HaydaaaInjustice Gods Among Us' tan okumaya başladım hocam.
Okuması oldukça keyifli bir hikaye.Fakat ana dc gerçekliğinde geçmiyor ona dikkat et okurken.Alternatif bir hikaye.Yani başta Superman olmak üzere göreceğin birçok karakterin kişiliği aslında o hikayedeki gibi değil.Injustice Gods Among Us' tan okumaya başladım hocam.
Titan kavramının mitolojideki anlamı farklı. Comics anlamında soruyorsan farklı. Marvel'da Thanos'un lakabının "Titan" olarak kalma sebebi Jim Starlin'in (en büyük thanos şakşakçısı) onun kökenini babasının Zeus'un Titan kardeşi olan Mentor olarak gösterilmesi idi. Bir diğer Titan olan Thanos'un kardeşi Eros da Avengers da Starfox ismi ile kahramancılık yapıyordu.Titan ile Tanrı arasındaki farklar ne?
Sanırım Tanrı daha üstün ama Thanos, Loki'yi eforsuz öldürmüştü.
Hocam, Loki çizgi romanlarda da filmlerdeki gibi sürekli dayak mı yiyyo?Loki kısmına gelirsek o film kardeş
Sürekli değil tabi ancak kötü adam olarak tabiki de olayı yenilmek fakat bu kadar rezil rüsva değilHocam, Loki çizgi romanlarda da filmlerdeki gibi sürekli dayak mı yiyyo?
Ya işte bunlar benim en sevmediğim "tie-in" ya da "cross-over" dediğimiz eventler oluyor Batman Yeni 52 de başka hiç bir gerdi okumadan periyodik okumaya devam etseniz gene genel hikayeyi kavrarsınız çok aşırı bir fark olmaz. Ancak Özellikle Ailenin Ölümü gibi yerlerde diğer Yarasa Ailesi üyelerinin dergilerine de bakmak gerekiyor maalesef.Devam etmeden önce bu ayrı hikayeyi okumalı mıyım?
Ben Türkce bir hikaye okurken, araya giren tie-in hikayeler ingilizce ise genelde hiç bulaşmıyorum.Çok da gerekmiyor açıkcası.Kopukluk falan olduğuna pek de şahit olmadım.Devam etmeden önce bu ayrı hikayeyi okumalı mıyım?
Öyle bişi.Çünkü o seriyi okuyup, Justice League karakterlerinden (başta Superman ve Wonder Woman) nefret etmeye başlayan o kadar çok gencimiz oldu ki . Anlatamıyorsun da adama "lan o öyle bişi değil" diye
Benim de comicslere dönesim geldi.Invincible 1. sezonu izledim. Hikaye çok sardı.
Çoklu evrenler dediğimiz şey ne oluyor hocam çr de?Superman kendisi tek bir solar panel. Swamp Thing ise tüm dünyadaki (Hatta versiyonlara göre tüm kainat ve de hatta tüm çoklu evrenseldeki) tüm bitki ve yeşillikten güç alıyor. Yani kattilyonlarca solar panel onun elinin altında.
Pek çok sayısız (Yeni 52'ye doğru bunu sayılı yapmaya çalıştılar) paralel evren ve de pek çok boyutun bulunduğu devasa yapıyor çoklu evrensellik deniliyor.Çoklu evrenler dediğimiz şey ne oluyor hocam çr de?
Bu kısmı çok iyi anlayamadım ancak. Güç olarak evrensel ya da çoklu evrensel olmak ile var olma anlamında evrensel ya da çoklu evrensel olmak farkedebilir.Eğer bu adam çoklu evrenselse ve bir kişi de ,sallıyorum, güneş sistemi seviyesiyse; güneş sistemi seviyesi olandan 2 kişi ve ST de zaten çoklu evrensel olduğu için tek kişi mi oluyor?
Örnek bir çizgi film , bir örnek imaj gösterirsen daha iyi yardımcı olunabilir.Selamlar herkese
Bana çizgi film tarzı çizimleri olan çizgi roman önerebilir misiniz?