Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Kılıç Dövüşleri Konusunda En İyi Şonen?

Uncle Paulie

Şalıom
Gözcü Baykuş
Konuyu sadece "kenjutsu" alanında da değerlendirebilirsiniz dilerseniz. Ancak isteyen işin içine fantastik öğeleri de karıştırabilir, tercih sizin.
tumblr_m6pmhhGNdr1qj313eo1_r1_500.gif

Not: Dilerseniz anime ve manga detayını da ekleyebilirsiniz veyahut bir iki görsel, video ile süsleyebilirsiniz.

Tüm shounenleri izlemedim elbet. O yüzden yorumum çok kısıtlı kalacaktır hem de oldukça kılıç dövüşü üzerine kurulu olan Ruroni Kenshin, Inuyasha, Gintama gibi serileri pek bilmiyorum.

Şimdi bu noktada özellikle Battle Shounen perspektifinde. Kılıç dövüşlerini ikiye ayırmam gerek.

İçinde tematik olarak kılıç ve kılıç ustalığı geçen ancak milletin kılıçları nükleer savaş başlığı ya da bazuka gibi menzilli atak atmak için kullandığı dövüşler.

Bir de kılıcın kılıca değdiği, yakın mesafe kombata dayalı dövüşler.

Öncelikle benim açımdan ilk tip kılıç dövüşleri çok çok iyi cilalatılıp parlatılmadıysa sevmiyorum. Ya da güçler yaratıcı falan değilse. Genellikle 2. tipten yanayım yani daha gerçekçi ve daha dövüş sanatları içeren kılıç dövüşlerinden. Ancak ilk tipten de sevdiğim örnekleri atayım.

Tüm ışın fırlatmalara ve tekniklere rağmen yine de hala özünde bir kılıç düellosu hissini verebiliyorlar bunlar.

Örnekler çoğaltılabilir. Bu tarzın sevmediğim örneklerine Bleach iyi birer örnek. Bleach'in dövüşlerinin %90'ı kılıçlar üzerine olmasına karşılık "Kılıç Düellosu" neredeyse yok gibidir.

Kimetsu no Yaiba'nın animesinde pek sevdiğim bir kılıç dövüşü yok ancak mangada çok fazla var. Keza Claymore'da da çok harika dövüşler ve iki tipin karması gibi onlar.

Magi de biraz bleach gibi pek çok kılıç , mızrak vs görsek de bu silahlar genelde güç itemi olarak kalıveriyorlar. Black Clover da bu konuda Bleach ve Magi gibi. Bu tarz sırf içinde kılıç var diye kılıç dövüşü olan şeyleri pek sevmiyorum.

2. Tip dövüşler ise;

Dediğim gibi yukarıdaki çok fazla kılıç ve eski dönem dövüş sanatları odaklı serileri izlemiş olsam belki bu 2. tip için çok daha fazla önerim olabilirdi ama izlemedim ya da okumadım.

Okuduklarım ve İzlediklerim arasında da genel olarak yakın mesafe kombatı en iyi yapan Naruto ve kılıç ya da diğer bıçaklı aletli dövüşler de bunda bir istisna değil. Misal;

Samurai Champloo bu konuda çok iyidir öneririm. Animesi zaten 26 bölüm.

Uyarı: Bazı dövüş sahnelerinin giflerini paylaştım. Spoiler yedim diye kızmayın sonra.
1acu.gif

tumblr_nl4yzvtuxn1qh8u1do1_500.gif

tumblr_nq49miwa0e1sc7i7no1_500.gif

Rurouni Kenshin (yanlış yazmadıysam) kılıç dövüşlerin yer aldığı sağlam bir anime. Tek gıcık tarafı öldürmekten emekli olmuş bir samurai ana karakter olması

Samurai champloo 26 bölümün sonuna gelindiğinde bu ne saçma bir hikaye girdisiymis dediğim bir anime ama kılıç dövüşleri muazzam.

Akame ga Kill ana karakteri son 2 bölümde gördüğümüz hikayesi emek harcanmadan hazırlanmış bir anime daha iyi olabilirdi.

aklıma gelenler bunlar

Kılıç Ustası derken? WB gibi kılıç tarzı bir şey taşıyıp da, farklı bir güç kullananlar dahil mi? Yoksa sadece bu güçleri kılıçlarla yapanlar mı dahil?

İkincisi olarak kabul edeceğim.

Kenshin, (beklenti olarak) Mifak, KHR Yamato, Mugen. Naruto'dan almak istediğim çok kişi var onları ayrı yazayım. Derken başlığı okudum.

Seri olarak gene Kenshin, Samurai Shamploo, Naruto. Derim sanırım.

Not: Yamato farklı güçler de kullanıyor ama, saldırılarını kılıçla yapıyor. Gene de diğerleri gibi değil, kılıcından muazzam bir güç çıkartarak slash atamıyor Mifak gibi. Ama Mifak bunu hakiyle yapıyor, Yamato da farklı şekilde o yüzden onu da aldım.