Viltrum gezegeniyle başlayan açılış kısmı güzeldi. Önemli lore bilgileri almış olduk yine. İmparator Argall'ı ve kafa yapısını az da olsa görmüş olduk. Baya acımasız bir diktatör beklendiği gibi. Thragg'ın ona ne kadar sadık olduğunu daha da iyi anlamış olduk. Thaedus'u değiştiren, daha merhamet sahibi olmasını sağlayan şeyler nelerdi acaba onları da görmek isterdim. Zamanında en sert ve güçlü savaşçılardanmış sonuçta. Purge sahnesi etkileyiciydi, Thragg kendi türüne karşı bile yeri geldiğinde acımasız kararlar verebiliyor. Conquest bir an ona karşı gelecek sandım ama yemedi. Thragg'ın ağırlığını hissettirme açısından iyi sahneydi.
Bölümün büyük bir kısmı aksiyonla geçti, tempo açısından oldukça iyiydi. Gerçekten güçlü ve izlemesi keyifli bir ekip toplandı. Aralarındaki diyaloglar eğlenceliydi, özellikle yemek sahnesinde. Nolan ile oğullarının arası da düzeldi gibi duruyor. Biraz zor oldu ama sonunda gerçek bir baba oğul ilişkisi görmeye başladık gibi. Viltruma gidildiği andan itibaren bölüm bitene kadar büyük keyifle izledim. Thragg'i sonunda aksiyon halinde görmüş olduk ve hayal kırıklığına uğratmadı kesinlikle. Nolan'a attığı ilk yumruktan itibaren bu adamın çok ayrı bir seviyede olduğu belliydi. Resmen herkesin içinden geçti. Nolan bile karşısında çaresiz kaldı. Oliver bu kadar rahat ve umursamaz olmasının bedelini fena ödedi. Savaşta sadece yük oluyor valla dünyada kalsa daha iyi olurmuş diye düşünmedim değil.
Battle Beast'den biraz daha fazlasını beklerdim ama uzayda savaşmak onun için ekstra zor olduğu için pek bir şey yapamaması normal denebilir. Thragg ile Nolan arasındaki konuşmayı da beğendim. İki farklı kafa yapısını görebiliyoruz. Thragg baya milliyetçi bir yerden yaklaşıyor. Nolan'a hâlâ bir şans veriyor kendilerinden olduğu için. Nolan'ın bakış açısının ise ilk sezondan bu yana ne kadar değiştiği belli oluyor. Thragg bir konuda haklı olabilir, o da Thaedus'un Nolan'ın oğullarına acımayacak olması. Bu bölüm Thaedus savaş bittikten sonra hiçbir Viltrumlunun hayatta kalmasına göz yummayacağının sinyallerini verdi gibi.
Gezegenin yok edildiği sahnede iyiydi. Uzun uzun göstermişler etkisini. Animasyon açısından da biraz daha bütçe harcanmış gibiydi oralara. Thragg'ın öfkeden ağlamasıyla aslında baya duygusal bir yanı olduğunu da görüyoruz. Bir an ciddileşip Thaedus'u tek hamlede öldürmesi beklenmedik ve etkileyiciydi. Nolan ve Mark'ı da öldürebilecek noktaya gelmesine rağmen hayatta bıraktı. Sayıları o kadar az kaldı ki bu ikisini de kaybetmek istemedi belli ki. Şu an dünyaya gitmiş olmaları da mantıklı. Hem orada rahatça saklanabilirler hem de soylarının devamı için insan ırkı en iyi eşleşme. Olaylar nasıl sonuçlanacak bakalım. Final bölümünü merakla bekliyorum.