Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Günümüzün En İkonik Anime-Manga Karakteri?

Uncle Paulie

Gözcü Baykuş
Gözcü Baykuş
tumblr_static_filename_640_v2.png

Bu Soruyu aslında genele yayarsak cevap çok yüksek ihtimal Goku olur. Comic alemlerine yayarsak da Superman ya da Batman. Ancak benim bahsettiğim şey, "günümüz". Sizce günümüzün en ikonik anime manga karakteri kim?

Not: Dikkat en sevdiğinizi değil, günümüzdeki en bilinen, en ikonlaşmış karakteri soruyorum.

Goku, Doraemon, Pikaçu(Bu biraz oyuna giriyor), Naruto, Sailor Moon ve Totoro sanırım. Luffy de popüler bir seçim olabilir ama pek ikonik bir figür olarak gelmiyor insanın aklına Goku'nun kopyası Zoro ve üç kılıç stili çok daha ikoniktir insan aklında. Bir kaç yıla Saitama ve Titan'da bunlara girebilir. Saitama(Onepunch-man) zaten Japonya'da çok ikonik bir karakter olan Anpanman'den esintiler taşıyor.

Sırf Japonya'yı düşünürsek Kamen-Rider gibi ikonik seçimlerde var.

Naruto, Pikachu, Luffy ve zirve tabii ki Goku, katılıyorum Ali'ye. Anime ve Manga'ların atası ve bu kadar yaygınlaşmasının yegane sebebi olan serinin ana karakteri. Luffy bir figür olmasa da oraya doğru hızlı bir şekilde ilerliyor, ileride mesajı düzenlememek için yazayım dedim. İlla ki girer bu listeye.

Goku'nun veya Dragon Ball'ın anime sektörüne o denli bir etkisi yok. Doraemon veya Astro Boy gibi karakterler gerek Japonya gerekte Batılı Ülkelerde yeteri kadar tanınıp biliniyorlardı zaten Goku'dan ve Dragon Ball'dan önce. Veya Tsubasa bile bu konuda Goku'dan öndedir. Pikachu zaten 1 numaradır tartışmasız onu dahil etmek ne kadar doğru bilmiyorum ama sonuçta oyun orijinli bir karakter.

Burada sayılan Goku, Naruto, Sailor Moon gibilerine

Sakuragi Hanamichi, Pegasus Seiya, Eduardo Elric, Alafonso Elric ve Von Hohenheim, Spike Spiegel, Vash The Stampede, Hatake Kakashi, Kenshiro vs de eklenebilir. Çok var ya.. Bir "en" seçmek çok güç.