Şu an Bleach'i yeniden izliyorum da aklıma bir şey takıldı.
Daha Hollow Mask,Arrancar muhabbetlerinin falan yeni çıktıği zamanlardaki Bankai Ichigo üstteki mesajdaki gruba kıyasla ne seviyedir?
Gelen geçen tokat manyaği yapıyor Ichigo'yu, halbuki shikai'si ile Zaraki'yi, 2 günlük Bankai'si ile de Byakuya'yı yenmişti( daha doğrusu iki maçta eşit sonuçlandı.) ama şimdi Bankai ile base Grimmjow'dan easy diff yiyor.Kötü yazılmış diyip geçmek mi lazım yoksa benim kaçırdığım bir şeyler mi var?
Animedeki kadar dayak manyağı olmadı ichigo. Grimmjow kılıcından tutup fırlattı, havadayken 2-3 kere vurup ichigo’yu yere yapıştırdı. İchigo da getsugayla karşılık verdi.
Dövüşseler getsuga limitinden dolayı ichigo’nun yenileceği belliydi ama öyle ezilecek durumda değildi.
Genel olarak tüm shinigamiler espadalardan daha zayıf varlıklar. Nnoitra 6 kolu varken sadece 1 kolu zaraki’yi durdurmaya yetiyordu. Bi anlığına eski ilahi seviyesine çıkıp kazandı zaraki. Harribel salınım yapmadan bile hitsugaya’dan üstünken tek atmak için salınıma geçti. Barragan da salınımsız haliyle soifon’la dalga geçerken salınım yaptı durduk yere. Ordan sonra da kibrinden, özgüveninden dövüşü uzattı.
Shinigamiler bi yol bulup kazandı. Hitsugaya bazukalı bebek gibiydi bankaisi kazandı. Barragan kendi gücüne gitti. Starrk’a dikkati dağınıkken arkadan dalsan bile sen zararlı çıkıyorsun ama o da gölgeden yara aldı. Ordan sonra her darbe alışı sırasında o aldığı yarayı tutuyor o yüzden darbe alıyormuş gibi gösteriliyor.
İchigo direk kaba kuvvetle espada dövmeye çalışıyor. Zorlanmasında bunun rolü çok büyük. Hiçbir shinigami öyle bi delilik yapmaya kalkışmadı.
Bir de ukitake’nin verdiği shinigami rozeti ichigo’nun reiatsu dengesini bozuyor baya. Fullbringer arc sonunda söylendi. Ondan önce insanlar ichigo gücü artınca kontrol edememeye başladı diye yorumluyordu. Onun sebebi de şöyleydi:
İchigo gücünün farkında bile değil. Unohana’nın yaptığı reiatsu köprüsünün kendininkinden çok daha iyi olduğunu görünce “reiatsum baya eksik. Tam olsa ben de iyi bişey yapardım” gibi bişey diyor. Ama bilmiyor ki o an sahip olduğu reiatsu bile kaptan kadarmış unohana içinden söylüyor bunu. İchigo ise o an baya zayıf olduğunu, tam güç olsa kaptanlar gibi köprü yapabileceğini sanıyor. Aslında reiatsusunu kontrol edebilse unohana gibi köprü yapabilmeliydi o eksik reiatsusuyla bile.
edit: grimmjow’un ikinci dövüşte aldığı hasar da o kadar az değil. İchigo’nun ilk saldırısından şu şekilde çıktı adam: