Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Hal Jordan vs Silver Surfer

Hal Jordan vs Sılver Surfer

• Sılver Surfer Orta Zorlukta Alır

• Sılver Surfer Yüksek Zorlukta Alır

• Hal Jordan Orta Zorlukta Alır

• Hal Jordan Yüksek Zorlukta Alır

• Kararsızım

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
@father

Tamam Galactus'un zarar verilemez olduğunu kanıtla. Çünkü ben Thor'un kafa fetişinden nasiplendiğini gösterdim. Aksini kanıtla. SS'e güç verdi felan deme kendi featini söyle.

Shazam = Thor fiziksel güçte.

@Noralyma
Ss'e gücü veren galactus o yüzden ss ne yapabiliyorsa galactus sayesin de yapıyor :D

Daha demin shazam = thor dedin bende ss'in shazamdan güçlü olduğunu gösteren anketi attım hocam sen şimdi neden thor diyosun ? :D

@Noralyma
O yandan bakıyorsan galactus da thoru deşen thanosun saldırısını tanklayıp thanosu deşiyor :D

Orada oy kullananlar kafadan sallamıyor hocam :D

Arkadaşlar Galactus denen karakter bu tiplerin hayal bile edemeyecekleri varlık fiziksel olarak yok edilemez. Thor istediği kadar kafasına vursun sivri sinek ısırmasından hallice şeyler bunlar Galactus için. Bırakın Thor'u Odin bile açlıktan kıvrılan Galactus'a tüm gücüyle vurmasına rağmen gram zarar veremedi kendisi bitkinlikten Odin uykusuna girerken Galactus ayağa kalktı hiç bir şey olamamış gibi. Galactus her ne kadar Eternity kadar soyut bir varlık olmasa da sahip olduğu vücut evrenin bir yapı taşı.

Thor'un defalarca Hulk'a yenilmişliği ve hatta bunu kabul etmişliği var(Burdan Hulk Thordan daha güçlü dediğimi düşünmeyin). Silver Surfer ise her seferinde Hulk'u ezmiş bir karakter fiziksel güçte bile.

VdJmwZEVqgzL9prHsdd9U5JdR76eeyyKo4Bt40Z-LIA.jpg

@father

Galactus'un zarar verilmemezliliği yok bu konuda tartışmayacam daha fazla. Çünkü tüm featler dolaylı yoldan. Feat bile değil aslında neyse.

Tamam .

@Noralyma
Hocam sen feati illa bir şey yok etmek filan mı sanıyorsun veya birini yenmek :D Galactus üstün varlık olduğundan elçiler tutuyor güç verdiği elçileri bile süperman ile ya eşit ya da daha fazla zarar verilmezliği sahip oluyor sen galactusun feati yok diyemezsin birine güç vermek de bir nevi feattir :D

@Ascalon

Orda Thor zayıf düşmüştü diye hatırlıyorum. Ayrıca Hulk güçlendirilmişti. Ayrıca güçlendirilmiş Thıng vardı Hulkun yanında. Thıng tek yemişti. Hulk ile savaşında hulku atmosferin dışına göndermişti. O seri (fear it self) canon değildi

@father

Ama kendisi zarar alır.

@Noralyma
Ben sizin mantığınızı çözemedim hocam. Güç verdiği elçileri süperman ile aynı veya fazla zarar verilmemezliğe sahip diyorum bu yüzden galactus'un süpermane göre daha fazla zarar verilmemezliği var diyorum ama siz inkar ediyorsunuz. Gücünün çok küçük bir kısmını yüklüyenler zarar almıyor da galactus nasıl daha fazla zarar alıyor ?

@Noralyma
Öncelikle o seri canon 616 da geçiyor. Güçlendirme çok üst birşey değil dediğin gibi aynı güçlendirilen Thing tek yiyor Thor'dan. Thor geçmişteki karşılaşmalarından bahsediyor orada güçsüzde düşmüşlüğü yok ve yine Hulk'u öldüremiyor sadece onu atmosfere yolluyor.
Ayrıca Thor vs Galactus tartışarak Silver Surfer için bir şeyler bulmanız epey zor ve yanlış, konuyla da çok az alakası var.

Aynı şekilde Thor'un sınırlarını kaldırıp SS ve Adam Warlocku aynı anda dövmesi, Beta ray bill'i teklemesi, sinirli SS'yi ayağının altına alması da var
Thor, SS ile Warlock'ı dövmedi. Sadece direndi ve en son başından savdı ve gene Odin-Force lu haliydi.

Hocam Galactus'un Justice League'ye olan üstünlüğü bir nevi SS'i JL'nin üstü yapıyor diyebilirmiyiz
Çok yanlış bir yaklaşım yaptın.

Ben Galactus > Odin o zaman SS de > Odin mi dedim ?

Galactus > ODin > SS > Thor şeklinde bir zincir var senin JL örneğin saçma oldu.
Hala tatmin olmadım..
Ederiz :urouge1:

SS ile Thor dövüştüğünde, SS genelde tüm yıkıcı güçlerini kullanmaz onunla fiziksel mücadeleye girer ve bu yüzden Thor'Un onu yenmesine olanak sağlar. Tıpkı Thor'un aynısını Hulk'a yapıp zaman zaman Hulk tarafından dövülmesi gibi ancak hepimiz biliyoruz ki Thor >> Hulk

Eğer SS tüm güçlerini koordineli bir şekilde, sakınmadan kullanmaya başlar ise Thor için hoş olmaz zira alnının orta yerine kara delik açabilir.

SS'in becerilerine bakalım;

Madde Manipülasyonu:

- Silver Surfer gördüğü bir kabus sırasında Reed Richards ile içinde bulundukları malikaneyi istemsizce uzaya sürükler, moleküler olarak var olan fiziksel yapısından ayırır ve soyutlaştırır etrafa enerjiden oluşma şok dalgaları yollar. Ve tam nefessizlikten Reed Richards ölecek iken, oksijeni tekrar ayarlar, yer çekimini tekrar ayarlar ve her şeyi olduğu haline geri sokar hatta ev temeliyle tekrar kaynaşır sanki hiç bir şey olmamış gibi (1)

- Yıkılan New York Şehrini Baştan oluşturur (1)

- Beta Ray Bill'in Stormbreaker'ını baştan yaratır (Odin oradayken) (1)

- Kozmik güçleriyle uzayda arkadaşlarının nefes alabilmeleri için atmosfer yaratır (1)

- Sadece inorganik değil organik maddeyi de maniple edebiliyor. Kendisini tehdit eden rakibinin iç organlarını karıştırır (1)

- Kozmik veba salgınında tek başına binlerce kişiyi moleküler seviyede iyileştiriyor ardından bu evrensel hastalığa karşı anti-body üretiyor (ufak bir canlıyı, panzehir haline getiriyor ve onun dokunduğu herkes iyileşiyor sonra iyileşenlerin dokundukları vs vs hepsi SS sayesinde) (1) (2)

Enerji Manipülasyonu ve Seviyesi:

- Bir diğer güçlü Galactus elçisi ile hayat olmayan bir gezegen üzerinde dövüşürken ikili karşılıklı enerji salınımı yapar ve salınım sonucu gezegen ve etrafındaki uydular yok edilir. Morg baygın iken SS'in üstünde çizik bile yoktur. (1)

- Kızgın olmayan, sadece rakibine bir şeyi ispat etmek için saldığı enerjiyle bir gezegeni tuz buz eder (1)

- SS'den daha güçsüz olan bir başka elçi olan Nova (frankie) güneşi yok ediyor. (1)

- Su altında atlantis savaşçılarını atomlarına ayırıyor sadece elini havaya kaldırmasıyla (1)

- Tek bir kozmik enerji salınımı ile dünya üzerindeki tüm makinaları ve teknolojiyi etkisizleştirmiştir ve sonrada geri etkin hale getirmiştir. (1) (2)

Yer Çekimi Manipülasyonu:

- İki gezegen arasındaki gravitasyonel gerilimini kaldırmış ve ikisini de yörüngelerine tekrar yerleştirmiştir (1)

- Bir dünyayı yok edip yerine bir kara delik bırakır ve orada saniyede, onlarca ışık yılında olan hızıyla uzaklaşır (1)

- Surfer'dan biraz daha güçsüz olan Galactus elçisi Stardust hem Beta Ray Bill'i fena benzetmiş hem de isteğiyle bir kara delik yaratmıştır (1)

Hıza hiç girmiyorum. Kendisi hız olarak zaten Thor'dan çok ayrı bir seviyede. Özellikle seyahat hızında. Atakları da daha hızlı

Dayanıklılığı:

- Surfer'ın Supernovaların ve kara deliklerin içerisinde dolanan bir uzay kaşifi olduğunu zaten biliyoruz bundan bahsetmeye gerek yok ancak çoklu yıldız seviyesinde bir dayanıklılığı var denilebilir.
- Ayrıca Galactus'un attığı tokattan yaralanmadan çıkmıştır. Keza Blackbolt'un kendisine "dur" demesinden de
- Yaşayan gezgen egonun bir çok gezegeni ve ayları tuz buz eden ışınından yaralanmamış sahdece sörf tahtasından düşmüştür.

İyileşmesi ve Yeniden Yapılanması:

- Surfer bedeni olmadan var olabilir, havadaki yağmur ya da kar gibi birden fazla yerde olabileeği bir tanecik formunu alabilir (1)

- Uni-Lord tarafından en ince taneciklerine kadar ayrıştırılmasına rağmen tekrar birleşmiş ve var olmuştur (1)

- Kalınlığı 1 metreden fazla uzunluğu ise 10 metreden fazla 4 adet dev vibranium duvarına cam muamelesi yapıyor ve bunu enerji manipülasyonu ile değil fiziksel dayanıklılığı ve gücü ile yapıyor. (1) (2)

Kozmik farkındalığı ve süper sezgilerine de girmiyorum. Surfer galaktik seviyede olup bitenleri bilen ve ön gören bir elçi sonuçta.

Zaman - Mekan - Boyutsal Seyahat Manipülasyonları:

- Zamanı bir bütün olan dün, bugün, gelecek şeklinde algılıyor (1)

- Zaman Yolculuğu (1) (2)

- Yıldızımsı bir gök cisimciğinin içerisine dalarak evrenin var oluşundan önce bile var olan bir tekillik boyutuna girer (1)

Adamın zibilyon tane gücü var yaz yaz bitmiyor.

Adam da ruh manipülasyonu ve astral güçler var astral formuyla Mephisto'nun astral formuyla başa baş dövüşüyor. Mephisto bedenini almak istiyor kontrol etmek için fazla güçlü geliyor. Power Cosmic'in kaynağına iniyor. Oradaki canavarın onu incitemeyeceğini söylüyor vs vs

Sonra geçirgenlik, beden boyutunu değiştirme, ışınlanma, telepati, telekinezi güç kalkanları, sayonik ataklar, şekil ve kılık değiştirme, iyileştirme vs vs

Hatta ölü bir gezegende hayatı yeniden başlatacak kadar tanrısal kozmik enerjisi var (1)

VE tüm attığım bu featler ile ilgili 2 kilit noktayı gözden kaçırmamalısınız

1.si Hepsi Modern Çağ SS featleri. Klasik SS'e bulaşmadım bile.
2.si Hemen hemen hepsinde SS pasifist ve çekingen taraf. Asla tüm gücü ve hiddetiyle bir şey yaptığını görmüyoruz.

İstikrar diyorsunuz ama burda istikrar atanamaz zaten az featler.
Hal Jordan ile SS gibi iki karakterinde feati azsa artık.
Galactus'un zarar verilmemezliğinin Superman kadar olmadığını söylüyorum.
:batpalm:

@Noralyma Üzgünüm ancak kendinle en çok çeliştiğin konu bu sanırım. Başka zaman Superman'i savunurken rakiplerinin sunduğu bir atımlık gösterimlere kızıyorsunuz. Sentry'nin MM'i yenmesi ya da Thor'un Chaos King Mikaboshi içindne yıldırım geçirmesi gibi şeyler ile Thor, Wonder Woman tekler, Sentry, Superman'i ezer diyen kişilere karşı burada seninle beraber karşı geldik.

Ancak sen şimdi gelmiş "Hal Jordan, Krona tekledi" diye tutturuyorsun. Ne farkın kalıyor başka zaman "tek bir özellikle ya da featle savaş kazanılmaz, istikrar gerek" görüşün ile karşı çıktığın kişilerden ?

Savunduğun kişi kazansın diye argüman yaparken, eğer kendi geçmişinle ve kurallarınla çelişiyorsan orada bir sıkıntı var demektir Keremcim.

@Ascalon un attığı örneklerdeki gibi Hal Jordan pek çok kişi tarafından zarar verilebilen biri olduğunu görüyoruz. Ha kendisinin "hal jordan öyle güçlü bir karakter değil" sözüne katılmamak ile birlikte SS ile aynı sınıfta olmadığını düşünüyorum. SS ezer ya da kolay olur da demiyorum elbette zor olur. Elbette iki karakterin de hem çok yüksek hem çok alçak gösterimleri var ancak totale bakarsak

SS > Supe > Hall derim.

[offtopic]

Tarık yani @Ascalon beni Hal Jordan'a benzetiyordu eskiden.
Tarık beni ona veya onu bana benzettiğine göre bir bildiği vardır, o da anlamıştır ne derece iyi olduğumu.
Bu yüzden Hal Jordan alır diyorum. Benim la bu boru mu?

[/offtopic]

@Nabu

SS'in featlerini pek bilmiyorum. Bu yüzden böyle şeyler söyledim. Artık SS'yin featlerini biliyorum sağolun :D

Galactus konusunda madem o kadar dayanıklı Thor bunun kafasını nasıl deşiyor ?

Hal ve SS'in featleri çok ama Bloodlusted hallerinin featleri az onu demeye çalışıyordum.

Aydınlattığınız için teşekkürler :) Kendimle çelişmişim doğru :D

Bu arada tatmin oldum :sinistersmile:

Hal hakkındaki diğer bir olay da gücünü düşünerek alıyor ancak düşünme hızı normal insan hızı.

SS alır ancak zorlanır.

@Nabu

Konuyu hortlatmış oluyorum ama Rebirth Hal olsaydı ve öldürmeme kodu kalkmış olsaydı kim alırdı?

@Noralyma Yine SS derim büyük ihtimal. Çünkü Hal'In güçlerine karşı oldukça iyi çözümleri var. Ve Hal'ın öldürmesi için iyileşmesi fazla iyi gibi.

Silver surferın kozmik gücünün getirileri genel olarak hal jordanın iradesinin getirileri karşı üstündür.Fakat aralarında kolay bir savaş olacağını düşünmüyorum.Standart jal jordan'ın low featleri fazlasıyla olsa da potansiyel olarak silver surferın üstünde olduğunu düşünüyorum.Büyük olaylarda gösterdiği pekçok multiversal feat de aslında söylediklerimin kanıtı.

İradesiyle spectreye zorluk çıkarıyor
Screenshot_2018-11-16-13-09-37.png

Multiversal tehtid kronaya tek atıyor
Krona_(New_Earth)_Green_Lantern_Vol_4_67.jpg

Gantheti ele geçirmiş paralaxı kendinden zayıf 4 fenerle beraber yenmek,siyah fener spectrenin çenesini parçalamak gibi yüksek seviyede featlere fazlasıyla sahip.Bunlar bırak silver surfer'ı galaktusun bile yapamayacaģı şeyler.Yani potansiyel olarak hal jordan>>>silver surfer.Fakat genel gösterim ve istikrar olarak silver surfer>>hal jordan.