavaş daha dün açıklama yaptı bizim tarafımızdan toplanan yardımlara bloke koydular diye. Yani amaç burada pek birlik dirlik değil.

2.si o mümkün değil işte. Bizim halk sever beylik bitirim triplerini. :D Sağa sola şöyle bir baktığında "sizden istemiyor zaten bizden istiyor" deyip olayı başkalaştırmaya çalışanlar var.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü 10 ili açıkladı.

https://twitter.com/Medyascopetv/status/1245398004242231296

Türkiye'nin vaka artış hızı aşırı derecede yüksek. İtalya, İspanya ve İran'dan bile daha yüksek. Bir tek Çin'le yarışıyor.

[img='https://i.imgur.com/tpxvhYZ.png',none,883][/img]

BM, korona krizi için, İkinci Dünya Savaşı'ndan beri en büyük sınav demiş.

Aynı zamanda işsizlik fonuyla ilgili şunu da bırakayım.

[url='https://t24.com.tr/yazarlar/baris-soydan/issizlik-fonu-yla-ilgili-bilmek-istemeyeceginiz-5-sey,26075']İşsizlik Fonu’yla ilgili bilmek istemeyeceğiniz 5 şey[/url]

Mahfi Eğilmez'in şu iki yazısı da ekonomik açıdan çok önemli.

Çözüm Modern Para Teorisinde mi?

Ekonomik Daralmayı Minimum Düzeyde Tutabilmek İçin Öneri

ABD'de, ülkenin işsizlik fonuna başvuran kişi sayısı 300 bin bile değilken, 3.3 milyona çıktı. Bunlar fona başvuranlar ha, toplam işsiz kalan sayısı değil.

Fransa'da da 3.6 milyon kişi işsiz kalmış. Maaşlarının %70'i bir miktarı devlet veriyormuş.

IMF, "Önemli derecede ekonomik acı bütün ülkeler için kaçınılmaz," dedi.

@Nabu

Seni kastetmedim canım :D Öyle lafın gelişi o.

Ekleme: Bu arada, 7 maaşını bağışlayan CB'ye ayrılan bütçe 8 milyar 850 milyon TL. Üstelik her sene bütçeyi aşıyor.

Gerçekten anlamsız şeyler oluyor ülkemizde.

1.si :Türkiye hariç hemen hemen her yere bulaştığında bu virus bizde vaka yokken neden yeterince sert önlemler alınmadı?Umre'den gelenler fiyaskosuna falan hiç girmiyorum.

2.si :Madem ekonomik olarak zor günler geçireceğiz bağış topluyosunuz falan anladık bir nebze haklısınız fakat neden geçis garantili köprülere, yolcu garantili havaalanlarına , hasta garantili hastanelere hâla deli gibi para ödeniyor?Neden hâla devlete yük olan Saray gibi ekonomik yük ,işlevini devam ettiriyor.Hükümet olarak sen elini taşın altına koymuyosun ama halktan yardım topluyosun.Enteresan gerçekten.

3.sü :20 yaş altına gelen sokağa çıkma yasaği neden birkaç gün önce geldi?Çocuklar 10 dakikalıgina dışarı çıktıginda asansör kapısi ,düğmesi ,merdiven kenarları, dış kapı açıp kapatırken, bakkalda alısveriş yaparken minumum 10 tane yere dokunuyor.Kardeşimden biliyorum elini falan da yıkamıyorlar.Bir kez dikkat etmesek tüm aileye virüsu bulaştıracak potansiyel tehdit.Hadi anladık ekonomik sıkınti olabilir diye genel sokağa çıkma yasaģi koymuyosun fakat neden bu işin en başinda küçük çocuklara ve yaşlılara sokağa çıkma yasağı koymadın?

Daha da bir süru hata var bu virüs süreci yönetiminde.Bir tek sağlık bakanının işin başındaki şeffaf davranmasını,her gün halkı uyarmasını falan beğeniyodum fakat onun da hakkında ölü ve vaka sayısını düşük gösterdiğine dahil iddialar var.Valla her şey olabilir artık bu ülkede olan herhangi bir şey kolay kolay şaşırtamaz beni

@Shrimp

Cumhurbaşkanlığının bu seneki bütçesi (açık + örtülü) 8.8 milyar TL bir de. Ondan kısaymış. Her sene bütçeyi aşıyor zaten, bu sene de aşar. İnsanların cebindeki paraya göz dikeceklerine tepedeki %1, hatta tepedeki 1 hesabı ödesin.