Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Anket En Beğendiğiniz Michael Jackson Replikası

En Beğendiğiniz Kim?

• Usher

Oy: 0 0.0%
  • Justin Timberlake

• Bruno Mars

Oy: 3 100.0%
  • The Weekend

• Diğer

• Kullanılan toplam oy
    3

Ascalon

Ulak Baykuş
Ulak Baykuş
tumblr_os35inQitl1ukadcbo1_500.gif

Evet arkadaşlar belki de insanlık tarihinin en ikonik müzisyeni Michael Jackson içinde bulunduğumuz 10 yıla girmeye hazırlanırken bizlere veda etti. Gerek öldüğünde gerekse yaşamında kendisinin stilini vokal tarzını andırarak piyasaya giren pek çok şarkıcı oldu. Bende bu şarkıcılar arasından diğerlerinden en çok sıyrılan dörtlüyü seçip bir anket hazırladım. Soru başlıkta ve ankette olduğu gibi açık ve net en beğendiğiniz MJ benzeri müzisyen hangisi. Başlıktaki replika kelimesi ise öylece kullanılmış bir şey anketteki isimlere negatif bir bakış açısı değildir çoğunu da sever dinlerim. Chris Brown gibi yetersiz bulduğum tipleri şıklara almadım seçeneklerde olmayan biri varsa aklınızda diğer şıkkını seçip mesajınızda kim olduğunu belirtebilirsiniz.

tumblr_o4kadafOBM1uvp1oto1_500.gif

Usher

tumblr_ngy3gwRAZA1u3wq3do1_500.gif

Justin Timberlake

tumblr_onrhma0DHJ1w2v9zvo1_500.gif

Bruno Mars

tumblr_p74gr9kzWu1rqe0rbo1_540.gif

The Weekend

Auhauhauha :D Güzel konuymuş.

Tabi bir de minor replika denemeleri de var; Chris Brown, Omarion, Ne-Yo, Justin Timberlake'in replicası olduğu için ve Usher tarafından yetiştirildiği için dolaylı yoldan Justin Bieber, Jussie Smollett vs

Bir de unutulan 2 büyük replika var sanırım kadın oldukları için es geçildi. Janet Jackson ve Beyonce.

Konuya dönersek bence MJ'e en çok yaklaşabilmiş artist Beyonce'dur (ki o bile inanılmaz uzakta) . Bruno Mars'da, MJ'in estetik kaygısını ve de motown tarzı soul müzik kökenine bağlılığını 2011 öncesi Beyonce da gördüğüm kadar göremiyorum.

The Weekend, Chris Brown ile beraber en acınası olanı sanırım.

Şıklar içerisinde en yakın Bruno ancak genel olarak Beyonce o yüzden Diğer şıkkına oy veriyorum.

Edit: Soru MJ'in tarzına en yakından ziyade en sevdiğiniz replica gibi o yüzden Bruno'ya da oy verebilirim tam bilemedim.

@Nabu
Beyonce'yi pek benzetemiyorum stil olarak zaten imkansızda vokal tarzı ve hit olan şarkıları bana pek Mj'yi andırmıyor.
The Weekend çokta kötü değil dinlenebilirlik açısından özellikle Black Panther filmine yaptığı şarkıları çok beğendiğim diğerleri çok woman&drugs kafası.

Ben Justin ile Bruno arasındayım karar veremedim.

Edit: Beyonce'nin Love On Top şarkısı andırıyor vokal olarak Mj'yi ama onu andırdığı kadar Aretha Franklin'i de hatta daha çok andırıyor.

Beyonce'yi pek benzetemiyorum stil olarak zaten imkansızda vokal tarzı ve hit olan şarkıları bana pek Mj'yi andırmıyor.
Ya zaten vokal tarzı ve ses olarak Justin Timberlake'de andırmıyor(andıramıyor daha doğrusu .. deniyor ama) . Beyonce'un dansları, disiplini, sahne performansına, canlı söylerken, dans etme gayreti, auto-tune'den olabildiğince uzak durması (eskiden), sanatsal kaygısı (eskiden) MJ'e yakındı zaten deli bir MJ fanı. Taa Destiny's Child döneminden beri ona ithaf ettiği MJ dansı yaptığı klipleri vs var. Ayrıca çok başarılı bir gruptan ayrılıp solo kariyer yapma, afro-amerikalı olma vs vs aslında epey benziyor. Ancak şu konuda katılıyorum Beyonce tam bir replika değil buradaki 4 isimden daha özgün (eskiden).

The Weekend hoş ama çok formül ve samimi değil. Bir de onda da çok fazla seks kafası şarkılar var. Ayrıca MJ gibi olmaya cidden çabaladığı klipleri var giyim tarzı olarak bir de bu şaşkına dans et vs demişler :D :D Olmayınca olmuyor. Justin ise hep derim 2-3 tane şarkısı var gerisini kaldır at.

Bruno çok çok iyi olabilir ancak çok piyasa adamı, çok aranje insanı (kendisi eski aranjmancı, editör zaten) yani cidden her beati, her ritmi en iyi satacak şekilde yapıyor. Bunu tabi MJ'de yapıyordu ancak MJ, Thriller albümü için 100 küsür şarkı yazmış eleyip 11 e indiriyorlar. En son seçilen Billie Jean. Yani buradaki samimiyet ve idealistlik ile Bruno'nun harika sesine ve enerjisine rağmen bu kadar formül biri olması bana hoş gelmiyor. İlk albümündeki imajını çok daha severdim.

Ne-Yo , Beautiful Monster'ın olduğu ve ondan önceki "Miss-Independent" ile "Mad" şarkılarının olduğu çizgiyi korusa idi. Benim için Bruno'dan bile çok makbule geçerdi. Ancak direkt MJ junior olmaya çalıştığın koca bir albüm yapıp hemen arkasından "gangsta mı olsam acaba" kafasına girersen geçmiş olsun abi.

Nitekim en iyi "replica" -> Bruno
En yakın şey -> Beyonce diyeyim.

Bende Bruno diyeceğim sanırım Justin Timberlake'e yazılan şarkılar yapılan prodüksiyon kime yapılsa severdim Justin'in tek artısı beyaz ve yakışıklı olması sanırım piyasa için.

Ya mesela The Weekend'in şu "I Feel it Coming" baya baya arsızlık benim açımdan. Post modernizmin en sağlam ve uç örneklerinden. Yani bayağı MJ-Cover'ı :D :D

Kıyafet, klibin tonu, şarkıda edatları, zamirleri söyleme şekli kelilemerl arasındaki geçişlerde MJ gibi sert ünsüzleri "K" yi "Ş" yapmalar vs. Hareketler :D :D Tövbeler olsun.

Daft Pun zaten ömrü Prince, Marvin Gaye, MJ, Queen, James Brown, Otis Redding, vs vs beatlerini çalmakla geçiyor. Replica ile fake aranjman birleşince bildiğin özgün bir eser değil cover çıkmış.

Bu kadar kör göze parmak replikalığı Justin, Bruno ve Usher yapmadı.. Yalan yok.

Bu Chris Brown ve The Weekend'e has :D

Edit: Ekranı 3'e 4'e bölmeler falan bildiğin Billie Jean ya :D

Dürüst olmak gerekirse hiç birini benzetmiyorum. Nabu'nun dediği gibi Beyonce'un performans ve arka plan olarak benzeyen yönleri var ve Mars'ın uzaktan bir tarz benzerliği var. Ancak bunlar çok uzak bağlar ve replika demek için yeterli gelmiyor bana.

@Nabu

:D Postmodernizm ne alaka yahu? Tekrarlama olayı yüzünden mi dedin?

Düzenleme: Yuh, Youtube yorumlarında herkes MJ'e benzetmiş.

Postmodernizm ne alaka yahu?
Postmodernist dönemde üretilmiş sanat ürününe makyaj yapıp "aha bu da benimki" deme durumu var ya (atıyorum animelerin amvleri olması gibi) The Weekedn'in ı feeling come it bayağı MJ amvsi gibi (kötüsünden)

Düzenleme: Yuh, Youtube yorumlarında herkes MJ'e benzetmiş.
Kendini yanıtlamış zaten :D :D sıufhasıusa

Bir de bir dönem bu vardı MJ + Prince replikası

Ben Bruno dedim ama diğer herkesin seviyesini MJ'in çok altında görüyorum. Beyonce daha çok yakışıyor ve diğerlerine nazaran daha iyi taşır tabi ama aradaki seviye farkını kapatabileceğini sanmıyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi: