Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Anime Hangi Dövüş Daha İyiydi? -- #1

Hangisi?

• Sasuke vs Itachi

• Doflamingo vs Luffy

• Ichigo vs Ulquiorra

• Kurapika vs Uvogin

• Luffy vs Lucci

• Madara vs Gokage

• Hepsi çöp, iyi değil hiçbiri.

• Pain vs Naruto

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Uncle Paulie

Şalıom
Gözcü Baykuş
Not: Haksızlık olmasın diye dövüşleri anime ya da mangaya göre ayıracağız. Şimdilik bu turda sadece animeyi baz alalım.

Baz alınacak faktörler;

1- Karakterlerin dövüşteki Motivasyonu, varsa hikayeleri.
2-Sonucunu kestirememek, yani tahmin edilememezlik.
3-Animasyon kalitesi.
4-Dövüşte çalan müzikler.

1. Torba
Doflamingo vs Luffy
tumblr_nczgy0wEi21tw9r1lo1_500.gif

Luffy vs Lucci
ead385927fc0250ebcc1bcefee0cc3808e897704_hq.gif

Kurapika vs Uvogin - HxH 11
tumblr_p2knxp09PD1ui7oe1o1_500.gif

tumblr_mpsd3tJwW31rnvb0co1_500.gif

Pain vs Naruto
tumblr_meiof1um151rukp1go1_500.gif

Moderatör tarafında düzenlendi:
1- Tartışmasız Itachi vs Sasuke
2- Bunu pek beğenmesem de Madara vs Gokage diyorum hiç Madara'nın bu kadar fena ezeceğini tahmin etmemiştim.
3- Mantıken Kuropika vs Uvo ama kareografi olarak iyi olmadığı için Sasuke vs Itachi diyorum
4- Bunu hiç hatırlamıyorum

Kazanan Itachi vs Sasuke.

Edit: Naruto vs Pain eklenmiş ama düşüncemi değiştirmiyor. Itachi vs Sasuke best.

Pain vs Naruto ve Sasuke vs Itachi'yi hayvan gibi spoilerlarla okuyup izlediğim için pek keyif alamamıştım.

1- Burası net Sasuke vs Itachi ya da Kurapika vs Uvogin. Sasuke vs Itachi çok daha geniş çaplı işlendi ve hikayeyi bir şekilde domine etti.

2-Hiçbiri bu konuda iyi değil neredeyse. Sanırım burada Luffy vs Lucci diyeceğim. Lucci çok sert bir izlenim bırakmıştı bende...

3-Kesinlikle Ulquiorra vs Ichigo. Üstüne tanımam.

4-Yine Ulquiorra vs Ichigo.

Kurapika vs Uvo'ya attım oyumu.

Bu anket bana biraz sıkıntılı geliyor.

Yani önce tüm seriler için bir en iyi dövüşler anketi yapılır ( @Sae Naruto için yapacak yakında). Sonra her seriden çıkan top 3 ya da 5 kendi aralarında karşılaştırılır.

Fakat sanırım bu bir seri olacak yani 1. bölüm, 2. bölüm vs gibi. Bu da enteresan bir yaklaşım olabilir. Daha dağınık ve rastgele..

Çok farkı versuslar bunlar, Burada bir tek Itachi vs Sasuke ile Kurapika Vs Uvogin'in ortak yönleri var onun haricinde

Dof Vs Luffy savaşı aralıksız sürmedi araya bir sürü kişi girdi.

Madara VS Gokage zaten bire bir, iki kişinin duygu ve düşüncelerini koyduğu bir 1 vs 1 savaşı değil. Yani biraz farklı ama Ali sağolsun, değerlendirmemiz gereken şeyler hakkında bir fikir vermiş.

Hmm;

1. Kıstas

Burada tamamıyla Sasuke vs Itachi, Madara Vs Gokage ve Uvogin Vs Kurapika ağır basıyor diğer üçü hafif kalıyor. Sasuke Vs Itachi dövüşünü daha vurucu ve üzücü yapan her şey savaştan sonra açıklandığı için savaşta genelde "Ne oluyor ya " kafasındasın genelde. Gene güzel ama .. tam o altın vuruş etkisini sonra Tobidara, Sasuke ile konuşunca yaşıyorsun. O sebeple onu eledim.

Uvogin Vs Kurapika ise Kurapika'nın Örümceklere karşı ilk zaferi idi ve önemli idi ancak çok kısa idi ve zaten sonucu "men" açıklandığı an tahmin etmiştik onu da eliyorum.

Gokage Vs Madara diyorum. Ama yakındı.

2. Kıstas

Ichigo vs Grimmjow'da yaşananların aynısının daha kuvvetli hali gibi bir şey Ichigo Vs Ulqiorra . Eğer Ichigo'nun hueco mundodaki ilk espada dövüşü olsa ve bunlar yaşansa idi bu dövüşü seçerdim ancak Grimmjow dövüşü sayesinde bu dövüşü de tahmin etmiştim ben.

Kurapika'nın zayıf görünümü ve ne kadar güçlendiğini bilmememiz sebebiyle Uvogin gibi bir azman karşısında sonucu bilmek zordu ancak serinin bu kadar başında HxH bile baş karakter öldürtmeyeceğinden ve de men olayı açıklandığından dolayı bu dövüşte kıl payı ile bu durumu kaçırıyor.

Buradaki tüm dövüşler aslında sonu az buçuk tahmin edilebilir şeylerdi.

Ancak Itachi'nin iyi adam çıkması, Sasuke'nin gözüne amaterasu koyması, Orochimaru'nun peydah olması, Susano'nun tanıtılışı, gerçek sandığımız dövüşlerin hop diye genjutsu çıkması vs gibi etmenler sayesinde sanırım bu kıstas Itachi Vs Sasuke'ye gider.

3. Kıstas

One Piece'in direkt elendiği alan. Madara Vs Gokage'de elenir.

Diğer üçü arasında çok çok zor bir karar ancak uzunluğu sebebiyle Itachi vs Sasuke

4. Kıstas

OP dövüşlerinin gene kafadan elendiği bir kıstas :D

SFX yani ses efektleri olarak -> Itachi Vs Sasuke

Soundtrack -> Ichigo Vs Ulqiorra

Genel olarak ? Hmmm...

Manga olsa kafadan MAdara vs Gokage derim ancak. Anime bilemedim. Madara vs Gokage diyeceğim yine de.

@NABU

Dövüşleri kura ile belirliyorum bir siteden. Yoksa Rock Lee vs Gaara'yı koyardım, tüm konularda hepsini tokatlıyor zaten.

Konuyu açmak için daha çok acele etmem gerekecek demek ki aklın yolu fazla birmiş :D

İlk Kıstas; Motivasyonda en önde olanı Kurapika. Ardından ise Gokage geliyor, Köylerini ve direk olarak herkesi koruma güdüsü idi olay. Geçmişte de Tsuchikage'nin Madara'nın Hashirama ile görüşmesini engellemesi ve iki Kage'ye saldırarak savaş çıkartmaya çalışması vardı. Yine de Kurapika'nın hikayesi daha önde. HxH bunu alıyor.

İkinci Kıstas; Aslında hiç birinin sonucu baştan tahmin edilemez gibi değildi. Ancak Sasuke dövüşünde Orochimaru'nun ortaya çıkması şaşırtıcıydı. Hikaye olayı da etken.

Pain dövüşünde Kyuubi'nin ortaya çıkması bekleniyordu ancak 7 kuyruğa kadar ilerlemesi şaşırtıcıydı.

Ulqiorra dövüşünün animasyonu buradaki en iyisiydi. En kötüleri ise Pain ve Doflamingo.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Pain Vs Naruto neden sonradan eklendi ki ? Her şeyi değiştirdi bu şimdi..

1-Sasuke vs itachi
2-Madara vs Gokage
3-İchi vs Ulqi
4-İchi vs Ulqi

Oyum-Hiç biri aham şaham değil olsaydı ona atardım.

off-topic; hxh dövüşleri greed island dışında hep çok kısaydı bu beni baya üzmüştü.

Kişisel olarak bunlar arasında en eğlendiğim Ulqiorra vs Ichigo'ydu sanırım.

1- Sanırım bunda en köklü olanlar Kurapika ve Sasuke'ninki ama Sasuke'nin durumunda Itachi de aynı şekilde. O yüzden Itachi vs Sasuke.
2- Hiçbiri. Hepsinin sonucu belliydi benim için.
3- Hmm... Madara ve Sasuke dövüşünü çıkaralım. Kalanlar arasında aklıma Ichigo vs Ulqi geliyor. Naruto vs Pain animasyonu bir garipti ya. :D Kurapika vs Uvogin'e de az önce yeniden baktım güzel. Sanırım o ve Ichigo'nun dövüşü diyeceğim.
4- Ichigo vs Ulqi.

Konunun içeriği değişmiş sanırım. Neyse

1- Madara vs Gokage
2- Pain vs Naruto
3- Sasuke vs Itachi
4- Kurapika vs Uvo
5- Ichigo vs Ulquiorra henüz buraya gelmedim ama diğer dövüşlere bakınca, budur 4.
Gerisi çok da şey değil.

Yıllar önce açtığım ve bir yere bağlanmayan konular. Gençlik zamanları. Bunların hepsini sildireceğim.

Utanma, utanma. Sitede en fazla mesajı olan 2. adamsın. Uğraştırma kimseyi.