Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

Superman'ın en iyi hız feati ;

Superman Apokolipsdeydi. Bazı yeni tanrılar hapsedilmişti ve Darkseidın ordusu savaşa hazırlanıyordu. Superman'ın ise hapsedilen yeni tanrıları serbest bırakıp, apokolips ordusunun silahlarını yokedip, Dünyaya uçması için sadece birkaç saniyesi vardı. Ve evet Superman bunların hepsini birkaç saniyede yaptı.

Hesaplama :
3. fotoda olan Multiverse haritasında gördüğünüz gibi Apokolips, orrery of worldsün dışında bulunuyor (52 evrensel sistem). Ana evren yani Earth 0 ve Apokolips arasında ise birçok evren var. Bu featin en ama en düşük versiyonunu hesaplayacağım.
Apokolipsden Dünyaya gelirken 2 evreni geçtiği varsayalım. DC da evrenler 100 trilyon ışık yılı büyüklüğündedir, 2 evren ise trilyon ly yani 1.89214600E+27 km. 2 evreni 1 saniyede bitirdiğini varsayarsak ışıktan 6.30715333E+21 kat hızlı. Bu featin garanti hesaplaması bu. Fakat sadece evrenin büyüklüğü değil, evrenlerin arasındaki uzay boşluğu da var. Yani örnek bize en yakın galaksi olan andromeda galaksisi bize 2.5 milyon ly uzakta. (Mesafeyi bulmak için Düz bir hesaplama yapıcam bunun bir kesinliği yok) Samanyolu 100.000 ly büyüklüğünde, evren ise ondan 1 milyar kat daha büyük. Bu 2 galaksi arasındaki mesafe 2.5 milyon ly ise 2 evren arasındaki mesafenin 2.5000000E+15 ly (2.36518300+E28 km) olması gerek. Yani 1.89214600E+27 üzerine 2.36518300+E28 km eklememiz gerek. Sonuç 2.55439760E+28 km/1-2s yani ışıktan 8.51465867E+22 (4.25732933E+22 da olabilir) kat daha hızlı!
İki türlüde ışıktan sextillionlarca kat daha hızlı.

NOT: Normalde Apokolips den Dünyaya gitmek için (veya tam tersi) boom tube'a ihtiyaç vardır. Fakat boom tube kullanıldığında sayfada BOOM yazısı ortaya çıkar. Burda öyle bir yazı çıkmadı yani boom tube kullanılmadı, tamamen kendi hızı. Sphere of Godsa uyum sağlama sebebi ise zamanında 4. ve 5. boyuta bile uyum sağlamıştı. Yani üst boyutlara uyum sağlayarak boyutsal değişimden etkilenmiyor.

Fotoğraf 1-2 ; Apokalipsden dünyaya uçtuğu anlar.

Fotoğraf 3 ; Multiverse haritası.

@father @Lex Luthor @Shrimp @Thanos

Ne düşünüyorsunuz bu feat hakkında ? :D

Sağlam featmiş ama keşke @Nabu yu da etiketleseydin bu tür hesap işlerinden iyi anlıyor gibi farklı bir şeyde eklerdi belki

@Nabu @Ascalon
Rahatsız olmuyorsunuzdur umarım sizleri sürekli etiketliyorum ama istediğiniz zaman cevap verirsiniz artik

Sorum şu
Living Tribunalın 3 yüzü de ayni kararı verirse hiçbirşey ona engel olamıyormuş sanki OAA nın yetkisi gibi düşündüm ben boyle birsey var mı?

@Lex Luthor

Onlara sordun ama benim yine cevap veresim tuttu :D

LT'nin 3 yüzü birden yıkım kararı verince karşısında pek kişi duramaz gibi.

Hatta bir seride bu sayede Beyonder'ı Beyond Realm'e postalıyordu.

OAA'nın kararını temsil ediyordu yanlıl hatırlamıyosam. Nihai yargıç.

LT'nin 3 yüzü birden yıkım kararı verince karşısında pek kişi duramaz gibi.

Hatta bir seride bu sayede Beyonder'ı Beyond Realm'e postalıyordu.

OAA'nın kararını temsil ediyordu yanlıl hatırlamıyosam. Nihai yargıç.
Thanks man :thumbup:

Onlara sordun ama benim yine cevap veresim tuttu
evet onları etiketlemiş olabilirim ama tabiki herkese açık bir soru isteyen cevaplayacak

Benim de aklıma takılan bir şer var.
Şimdi farklı evrenlerde thor'lar wonder womanlar varya.Babalar odin ve zeus olduğuna göre o zaman her evrenin ayrı ayrı odinleri zeusları mı var?
Olaya dc tarafından bakarsak tüm multiverse de tek zeus var diye biliyorum.Yanu dc nin hiyerarşik map inden böyle bir sonuç çıkıyor.O zaman tek bir zeus tüm paralel evrenlerdekie Hipolitalarla beraber mi olmuş?Kafamda deli sorular.

Benim de aklıma takılan bir şer var.
Şimdi farklı evrenlerde thor'lar wonder womanlar varya.Babalar odin ve zeus olduğuna göre o zaman her evrenin ayrı ayrı odinleri zeusları mı var?
Olaya dc tarafından bakarsak tüm multiverse de tek zeus var diye biliyorum.Yanu dc nin hiyerarşik map inden böyle bir sonuç çıkıyor.O zaman tek bir zeus tüm paralel evrenlerdekie Hipolitalarla beraber mi olmuş?Kafamda deli sorular.
:D Muazzam :thumbsup: güldurdün sonsuz paralel evrenleri düşününce Zeus baya yorulmuştur hatta sonsuz sayıda evren varsa Zeus un işinin hiç bitmemesi lazımdı

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Ascalon

Hocam Secret Wars sırasında Alternarif evrenlerdeki Thorlar Ghost Riderleri katletmiş diye bir duyum aldım. Gerçekten böyle bir şey oldu mu ?

@Shrimp

Şerefsiz Zeus. Multiverse de Hipolita bırakmadı.

Madde manipülasyonu olarak Silver Surfer mı daha önde Sentry mi ?
Bu konularda defalarca Sentry'nin çok tutarsız olduğunu belirtmiştim. Hala da böyle düşünüyorum. Kağıt üstünde Sentry daha iyi olması gerekiyor. Ancak featler ve istikrara bakınca SS'in yaptıklarından çok aman aman üstün bir şey yapmıyor.

Nitekim tam bir "yazara bağlı" sorusu bu dostum. Tabi @Ascalon ne der onu bilemem.

Güneşe düşüp yaşamak
Yıldız yok etmek
Yıldız patlayıp yok olurken buna dayanmak
Yıldız yaratmak
(Not yıldızlar güneş büyüklüğünde ve enerjisinde)

@Nabu, @Ascalon
Bana kalacak olursa bu featleri de genel güç skalasında farklı yerlere yerleştirmeliyiz.
Mesela güneşe düşüp yaşamak=multi planet level
Güneşi yok etmek=Multi star level gibi.

Güneşe düşüp yaşamayı çoklu evrensel kabul etmeye gerek yok bence. Çünkü ısı ve radyoaktivite dayanıklılığın yüksekse ve nefes alıp verme derdin yoksa güç seviyen ne olursa olsun başarabileceğin bir şey bu. Güneş Çekirdeği ise başka konu.

Güneşi yok etmek Multi-Star olması şöyle olabilir çok rahat yok edilirse bu birden fazlasını yapabileceği anlamına geldiği için çoklu-yıldız ve yıldız sistemi denilebilir ancak kişi bunu zar zor yaptıysa yakın bir zamanda benzeri bir atak da çıkaramıyorsa bu direkt "Star level" demek multisi olmaz onun bence.

Güneşe düşüp yaşamayı çoklu evrensel kabul etmeye gerek yok bence. Çünkü ısı ve radyoaktivite dayanıklılığın yüksekse ve nefes alıp verme derdin yoksa güç seviyen ne olursa olsun başarabileceğin bir şey bu. Güneş Çekirdeği ise başka konu.
Güneşi yok etmek Multi-Star olması şöyle olabilir çok rahat yok edilirse bu birden fazlasını yapabileceği anlamına geldiği için çoklu-yıldız ve yıldız sistemi denilebilir ancak kişi bunu zar zor yaptıysa yakın bir zamanda benzeri bir atak da çıkaramıyorsa bu direkt "Star level" demek multisi olmaz onun bence.
Hocam onları düşünmeden örnek olsun diye yazdım.Aslında şunu demek istiyorum.Bazı yerlerde yıldızla alakalı bir feati olunca hemen star level-star level+ damgası yapıştırıliyor o feate.Bu durumda nasıl yorumlamalıyız feati sizce?Bence yıldız yaratabilen biri ile yıldızı yok eden birinin seviyesi bir olmamalı.

Bu durumda nasıl yorumlamalıyız feati sizce?
Bir üstteki mesajımda yazdım bunu zaten.

Bence yıldız yaratabilen biri ile yıldızı yok eden birinin seviyesi bir olmamalı.
Bu yıkım seviyesine bir etki olmayabilir her zaman (yaratmak) ancak evet genel perspektifte daha üstün bir varlık diyebiliriz. Sadece fiziki güç ile yıldız yok edene nazaran.

@Shrimp @Nabu

Larfleeze kimdir ? Nedir ? Güçleri nelerdir ? Güç seviyesi nedir ?
John stewart önderliğindeki bir grup yeşil fener+ sarı fener.Toplam 20-30 kişi vardır tahminen üstünlük kuramıyor larfleeze'e ve savaşın sonuna doğru john stewart şu cümleyi kuruyodu."Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan larfleeze savaşmayı istemem".Sonrasınsa ise sarı ve yeşil fenerler savaştan uzaklaşıyordu.
Genel olarak bakarsak en güçlü yüzük taşıyıcısı diye geçtiği sayılar var.(tabi daha beyaz fener ortaya çıkmadan).Yüzüğü ile oluşturduğu varlıkları kendi zihninin olması ise bana göre en büyük farkı diger fenerlerden.
Fakat ne olursa olsun hiçbir zaman amacına ulaşamıyor.Her kazandığı şeyden sonra daha fazlasını istiyor istedikçe de bi yerde tıkanıyor.Bir de çok zeki bir varlık değil.
Genel güç seviyesi olarak herald-skyfather arası bir yere koyabiliriz sanırım.
Tabi yazdıklarim tamamen okuduklarımdan kendi çıkarımlarım eksiklerim veya yanlışlarım varsa @Nabu veya @Ascalon yardımcı olur bize.

@Shrimp

Açıkladığın için teşekkür ederim :)

Sanırım Silver Surfer üstü, Odin'in altı. Thanos'un olduğu konumda.