Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

En Sevdiğiniz Anime Sahneleri

Naruto - Jiraiya'nın Tsunadeyi tehdidi.

Şimdi gidecem izleyecem o bölümleri.

Moderatör tarafında düzenlendi:
SnK 1x13 - İnsanlığın İlk Zaferi
Call your Name'in çaldığı bir sahne nasıl kötü olabilir ki?
Her şeyiyle çok iyi bir sahne. SnK'nın mangasını aştığı zamanlardan.
Bence animesi genel itibariyle mangasından daha iyi zaten. Mangasından animeden aldığım tadı alamadım ben. Tabii Wit sezonları için söyleyebilirim bunu. Mappa sezonları da fena değil ama Wit kadar iyi değil.

Bu arada seri okyanusa geldikleri sahneye kadar, biraz daha uzatırsak Marley Ark'a kadar çok iyi. Sonrasında gerçekten ciddi düşüşe uğruyor. Bu zamanda dolaşma muhabbetleri serinin içine sıçtı.

SnK 1x13 - İnsanlığın İlk Zaferi
Call your Name'in çaldığı bir sahne nasıl kötü olabilir ki?
Her şeyiyle çok iyi bir sahne. SnK'nın mangasını aştığı zamanlardan.
Bence animesi genel itibariyle mangasından daha iyi zaten. Mangasından animeden aldığım tadı alamadım ben. Tabii Wit sezonları için söyleyebilirim bunu. Mappa sezonları da fena değil ama Wit kadar iyi değil.
Bu arada seri okyanusa geldikleri sahneye kadar, biraz daha uzatırsak Marley Ark'a kadar çok iyi. Sonrasında gerçekten ciddi düşüşe uğruyor. Bu zamanda dolaşma muhabbetleri serinin içine sıçtı.
İlk 3 sezon daha bir üstünde gibiydi manganın. Manga çizimleri ile de alakalı biraz serinin başları daha kötü geliyor bana çizim olarak. Mappa sezonlarının mangası yine daha okunabilir. Animesini tercih ederim yine de. Bitmesi bu kadar uzun sürmese mangaya geçmezdim muhtemelen.

Marley Ark'a kadar 10/10 gidiyordu benim için. Marley'de gayet iyiydi sonrasında o ivme düşmeye başlıyor. O zamanda dolaşma muhabbetleri ile zaten seriyi altından kalkamayacağı kadar karmaşık bir yola soktu bence. Final ark özellikle serinin puanını ciddi düşürüyor maalesef.

O zamanda dolaşma muhabbetleri ile zaten seriyi altından kalkamayacağı kadar karmaşık bir yola soktu bence. Final ark özellikle serinin puanını ciddi düşürüyor maalesef.
Açıkçası 10/10'luk bir seriydi Marley'e kadar, Marley de keza zevkliydi. Ama Saldırı Devi'ne her türlü özelliği verip adeta tanrı gibi dolaştırınca çok saçma ve kompleks bir yola girdi. İşin tuhaf yanı totelde bu durum seriyi daha da popüler yaptı. :D

O zamanda dolaşma muhabbetleri ile zaten seriyi altından kalkamayacağı kadar karmaşık bir yola soktu bence. Final ark özellikle serinin puanını ciddi düşürüyor maalesef.
Açıkçası 10/10'luk bir seriydi Marley'e kadar, Marley de keza zevkliydi. Ama Saldırı Devi'ne her türlü özelliği verip adeta tanrı gibi dolaştırınca çok saçma ve kompleks bir yola girdi. İşin tuhaf yanı totelde bu durum seriyi daha da popüler yaptı. :D
Çoğunluk ilk 3 sezonu daha çok seviyordur diye düşünüyorum ama popülerlik konusunda evet seri daha çok bilinir hale geldi. Animelerle en alakası olmayan kişiler bile biliyordur şuan SnK'yı. Seven kadar sevmeyende var tabi. Ben abartılmış bir seri olduğunu düşünmüyorum en azından bir yere kadar hak ediyor övgüleri. Kapanışı iyi yapamasa bile üst kalitede bir işti.

Çoğunluk ilk 3 sezonu daha çok seviyordur diye düşünüyorum ama popülerlik konusunda evet seri daha çok bilinir hale geldi. Animelerle en alakası olmayan kişiler bile biliyordur şuan SnK'yı. Seven kadar sevmeyende var tabi. Ben abartılmış bir seri olduğunu düşünmüyorum en azından bir yere kadar hak ediyor övgüleri. Kapanışı iyi yapamasa bile üst kalitede bir işti.
Ya zaten FMA gibi temiz final yapan seri çok az. SnK o kadar uzun br seri de değil ama bayağı batırıyor finale doğru. Yine de evet, üst düzey bir iş.

Ya zaten FMA gibi temiz final yapan seri çok az. SnK o kadar uzun br seri de değil ama bayağı batırıyor finale doğru. Yine de evet, üst düzey bir iş.
Temiz final yapan seri gördüğüm kadarıyla az benimde, genellikle zayıf kalıyor finaller. SnK aslında pek kısa seri değil ya 139 bölüm olsa da aylık çıkıyordu sonuçta, 12 sene sürdü. Naruto, Bleach falan bile 15 sene sürmüştü zaten.

Bu kompleks senaryo güzel yanlarından biriydi aslında serinin ama bir yere kadar. Ben bodrumdaki gerçeklerin anlatıldığı bölümleri baya sevmiştim mesela tadında bir anlatımdı. Sonradan ipin ucu kaçmaya başladı.

Temiz final yapan seri gördüğüm kadarıyla az benimde, genellikle zayıf kalıyor finaller. SnK aslında pek kısa seri değil ya 139 bölüm olsa da aylık çıkıyordu sonuçta, 12 sene sürdü. Naruto, Bleach falan bile 15 sene sürmüştü zaten.
Bence pek ikisi aynı şey değil. Aylık seri çıkartırken her bir bölüme daha fazla konsantre olma ve üzerine düşünme imkanın var. Haftalık seri çıkartmakla aynı şey değil bence.

Bu kompleks senaryo güzel yanlarından biriydi aslında serinin ama bir yere kadar.
Ya kompleks ama çok tırışka bir şey, yani Saldırı Devi'ni bir allah yapmadıkları kaldı.

Şu Eren'in Grisha'yı manipüle ettiği sahne çok seviliyor mesela benim hiç hoşuma gitmeyen bir olaydı. En sonda annesini öldüren bile Eren çıkıyor yani, hani yapacağınız işe sokayım dedim orada adeta.

Tüm okuduğum seriler arasında gördüğüm en kötü final olabilir, ama işte öncesi çok iyi olduğu için kurtarıyor.

Bence pek ikisi aynı şey değil. Aylık seri çıkartırken her bir bölüme daha fazla konsantre olma ve üzerine düşünme imkanın var. Haftalık seri çıkartmakla aynı şey değil bence.
Tam aynı şey diyemeyiz tabi haftalık seri çıkartmak daha zor iş kesinlikle. Hem üzerine düşünme hem de sağlık açısından sıkıntılı. SnK bu aylık çıkma olayını iyi değerlendiriyordu yine boş bölüm pek olmuyordu birde Boruto'ya bak mesela. Aylık bir seri için içeriği yetersiz kalıyordu.

Ya kompleks ama çok tırışka bir şey, yani Saldırı Devi'ni bir allah yapmadıkları kaldı.
Saldırı devi güzel konseptti ama iyi işleyemedi.

Eren sahnesi çok sevildi evet bir sürü meme falan yapıldı hakkında. Şaşırtıcı mı şaşırtıcı ama bu iyi olduğu anlamına gelmiyor. Bu kadar da elleşmemek gerek bazı şeylere. Hoşuma gitmedi benimde oralar. Birde finalde Eren için Lelouch tarzı bir son çizerek biraz korkak davrandı bence. Sevenler olmuştur mutlaka ama karakteri o noktaya getirdikten sonra aslında amacının kendine kötü imajı çizerek Arminleri kahraman gibi göstermek olmasını ucuz buldum.
En kötü finallerden biriydi. Hele ki cilt ile eklenen kısımlarla daha kötü bir hal alıyor.

Tam aynı şey diyemeyiz tabi haftalık seri çıkartmak daha zor iş kesinlikle. Hem üzerine düşünme hem de sağlık açısından sıkıntılı. SnK bu aylık çıkma olayını iyi değerlendiriyordu yine boş bölüm pek olmuyordu birde Boruto'ya bak mesela. Aylık bir seri için içeriği yetersiz kalıyordu.

Saldırı devi güzel konseptti ama iyi işleyemedi.
Eren sahnesi çok sevildi evet bir sürü meme falan yapıldı hakkında. Şaşırtıcı mı şaşırtıcı ama bu iyi olduğu anlamına gelmiyor. Bu kadar da elleşmemek gerek bazı şeylere. Hoşuma gitmedi benimde oralar. Birde finalde Eren için Lelouch tarzı bir son çizerek biraz korkak davrandı bence. Sevenler olmuştur mutlaka ama karakteri o noktaya getirdikten sonra aslında amacının kendine kötü imajı çizerek Arminleri kahraman gibi göstermek olmasını ucuz buldum.
En kötü finallerden biriydi. Hele ki cilt ile eklenen kısımlarla daha kötü bir hal alıyor.
Lelouch'un finali çok çok daha iyiydi bence, çok daha anlamlıydı hem de. Eren neyi kurtardı ki tam olarak? Ekstra sayıda zaten döngü tekrar başladı. :D

Eren'i villain yapma kararını en başından sevmedim ve çok iticiydi. Bence okyanusu buldukları sahne final olmalıydı. Çok eksik bir final olurdu, ama günceldeki final çok mu iyi sanki? Lel.

@Uncle Paulie
Bazen serilerin yarım kalması daha hayırlı olabiliyor ya. Mesela Naruto Pain arkında bitse çok daha iyi kalırdı bence aklımızda, SnK okyanus kısmında bitse evet çok eksik olurdu ama serinin itibarı açısından daha iyi olurdu. Eren'in karakter değişimini tutarsız bulmuyorum ben ama hikaye adına kötü yere gitti yani. Rumbling topuna ya hiç girmeyecekti yada giriyorsa da arkasında duracaktı. Döngü devam etmeyecekti harbiden kanlı bir şekilde değiştiğini görecektik dünyanın. Şimdiki finalden daha iyi olurdu en azından. :D

@Ronny

Saçmadan çok itici diyeyim. Evet bu şekilde de çok sevenler oldu, seriye popülerite kattı. Saçma yanlış oldu, Eren serinin en başında da düşmanlarından kurtulmak istiyordu, bu önce devler oldu, sonra Paradis dışındaki halk. Ancak çok itici bir karaktere çevirdi ve bu zamanda gezme, Saldırı Devi'ni allah yapma kararıyla beraber çok kötü bir yere evrildi. Evet, zevkliydi, izlerken keyif aldım. Burası ok. Ama benim için serinin orijinal konsepti çok daha iyi.

Yani evet saçma değil, tutarlı ama itici. Eren'in karakterine aykırı değil, orasına ben de katılıyorum.

@Ronny

Saçmadan çok itici diyeyim. Evet bu şekilde de çok sevenler oldu, seriye popülerite kattı. Saçma yanlış oldu, Eren serinin en başında da düşmanlarından kurtulmak istiyordu, bu önce devler oldu, sonra Paradis dışındaki halk. Ancak çok itici bir karaktere çevirdi ve bu zamanda gezme, Saldırı Devi'ni allah yapma kararıyla beraber çok kötü bir yere evrildi. Evet, zevkliydi, izlerken keyif aldım. Burası ok. Ama benim için serinin orijinal konsepti çok daha iyi.

Yani evet saçma değil, tutarlı ama itici. Eren'in karakterine aykırı değil, orasına ben de katılıyorum.
Ya zaten gördüğüm kadarıyla izleyici bu değişim öncesi Eren'den haz etmiyordu. Yorumlarda ana karakter çok zayıf kalıyor falan deniyordu. Sonrasında birden sevenleri arttı, bir karanlık karakter sevdası var günümüzde belli oluyor. Ben ise seviyordum eski halini. Yeni hali başta bir ilgi çekici geldi yalan yok, cesur bir karar olarak gördüğüm için takdirde ettim ama gittikçe iticiliğe doğru evrildi. Bende orijinal konsepti daha çok beğeniyorum, beni seriye bağlayan kısımlar oralar. Birden fazla uçuk tema sokarsan hikayeye toparlamanda zor olur haliyle.

"İnikam gibi acınası bir amaçla boksa başlamadım. Profesyonel boksör oldum, çünkü boksu seviyorum!"