Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Eski bir Akatsuki üyesi olan Kakuzu, Hidan'ın Asuma'yı öldürmesine yardım etmiştir. S rank bir şinobidir. Dövüşte uzayan uzuvlarını ve element kalplerini kullanır.
vs
Doflamingo
Eski bir Shichibukai ve Dressrosa kralı Doflamingo, ito ito meyvesini yemiş ve ip adama dönüşmüştür. Üç tür hakiye de hakimdir. Savaşta Luffy'e kaybetmiş ve impel down'u boylamıştır.
Dövüş alanı yıkılmış Konoha,
Mesafe 300 metre,
İki tarafta da bilgi yok,
Dressrosa arcı sırasında bu soru sorulsa rahatlıkla Dof derdim. Çünkü o vakitler tek sorun hız farkı olurdu.
Ancak OP saçma bir şekilde, daha büyük isimlerle yüzleştikçe, feat kalitesinin azaldığı bir seri.
Atıyorum, Crocodile'ın çölün önemli bir kısmını boydan boya yarması, Moria'nın Asgard formunda ada büyüklüğünde gemisini boydan boya yarması, Jinbei'in dev wadatsumiyi teklemesi, Mihawk'ın eforsuzca yanındaki adama attığı atağın ürettiği slash'In sonraki etkisiyle bile dev buz dağını kesebilmesi, Trafalgar Law'ın dağı kesmes, Amirallerin, adayı ortadan ikiye yarıp, iki tarafında farklı iklim yaratması, Dof'un kuş kafesi, vs vs vs daha pek çok örnek günümüz yonko ve yonko adamlarının yaptıklarının çok çok üstünde şeyler enteresan bir şekilde. Perospero gibi 600 küsür milyon ödülü olan adam gökdelenden düşünce öleceğini söylüyordu vs. Benzer şeyler, Luffy'e sürekli oluyordu. bir halt olmuyordu falan.
Ayrıca işin kötüsü gibi hız konusunda da geriye gidildi. Tamam OP her zaman hız oldu mu konu Bleach ve Naruto gerisindeydi ancak şimdi hepten anlamını yitirdi. Luffy fodderlar için bille G4 atar oldu. Zoro ilk kez çelik kestiğinden bu yana kaç yıl oldu. Hala çelik bükmek, yamultmak evrende mesele.
Kakuzu'nun domu formu elmasımsı sertlikte misal.
Dediğim gibi eskiden gözüm kapalı Dof derdim. Hatta 2-3 Kakuzu getirin de bir dövüş olsun bile diyebilirdim ancak şu an ?
Şu an iki türlü de gidebilir gibiyim. Hatta zeka, tecrübe ve hız konusunda Kakuzu'dan yanayım. Yani Luffy'nin ben geliyorum diyen Culverin vs bile Dof'a bela olduysa. Sharingan'I ile Kakashi'nin göremediği uzullar ve kollar daha da büyük sıkıntı.
Kuş Kafesi hariç (ki o bile zeki bir Naruto karakterini durdurur mu emin değilim) . Dof epey sıkıntı çekecektir gibime geliyor.
Yav iyide Rosa zamanları sen ben ve bir kaç arkadaş daha Dof ve onun ayarındakiler için mid kage falan çekiyorduk. Kakuzu low zaten NAruto evreninde anlatabiliyor muyum ? Ne dersen de , Hem KAta dövüşü hem ardından Luffy'nin G4'i tırnak çakısına çevirmesi hem YOnkoların low gösterimleri bence güvenlerimizi sarstı.
Ben bir OP karakterinde, Law'daki gibi, Blackbearddaki gibi , Marcodaki gibi hax bir gücü yoksa ve inanılmaz bir fiziki üstünlüğüde yoksa. Low ya da değil kage seviyesine adım atmış bir Naruto karakterine baş gelebileceğini düşünmüyorum.
Zaten en büyük tokatı zeka ve hızdan yiyorlar.Kawarimi, Hengen, Kage Bunshin gibi şeylere düşmeyecek çok az OP karakteri var.
Big mom saçma şeyler yapıyor. Ama hala yonkoular kılıç tokuşturunca gökyüzü ikiye bölünüyor. Big mom ve kaido’nun o kadar meyve güçleri varken onlar bile sadece kılıç tokuşturmayla yapıyor onu.
Seri haki konusunu çözemedi. Karakterlerin vücutlarına bakarsan çok çok absürt şeyler yok seride. Gülle yediğinde bişey olmadı diye big mom’ın derisi övülüyor, işkence aleti derisinde kırıldı diye kaido övülüyor. Diğer karakterlerde sertlik olsa da çok çok absürt değiller. Wb’ye bile kılıç girmiş, roger’ı marine fodder idam etmiş.
Ama işin içine haki katınca çer çöpe bile kılıçla vurduğunda işlememeyi geçtim kılıç kırılıyor. Ve neden bu karakterler idam edilirken veya uçurumdan düşerken falan bu hakiyi kullanmıyorlar bunu açıklayamadı. Koca korsan kralı dahil elit isimleri nasıl fodder marineler idam ediyor açıklayamadı.
hadi zaman atlamasından önce haki sadece bi duvar yaratma ve onunla vurmaydı deyip açıklarsın. Ama mangaya sadece silah değil vücuda haki koyup vücudu sertleştirme eklenince insan böyle şeylerin bitmesini bekliyor. Ama hala oden mesela meyve kullanmadan o kadar hayvani ligdeyken 700+ derece yağa giriyor ve haki basmıyor vücuda. Daha sonra kurşuna ölüyor ve yine haki basma yok. Neden basmıyor?
Yani benim takıldığım şey aslında dayanıklılıklardaki düşme değil. Hakiyi niye kullanmıyorlar? Yoksa genel güç seviyelerinde düşüş olduğunu düşünmüyorum ben.
kaidou haki basmadığında bile kong gun işlememiş, saldırı çarpıştırınca gökyüzünü yarmış, bound man’a speedblitz atmış daha ne yapsın. Mangaka diğer karakterlere plot’a göre haki kullandırtıyor nedense.
Dövüşürken haki kullanılacağını düşündüğümden dof diyorum ben de. Hody’i su altında bile yüz metre uçuran red hawk dof’u 1-2 metre ileri itiyor (orda armament var mıydı emin değilim). 10.000 ton uçuran adama tek atmış yumruklar yediğinde adam nerdeyse sarsılmıyor. İnmez bu adam.
Uyanışı da çok bela. İp üretip geniş alan kaplasa neyse çevreyi ip yapıyor. Luffy gibi uçma gücünüz yoksa büyük bi dezavantajınız var demektir. Her yönden (ayağının altı dahil) gelen iplere bişey yapamaz derim kakuzu. Devasa ninjutsularıyla durdurmaya kalksa chakra dayanmaz zaten. One piece’tekiler birkaç gün dövüşebiliyorlar.
Dressrosa'daki Doflamingo'yla Kakuzu başa çıkamaz. Dayanıklılık açısından bile Kakuzu'nun çok bir artısı yok. Yanılmıyorsam Kakuzu'nun beş kalbi vardı ama Doflamingo'da organ iflasından kurtulmuş bir adam.
Şu an OP'taki güç dengelerinin durumuna göre konuşacaksak, Kakuzu hazırlıksız yakalarsa tek atabilir.
Big mom saçma şeyler yapıyor. Ama hala yonkoular kılıç tokuşturunca gökyüzü ikiye bölünüyor. Big mom ve kaido’nun o kadar meyve güçleri varken onlar bile sadece kılıç tokuşturmayla yapıyor onu.
Seri haki konusunu çözemedi. Karakterlerin vücutlarına bakarsan çok çok absürt şeyler yok seride. Gülle yediğinde bişey olmadı diye big mom’ın derisi övülüyor, işkence aleti derisinde kırıldı diye kaido övülüyor. Diğer karakterlerde sertlik olsa da çok çok absürt değiller. Wb’ye bile kılıç girmiş, roger’ı marine fodder idam etmiş.
Ama işin içine haki katınca çer çöpe bile kılıçla vurduğunda işlememeyi geçtim kılıç kırılıyor. Ve neden bu karakterler idam edilirken veya uçurumdan düşerken falan bu hakiyi kullanmıyorlar bunu açıklayamadı. Koca korsan kralı dahil elit isimleri nasıl fodder marineler idam ediyor açıklayamadı.
Ya düşüş değilse bile bir yere gittiği yok. Zaman atlamasından hemen sonra Balık Adam adası zaten adı sanı olmayan biriyle yüzleştik ama Punk Hazard ile Dressrosa da biraz bir "tamam ulan zaman atlamasından geldik, gelişti olaylar" diyebiliyorduk. Dof Kuş Kafesi diye bir şey yaptı. Sabo, Fujitora falan çaresiz kalıyorlar Saçma ama oldu bu. Big Mom arcına geldik. Kadın bir gemiyi yok edene kadar götü çıktı. En güçlülerinin bile gökdelenden düştü diye öleceğini düşündüğü bir ailede. Amande diye, Ailenin Top 7-8 inde bile olmayan biri Luffy'nin G3'nün kıramadığı yapıyı yok saydı. Falan. Sanjiyi fodderlar dövdü
Yani bana Pacifista'dan bu yana gerçekten çok özel bir şeyler gösterdiğini düşündüğüm tek ark bossu Dof. Onunda geldiği durum ortada. Adam sol kol olur mu acaba denilir hale getirildi ancak Aslında bırak sağı, solu yonkoların kendileri tırt.
Ya bu da istikrarsızlık mesela. Luffy'nin her yumruğuna bu gücü vermediği o kadar belli ki. Onu geçtim eğer luffy'nin her yumruğu bu güçteyse, ya da hajrudin'in feati PIS bir feat değilse. O zaman mantıken 100.000 ton vurması gereken Big mom'ın, fodder görünce kaçıp saklanan Chopper ile ne işi olabilir ya ?
Yani bu yüzden ben hiç OP de biri vurdu mu 1000 ton vuruyor hissini alamıyorum ki .Çünkü istikrar yok. Gözlem haki mesela bir var bir yok valla. Damın önünden 150 ile geçen adamı bile çok sonra anlayabiliyorlar falan
Ayrıca Kakuzu da anormal dayanıklı birisi hele domu sayesinde. Ya adama hücresel yok ediş atağı sıkıldı (sadece üç kalbi kalmışken hem de) adam hala yaşıyor, konuşuyordu. İşini Kakashi bitirdi raikiri ile.
OP'de Rasen Shuriken in eşleneği olmayı geçtim, yakınında geçebilecek bir şey yok.
Ayrıca bu adam hiç kalp kaybetmeden şunlardan çıktı:
Patlayan binayı anlamak açısından şunu söyleyeyim. Binanın altındaki rezervuarı seçiyor jinchuuriki, bijuu modu açmak için, Binanın altından giden kanalizasyon bile çok büyük
Siz buradan varın Binaları ve varın o binaların çok arkasındaki o tepelerin, dağların büyüklüğünü anlayın.
Dof'u ters düz eden atak da şu;
Evler havaya kalktığı için büyük görünüyorda. Aslında bir ya da 2 mahalle edecek bir alanı ortadan ikiye bölüyor.
Hem görseldeki pixel hesabı ile bunu anlamak mümkün hem de hikaye gereği zaten Kuş kafesi şehrin merkezine gelmişti, çoook küçük bir yer kalmıştı. O küçücük yerin içinde Luffy Dof ile dövüşüp bunu yapıyor ve hala insanların yüzlerce metre uzaklıkta koşup kaçabileceği kadar da alan var.
----------
Ben de Dof'a yakınım aslında sadece Dressrosa perspektifi ile bakarsak. Ancak OP'yi geldiği noktada artık ben maalesef ciddiye alamıyorum.
Ya bu sadece dayanıklılıkları sayesinde olan bir şey değil. Savaş tarzları da farklı.
Naruto da karşındakine kendin hakkında en az bilgiyi verme düsturu var. O yüzden en güçlü ataklar sona saklanıyor vs. Çünkü önce rakibinin eteğindeki taşları döktüğünden emin olmak istiyorsun. Bu durumda da Naruto evreninde taktiksel geri çekile diye bir şey var. Çakra biten ancak geri de dolan bir şey.
Luffy'ninde Hakisi bitti millet sırtında taşıdı. Ve evrende hiç bir on panel dövüş de 5-10 saatten uzun sürmedi ve o kadar süren dövüşlerde de bir sürü ara vermeler, dinlenmeler araya birilerinin girmesi vs oluyor.
OP evreninde çünkü dövüş mantığı "sen vur sonra ben sana bunun daha güçlüsünü vurayım" şeklinde. Eğer denk iki kişi karşılaşırsa pes edene kadar dinlene dinlene, ıkıla sıkıla , bayılana kadar dövüşüyorlar çünkü taktiksellik yok. Çünkü tüm savaşlar 1 vs 1. 2. biri gelip beni keser mi derdi yok Narutodaki gibi.
Yoksa 4. Büyük Ninja Savaşı 2.5 gün sürdü. Ondan önceki kage toplantısını ve kabutonun kaplumbağa adası baskını, kisame'nin killer bee saldırısını vs düşünürsek Sasuke'nin Kage toplantısı baskını vs.
Aslınga Gokage üyelerinin çoğu (Raikage ve Ônoki) neredeyse 5-6 gün arka arkaya ilk 3-4 gün iki güne bir sonrada her gün çok yorucu savaşlar verdiler. Ônoki 72 yaşında.
Bu süreçte sadece 2 kere iyileştirildi o da bu bahsettiğim sürecin sonları.
Nitekim biz daha OP de bu kadar uzun süreçlere yayılan taktiksel çok cepheli, çok kalabalık savaşlar görmedik. Adamlar daha apoo ve hawkins ile karşılaşmalarında kestane çizdiriyorlar bir yerlerinden solumaya başlıyorlar. O yüzden o günlerce savaşta 7/24 savaştıklarını düşünmüyorum düşünmeme sebep olacak bir kondisyon evreni de yok maalesef.
Kakuzu ile Hidan , 2 Kuyrukluyu avladı oradan hiç ara vermeden gidip ateş ulusunda Chirikuyu yakaladılar. Ondan dönerken Asumalarla karşılaştılar. Asuma öldü. Ondan 3-4 gün sonra Kakashi'ler ile dövüştüler. Ki bu arada da Pain, Bijuu mühürlemek için base e çağırdı yani gene yatıp dinlenmediler tam olarak.
Tani ki bir Akainu Vs Aokiji savaşı gibi şeyler değil bunlar.
Ancak Naruto'nun on panel, aktif, taktiksel dövüş süreleri daha bile uzun aslında. Neyse zaten, taraflardan biri süreci hızlandırabiliyorsa, kaç gün dayanabildiğini çok önemi yok.
Ben Kakuzu için en büyük sorunun cephanesi olduğunu düşünüyorum. Raiton Gian ve yakın mesafe dövüşü hariç bir tehdidi yok. Dof'un cephanesi çok daha dolu ancak işte hız, tecrübe ve zekada da ciddi bir fark var.
Yalnız orda yeri ikiye bölen şey king kong gun değil. Dof kendi saldırısıyla bile hasarı azalttığı halde o saldırıyı yediğinde öyle hızlı uçtu ki dof’un çarpmasıyla oldu o. King kong gun’ı yere kadar uzattıysa bile hasar çoğunlukla dof’a gitti zaten çevreye değil.
Tsunade’nin yere vurduğunda ne kadar hayvani alan yok edebileceğini biliyorsun (özellikle byakugou varken). Ama yukardan bi susanno’ya vurup yere yapıştırınca zeminde bi yıkım olmuyor hasarı zaten susanno yiyor çünkü:
bi de yumruğun alan yok etmesiyle patlamanın yok etmesi çok farklı. Tsunade’nin part 1’de yok ettiği alan bi goukakyuu değil ama kadın jonine vursa tek atar deniyor o saldırı için.
yumruk yediğinde çevreyi o hale getiren hasarın hepsini yiyorsun. Zaten geniş alana yayılan bişey yok o yok edilen alanın sebebi yumruğun hasarının yüksek olması. Patlamalar öyle değil. Geniş alan patlatsa da hasarı ne kadar çok olabilir bilmiyoruz. Çeliğe veya doton domu’ya bişey yapamamaları normal o saldırıların.
Luffy’e bakarsan bu çocuğun en basit saldırısı hody gibi bi tank’ı öyle uçuruyor ki arkada küçücük de olsa bi tepe yıkılıyor:
direk tepeye luffy vursa ne olur bilmiyoruz. Uçurduğu adamın uçma hızından dolayı oluyor o.
Biraz burdan da anlaşılır armamentle vurduğunda normal vurmuyor luffy. Elini siyahlaştırınca o 10.000 to ‘u uçuran adama vurduğu gibi vuruyor. Bu attığım saldırıda o siyahlaşma bile yok mesela. Siyahlaştırıp vurunca da bu oluyor:
bu hody de rahat uçurulacak ezik bi tip değil. Hap öncesi fiziksel seviyesi bile sağlamdı. Sadece sıkma gücüyle şunu yapabiliyordu:
bu haline bile Joninleri 1-2 vuruşla indiren yumruklar ne kadar hasar verebilir belli değil. Üstüne haplar da gücünü 50’ye veya 100’e katladı belki bilmiyoruz. Arc başı bile gücünü 8’e katlayıp bi gemiye dalmıştı ve son halinin ona göre apayrı ligde olduğunu biliyoruz.
luffy hody’i uçurunca çok geniş alan patlamadı okey. Ama bu adamı uçurması yeter zaten. Sadece normal yumruk yemiş gibi 1 metre bile uçsa etkileyici olurdu.
Ceaser’a da 2-3 kere siyahlaştırma olmadan vurdu her round’da ve adam nerdeyse bayıldı. Yakalama derdinde olduğundan siyahlaştırmasız daldı hep bakabilirsin istersen Sadece en son bulduğunda artık ceaser’a öfkeli olduğundan 1 kere siyahlaştırmayla vurunca adamın suratı içeri göçtü. 300 küsür milyonluk adam o. One piece’te 2-3 darbeye gitmek normal değil. Demek ki luffy’nin o basit saldırıları hayvani vuruyor hep.
Şimdi yumrukları böyle hayvani bu çocuğun. Ve dof’un bu çocuktan saldırılara tepkileri böyle:
Düzenle
Hadi luffy’i geçtim. Sanji koca wadatsumi’ye hasar verirken diable jumbe kullanmıyordu ve onun ne kadar hasar arttırdığını part 1’den hatırlarsın. Zarar veremediği adama tek atıyordu nerdeyse. Dof diable jumbe bloklarken bacağına sertleştirme bile basmıyor.
Luffy’nin orda patlattığı alan etkileyici durmayabilir. Ama fiziksel yumruktan patlama beklemek zaten garip. Bi de dof’u uçuruyor ve o patlatıyor alanı. Dof’u 2 metre öne itmek mucize zaten.
Doton domu patlamadan zaten düzgün hasar almaz sertleşme sonuçta bu. Küçük noktaya yüksek vuracak bişey lazım yumruk veya chidori falan gibi.
bi de frs’nin yarım hali hücresel bişey yapmadı diye biliyorum. Yani pain’i toz eden saldırı gibi değil o tsunade’nin açıklamasını biliyorum. Orda kakuzu’nun doton domu’su bile yoktu diye biliyorum yani evrenden ortalama üstü bi vücuda sahip. Tsunade’nin byakugou’suz bile fiziksel kuvvette kral ilan edildiği evrenden biri bu saldırıları tanklayamaz doton domu olmadan.
luffy’nin normal siyah armament’li saldırısı zaten byakugou’suz tsunade’nin yaptıklarından etkileyici. Zaman atlamasından önce bile daha fazlasını yaptı.
Obito’nun çocukluğu, çoğu kişiden kuvvetli sakura falan yolları kapanınca dev kaya parçalıyor ve onları sadece bunların yapabileceği ima ediliyor. Elbette sınır o değil de evrende ninjalar için ortalama üstü bi kuvvet bu ve kakuzu hasar alacaktır bu seviyelerden. Luffy haki öğrenmeden önce bile şu kapıyı yok etti:
shippuden başı sakura, zetsulu çocuk obito falan jonin üstü kuvvete sahipse ve kakuzu doton domu olmadan onlardan çizik bile alacak seviyedeyse gear 2 falan çok fazla gelir.
Burda gear 3 siyahlaşmamış hakili gear 2’sinden bile az hasar veriyor şuan. Hakisi bitince kata dövüşünden sonra gördük bunu. Gear 3 şeker duvarına bile bişey yapamadı.
luffy’nin gear 2+armamentini sallamayan adama hasar vermek zor olur. Ama bu armament’i delmekte zorlanmayan birinin doton domu’ya karşı çok zorlanacağını sanmam. En azından doton domu’suz halini indirir direk. 7/24 kullanmıyor onu. Kalplerini vücudundan çıkarsa zaten direk yemler.
Tsunade’nin yere vurduğunda ne kadar hayvani alan yok edebileceğini biliyorsun (özellikle byakugou varken). Ama yukardan bi susanno’ya vurup yere yapıştırınca zeminde bi yıkım olmuyor hasarı zaten susanno yiyor çünkü:
V3 Susano'nun dayanıklılığı Hakisiz doftan onbinlerce kat fazla yalnız. Susano orada yastık görevi görüyor. Kaldı ki Tsunade'nin Susano devirmesi için son gücü gerektiğini gösteren bir şey de yok.
Belki Tsunade kadar güçlü denen Sakura'nın yumruğu direkt zemine vurulunca şunu yaptı
Luffy'nin Dof'un bedeni ile kırdığı 2 parçadan burada 5-6 tane var Ve bu da Sakura'nın son gücüyle vurulduğu vs söylenen bir şey değil.
Dostum Tsunade Part 1 de 1.si Part 1 güç skalası içinde değerlerndiriliyor. Hiruzen'in iki alev atıp 2 suiton sıkıldığı dövüşe "üstün kage level savaş" deniliyordu. Onu unutmayacaksın. Ve Tsunade'nin Oroc dövüşünü vs kastediyorsan. 20 yılı aşkın süredir savaşmamış paslanmış bir Tsunade o.
Yani pergelin ayağını Rusty P1 Tsunade diye alırsan. Yanılırsın. Yukarıdaki feati baz al misal.
Abi Kakuzu hasar almaz diyen olmadı ki .Ancak Mihawk'ın slash'ının elmas meyvesini çizemediği evrende Doton Domu gibi "elmasımsı" denen bir tekniği aşmak da kolay değil. Ancak Domu'nun zaaf hareketsiz kalmak o sebeple de Dof seni iplere dolar gene rezil eder. Zaten sorun hasar alma adeğil.
Evet o dönemki en güçlü atağı olan G3 kullandı.. Çelik kapı yıkıyor.
Çelik seviye featleri olan geninler var evrende.
Bir genin o kapıyı açardı demiyorum. Geninler genelde çelik kablo ya da çelik uzuv vs ile kapışıyordu ve bunlar chunnin level kabul edilen özel geninler elbette. Ancak Kakuzu ayarında biri için Çelik kapı yumruklamak çok matah bir şey değil.
Ve yine diyorum ben hiç bir zaman. Dof, Kakuzu'ya zarar veremez. Kakuzu çok pis döver demiyorum. Hele Dressrosa perspektifi ile hiç şans vermiyorum 2-3 Kakuzu getirin demiştim hatta.
Ancak OP de low end ile high end arası öyle bir uçurum ki ortalama alınca düşük kalıyor.
Gama Knife ile yamulan adam arka arkaya yiyeceği Raiton Gian ile kendinden geçer. Hele Hız farkı bu derece de iken. Ve Dof'u yenmek için kullanılan G4 tırnak çakısına dönderilmişken inan hiç hoşlanmayarak artık o kadar güçlü görmüyorum.
Ben oyumu da Dof'a verdim bu arada yanlış olmasın. Ancak Kakuzu bir low-kage. Bunun biraz üstü her şey Dof'a 2 gömlek büyük gelecektir.
Ayrıca, Naruto evreninde fiziksel kuvvet ve dayanıklılık çok ezber bozan bir şey olsa Akimichi ailesi Hyuugalardan daha saygın olurdu. 3. Raikage de shinobi no kami falan olurdu ... 3. Raikage'nin tanklığına belki Kaido falan yanaşabilir o kadar.
Ama bu adam yaşlı Hiruzenden bile güçsüz. Anlatabiliyor muyum ?..
Sen çok OP dövüşleri gibi düşünüyorsun. İki taraf karşı karşıya geçip sen vur ben daha büyüğünü vurayım yapacak falan sanıyorsun sanırım. Naruto karakterleri ile bu iş öyle olmayacaktır.
Dof, Kakuzu alır o ayrı (hız sorununu çözebilirse ve uyanış yaparsa .
Ben tsunade’nin seviyesine değil jonin dayanıklılığına dikkat çektim orada. Tsunade ilk gösterdiği saldırı kadar alanı isterse bi parmağıyla da yapıyor zaten ama chakra israf ederek tabi.
Orochimaru’ya salladığı ilk tekmenin açtığı yere bakıp “bi kere yersen ölüsün” diyor orochimaru. Dikkat çektiğim oydu. 5-10 kere yiyip ayağa kalkacaklar illa vardır. Ama o zamanların kakashisi bile üst seviye jonindi ve ona denk denen adam için tek yer deniyor. Joninler öyleyse kakuzu çok uçuk ligde değildir demek istedim.
susanno sahnesinde de benim demek istediğim şey o zaten. Susanno yastık görevi görüyor. Aynısı dof için de geçerli. Luffy dof’un spider web’ini, dof’un saldırısını geçti üstüne hayvan gibi dayanıklı dof’a da vurdu. Dof nasıl hızlı uçtuysa o gördüğün yıkım gerçekleşti.
Bi de skala öyle artmadı ki. O sannin dövüşünde biz tüm mangadaki en büyük 2-3 dotondan birini ve yine en büyük 2-3 katondan birini gördük. Bi de bunları zehirli haliyle yaptı jiraiya.
tsunade de aynı kuvvette. Kadın zaten tek atmaya yetecek seviyede yumruk sallıyordu. Rakip daha dayanıklı olsa daha çok alan yıkardı ama daha az yumruk atabilirdi. Dediğim gibi orda önemli olan joninlerin ondan tek yiyecek olması.
Luffy’nin gear 3’le yaptığı şey yine joninlere tek atabileceği söylenen gennin rasenganı ve chidorisinden baya daha iyi. Bak yine rasenganla karşılaştırmıyorum. Farkındayım sağlam karakterlerin rasenganları daha iyi. Ama o su tankını anca yaran teknikler için joninleri tek vuruşta alacakları söylenmişti.
dourikisi 400-500 olanlar zaten çelik sertliğiyken 2000-4000 dourikiyi kırabiliyor luffy gear 2’de. O kapı baya sağlam bi çelikti luffy de belirtiyor. Bu yaptığı şey o kabuto/kakashi ligine tek atar denen saldırılardan baya güçlü görünüyor bana bu yüzden. Ve yine orda yazdım farkındaysan ben bu saldırıya etkileyici demiyorum.
luffy’nin hakisiz gear 3’ü şuanki armamentsiz jet pistol’ünden bile baya zayıf. Yani haki koyuyor ama siyah değil yine de daha fazla vuruyor gear 3’ten. Siyah armament de ekleyip hawk saldırıları yapınca etkilenmiyor dof. Yani herif jonin’lere tek atabilecek bi gücün kat kat fazlasını yediğinde tepki vermiyor (her jonin değil).
Kakuzuyla karşılaştırsak kakuzu arkadan kakashi’yi yakalayıp vurunca bayıltamadı adamı. Doton domu’su olsa elbette daha farklı olabilirdi. Ancak fiziksel gücü part 1’de gördüğümüz tsunade saldırısı veya gennin rasenganı seviyesi kadar vurmuyor. Onlar da zaman atlaması öncesi gear 3 yanında zayıf kalıyor.
yani defansa baksak tamam doton domu da sıkıntı. Ama fiziksel saldırı gücünü armament kadar etkilemeyecekse hasar vermesi zor görünüyor. Adam mühürleme ustası falan da değil.
asla hasar veremez demiyorum. Dof zaten savaş alanını ip yapıp uzaktan savaşabilen biri. Yerinden kıpırdamadan boundman’ı 20 dk oyaladı. Zaten dof’a zar zor ulaşacak bi de vurduğunda düzgün hasar veremeyecekse kaybeder eninde sonunda.
benim burda dof’tan yana olma sebebim de dof’un one piece karakteri gibi dövüşmemesi zaten. Herifte klonla tuzağa düşürme, heryerden iple dalma, rakip kontrol etme gibi hax güçler falan var. Zaten bunlar varken fiziksel olarak da öyle hayvan olunca yenilmesi zor göründü bana.
Bi de counter shock zaman atlaması sonrası luffy’i bile uğraştırmış yaratıklara tek atabilen bişeyken dof’a bişey olmadı. Adam zaten ölü sanılırken counter shock yedi sanki uykudan uyandırılmış gibi direk ayağa kalktı Raiton’la kendinden geçecek biri olsa counter shock’tan öyle az etkilenmez.
Belki çeviri farkıdır da onu daha önce de söyledin baktım. Sakura’ya “tsunade kadar kuvvetli” denmiyor en azından benim baktığım çeviride. Sadece tsunade’nin başarabildiği şeyi başarıp yıllarca alnındaki tek noktada chakra toplayabildiğini söylediler. İkisi dışında byakugou yapabilen yok kastedilen oydu.
Sakura kendi ağzıyla “tsunade sama gibi gücümü genç kalmaya harcamama da gerek yok” diyor. Tsunade’ye kıyasla daha geniş alan yıkma sebebi o.
Ve sakuranın yumruğuyla kkg’yi karşılaştırmak dediğim gibi yastık olayından dolayı zaten yanlış. Ama yıktıkları alana baksan zaten aynı boyutta 6 parça yok orda. Luffy sahnesinde evler o dev parçaya kıyasla nasıl görünüyorsa burda zetsular öyle görünüyor (mübalağa tamam ama harbiden baya fark var gibi).
onu geçtim dof çok çok derine girdi. Fiziğe aykırı bi durum var zaten yer çok garip yarılmış ve havaya kalkmış. Nasıl aynı boyutta gördün anlamadım valla baya net çok daha büyük görünüyor bana dof’un kafasıyla kırılan yer.
onun dışında sadece 2 yonkou komutanı, yonkounun kendisi ve dof’a kullandı şimdiye kadar. Son bölümde de suit’siz sanji ligi 2 kişiye karşı zaten iyi dövüşürken garantiye almak için açacak gibiydi. Kaido’ya ulaşana kadar yaralanmaması lazım bırak açsın. Açsa tek atacak zaten muhtemelen. Biri elephant gun’la indi.
Dediğim gibi ben de burda düz fiziksel dalan diğer one piece karakterlerinden biri olsa daha yakın görürüm ikisini. Ama dof’un uyanışı, klonu, hax’ları da olunca kakuzu’nun başka op karakterlerine karşı sahip olacağı avantajları gitmiş gibi. Kalplerini kendinden ayırsa kitlenirler muhtemelen.
Boundman 50-100 metre uzaktan yok olup dof’un arkasında belirip rhino shneider attı. Dof son anda armament bastı anca. Uyanışı o kadar hız farkına rağmen 20 dk kazandırdı adama. Naruto karakterlerine karşı diğer one piece karakterlerinden daha avantajlı bence bu adam. Cracker ve katakuri’yi de öyle görüyorum ben.
jack ve king onlarla aynı ligse bile daha rahat inebilirler de o üçlüde iyi hax var.
Dediğim gibi ben de burda düz fiziksel dalan diğer one piece karakterlerinden biri olsa daha yakın görürüm ikisini. Ama dof’un uyanışı, klonu, hax’ları da olunca kakuzu’nun başka op karakterlerine karşı sahip olacağı avantajları gitmiş gibi. Kalplerini kendinden ayırsa kitlenirler muhtemelen.
Boundman 50-100 metre uzaktan yok olup dof’un arkasında belirip rhino shneider attı. Dof son anda armament bastı anca. Uyanışı o kadar hız farkına rağmen 10 dk kazandırdı adama. Naruto karakterlerine karşı diğer one piece karakterlerinden daha avantajlı bence bu adam.
Bana iki türlüde gidebilir gibi geldi. Doflamingo uyanış, kuş kafesi gibi tekniklerle alabilir. Kakuzu’da her şeyini ortaya koyarsa bir şansı olur. Az bir farkla Doflamingo derim illa bir taraf kazanacaksa.
Doffy yener ya, Kakuzu elmas cilde geçince kesemez o kadar. Daha bir sürü seçeneği var ama. Parazit, Kızgın İp, Tanrı İpliği bombardımanı vs. Kuş Kafesi de Kakuzu'yu zor duruma düşürür.