Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Garou & Invincible vs World Breaker Hulk

Homelander

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
:!: Bu konu Invincible çizgi roman serisi hakkında ağır spoiler içerir. :!:
d5d94d17495a999fa68fa5c4be42404f.jpg

invinciblethumb-1458499701064_1280w.jpg

VS
110620_640.jpg

Kurallar:

- Garou mangadaki son halinde. Invincible ise 500 yıl timeskip olmadan, önceki halinde.
- Her iki taraf da bloodlusted.
- Dövüş dünyada geçecek ve yok edilemeyecek.
- Invincible, Hulk'u uzay boşluğuna fırlatamaz.
- Hızlar eşit değil.

Invincible featleri:
Kendisinden çok daha güçlü ve tecrübeli bir Viltrumite olan Conquest'i fıstık ezmesine çevirirken.
Conquest, en güçlü Viltrumlulardan birisi. Hatta en güçlü ikinci Viltrumite bile olabilir. O kadar güçlü ki kendisine verilen görevde hiçbir zaman başarısız olmamıştır (Invincible ile yüzleşene kadar). Kendisinin üstüne 400 tonluk çelikten yapılma bir yük bindirilmiştir ve hiç zorlanmadan oradan kurtulmuştur. Omni-Man'in bile kolayca bir kıtayı yok edebildiğini düşünürsek kendisinin seviyesi de o civarlarda ve hatta daha üstünde olmalı.
Kendisi devasa bir meteoru durdurmayı başarmıştır.
Kendisi güneşin sıcaklığında veya mutlak sıfır denebilecek soğukta yaşayabilecek kadar dayanıklıdır. Ayrıca 8000 mili 25 saniyeden az bir zamanda dolaşabilmektedir. Kaldı ki bu daha serinin ortalarındaki tecrübesiz Mark'ın yapabilecekleri. Hatta daha serinin başlarında Kuzey Amerika'dan, Antarktika'ya 26 saniyede uçmuştur. Bu onun yaklaşık 15.000-16.000 kilometreyi 26 saniyede kat edebileceğini gösterir.
Serinin başlarındaki Mark'ın 400 tonu çok zorlanmadan kaldırması.
Conquest ile olan ikinci savaşı. Bu yaralanmadan 1 ay gibi bir sürede iyileşmiştir.
Thragg ile olan savaşı. Thragg, Viltrum kralı, en güçlü Viltrumludur. Kendisi en güçlü olmak için eğitilmiştir. Gücünü şöyle açıklayayım; En güçlü Viltrumlulardan olan Mark, Omni-Man ve Thaedus (eski Viltrum liderini öldürmüş olan kişi) bir gezegeni birlikte yok edebiliyorlar. Ve Thragg ise aynı sayıda bu üçünü aynı anda overpowerlayıp (nasıl çevireceğimi bilemedim :D) yenmiştir. Gücünü oradan anlayabilirsiniz.

Sanırım bu kadar feat yeterli olur :D Garou forum içinde daha bilinen bir karakter olduğu için featlerini paylaşmıyorum.​

Açıkçası bildiğim kadarıyla Invincible epey tutarsız güç konusunda. Gezegensel diyorlar Viltrum'u yok ettikleri için ama hatırladığım kadarıyla özel bir cihaz ile delik açıp gezegenin çekirdeğini yok ettikleri için falan olmuştu. Aynı anda girmezlerse öleceklerdi falan. Hız konusunda ise bir yerde uzay istasyonundan Dünya'ya mı uçmuş neymiş. O yüzden ışıktan yüz milyonlarca kat hızlı diyorlardı. Ama bu uzayda geçerli sanırım.

Valla Garou şu an FTL ve güç konusu ise kesin olmamakla birlikte muhtemelen Ülke Seviye'lere ulaştı. Hatta çok daha üstüne çıkmış olabilir. Özellikle son yaptıklarından sonra. Murata dev canavar veya büyük boyuttaki herhangi bir şeyi bir insanın yanında çizerken genelde bocalıyor. Z-Şehri'ne düşecek olan meteor gibi mesela. Wiki'de onun resmi boyutu 200 metre ama Saitama içinden geçerken 20 metre gibi duruyordu. Orochi'nin resmi boyu 27 metre ama çizimlerde çok daha büyük. Sage Centipede'de de aynı olay yaşandı. Garou'yu onun kafasıyla kıyaslayıp oradan boyutunu çıkarmaya çalışanlar (öyle bile devasa) var. Ama aslında Elder Centipede'in Garou'nun kaldığı kulübeye yaptığı gibi Sage Centipede de Canavarlar Birliği Üssü'nü (Tats'ın dev bir mızrak haline getirdiği) yedi. Kıyas olması açısından:

Elder Centipede'in yediği kulübenin boyu:
0081-023.png
rdpgrdkc2xb81.jpg

Bu da Sage Centipede'in yediği mızrağın boyu:
0128-020.png
Aşağı yukarı 30 katlı bir bina. Standart kat boyu 4,27 metre yani 128,1 metre o bina.
0128-021.png
Aynı bina kulenin kalınlığına kıyasla. Piksel ölçümüyle 412 metre.
0128-024.png
O gövdeye kıyasla da bütün kulenin boyu. :D Yuvarlarsak 8 kilometre kulenin uzunluğu. Tam uzunluğu isteyen varsa da 7944 metre.
0136-027.png
0136-030.png
0136-031.png
0136-032.png
Sonra Tats yandaki minik kuleleri de buna katarak dev bir mızrak yapıyor. 10,8 km aşağı yukarı. Tam boyunu isterseniz 10.828 metre. Piksel ölçümünü tamamen yandan görünen başka bir panelden yaptım. En kalın yeri de 1,9 km gibi bir şey.
0154-034.png
0154-035.png
0154-036.png
0154-037.png
Ve bu şeyin 6.666 kolu var. Her katmana ikişer kol. 3.333 katmanı var böyle. :D Garou da bunu atmosferin dışından yüzeye kadar boydan boya yarıyor.
0157-008.png
0157-010.png
0157-011.png
0157-012.png
0157-017.png
0157-018.png
0157-019.png
0157-020.png
0157-021.png
0157-022.png
0157-023.png
0157-024.png
Tabii bunları hemen herkes biliyordur zaten. Ben bir de rakamlarla göz önüne sereyim dedim. Epeydir de yazmak istiyordum bu konuda. Biraz da fanlıktan. :D

Konuya geri dönersek, Garou'ya şu an net bir yer vermek benim için zor malum sürekli gelişiyor ve her ne kadar bu harika featleri yapmış olsa da MFTL+ ve Gezegensel (en azından yakın) Invincible hala duruyor. :D Birkaç bölüm sonra çok daha iyi featleri olur muhtemelen. Hem hız, hem güç olarak. O zaman daha rahat konuşurum ama şimdilik bu biraz daha Hulk ve Invincible arasında. Bunların arasından da Invincible alır diyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Açıkçası bildiğim kadarıyla Invincible epey tutarsız güç konusunda.
Hayır, bir kaç saçmalık dışında tutarsızlık olduğunu söyleyemeyiz.
Gezegensel diyorlar Viltrum'u yok ettikleri için ama hatırladığım kadarıyla özel bir cihaz ile delik açıp gezegenin çekirdeğini yok ettikleri için falan olmuştu.
Orada Space Racer'ın silahını kullanıyorlardı. Ama bu gezegensel feat olduğunu değiştirmiyor. Sadece biraz zayıflatıyorlardı.
Hız konusunda ise bir yerde uzay istasyonundan Dünya'ya mı uçmuş neymiş. O yüzden ışıktan yüz milyonlarca kat hızlı diyorlardı. Ama bu uzayda geçerli sanırım.
Bundan bahsediyorsun sanırsam :D Ama ışıktan yüz milyonlarca kat daha hızlı olması bayağı abartı :D Omni-Man'in hızı Relavistic+ civarıdır diye tahmin ediyorum.
Konuya geri dönersek, Garou'ya şu an net bir yer vermek benim için zor malum sürekli gelişiyor ve her ne kadar bu harika featleri yapmış olsa da MFTL+ ve Gezegensel (en azından yakın) Invincible hala duruyor. Birkaç bölüm sonra çok daha iyi featleri olur muhtemelen. Hem hız, hem güç olarak. O zaman daha rahat konuşurum ama şimdilik bu biraz daha Hulk ve Invincible arasında. Bunların arasından da Invincible alır diyorum.
:thumbsup:

Hayır, bir kaç saçmalık dışında tutarsızlık olduğunu söyleyemeyiz.
Serinin başları denebilecek bir yerde babasını kanatabilmesi bu birkaç saçmalıktan biri mi?

Orada Space Racer'ın silahını kullanıyorlardı. Ama bu gezegensel feat olduğunu değiştirmiyor. Sadece biraz zayıflatıyorlardı.
Space Racer is an alien whose gun fires indestructible blasts that will shoot through anything, and can only be fired by him. The blasts are lethal to Viltrumites as well.

Space Racer shoots his gun at Viltrum, while the other group members (minus Battle Beast, who is having too much fun fighting, and Oliver, obviously) fly as fast as they can right behind the blast. Tech Jacket and Allen are knocked away, leaving Thaedus, Nolan, and Mark to fly into the planet's core. As the gun's blast destabilizes Viltrum's core, the three Viltrumites plow through the remains, obliterating it and destroying the entire planet.

Bana baya yardımcı olmuş gibi göründü ama? Gezegenin çekirdeğinin istikrarını bozmuş. Bu üçlü de kalanından yarıp geçmişler.
main-qimg-545e7bd2ef452f326fb6cf426d7d5a11-pjlq
Burada da mükemmel zamanlamaları gerektiğini, gezegen geri stabilize olursa ölebileceklerini söylüyor. Yani elbette işin tamamını yapmamıştır ama "sadece biraz" da silahın yaptığı işi küçümsemek gibi olmuş.

Serinin başları denebilecek bir yerde babasını kanatabilmesi bu birkaç saçmalıktan biri mi?
İyi de bu bir saçmalık değil ki :D Viltrumlular, Kriptonlular gibi çelik değiller. Bize hiçbir zaman zarar verilemez olarak gösterilmediler. Kaldı ki seri başı Mark o kadar da güçsüz değil (tabii sonraki haline göre bayağı güçsüz). Ve de adrenalin etkisi var. Mark sinirlendiği, gaza geldiği zamanlarda aşırı bir power-up alıyor (Spider-Man gibi). Misal Conquest savaşı.

Bana baya yardımcı olmuş gibi göründü ama? Gezegenin çekirdeğinin istikrarını bozmuş. Bu üçlü de kalanından yarıp geçmişler.
Burada da mükemmel zamanlamaları gerektiğini, gezegen geri stabilize olursa ölebileceklerini söylüyor. Yani elbette işin tamamını yapmamıştır ama "sadece biraz" da silahın yaptığı işi küçümsemek gibi olmuş.
Doğru söylüyorsun.

İyi de bu bir saçmalık değil ki Viltrumlular, Kriptonlular gibi çelik değiller. Bize hiçbir zaman zarar verilemez olarak gösterilmediler. Kaldı ki seri başı Mark o kadar da güçsüz değil (tabii sonraki haline göre bayağı güçsüz). Ve de adrenalin etkisi var. Mark sinirlendiği, gaza geldiği zamanlarda aşırı bir power-up alıyor (Spider-Man gibi). Misal Conquest savaşı.
Gaza gelince birkaç yüz bin kat güçlenmiyorsa gaza gelerek kapatabileceği bir fark değil. O Invincible'la, OM'nin benzer meteor featlerini göz önünde bulundur mesela. Biri birkaç metre diğeri 1000+ km çapında. Aradaki fark bu kadar büyük olunca Kriptonlu misali dokunulmaz olman gerekir zaten. :D

Gaza gelince birkaç yüz bin kat güçlenmiyorsa gaza gelerek kapatabileceği bir fark değil. O Invincible'la, OM'nin benzer meteor featlerini göz önünde bulundur mesela. Biri birkaç metre diğeri 1000+ km çapında. Aradaki fark bu kadar büyük olunca Kriptonlu misali dokunulmaz olman gerekir zaten.
Gayet zarar verebilir. Bir kere Omni-Man'e, Guardians of the Globe üyeleri bile zarar verebiliyordu :D Invincible'ın kanatması pek imkansız bir şey değil. Misal Spider-Man bile gaza gelince kendisinden çok daha güçlü kişileri kanatabiliyordu. Bir de adamın gücüyle dayanıklılığını bir tutamazsın :D

Not: Invincible ve Omni-Man savaşına bir daha baktım, Invincible vuruyor ama Omni-Man kanamıyormuş zaten. Üstünde Immortal'ın kanı var diye öyle gözüküyor. :D :p

Gayet zarar verebilir. Bir kere Omni-Man'e, Guardians of the Globe üyeleri bile zarar verebiliyordu
Evet o da saçma zaten? :D Neyse ÇR olduğu için fazla deşmiyorum. İş karakterleri kıyaslamaya gelince ÇR'ler genelde batırıyor. Bir de konuyu biraz saptırdım kusura bakma.

Garou'nun yeni featlerini gördükten sonra hortlatmak istedim (her ne kadar biraz tutarsız olsa da) :D

Hulk'un yaşacağı en büyük sıkıntı Hız ve Refleks farkı. Onun haricinde eğer Jobber'Lık yapmayacaksa Hulk'u kalıcı olarak yok etmeleri çok çok zor. BFR opsiyonu da kaldırılmış. Ayrıca 2 tarafta bloodlusted denmiş. Bu da öfke nöbetine tutulmuş bir Hulk demek. Dövüştükçe güçlenecek. Bloodlust da HulK'a yarar yani elbette ikili de daha gaddar olacaktır ama.

Invincible + Garou -> İki Tane Kıtasal+ adam.

WBH ise Incredible Hulk'un en güçlü formlarından birisi kesinlike yıldız + olması gereken birisi.

Kazanan Knockout ile belli olacaksa ikili kazanabilir , speedblitz var ayrıca Garou'nun bence kısa süreliğine de olsa Knockout edebilecek Martial Art atakları da var.

Ancak dövüş ölümüne ise, işte o zaman Hulk içlerinden geçer bunların er ya da geç... Ama ikilinin hızı sağolsun çok kolay da olmaz.

Birkaç bölüm sonra çok daha iyi featleri olur muhtemelen. Hem hız, hem güç olarak.
Bunu dememin üzerinden biraz zaman geçti, yeni bir hız feati yok ama Garou'nun her açıdan daha çok güçlendiğini biliyoruz. Ve yeni kuvvet gösterimi de onu Gezegensel civarı bir yere koydu. WBH yukarıdaki mesajda denildiği gibi Gezegensel değil de Yıldız+ biriyse o zaman ikisi de yenemez. :D Şu redraw'daki yeni formu bir şeyler yapmadan önce gelip yazayım dedim. :D