Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Invincible

Ronny

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
3176360.jpg

Yayınlandığı Kanal: Amazon Prime
Tür: Aksiyon, Macera, Drama
Sezon Sayısı: 4
Durumu: Devam Ediyor
Yaratıcıları: Robert Kirkman, Ryan Ottley, Cory Walker

Mark Grayson 17 yaşında süper güçlerini miras olarak alınca, Dünya'nın en büyük kahramanlarından biri olarak babasına katılır. Tüm hayalleri gerçek olur, ta ki şok edici bir olay her şeyi değiştirene dek.

4. sezon güzel gidiyor gayet. Konuyu yanlışlıkla DC dizileri kısmına açmışım bu arada.
Son çıkan bölümde Mark iyileşme sürecindeyken Nolan ve Oliver ikilisini izlemek keyifliydi. Hem Oliver eğitim görmüş oldu hem de birbirleri ile olan ilişkileri daha iyiye doğru gitti. Nolan'ı affetmek kolay olmasa da baya çabalıyor bunun için. Sakallı Mark bir garip hissettirdi hafif Wolverine havası verdi.

Viltrumite savaşı da başladı sonunda. Battle Beast'in koalisyona katılması iyi oldu baya güçlü bir müttefik. Daha da çok görürüz umarım. Viltrumluların direkt Talescria'ya saldırmasını beklemiyordum güzel bir savaş döndü orada. Thadeus dayı sağlammış valla. Sonraki durak Viltrum gezegeni. Final savaşı orada olur herhalde. Thragg aksiyonu görmeyi bekliyorum artık. Son sahnede iyi fake attılar bir an harbiden Conquest dönüyor sandım.

Valla ben 2. sezon ile beraber çok soğudum seriden, bu serinin hakettiği animasyon kalitesi bu değil ve Thragg'ın tasarımı rezalet xD
+1. Sezonları hızlı hızlı yapıp bir yıl içerisinde yeni sezon yetiştirmek için böyle yapıyorlar. Ve işin içinde başka küçük animasyon stüdyolarından da yardım alıyorlarmış hızlı yapabilmek için. Ayrıca bütçenin çoğu da seslendirmenlere gittiği için böyle oluyor. Önceki sezondaki Conquest savaşına hiç hype olamamıştım bu yüzden. Ki o savaş bile sezonun geri kalanına kıyasla iyiydi yani xD

Ama izlenebilirliği yüksek bence hala. OPM seviyesinde bir şey de değil :D Sadece çok daha iyi olabilirdi ve bunu bilmek üzüyor biraz. Çizgi romanda seri ilerledikçe çizimler de çok güzelleşiyordu, burda tam tersi oluyor xD Hızlı sezonlar karşılığı böyle bir takas olmuş.

4. sezona daha bakmadım (hatta 3. sezonu da biraz atlaya atlaya izledim tam bakmamıştım) ancak Thragg'ı gördüm ve kesinlikle rezalet olmuş. Karakterin tasarımı ve seslendirmeni falan çok kötü ve alakasız. Çizgi romanlarda da über, özgün bir tasarım değildi belki tamam ama bir ağırlığı vardı.

1775917296242.png1775917314608.png1775917352050.png

Invincible falan da çok kötü
1775917402750.png1775917413370.png

Karakterin tasarımı ve seslendirmeni falan çok kötü ve alakasız.
Ya bir de adamlar şimdiden beyaz kürklü kırmızı pelerin falan vermişler. Yani ileride malum hayvanın kürkünü üzerine geçirdiğinde o havayı nasıl verecekler ki ? Thragg'ı biz sadece seramoni ve toplantı gibi yerlerde pelerinli gördük ve böyle kocaman dergah eteği gibi bir eteği de yok. Bıyık ve gözlerdeki alakasızlığa hiç girmek istemiyorum. Adamın pos bıyığı olmuş sana İbo bıyığı xD Yani çiğ köfte yoğurup ağlamaya başlasa İbo Show'un sunucusu olur net xD

Valla ben 2. sezon ile beraber çok soğudum seriden, bu serinin hakettiği animasyon kalitesi bu değil ve Thragg'ın tasarımı rezalet xD
Dizinin çizgi romana göre daha iyi yaptığı şeyler olsa da animasyonlar maalesef bir türlü düzelemedi. Thragg'ın tasarımı da çizgi romandaki kadar tehditkar durmuyor.

7. bölüm baya iyiydi. Sadece bu sezonun değil dizinin en iyi bölümlerinden biri olmuş.
Viltrum gezegeniyle başlayan açılış kısmı güzeldi. Önemli lore bilgileri almış olduk yine. İmparator Argall'ı ve kafa yapısını az da olsa görmüş olduk. Baya acımasız bir diktatör beklendiği gibi. Thragg'ın ona ne kadar sadık olduğunu daha da iyi anlamış olduk. Thaedus'u değiştiren, daha merhamet sahibi olmasını sağlayan şeyler nelerdi acaba onları da görmek isterdim. Zamanında en sert ve güçlü savaşçılardanmış sonuçta. Purge sahnesi etkileyiciydi, Thragg kendi türüne karşı bile yeri geldiğinde acımasız kararlar verebiliyor. Conquest bir an ona karşı gelecek sandım ama yemedi. Thragg'ın ağırlığını hissettirme açısından iyi sahneydi.

Bölümün büyük bir kısmı aksiyonla geçti, tempo açısından oldukça iyiydi. Gerçekten güçlü ve izlemesi keyifli bir ekip toplandı. Aralarındaki diyaloglar eğlenceliydi, özellikle yemek sahnesinde. Nolan ile oğullarının arası da düzeldi gibi duruyor. Biraz zor oldu ama sonunda gerçek bir baba oğul ilişkisi görmeye başladık gibi. Viltruma gidildiği andan itibaren bölüm bitene kadar büyük keyifle izledim. Thragg'i sonunda aksiyon halinde görmüş olduk ve hayal kırıklığına uğratmadı kesinlikle. Nolan'a attığı ilk yumruktan itibaren bu adamın çok ayrı bir seviyede olduğu belliydi. Resmen herkesin içinden geçti. Nolan bile karşısında çaresiz kaldı. Oliver bu kadar rahat ve umursamaz olmasının bedelini fena ödedi. Savaşta sadece yük oluyor valla dünyada kalsa daha iyi olurmuş diye düşünmedim değil.

Battle Beast'den biraz daha fazlasını beklerdim ama uzayda savaşmak onun için ekstra zor olduğu için pek bir şey yapamaması normal denebilir. Thragg ile Nolan arasındaki konuşmayı da beğendim. İki farklı kafa yapısını görebiliyoruz. Thragg baya milliyetçi bir yerden yaklaşıyor. Nolan'a hâlâ bir şans veriyor kendilerinden olduğu için. Nolan'ın bakış açısının ise ilk sezondan bu yana ne kadar değiştiği belli oluyor. Thragg bir konuda haklı olabilir, o da Thaedus'un Nolan'ın oğullarına acımayacak olması. Bu bölüm Thaedus savaş bittikten sonra hiçbir Viltrumlunun hayatta kalmasına göz yummayacağının sinyallerini verdi gibi.

Gezegenin yok edildiği sahnede iyiydi. Uzun uzun göstermişler etkisini. Animasyon açısından da biraz daha bütçe harcanmış gibiydi oralara. Thragg'ın öfkeden ağlamasıyla aslında baya duygusal bir yanı olduğunu da görüyoruz. Bir an ciddileşip Thaedus'u tek hamlede öldürmesi beklenmedik ve etkileyiciydi. Nolan ve Mark'ı da öldürebilecek noktaya gelmesine rağmen hayatta bıraktı. Sayıları o kadar az kaldı ki bu ikisini de kaybetmek istemedi belli ki. Şu an dünyaya gitmiş olmaları da mantıklı. Hem orada rahatça saklanabilirler hem de soylarının devamı için insan ırkı en iyi eşleşme. Olaylar nasıl sonuçlanacak bakalım. Final bölümünü merakla bekliyorum.

Son düzenleme:
Güzel bir sezon finali oldu.
Geçtiğimiz aksiyon dolu bölümden sonra sakin geçen bir bölümdü ama önemli anlar vardı yine de. Bölümün açılışında Viltrumlarının dünyayı istila ettiği sekans iyiydi. Bir an için gerçekten yaşanıyor sandım fakat Mark'ın paranoyasından ibaretmiş. Bölüm boyunca Thragg'in Mark'ın üzerinde nasıl büyük bir korku ve etki bıraktığını gördük. Sevdiklerinin ölümünü hayal ettiği sahneler etkileyici olsa da biraz fazla kullanılmış gibi geldi bana.

Mark yaşanabilecek tehlikeden dolayı kendisini suçladığı için psikolojik olarak çökmüş durumda. Eve ona destek olmaya çalışıyor ama onunda bebeğini aldırdığını öğrendik. Mark 10 ay boyunca dönmediği için böyle bir yükü tek başına sırtlamak istememesi anlaşılabilir. Duygusal anlardı ikisi için de. Nolan ile Cecil'ın sahnesini de beğendim. Cecil doğal olarak Nolan'a karşı mesafeli. Nolan'ın dünyada aldığı binlerce canın sürekli yüzüne vurulması üzücü olsa da adamda hak ediyor bu muameleyi bir yandan.

Nolan ve Debbie arasında hâlâ soğukluk devam ediyor ama aradaki buzlar zamanla eriyecek gibi duruyor. Debbie Oliver'ın yanında olmak istediği için bu yolculuğa çıkmış olsa da sonuçta Nolan ile beraber birkaç hafta geçirecek. Paul ile ayrıldığını da hesaba katarsak ilişkileri bir şekilde düzelebilir ama kolay olmayacaktır. Mark Cecil'a Conquest konusunda hesap soracak diye bekliyordum ama olmadı. Şu an onu düşünecek vaziyette değil muhtemelen, kalan Viltrumlular her an Dünyaya gelebilir endişesinden.

Endişe ettiği gibi de oldu zaten meğerse çoktan gelmişler hatta insanların arasına karışmışlar bile. Mark ile Thragg'in sahnesi güzeldi. Mark'ın kazanma şansı olmadığı için birnevi bu ateşkesi kabul etmek zorundaydı. Thragg açısından bakınca mantıklı bir karar türünü devam ettirebilmek için en uygun yer Dünya sonuçta. Anlaşmanın şartlarına bakılırsa insanlık güvende gibi duruyor şu an için ama yine de Viltrumluların Dünya'yı kendilerine yuva edinmesi ve gizlice çoğalacak olması ileride nelere yol açar belli olmaz.

Son sahnede düşündüğüm gibi Thaedus'un en başından beri hiçbir Viltrumluyu hayatta bırakmamayı planladığını öğrendik. Geliştirilmiş Scourge virüsünü kullanmamasının nedeni sadece Viltrumluları değil tüm insanları da öldürebilecek olmasıymış. Fakat Allen'dan virüsü kullanmasını istedi. Allen böyle bir şey yapar mı bilemiyorum ama Mark ve Nolan'ın buna karşı çıkacağı bariz. Milyarlarca kişinin ölmesine göz yummazlar. Önümüzdeki sezonda önemli bir rol oynayacak gibi bu mevzu.

Genel olarak gayet iyi bir sezondu bence hatta şimdiye kadarki en iyi sezon bile olabilir. Viltrum odaklı olması ve Thragg'i izleyebilmiş olmak keyifliydi. Artık geriye seneyi beklemek kaldı. Neyseki her sene bir sezon çıkarıyorlar artık arayı çok açmıyorlar. Araya daha çok zaman koysalar animasyon kalitesi daha iyi olabilir belki ama önümüzde en az 3 sezon olacağını düşünürsek dizinin bitmesi çok uzun sürer o yolla. O yüzden şu anki izlenen yolu tercih ederim diyebilirim.

@Ronny
Sezon finalini etkileyici bir şekilde kapatmak için bölümü gereksiz uzatmışlar. Çizgi romanlarda Mark ve Omni-Man dünyaya daha ilk indiği zaman Thragg beliriyor ve teklifini sunuyor aslında. Ondan sonra bayağı bir zaman Viltrumlularla ilgili bir olay olmuyor. Mark gündelik yaşamına dönüyor ve daha çok dünyasal tehditlerle ilgileniyor. E tabi hal böyle olunca yani ilk 5 dakika Thragg belirdikten sonra geriye kalan bölüm çok anlamsız olurdu o yüzden yerinde bir karar olmuş denilebilir. Ya da bir önceki bölümü final bölümü de yapabilirlerdi gibi...

Bu arada bu bölümde son savaşın Mark'ı nasıl etkilediğini ve Omni-Man'in geçmişte yaptıklarındakinden dolayı pişmanlığını görmek güzeldi. Çizgi romanlara kıyasla daha vurucu olmuş diyebilirim.

@Ronny
Sezon finalini etkileyici bir şekilde kapatmak için bölümü gereksiz uzatmışlar. Çizgi romanlarda Mark ve Omni-Man dünyaya daha ilk indiği zaman Thragg beliriyor ve teklifini sunuyor aslında. Ondan sonra bayağı bir zaman Viltrumlularla ilgili bir olay olmuyor. Mark gündelik yaşamına dönüyor ve daha çok dünyasal tehditlerle ilgileniyor. E tabi hal böyle olunca yani ilk 5 dakika Thragg belirdikten sonra geriye kalan bölüm çok anlamsız olurdu o yüzden yerinde bir karar olmuş denilebilir. Ya da bir önceki bölümü final bölümü de yapabilirlerdi gibi...

Bu arada bu bölümde son savaşın Mark'ı nasıl etkilediğini ve Omni-Man'in geçmişte yaptıklarındakinden dolayı pişmanlığını görmek güzeldi. Çizgi romanlara kıyasla daha vurucu olmuş diyebilirim.
Bölümü biraz uzattıklarını hissettim ben de izlerken. Çizgi romanlarda bu kadar kısa süren bir olaysa bölümü doldurabilmek için yapmışlardır dediğin gibi. Yeni hikaye arcına başlamaları gerekirdi yoksa o da yarım kalmış hissiyatı verebilirdi.

Mark'ın psikolojisini güzel yansıtmıştır bencede savaşın ağırlığını daha çok hissettirmiş oldular. Nolan'ın kefaret yolculuğunu da güzel işliyorlar. Çizgi romanda Debbie ile hemen arayı düzeltiyormuş sanırım burada vakit alması daha gerçekçi olmuş.