Spiderman 2018’i oynadım. Çoğunlukla eğlendiğimi söyleyebilirim. Gerçekten Spiderman olma hissini çok iyi yaşatıyor. En kuvvetli yanı da bu sanırım. Şehirde süzülmek falan insanların söylediği kadar güzel. Dövüş sistemi Batman Arkham serisinden geliyor ama bence ondan çok daha eğlenceli.
Hikâyesi ortalama. Yani bir Hollywood Spiderman’inden çok farkı yok. T
abii sonu hariç.Sonda Dr. Ahtapot’un yaydığı zehir yüzünden May Hala ölüyor. Pete çok zor bir seçim yapmaya itiliyor.Bu kısım güzeldi hikâye adına.
Aksiyonu gerçekten keyifli ama boss savaşları aşırı dandik olduğundan hep aynı şeyleri yapıyorsun. Tüm bosslar ile bir iki farklılık dışında aynı şekilde dövüşüyoruz.
Miles Morales’i ne zaman oynarım bilmiyorum ama o da fena çocuk değil, sevdim.
81/100 çalışır.
Tomb Raider
Arkadaş sonunda oynayabildim şu oyunu. Öbür bilgisayarda ne eziyet çekmiştim. Hayır açması sorun değil, çok saçma bir kronik sorunu vardı öbürkünün oynatmamıştı.
Oyuna dönecek olursam gayet keyifli bir aksiyon-hayatta kalma oyunu. Karakterler aşırı tırt Lara Croft dışında(Lara apla tam bir afet ona laf yok.) hikâyesi de gram ilgi çekici değil. Ama Uncharted serisini çok sevdiğimden bunu da sevdim.
Yalnız oyun çok eski olduğundan kontroller bir tık kütük geliyor 2024 yılında haliyle. Bir de yapay zeka inanılmaz kötü. Gizli gidilmesi gereken kısımlarda yanında 10 kişiyi doğrasan karakterler tepki vermiyor. Bu yönüyle hiç eleştirildiğini görmemiştim ama dikkatimi çekti.
Henüz bitirmedim ama epey keyif aldım oyundan.
Red Dead Redemption 2
Geçen sene Aralık ayında PS4 üzerinden Red Dead Redemption 2 oynamaya başlamıştım. Yarısına kadar falan gelip araya sağlık durumları girdiği için salmıştım bir noktadan sonra. Tabii oyunu inanılmaz beğenmiştim PS4 sürümü çok temiz olmamasına rağmen. Temmuz ayında yeni bilgisayar aldığımdan oyunu baştan PC üzerinden oynamaya başladım.
An itibariyle bitirmiş bulunmaktayım. 65 gün falan sürdü galiba bitirmem 0’dan başlayıp. Tabii her gün oynama fırsatım olmadı ama her girişimde birkaç saat oynadım.
Ben şahsen pek oyun olarak değerlendiremiyorum. Bir sanat eseri/deneyim benim açımdan çünkü hikâye anlatımı bu kadar iyi, karakterleri bu kadar iyi bir oyun oynamadım daha önce. Oynanış yönü çok kuvvetli değil ancak yaşayan dünyası, karakterleri, hikâyeyi sunuş biçimi eşsiz.
Arthur Morgan bence oyun dünyasını geçtim kurgu dünyasında çok yukarılara oynayacak bir karakter. Müthiş bir yazım. Kendim de amatör olarak kurguyla ilgilendiğimden yazmasının nasıl zor olduğunu biliyorum. Çok takdir ettim senaristleri. Enfes bir karakter tasarlamışlar.
Yüksek onur ile oynadım bu arada oyunu.
John da gayet iyi bir ana karakter bu arada. RDR1 de PC’ye geldi John’ı da gayet sevdiğimden RDR1 de gayet keyifli olur diye düşünüyorum.
Edit: Bu arada şerefsiz Rockstar, madem PC’ye getiriyorsun bir yenileyip öyle getireydin ya.