Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

@Nabu
Hocam zaten ben de thanos'un ss'e tek atmasını mantıklı bulmuyorum ama atmış ne kadar mantıksız olsada. Galactucus'un fiziksel gücü ile bir şey bulursam atarım o zaman daha verimli tartışırız

@Noralyma
Spectre ile Shazam'ı bir mi tutuyorsun ? Shazam'ın dayanıklığı ss den düşüktür diyorum :D

ama atmış ne kadar mantıksız olsa da
İşte iyi yorumcu, "sağlıklı feat" ile "sağlıksız feat" i ayırabilmeli.

Yoksa Batman'in Spectre'ye tekme atması da bir feat, Wolverine'in neredeyse Thor'u dövmesi de bir feat, Black Panther'ın SS dövmesi de feat

Ancak böyle şeyler için "yapmış abi, kabul edecez" demezsin. Ha bu demek değil ki her aklına yatmayanı reddedeceksin ancak iki karakterin kendi hikayelerinde ürettikleri marifet gösterimleri ve tasvirler arasında çok fark yokken birden bire beraber çizildikleri bir eser diğei diğerine tek atıyorsa onda bir iş var demektir.

Peki hocam yazar müdahalesi olmayan bir dövüşte savaşsalar kim kazanırdı ?
SS Vs Thanos'u diyorsan eğer elbette net bir kazanan belirlemek çok güç çünkü çok yakınlar ve denkler. Kimin galip ayrılacağını tam olarak söyleyemem. Ama iki şey söyleyebilirim.

1. SS'in featleri analiz açısından daha sağlıklı. Thanos'Un olayı hep şunu dövdü, bunu yaptı o zaman şudur gibi. Ben daha Thanos'Un fiziksel gücüyle birden fazla gezegeni aynı dövüşte harcadığını görmedim (off-paneldir en fazla) ama SS'in çok gördüm. Ha bu demek değil ki SS daha güçlü. Sadece ben Thanos'un sağlıklı yazıldığını düşünmüyorum. Onu seven yazarın eline geçti mi uçurulan, normal bir yazarın eline geçti mi tekrardan Herald + seviyesine geri dönen birisi.

2. Kazananı net söyleyemem ancak çizgi romandakinin aksine çok çok zorlu bir savaş olacağını söyleyebilirim.

@Nabu
Cevaplar için teşekkürler hocam :D

edit: @Nabu Hocam mm söylendiğine göre spectre'nin zihnini ele geçirmiş o sıralar spectre'nin güç seviyesi ne kadardı biliyormusunuz ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
@thanos

Thanos ile Supermanı genel olarak bir tuttuğumu düşünüyorsun :D

Öyle düşünüyorsun madem ben de burda yanıtlayayım :)

Bana sorsan Thanos 1v1 da alır Supermani. Thanosun alma sebebi zekası ve Galactus ile başa baş ilerleyebilecek kozmik gücü. Elder of universe ve güç taşına sahip Championu zekası sayesinde kolayca yendi, Champion neredeyse dokunamıyordu bile. Yaptığı kozmik kalkanı Galactus bile geçemiyor ve "hiç bukadar güç kullanmamıştım" benzeri bir şey diyor (tabi sonra zar zor geçebildi), kozmik gücüyle Galactusu km'lerce uzağa fırlattı, Chaos ve Orderin elçisi In Betweeneri ruh taşına sahipken yendi, dev bir kara deliğe girip sağ çıktı (aşırı büyük bir karadelikti), Dr. Strange, Silver Surfer, Adam Warlock gibi kozmiklerin dahil olduğu 2 infinity gemli 8 kişilik takımı yerle bir eden güç taşına sahip delirmiş Thoru sadece Thanos 1v1 da zorlayabildi ve silahlarıyla onu dondurdu, en güçlü infinity gemlerden olan soul gemin gücünü bile aşan bir güce sahip, Odin gibi birinin saldırısını yedikten sonra yerinden oynamayan, Hulku öylesine bir saldırıyla kolayca etkisiz hale getirip, Adam Warlocku defalarca yenen, Evrenin en güçlü ordularından birine karşı tek başına saldırıp hepsini tekleyen, son serilerde Death dan bile güçlü hale gelen (base hali) birisi.

Bloodlusted Superman vs Thanos desen yine Thanos derim. Superman çıldırmış şekilde bir anda saldırsa bir şansı var ama öteki şekilde Thanos derim.

@Nabu Hocam mm söylendiğine göre spectre'nin zihnini ele geçirmiş o sıralar spectre'nin güç seviyesi ne kadardı biliyormusunuz ?
Hal Jordan Spectresi o. Jim Corrigan Spectresi ya da bağımsız kadar güçlü olmasa da yine de güçlü Crispus Allen Spectresinden güçlüdür.

@Nabu

Hocam birşey merak ediyorum. Galactus'un seyahat ve dövüş (refleks,kombat) hızı Wally kadar hızlı olduğunu gösteren feat var mı ? Veya Galactus'da öyle bir yeteneğin olduğu bir yerde yazıyor mu ?

@Noralyma Seyahat bakımından Galactus zaten içinde bulunduğu evrende omnipresent diye biliyorum. Yani istediği yerde oluverebilir. Ancak reaksiyon olarak o hızlarda olduğunu sanmıyorum.

Hocam full tok galactus'un hızı wally'i geçer mi ? (Reaksiyon bakımından)
Arkadaşlar Galactus kadar iri ,ağır ve de güçlü karakterlerin savaşları genelde birbirini savuşturmayı vs barındırmaz. İki tarafta birbirine sıkar yeteneklerini iyi kullanan, daha hax olan diğerini alır.

Şimdi Galactus o kadar gücüne ve boyutuna rağmen bir de Wally'nin reaksiyonlarına sahip ömrü hayatı boyunca kimsenin bu karaktere bir kez bile vuramaması lazımdı:D :D

Galaktus, galaksi kadar büyüyebilen bir şey bu boyutlarda olduğunuzda hareket hızınız ışık hızı oluyor ister istemez (ivmelenme değil ancak yer değiştirme prensiplerine göre) çünkü ışık hızı dünyanın ekvatorunu 7.5 saniye de dolaşmak demek. Galactus bir saniye de bir adım atması ile bizim dünyamız gibi binlerce dünyalık yol kat edebileceği için. Adam otomatikman ışık hızında seyahat eden kişiyle aynı sonucu almış oluyor.

Ancak kaçınma, reaksiyon, refleks burada işler biraz daha farklı. O nokta da Bırakın Wally'i, Wonder Woman, Superman, Silver Surfer falan dahi olamaz. Hem featler bu yönde hem de mantıken de (comics mantığı) durum bu.

@Nabu
Hocam sılver surfere güçlerin, galactus verdi ama reaksiyon hızının ondan daha hızlı olmaması saçma olur. Birde galactus ve wally kapışırsa galactus reaksiyon göstermeden waly'e nasıl vurucak ?

Hocam sılver surfere güçlerin, galactus verdi ama reaksiyon hızının ondan daha hızlı olmaması saçma olur.
Superman'e de gücünü güneş veriyor, güneşin reaksiyon hızı Superman ile aynı mı ?

Galactus'un reaksiyon verme ihtiyacı Silver Surfer'a nazaran yok. Silver Surfer zaten sörf tahtası sayesinde hız için yapılmış bir elçi. Nitekim Galactus'un SS kadar hızlı olması başka bir şey o kadar hızlı kombat yapması başka bir şey. Ki çizgi romanlarda da gelen geçen Galactus'a vurabildiğine göre burada tartışacak çok bir şey yok.

Birde galactus ve wally kapışırsa galactus reaksiyon göstermeden waly'e nasıl vurucak ?
Şöyle anlatayım.

Ben bir gölde avcı bir balıksam avlayacağım balık kadar hızlı olmam gerek.
Ancak ben o gölün dışında bir avcı isem (insan gibi) bir dinamit atarım tüm balıklar pert olur, avladığım balık kadar hızlı olmam gerekmez.

Burada Galactus için açığı gücü kapatıyor :D Yoksa Flash kovalayacak değil adam :D

@Nabu

Hocam Silver Surfer'ın mı yoksa Superman'ın mı daha çok dayanıklılığı var ? Bana Superman gibi geliyor. O SS karadeliklerin yanında duruyor,supernovalar da sörf yapıyor diyorlar ama bence SS'in karadeliklerin yanında durup hiçbirşey olmaması balığın suda boğulmamasına benzer birşey. Yani etki etmiyor SS için. Siz ne düşünüyorsunuz hocam ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Noralyma
Ss'in kara delikte veya süpernovalar da sörf yapması nasıl balığın suda boğulmaması gibi bir şey oluyor ben o kısmı anlıyamadım ?

@father

SS kozmik bir karakter. Zaten kozmosun içinde yaşıyor. Yani onun yaşam alanı orası. O yüzden kara delikler felan etki etmiyor ona. Kozmik gücünden dolayı. Onun gibi varı yoğu kozmik güç olan birisi varsa o da etkilenmez onlardan.

Tamam da zaten ss cosmic karakter yani cosmic gücünü saymazsan nasıl dayanıklıkta filan üstün olsun ?