War Arc'ın ilk yarısının en etkileyici ismi Gaara olabilir yaptığı harika konuşmalar, müthiş kumandanlığı ve örnek kişiliği ile çok iyiydi. Naruto'ya sahip çıkışı ve arkadaşlığı bence Sasuke'ninkinden bile kat be kat iyiydi ama ne yaparsın işte

Bu konuşma da War Arc'ın hatta tüm serinin en güzel anlarından biriydi. Özellikle "Aynı acıları paylaşmış insanlar arasında düşmanlık olmaz !" dediği yer güçlü bir mesajdı. Ve gerçek dünyaya da uyarlanabilirliği olan bir şey. Ayrıca Seri de belki de iyilerin (özellikle Naruto ve taraftarlarının) felsefesini belirleyen kişi olan Jiraiya'nın Nagato'ya söylediği
Not: Gaara panelleri aksine bu resmi scan değildir. Çeviri hataları olabilir.
"
İnsanlar canı yakıldığında nefreti öğrenir ve can yaktığında ise suçluluk ile dolar. Ama bu acıyı yaşamış olmak aynı zamanda insanları daha nazik olmasını sağlar ve buda insanların gelişmesine/büyümesine sebebiyet verir." sözleri ile aşırı uyuşuyor.
Zaten daha sonra Obito "
Tesbihin boncukları gibi bir ipe dizilmiş yanyana bağlı kalpler... Bu da büyük bir güç olabilir. Nagato'nun da Naruto'nun da hocası Jiraiya idi yani ben bir bakıma o ve onun fikirleri tarafından bertaraf edildim diyebiliriz. " dediğinde aslında koca Shinobi Ordusunun Akatsuki'ye karşı Jiraiya'nın ruhu gibi hareket ettiğini görüyoruz.
Nitekim Jiraiya'nın o sözü ile Obito'nun Jiraiya hakkında sözü arasında çoook güzel bir bağ kuruyor burada yazar Gaara'nın konuşmasıyla. Zaten Naruto'nun amacı Sasuke'yi geri getirmek ya da Hokage olmak gibi gözükse de bunlar ana amacını gerçekleştirmiş sayabilmek için önünde yapması gereken şeylerdi. Esas amaç Nefret Zincirini kırmaktı ve Jiraiya'nın dediğine göre Acı ile nefret etmeyi öğreniriz ancak aynı acıyı tadanlar da birbirlerine nazik olurlar ve de bu büyümelerini sağlar yani reis empati diyor. Gaara da burada "
Aynı acıyı paylaşanlar arasında düşmanlık olmaz ben burada düşmanlar görmüyor tek gördüğüm şey Şinobiler!" diyor.
Hem bu açıdan bu sahneyi çok seviyorum hem de Gaara karakterinin gelişimi adına da harika bir andı. Güzel bir yazım. Bugün bir şeye bakarken denk geldim de tekrar bir üstünde durmak istedim.