Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Romanlar - Genel Danışma ve Tartışma Başlığı

Injustice Gods Among Us' tan okumaya başladım hocam.
Haydaaa :D En okunmaması gerekeni okuyor :D

Neyse okuyacaksan bile şunu aklından çıkarma. O hikaye bir alternatif gerçeklik hikayesi orada göreceği hiç bir karakter aslında gerçekte öyle değil. Bu tamamen bir "what if" yani "ya şöyle olsaydı" hikayesidir. Canon değil. Karakterleri asla ve asla orada yaptıkları ile tanımlama ve yargılama. Alternatif bir gerçeklik gibi düşün.

Çünkü o seriyi okuyup, Justice League karakterlerinden (başta Superman ve Wonder Woman) nefret etmeye başlayan o kadar çok gencimiz oldu ki . Anlatamıyorsun da adama "lan o öyle bişi değil" diye :D

O yüzden dikkatli ol :D

Injustice Gods Among Us' tan okumaya başladım hocam.
Okuması oldukça keyifli bir hikaye.Fakat ana dc gerçekliğinde geçmiyor ona dikkat et okurken.Alternatif bir hikaye.Yani başta Superman olmak üzere göreceğin birçok karakterin kişiliği aslında o hikayedeki gibi değil.

Ama okuması keyifli.4. Sezonun yarısına kadar Türkce okuyabilirsin.Ve birçok karakterin ne gibi güçleri olduğu ve birbirlerine göre ne seviyelerde olduğu hakkında kafanda taslak oluşur.Fakat asla ve asla bu serideki güç dengeleri baz alman gerekenler değil.Sadece kafanda taslak oluşturması açısından faydalanabilirsin.

Edit:Utkan abi'de benzer şeyleri belirtmiş zaten ben mesajımı yazarken :) .Farklı olarak şunu diyebilirim,benim en sevdiğim Non-canon(yani dc'nin normal gerçekliğinde gećmeyen) hikayelerden birisidir.Türkçe ulaşilabilme kolaylıgi ve başı sonunun belli olmasından dolayı da okumanı tavsiye ederim.

Zorlu bir 10+ saat hayatsızlık sonucu bitirdim.(ama ingilizcem yeterli olmadığı için year5 ve ground zero'dan pek bişey anlayamadım.
Sonunda süpermani durduran yine süperman . Biri kötüyse diğeri iyi.
Nefret etmiyorum supermanden. Ama Ww için geçerli değil. ^^

Titan ile Tanrı arasındaki farklar ne?
Sanırım Tanrı daha üstün ama Thanos, Loki'yi eforsuz öldürmüştü.

Titan ile Tanrı arasındaki farklar ne?
Sanırım Tanrı daha üstün ama Thanos, Loki'yi eforsuz öldürmüştü.
Titan kavramının mitolojideki anlamı farklı. Comics anlamında soruyorsan farklı. Marvel'da Thanos'un lakabının "Titan" olarak kalma sebebi Jim Starlin'in (en büyük thanos şakşakçısı) onun kökenini babasının Zeus'un Titan kardeşi olan Mentor olarak gösterilmesi idi. Bir diğer Titan olan Thanos'un kardeşi Eros da Avengers da Starfox ismi ile kahramancılık yapıyordu.

Ancak sonra Thanos kökeni bir retcon ile Yunan Miti Titanlarından alınıp Jack Kirby'nin Eternals grubuna aktarıldı.

Loki kısmına gelirsek o film kardeş :D çok takma...

Çizgi roman okurken misal New 52 Batman okuyordum. Bi panelde Batman, Arkhan hastanesine gitmem lazım dedi ve panelin altında detective comis bilmem kaçta bu macerayı okuyabilirsiniz dedi.

Devam etmeden önce bu ayrı hikayeyi okumalı mıyım?

Devam etmeden önce bu ayrı hikayeyi okumalı mıyım?
Ya işte bunlar benim en sevmediğim "tie-in" ya da "cross-over" dediğimiz eventler oluyor Batman Yeni 52 de başka hiç bir gerdi okumadan periyodik okumaya devam etseniz gene genel hikayeyi kavrarsınız çok aşırı bir fark olmaz. Ancak Özellikle Ailenin Ölümü gibi yerlerde diğer Yarasa Ailesi üyelerinin dergilerine de bakmak gerekiyor maalesef.

Yapabiliyorsanız tie-in sayıları da okuyunuz yapamıyorsanız da düz yardırınız.

@Nabu Hocam Darkseid'in ne olduğunu kim olduğunu anlamak için hangi çizgi romanları okumalıyım, orijin hikayesi ve en önemli eventlarını okusam yeter.

Herkese iyi günler. Acaba Image Comics'i Türkçe okuyabileceğim ve ya indirebileceğim bir arşiv biliyor musunuz?
Invincible 1. sezonu izledim. Hikaye çok sardı. Okuyarak devam etmek istedim. Aradım internette birkaç yere baktım ama bulamadım. Olmadı ingilizce bakcaz.

Invincible 1. sezonu izledim. Hikaye çok sardı.
Benim de comicslere dönesim geldi.

Soruna gelirsek bildiğim kadarıyla o evren (Invincible yani) ile alakalı hikaye çeviren bir çeviri grubuna denk gelmedim. Dizi tuttu, beklerim dersen kesin, çizgi romanları gelecektir.

Bana sorarsan, bir an önce ingilizce okumaya başlayın. Yanınıza da bir sözlük alın. Yani nerd, geek, popüler kültür entellektüeli olacak insan için İngilizce şart.

Superman kendisi tek bir solar panel. Swamp Thing ise tüm dünyadaki (Hatta versiyonlara göre tüm kainat ve de hatta tüm çoklu evrenseldeki) tüm bitki ve yeşillikten güç alıyor. Yani kattilyonlarca solar panel onun elinin altında.
Çoklu evrenler dediğimiz şey ne oluyor hocam çr de?
Benim aklıma paralel evren gibi bir şey geliyor da. Eğer bu adam çoklu evrenselse ve bir kişi de ,sallıyorum, güneş sistemi seviyesiyse; güneş sistemi seviyesi olandan 2 kişi ve ST de zaten çoklu evrensel olduğu için tek kişi mi oluyor?

Çoklu evrenler dediğimiz şey ne oluyor hocam çr de?
Pek çok sayısız (Yeni 52'ye doğru bunu sayılı yapmaya çalıştılar) paralel evren ve de pek çok boyutun bulunduğu devasa yapıyor çoklu evrensellik deniliyor.

Eğer bu adam çoklu evrenselse ve bir kişi de ,sallıyorum, güneş sistemi seviyesiyse; güneş sistemi seviyesi olandan 2 kişi ve ST de zaten çoklu evrensel olduğu için tek kişi mi oluyor?
Bu kısmı çok iyi anlayamadım ancak. Güç olarak evrensel ya da çoklu evrensel olmak ile var olma anlamında evrensel ya da çoklu evrensel olmak farkedebilir.

Misal Darkseid, çokluevrende tektir. Bazen avatarlarını görsek de esas olan tektir ancak güç seviyesi olarak her daim çoklu evrensel gibi görünmez. Öte yandan çoklu evrenlerde düzinelerce Superman varken bunların hepsinin gücü aynı değildir. Bazılarının ki evrensel+ olabiliyor hatta çoklu evrenselliğe göz kırpanlar bile olabilir.

Yani tek isen seviyen çoklu evrenseldir. Bir çok isen seviyen yaşadığın güneş sistemi kadardır diye bir şey yok.

Marvel'da tek Galactus yoktur ancak pek çok "tek" olan varlıktan güçlüdür. Bunun gibi.

Selamlar herkese
Bana çizgi film tarzı çizimleri olan çizgi roman önerebilir misiniz?

Daha yumuşak çizim mi deyim bilemedim ama şu alttakiler gibi.

n95wpp1.jpg

lggasa6.jpg

1ryita2.jpg