Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Anket En Sevdiğiniz Rock Grubu

En Sevdiğiniz Rock Grubu

• Pink Floyd

Oy: 0 0.0%
  • Nirvana

• Black Sabbath

• The Doors

• U2

• Kiss

• The Who

• Eagles

• Deep Purple

• Rush

• The Kinks

• Def Leppard

• Kullanılan toplam oy
    10

Ascalon

Ulak Baykuş
Ulak Baykuş
hqdefault.jpg

Rock müziğin yeri her zaman ayrı olmuştur. Bu ankette favori rock gruplarınızı yazabilir ve ankete katılabilirsiniz. Wiki'ye göre Metal müzik de Rock'ın içinde bir kol olduğu için birkaç popüler metal grubunu da ankete ekledim. Eğer ki favorilerinizden biri seçeneklerde yoksa diğer seçeneğini işaretliyebilirsiniz. Tabi bu seçeneği yorumunuzda belirtiniz. Ve yine yorumunuzda seçtiğiniz grupları seçme nedenlerinizi de bizlerle paylaşabilirisiniz. 7 oy hakkınız var.

Not: Anket seçeneklerine olabildiğince popüler gruplar eklenmiştir.

The Smiths, Red Hot Chili Peppers, Linkin Park dedim.
Türk Rock gruplarından ise Pilli Bebek dinlerim.

Buradan sevdiklerimden gözlerime batanlar

Metallica
The Beatles
Guns n Roses
AC/DC
Led Zeppelin
Queen
Aerosmith
Bon Jovi
Eagles
Deep Purple
Journey
The Kinks
ve Def Leppard var.

Öncelikle şunu demek isterim WTF ?! Coldplay ?!?! .. L. Park ve Red Hot'I bile anlarım ama Coldplay ? Maroon 5'ın rock ile alakası ne kadar ise o kadar alakası var adamların :D :p

All time overratedlar da bir araya toplanmış Pink Floyd, U2, The Rolling Stones ama bunlar neden listede anlamak zor değil tabi.

Başta Scorpions olmak üzere Dream Theather, Foreigner, White Snake, Megadeth, Survivor, TOTO gibi sevdiğim gruplara buradan selam çakıyorum..

Belirlediğim sevdiklerim arasından bir 5 belirleyeceksem..

Beatles, Queen ve Led Zeppelin ilk üçü aldığı için 5 oy az aslında çünkü esasen 2 oyun var gibi bişi :D

geriye kalan iki oyum ise Journey ve Bon Jovi'ye gidiyor. Sorry Aerosmith.

EDIT: Oooh süper 2 oy hakkı daha gelmiş :D O zaman Aerosmith'i alıyorum. 7 için bilemedim kimi alsam Metallica, Def Leppard, Deep Purple, Eagles arasında gidip geliyorum.. Guns N Roses'da "eski günlerin hatrına" diyor bir yandan :D hmmm Metallica ile Eagles a nasıl olsa oy gider diye onları elesem geriye kalan iki arasında hmmm off.

7. oyu vermiyorum ya içime sinmedi :D Aerosmith'i aldım yeter :D

Konu en iyi değil en sevdiğimiz olduğu için. Oylarım böyle.

Beatles: Her bir duygunun grubu bazen seni kaldırır dans ettirir bazen omuzunda ağlarsın bazen seni alır başka diyarlara götürür.
Bon Jovi: Aşkın, başkaldırının grubu.
Guns N' Roses: Bon Jovi ile benzer.
The Smiths: Toplumda rahat hissetmeyince yanaşacağın bir limandır The Smiths, Morrissey o ilginç vokali ve şairliğiyle seni bekliyordur.
Led Zeppelin: Tanrıların kutsal grubu.
Iron Maiden: Sit down son, I have a story to tell you. :D
Queen: Kazananların şanlı grubu.

Klasik rock ve metalden ne kadar uzaklaşmış olduğumu fark ettim. Seçeneklere konulmuş olanlardan sadece Metallica çok sevdiğim bir grup. Diğerlerinden de sevdiklerim veya belli parçalarını sevdiklerim var ama benim için "en" diyebileceğim gruplar değil.

Konulmayanlara gelirsek, insanların başka isimler verse de benim ortaya karışık dediğim Gorillaz'dan bahsetmemek olmaz. Gorillaz'a alternatif demek en iyisi ama rock öğeleri de içerdiği için, dahil ediyorum.

Mindless Self Indulgence, 1997'de kurulmuş bir punk ve electropunk grubu. Şarkılarının sözleri ve tutumları ayrıca hoşuma gidiyor. Son yıllarda yaptığım en iyi keşiflerden birisi.

BAND-MAID, ilk başta bu kadar seveceğimi düşünmediğim bir grup. Ancak güzel bir şekilde şaşırdım. Her bir üyeyi kaliteli bulmakla beraber, özellikle solistinin sesini seviyorum.

Punk'ın en önde gelenlerinden birisi olan Bad Religion. Reyizler.

Alice Glass'i hem kategori hem de en muhabbeti yüzünden koysam mı koymasam mı bir düşündüm. Ancak ilginç tarzıyla bahsedilmeyi hakediyor. Grup dediği için, Crystal Castles zamanını dahil ediyorum. Saf rock değil kesinlikle. Synth ve pop öğeleriyle karışık halde. Rockla alakası punk kısmından geliyor.

@Nabu

Pink Floyd ve U2'yu bir arada anmak.

Düzenleme: U2'nun efsane fotoğrafını unutmamak gerek.

U2_erdogan_b.jpg

İron Maiden, Yeah Yeah Yeahs, Rammstein, Stratovarius, Breaking Benjamin, Blind Guardian, Starset

Gerçi İron Maiden dışındakiler değişir.

Ben Rammstein'ı unutmuşum. Dahil etmemek olmaz reyizleri. Metallica ile beraber yıllar yılı sabittir bende.

Her grubu ayrı ayrı dinler ve severim. Rage Against the Machine oylamaya eklenebilir mi?

Cö shu Nie şu sıralar. Dinlediğim her şarkısından sonra this is art namıssına diye bağırıyorum.