Bu anket bana biraz sıkıntılı geliyor.
Yani önce tüm seriler için bir en iyi dövüşler anketi yapılır (
@Sae Naruto için yapacak yakında). Sonra her seriden çıkan top 3 ya da 5 kendi aralarında karşılaştırılır.
Fakat sanırım bu bir seri olacak yani 1. bölüm, 2. bölüm vs gibi. Bu da enteresan bir yaklaşım olabilir. Daha dağınık ve rastgele..
Çok farkı versuslar bunlar, Burada bir tek Itachi vs Sasuke ile Kurapika Vs Uvogin'in ortak yönleri var onun haricinde
Dof Vs Luffy savaşı aralıksız sürmedi araya bir sürü kişi girdi.
Madara VS Gokage zaten bire bir, iki kişinin duygu ve düşüncelerini koyduğu bir 1 vs 1 savaşı değil. Yani biraz farklı ama Ali sağolsun, değerlendirmemiz gereken şeyler hakkında bir fikir vermiş.
Hmm;
1. Kıstas
Burada tamamıyla Sasuke vs Itachi, Madara Vs Gokage ve Uvogin Vs Kurapika ağır basıyor diğer üçü hafif kalıyor. Sasuke Vs Itachi dövüşünü daha vurucu ve üzücü yapan her şey savaştan sonra açıklandığı için savaşta genelde "Ne oluyor ya " kafasındasın genelde. Gene güzel ama .. tam o altın vuruş etkisini sonra Tobidara, Sasuke ile konuşunca yaşıyorsun. O sebeple onu eledim.
Uvogin Vs Kurapika ise Kurapika'nın Örümceklere karşı ilk zaferi idi ve önemli idi ancak çok kısa idi ve zaten sonucu "men" açıklandığı an tahmin etmiştik onu da eliyorum.
Gokage Vs Madara diyorum. Ama yakındı.
2. Kıstas
Ichigo vs Grimmjow'da yaşananların aynısının daha kuvvetli hali gibi bir şey Ichigo Vs Ulqiorra . Eğer Ichigo'nun hueco mundodaki ilk espada dövüşü olsa ve bunlar yaşansa idi bu dövüşü seçerdim ancak Grimmjow dövüşü sayesinde bu dövüşü de tahmin etmiştim ben.
Kurapika'nın zayıf görünümü ve ne kadar güçlendiğini bilmememiz sebebiyle Uvogin gibi bir azman karşısında sonucu bilmek zordu ancak serinin bu kadar başında HxH bile baş karakter öldürtmeyeceğinden ve de men olayı açıklandığından dolayı bu dövüşte kıl payı ile bu durumu kaçırıyor.
Buradaki tüm dövüşler aslında sonu az buçuk tahmin edilebilir şeylerdi.
Ancak Itachi'nin iyi adam çıkması, Sasuke'nin gözüne amaterasu koyması, Orochimaru'nun peydah olması, Susano'nun tanıtılışı, gerçek sandığımız dövüşlerin hop diye genjutsu çıkması vs gibi etmenler sayesinde sanırım bu kıstas Itachi Vs Sasuke'ye gider.
3. Kıstas
One Piece'in direkt elendiği alan. Madara Vs Gokage'de elenir.
Diğer üçü arasında çok çok zor bir karar ancak uzunluğu sebebiyle Itachi vs Sasuke
4. Kıstas
OP dövüşlerinin gene kafadan elendiği bir kıstas
SFX yani ses efektleri olarak -> Itachi Vs Sasuke
Soundtrack -> Ichigo Vs Ulqiorra
Genel olarak ? Hmmm...
Manga olsa kafadan MAdara vs Gokage derim ancak. Anime bilemedim. Madara vs Gokage diyeceğim yine de.