Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Fullmetal Alchemist

Ascalon

Ulak Baykuş
Ulak Baykuş
[img='https://static.zerochan.net/Elric.Brothers.full.1589371.jpg',none,811][/img]
Yayın Tarihi: 12 Temmuz 2001

Bitiş Tarihi: 11 Eylül 2010

Mangaka: Hiromu Arakawa

Dergi: Shounen Gangan

Türler: Aksiyon, Macera, Komedi, Drama, Shounen, Askeri

Cilt: 27

Bölüm Sayısı: 116

Simyacılar doğal marifetleriyle maddeyi dönüştürme kabiliyetine sahip insanlardır. Ancak geniş bir olasılık yelpazesine rağmen, simya çoğu kişinin inandığı kadar güçlü değildir. İnsanların dönüştürülmesi kesinlikle yasaktır ve buna niyetlenenleri büyük talihsizlikler beklemektedir. Yine de Edward ve Alphonse Elric kardeşleri bu büyük tabuyu görmezden gelirler ve annelerini ölümden döndürmek için bir simya ayini düzenlerler. Ancak bu hedefleri çok yanlış bir şekilde gerçekleşir ve kardeşler bunun bedelini çok yüksek bir şekilde öderler. Edward sol bacağını kaybeder ve Alphonse tüm vücudunu kaybeder. Ayrıca Edward, kardeşinin ruhunun kaybolan vücuduyla birlikte gitmemesi için bir zırh takımına mühürler ve bunun için sağ kolundan vazgeçer.

Yıllar sonra, genç simyacılar, eski bedenlerini kendi güçleriyle geri alma umuduyla, Felsefe Taşı adlı efsanevi simya nesnesini aramak için ülke çapında seyahat ederler. Bununla birlikte felsefe taşına yönelik bu arayışları onları, onların hayal edebileceğinden çok daha derin ve korkunç sırlara götürür.

Efsane serilerden biri. Manga okumayı sevdiren Mnaki grubu sağolsun ilk mangalarımdan biriydi

Bir ara mangasını okuyacağım. İki anime serisini de farklı şekillerde sevdiğim efsane işlerden.

Manga evrenine FMA (2003 yapımlı olanın Animez TV'de yayınlandığı) animesinin sonunun çok kötü olması sebebiyle bu ne saçma son diye araştırmıştım ve mangası ile tanışmıştım. Ve gerçek FMA'yı okumuştum.

Yeniden okuma etkinliği yapıyorum kendi kendime 2. durağı da FMA oldu.

Homunkuluslardan; Envy, Pride, Wrath ve Greed'in hikayeleri ve amaçlari güzeldi. Özellikle Envy ve Greed'in sonu güzeldi. Aslında 1-2 istisna ile tüm karakterler güzel işlendi hikayede. Kimeralar bile...

FMA 2003'ün de sonu kötü olmasına rağmen Izumi'nin çocuğu ve Trisha'nın homunkulusu fiiller olmasa bile gerçekten hoş bir fiillerdi. Sonu mutsuz bitse ana hikaye kadar olurdu ama çok saçma bitirdiler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
En sevdiğim ikinci anime olur kendileri. Gerçekten özel bir iş, 2003 versiyonunu izlemedim ama merak etmiyor da değilim. Belki bir ara göz atarım.