Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Kaç dil biliyorsunuz?

@Nabu @Ascalon Hocalar Japonca öğrenme merakınız mangalar yüzünden mi?
Japoncanın edebi değeri çok ayrı geliyor bana. Rakugo ve monogatari serilerinden sonra, eski kısa hikayelerini ve şiirlerini inceleyince cidden çeviriden hiçbir şey anlaşılmayan bir dil olduğunu görmüştüm. Çok fazla kelime oyunu, yumuşak bir nüans var dilde. Ben öğrenmek istesem sırf edebiyatına girmek için isterdim açıkçası.

Sitede güç sahibi olmanın beni değiştirdiğinden değil ama offtopic yapmayın, banlarım.

Özür kabul edildi. Zaten banlamak çok üşendirici bir iş. Erkenden vazgeçmeniz iyi oldu. En sevdiğim adam beni en az uğraştıran adamdır. X/

Türkçe tabii. Biraz İngilizce, sohbete katılamam belki ama yazılanı anlarım. Japoca'de temel şeyler sayılar, renkler, bir kaç hayvan ismi gibi.

Öğrenmek istediklerim ise tam ve düzgün olarak İngilizce, İtalyanca ve Fransızca. Farsça da çok hoşuma gidiyor. Portekizce de fena olmazdı.

İngilizce Arapça Osmanlıca(dil degil ama alfabe olarak okuyabiliyor um en azından :D ) Türkçeyi saymıyorum zaten, cok az da arkadaşın belirttiği kadar Japonca biliyorum yetmez mi :D

@KocaYusuf
Osmanlıca okuma ve zorluğu hakkında bilgilendirici bir yazı çok güzel olurdu abi. Arapça da insanların pek dikkat etmediği güzel bir dil. Bence bu konular hakkında yazabilirsin.

Maalesef Osmanlıca Arapça bilinmediği sürece uğraştırıcı. Herkes Kuran Kursunda az bir şey öğreniyor ama. En azından Arapça harfleri okuyabilmek Osmanlicayı'da cok kolay okuyabilmek demek.( Türkçe bilmek ve Farsça dan dilimizde geçmiş kelimeleri de bilmek gerekir tabii) Ancak cok garip bir sey, eğer okumazsanız hemen aklınızdan siliniyor gibi. Okuyamıyorsunuz resmen. Bir süre daha buralarda gezinerek ısınayım ilgilenen de olursa yazarım kendi çapımda bir seyler. :)

ingilizce ve başlangıç seviyesi farsça.
Osmanlıca da diyebilirim sanırım, gerçi o da türkçe ama eğitim gerektirdiğine göre sayılabilir.

Fransızca, italyanca, arapça öğrenmek isterim. Nordik dillerden biri ve galce de olabilir. Güzel diller bunlar.

1 sene geçmiş, üstüne Farsça ve İbranice öğrendim.

İngilizce, Farsça, İbranice, Arapça, Türkçe ve dil değil ama Osmanlıca. Bir süre sonra Rusçaya dadanacağım. Hadi hayırlısı :D