Güzel konu.
Seçimlerimi yapmadan önce şunu belirtmek istiyorum. Bence öncelikle Kage yardımcılarını iyi anlamak lazım. Bunlar hiç bir zaman kageden sonraki en güçlü 2 kişi olmuyor.
Genelde takip eden 3 eğilim var.
1.si Kage eğer stratejik olarak ve de sezi olarak yetersiz ise ya da yetersiz değil ancak daha çok seslilik istiyorsa bu açığını kapatacak "danışman" tarzı bir yardımcısı oluyor. Bakınız; Shikaku, Ao, Tobirama
2.si Kage gelen tehlikeleri önden bilmek istiyorsa, ya da uzak mesafe dövüşünde ya da savunma tekniklerinde bir eksisi varsa muhakkak bir tane "sezgi/sensör" tipi bir yardımcı istiyor. Bakınız; Ao, C, Fuu
3.sü Kage'nin gözüne kestirdiği geleceğin kagesi olabilecek elin oğlunun "prospect" dediği cinsten bir eleman varsa, kanatlarının altında yetişsin diye genelde onu da yanına alabiliyor. Bakınız; Darui, Chojuro, Kurotsuchi, Tobirama, Hiruzen, Ônoki, Mu vs
Yani gidip hemen en güçlü 2. ve 3. adamı yanıma alayım demiyorlar.
Bulut köyünde Raikage'nin devamında bir hiyerarşi yapılsa Darui büyük ihtimal Killer Bee ve Yugito'nun (jinchuurikiler) arkasından gelir. Ya da Konoha'da Hokage sonrası bir güç hiyerarşisi yapılsa Shikaku Top 10 etmeyebilir. Ya da Sis Köyünde Ao gerçekten de en güçlü 3 kişiden biri mi ? Hiç sanmıyorum. Keza Ônoki'nin oğlu Kitsuchi koruması değildi, 2 korumasının toplamından güçlü olmasına rağmen.
O yüzden var olan bu dokuya uygun tercihler yapacağım.
1. Hokage Yardımcıları -> Tobirama.
Tobirama'yı tek koydum. Çünkü zaten Hashirama + Tobirama ikilisinin beraber geri kalan 4 köyü tek başına alabilme potansiyeli var. Zaten psikolojik olarak bu kadar üstünlük kurmuşken bir de Sarutobi Sasuke gibi bir efsaneyi ya da Hyuga Elder'ını ya da Uzumaki Liderini falan ben katmam. Çünkü diğer köyleri aşırı ezmiş olursun. Ayrıca Tobirama tek başına 3. tip yardımcıya da uyuyor. Hem danışman, hem sensör hem de geleceğin hokagesi. O yüzden ikinci bir danışmana gerek yok.
2. Hokage Yardımcıları -> Hiruzen + Kagami
Hiruzen hem danışman hem de bir sonraki hokage olarak tam bir "atak tipi" yardımcı. Kagami ise hem Uchihaların gönlünü alacak bir hamle , yani klandan birinin geldiği en yüksek rütbe hem de sharingan'I ile nispeten sensör/sezgi tipi bir ninja. Ao, kıytırık tek Byakugan'ı ile toplantının kaderini değiştirebiliyorsa, Kagami de alasını yapar.
3. Hokage Yardımcıları (1. Dönem) -> Koharu ve Homura ya da Sakumo ve Kagami
Şimdi en uzun süre görev yapmış Hokage Hiruzen yani 17-18 yaşlarında Hokage olmuş olsa 54-57 yaş aralığında Minato Hokage olmuş olsa 57 yaşından 69 yaşına kadar bir dönem daha var. 50 yılı aşan (51-52) bir aktif görev hayatı var. O yüzden ben Hiruzen'i 2 döneme değil 3 döneme böleceğim. İlk dönem 2. Büyük Ninja Savaşından , 3. Büyük Ninja Savaşına kadar olan dönem. Sonra da 3. Büyük Ninja Savaşından, Minato'ya kadar olan dönem. Sonra da malum Minato ölümü sonrasındaki 12 yıl.
1. Dönem için bence en makul seçimler zamanında Tobirama Takımından arkadaşları Koharu ve Homura olur. Bunca yıl Konoha yönetiminde yer aldıklarına göre, Hİruzen'in güvenini kazanmışlar demektir. Ancak yetenekleri hakkında maalesef çok çok çok az şey biliyoruz. O yüzden bildiğimiz kişilerden başka bir ikili seçsem Kagami + Sakumo Hatake derdim. Tsunade, Senju klanının prensesi olarak kage korumalığına çok büyük kalan bir isim. Jiraiya desen başı kehanet ile dertte, Orochimaru da Danzo'nun has adamı olmuş güvenilmez biri.
Tahminim yazarın kafasındaki ikili Koharu ile Homura'dır ancak ben seçecek olsam Kagami + Sakumo derdim.
3. Hokage Yardımcıları (2. Dönem) -> Minato ve Shikaku
Bence gelmiş geçmiş en güçlü değil ancak en verimli kage koruması ikilisi olabilir. Zeka + Yetenek + Strateji + Sensör yetenekler + mobilite ne ararsan var. Tek sorun henüz çok gençler ancak bence yeterliler.
4. Hokage Yardımcıları -> Canon olarak Raido + Genma + Iwashi // Benim seçimim
Aslında canon olarak yardımcılarını öğrendik. Genma + Raido + Iwashi üçlüsü Kage koruması olarak eğitilip, Minato'ya hizmet etmişler hatta üçü, Hiraishin'in düşük bir formunu kullanabiliyorlar. Ancak sorun şu; Minato öldüğü yıl Genma 16-17, Raido 18-19, Iwashi ise 11-12 yaşlarında.
Yani koskoca Konoha'da bu veletler hariç adam mı yoktu ? Bence Kishimoto'nun zayıf kronolojisinin bir ürünü. Ben seçecek olsam kesinlikle Shikaku + Inoichi derim. Hem bu üçlü akademi yıllarından beri tanışıyorlar hem de Shikaku + Inoichi'nin bağı çok kuvvetli. Ayrıca Inoichi belki de tarihin en iyi sensör + intel tipi ninjası adam savaşta intel ekibinin başıydı. Shikaku'da ordu stratejisti idi. Yani bu ikili köyün en güçlüleri değiller ancak kage koruması olmak için biçilmiş kaftanlar.
Ayrıca Minato'nun oğlunun Hokage olurken, danışmanı/korumasının Shikaku'nun oğlu olması da bu bağlantıyı kuvvetlendiriyor.
3. Hokage (3. Dönemi) Yardımcıları -> Shikaku + Inoichi
Elbette akla hemen Kakashi, Gai, Asuma gibi isimler geliyor ancak unutmamak lazım ki bu 12. yıllık 3. dönemin başlarında Kakashi çok genç ve ANBU'da zaten. Gai ise hiç koruma materyali değil. Asuma ise Ateş Ulusu Daimyosunun 12 Gardiyanından biri. Nitekim ben bu üçünü atlıyorum.
Ben Shikaku + Inoichi ikilisi ile devam ediyorum. Mükemmeller çünkü. Tek sorun Hiruzen biraz daha yaşlandığı için korumalardan biri biraz daha "atak tipi" olmalı mı acaba diye düşünüyorum. Ancak Hiashi gibi biri korumalık için aşırı kibirli kaçar gibi geliyor. Daha iyi bir atak ismi de aklıma gelmiyor. Shikaku + Inoichi bence gene en iyi kombo burada
5. Hokage Dönemi -> Kakashi + Yamato // Shikamaru + Neji // Shikaku + Neji
Hashirama -> Tobirama -> Hiruzen -> Sannin(Tsunade) -> Minato -> Kakashi -> Takım 7 (Naruto)
Bu ateşin iradesi zincirinde, bu aynı eğitim metodu ile yetiştirilmiş seçkin zincir de herkes Hokage oldu ve sonraki Kage'yi yetiştiren kişileri çıkardı arasından. Ve bu zincirin bir diğer ortak yönüde her daim konohanın yeni yapraklarına, gençlerine inanması, güvenmesi, sorumluluk vermesiydi. Ancak bu isimler arasında bile en fazla Tsuande sanırım başta Naruto olmak üzere gençlere çok güvendi ve çok yatırım yaptı. O yüzden bu sefer Shikaku + Inoichi demeyeceğim.
Shikaku zaten Jonin Konseyi Kumandanı/Yöneticisi gibi bir rütbeye sahip. O yüzden daha genç bir ekiple yol alacağım. Ve Kakashi + Yamato diyeceğim. Haa daha da genç ikili kurarsam Shikamaru + Neji derim ya da bir yaşlı + bir genç (Ao ve Chojuro gibi) kuracak olursam da Shikaku + Neji derim.
6. Hokage Dönemi -> Shikamaru + Yamato
Kakashi'nin yoldaşı Yamato'yu buraya kafadan yazarım. Yanına da Shikamaru koyarım.
7. Hokage Dönemi -> Canon olarak -> Tek Başına Shikamaru // Benim Tercihim -> Shikamaru + Shino (Konohamaru ya da Mirai de olabilirdi)
Canon olarak Shikamaru olduğunu biliyoruz. Ayrıca taa Jiraiya'nın ölümünden beri Shikamaru'yu Naruto'nun sağ kolu rolüne yazarın ittirdiğini de biliyoruz. O yüzden Shikamaru'yu görmezden gelemem. Ayrıca Naruto gibi naif birisinin yanına Shikamaru gibi sivri dilli, dobra ve zeki biri cuk oturur. Ancak kesinlikle Shikamaru tek koruma olmamalı. Evet Hashirama da diğer ulusları ezmemek için Tobirama'yı tek bırakmıştım. Ancak burada bunu Shikamaru'ya yapmama sebebim 2 tane.
1.si Shikamaru bir Tobirama değil güç olarak, öyle ürkütücü bir aurası yok.
2.si Otsutsuki tehlikesi olan bir dünya da Naruto'nun yanında güçü birileri olmalı, Hashirama zamanında böyle bir dert yoktu. Ayrıca Kakashi'yi seçmeyeceğim zira Hokage olmuş biri 1 dönem sonra Kage koruması olmaz abes kaçar, tarihte de eşi benzeri yok.
Nitekim biraz atak becerisi olan ancak sensör becerileri de olan biri lazım. Shikamaru yokluğunda 2. beyin de olmalı. Neji olsa 10 numara olurdu ancak maalesef mefta. O yüzden alacağım kişiyi Boruto serisindeki portresini ciddiye almadan NAruto serisindeki potansiyelini göz önüne alarak seçiyorum ve Shino diyorum. Konohamaru ya da Mirai de olabilirdi.
Nitekim Shikamaru yanına alacağım 2. kişi ise
Bonus:
Ben Hokage olsam ve tarihin her hangi bir zaman diliminden Konohadan kendime 2 yardımcı seçsem (yukarıda belirttiğim kriterlere uyarak)
Hokage olmadan önceki Minato + Savaş arkı öncesi Yamato derdim.