Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Anime Favori Animeleriniz

Feindbild

無欠の果て
Üstat Kullanıcı
Herkesin kalbinde özel yer tutan seriler vardır. Hangi animeleri böyle hatırlıyorsunuz?

tumblr_mu57u1sZ1Z1sko3ryo1_500.gif

Tasogare Otome x Amnesia
İzlediğim en duygusal işlerden biri olmasının yanında sahip olduğu korku, psikoloji ve gerilim temalarını çok iyi vermiş bir seridir ilginç bir hikaye ve temaya sahip. Spoiler vermeden anlatmak güç.

[img='https://78.media.tumblr.com/b0033ef64eb9b7fc5fc8f719e7d4cd6e/tumblr_o5l14ysCqr1tes8zmo1_500.gif',none,399][/img]
Fullmetal Alchemist
Efendi bir shonen seri. Samimiyeti hiç bir zaman kaybolmuyor uzunluğu da ideal. Sahip olduğu felsefi alt metin ve yer yer sahip olduğu ciddi üslubuyla yapılmış en özel işlerden biri.

[img='https://78.media.tumblr.com/758a4d947a605b30002fbfebe8d7a4e5/tumblr_olo3a8rNo91w302mmo1_500.gif',none,379][/img]
Neon Genesis Evangelion
Kapalı anlatımı, sembolizim, din, freudyen karakterler, insanlığın hırsı, harika mecha tasarımlar, pesimizm melankolizm ve bilimum depresif duygu ile neredeyse kendisinin hiç anlatmadığı geri plana attığı zengin ana hikayesi. Neon Genesis Evangelion bugüne kadar yapılmış uyarlama olmayan en özel animedir.

[img='https://78.media.tumblr.com/b1c0a09eeb3ea871a1ed280b9a608da8/tumblr_n31q9q8CrP1sguxl5o1_500.gif',none,377][/img]
Kino no Tabi
Ben bir yolculuk animesi hayranıyım ve Kino bunu en iyi şekilde yapan serilerden biri. Sahip olduğu melankolik güzel dünyayla birlikte gri insanlığın harika bir şekilde anlatıldığı şok edici kitap gibi yapım.

[img='https://78.media.tumblr.com/2a9c97fadf041500607815f8964b8176/tumblr_nwbsbgo8Qa1uduh1yo1_500.gif',none,379][/img]
Mushishi
Bir anime seyircisinin geçirebileceği en ünik deneyimlerden biri. Kino no Tabi'ye benzer melankolik güzel dünyası rahatlatıcı havası evcilleşmemiş dünyasıyla ruhsal olarak sizi doyuran bir anime kesinlikle favorilerimden.

Bir kaç tane daha var ama onları başka bir postta yazarım.

Nanatsu no taizai, Claymore, shingeki no kyoji, fairy tail, durarara, one piece, naruto, bleach.

3-gatsu no lion,
Pluto,
Vinland Saga,
Planetes,
20th Century Boys,
Zankyou no Terror,
Cowbot Bebop,
Vagabond,
Slam Dunk,
Fullmetal Alchemist,
Claymore,
Jumyou wo kaitotte moratta. ichinen ni tsuki ichimanen de

JoJo serileri, Tower of God(webtoonu) Samurai Champloo, bazı Miyazaki ve Makoto filmleri ve Koe no Katachi(hem anime hem manga) Desu Noto, HXH 11, Green Blood, Saiki Kusuo, Kaguya-sama ve Gintama ea falan da eklenebilir buraya. Daha aklıma gelmeyen fakat sevdiğim seriler de olabilir.

Not: burada bazı serilerin mangalarını yazmışım yani hepsi anime versiyonu değil. Daha aklım gelmeyenler eklemediklerim vardır sonraki mesajlarımda belirtirim.

Zevk aldığım bir çok seri var ama en sevdiğim anime olarak; Pyscho-Pass, 3-Gatsu

Manga;Vagabond

[img='https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQs4bnuZMi9AseLqLoroesNQ50jUymwOyG6Sw&usqp=CAU',left][/img]

Vinland Saga
İzlediğim şeylerde yapımcıların her şeyi açıklayarak, mesela ikide bir karakterin iç sesini vererek bir şeyleri anlatmaları beni rahatsız ediyor. Vinland Saga böyle bir anime değil. Karakterlerin verdikleri tepkileri, kararlarını görsek de akıllarından tam olarak ne geçtiğini bilemiyoruz. Tüm anime boyunca Askeladd’ın Thors hakkında ne düşündüğünü tam olarak kim söyleyebilir? İlk karşılaştıkları sahnede “ne kadar da onurlu” diye bir iç ses duydunuz mu? Anime %100 böyle demiyorum ama genel olarak böyle. Bu karakterleri benim için daha gerçekçi kılıyor. Diğer türlü anlatımları kolaya kaçmak olarak görüyorum.
[img='https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRF1Cv1ZdHHhEqOUH4Jrq-S7tO5mUymzGuefA&usqp=CAU',left][/img]

Studio Ghibli Animeleri
Studio Ghibli’nin benim için çok farklı bir yeri var. Studio Ghibli’nin herhangi bir filminde öyle bir ortam kuruluyor ki bu kurulan evrenin kendi kuralları ve sistemi olduğuna inanıyor ve kendinizi o evrene kapılmış olarak buluyorsunuz. Bunun dışında size hikayeyi sadece diyaloglarla anlatmıyor. Mesela Prenses Mononoke filminde Ashitaka kabilesinden ayrılmadan önce saçını kesiyor ve bu saç kesme sırasında arkadaki yaşlılardan birisinin eliyle yüzünü kapatması ile bu olayın utanç verici ve üzücü bir şey olduğunu anlıyoruz. Zaten ortam kasvetli ama o sırada adamın yüzünü kapatması saç kesimine ayrı bir mana katıyor. Bunun dışında filmlerdeki küçük detaylar izlediğiniz evrenin gerçekçiliğini arttırıyor. Mesela Spirited Away filminde Chihiro’nun ayakkabılarını giydikten sonra tam girdi mi diye kontrol etmek için ayak uçlarını yere vurması insanda “vay be sanırım bu izlediklerim gerçek” düşüncelerini oluşturuyor. Bu dediğim size abartı olarak gelebilir. Aslında bu küçük detaylara verilen önem filmleri film yapar. Bu yüzden Studio Ghibli filmleri benim için hikaye anlatımı, sinema ve anime sektöründe birer sanat eseri değerindedir.

Buraya yazacak başka bir animem yok. Teşekkürler.

Naruto
Her şeyiyle benim için çok özel bir seri.Sadece anime/manga dünyası için değil tükettiğm tüm kurgusal içeriklerde açık ara favorim.Part1'i Shippuden'den biraz daha fazla seviyorum ama pek de farkları yok benim için.

Bleach;konseptini,karakterleri ve tasarımları,müzikleri ve bana verdiği havaya çok seviyorum.
HunterxHunter karınca arcına kadar olan kısım.Izlerken Naruto'dan bile iyi olabilir dediğim tek seriydi.Ta ki karınca arkına kadar.
Fairy Tail; oldukça eğlenceli buluyorum.Karakterler,diyaloglar falan çok keyifli.
Herhalde sonraki en sevdiklerim bunlar olurdu.

Kaguya sama
One punch man
Violet evergarden
Chihayafuru
Death note
Bunlar da oldukça sevdiğim seriler. Özellikle Kaguya sama benim bir üst tier'ime en yakın seri.

Ore monogatari
Kaichou wa maid-sama
Bu iki seriyi çok tatlı ve eğlenceli buluyorum.Baya shojo seri izlemişimdir favorim bu ikisi.

SpyxFamily
One Piece
Kenichi: The Mightiest Disciple
Overlord
My hero academia
Black Clover(elf muhabbetine kadar olan kısım)
Bunlar da diğer sevdigim seriler.
HxH ve Black Clover hakkında söylediğim yerlerden sonrasını hiç ama hiç sevmediğimden o kısımları belirtme gereği hissetim.