Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

@father

Yok senin mantıkla şöyle oluyor;

Galactus'un dayanıklılığı >>>>>>>>>>> Superman

Thor kafasının içinden geçtiğine göre Supermanın'de içinden geçer.

Kendinizle çelişiyorsunuz

@Noralyma
Kafasının içinden geçtikten sonra galactucus'a ne oluyor yada bayılıyor mu yada kalkıp thor'u tokat manyağı mı yapıyor ?

Superman'in sembol olma durumunu ilk ekz sizden duydum demişsin;

https://comicvine.gamespot.com/forums/dc-comics-2454/who-is-the-center-of-the-dc-universe-632041/

Sen forumlara bakmayı seviyorsun :D

Odin tek atacağı tüm yabancı forumlarda dolaşıyor.
comicvine.gamespot.com/forums/…odin-vs-superman-1462090/ bu sitede ve odin ve süperman ile alakalı bir çok konuda
Odin tek atar başka bir şey
Galactus elinin tersi ile tek atar başka bir şey.

Odin tek atar diyenler Odin'in tanrısal güçleri ve büyü gücü sebebiyle diyor (Superman'in bir tık daha savunmasız olduğu bir güç yani) Fiziksel demiyor.

Ancak Galactus'un elinin tersiyle vurması fiziksel bir şey. İkisini karıştırmışsın.

Onu geçtim şu "forumlarda şöyle deniyor" tarzı tartışma mantığından çıkmalısınız arkadaşlar.

Forumlardaki sonuçlar "fikir verici" olarak kullanılır "Sonuç belirleyici" değil.

Sonucu belirlemek için.

İki karakter içinde belirlenen çağlar içerisindeki en düşük ve en yüksek gösterimlerine bakar sonra bunlar arasında istikrarlı gösterdiği ortalama seviyeyi bulursun. İtibarlarına ve tasvirlerine bakarsın. Birbirilerine karşı üstünlükleri ve avantajlarına ya da aksi durumlara bakarsın.

Sonra daha da emin olamazsan forumları dolaşırsın, Respect Thread'leri okursun. arkadaşlarına sorarsın. Eeeen son sonuç ortaya çıkar.

"Foruma baktım bunu diyorlar." Kimler diyor ? Comicvine da her post atanı uzman mı sanıyorsunuz ? Kaç tanesini madara ettim bi bilseniz (ha kaç tane usta da bizi madara etti o ayrı :D ).

Odin, Comicvine'ın en çok abarttığı karakterler anketinin 3.sü müydü neydi 2014 ya da 2015 yılında. Ancak aynı Comicvine'ın içinde Odin gerçekten Galaksi+ mı diye konu var ve sayfalarca sürdü çünkü Odin'in tüm Galaksi+ ya da Multi-Galaksi iddiaları, hikayedeki 3. şahısların, anlatıcıların iddiaları ya da Odin'in dövüştüğü karakterlerin önceki güç seviyelerine bakarak oradan Odin'in kini çıkarma gibi şeylerden geliyor.

Direkt olarak multi-galaxy bir şey yaptığı uzuuun yıllardır görülmüş bir abimiz değil.

Yani ingilizcenizi geliştirin, bol bol comics okuyun, kaliteli respect threadleri okuyun, kaliteli ve güvenilir yorumcular bulun ve onların yorumlarını dikkate alın. Ve Çizgi Romanların sadece dövüş ve savaş kısmını değil sanat ve edebiyatını da anlamaya çalışın. Çünkü anlatılan bir hikayeyi , olay örgüsü olarak anlamak vede altındaki mesajları okuyabilmek bu tip güç skalası konularında da işe yarıyor.

Hocam noralym bana presence istemedikce süperman'in ölmeyeceğini söyledi doğrumu bu ?
Yok yav :D Bal gibi de ölür :D

@Nabu @father

Superman ölür ölmesine :D Ben ölmez demedim. Sadece silinmez dedim. Yani onu gerçeklikten silemezsin.

Superman DC evreninin bir anomalisidir bilinmezidir. Olmazsa olmazıdır.

Odin konusunda ben fizikselde bahsetmedim full power dedik hatta :D

Galactucus olayında ise bu adam thanos'u madara ediyordu boğazını sıkıyordu nasıl süperman'e tek atmasınki ?

Forumlar da şu dendiyi diyorum çünkü başka bir yol bırakmıyolar o zaman da c.vıne deki konuları atıyorum

@Nabu @father

Superman ölür ölmesine :D Ben ölmez demedim. Sadece silinmez dedim. Yani onu gerçeklikten silemezsin.

Superman DC evreninin bir anomalisidir bilinmezidir. Olmazsa olmazıdır.
Silinmez nasıl yani ben hiç görmedim bir karakter'in tüm hikayeler boyunca silindiğini sen biliyomusun bir karakter'in silindiğini ?

@father

Mesela Thanos. IG'i alınca istediğini gerçeklikten siliyor. Ama Superman'ı öyle biri tarihten ve var oluştan silemez

Galactucus olayında ise bu adam thanos'u madara ediyordu boğazını sıkıyordu nasıl süperman'e tek atmasınki ?
Thanos'un boğazını sıkmak bir kişi Superman'e tek atabilir anlamına gelmiyor. Kaldı ki Thanos, fiziksel özellikleri açısından Superman'den daha uzak biri değil. Hatta Superman'in üst gösterimleri çok daha iyidir . Ama ne kadar dikkate alırsınız o tartışılır.

Superman ölür ölmesine Ben ölmez demedim. Sadece silinmez dedim. Yani onu gerçeklikten silemezsin.

Superman DC evreninin bir anomalisidir bilinmezidir. Olmazsa olmazıdır
Silinemediği oldu evet ama bu Superman'e çıktığı her dövüşte müthiş bir avantaj verecek diye bir şey de yok.

Forumlar da şu dendiyi diyorum çünkü
Kardeşim sakın yanlış anlama bu forum olayını sadece sana demiyorum bunu DH deki tiplerin hepsi yapıyor. Elbette o forumlara bakacaksınız bende öyle başladım. Ancak forumda yazan ile bir konu kapatılmaz (konu Captain America Vs Silver Surfer gibi absürt bir şey değilse) . Ben sadece bilgi kaynaklarının yanlış kullanıldığını söylüyorum ve bunu genele söylüyorum ;)

@Nabu

Zaten ben avantaj sağlar da demedim :)

Sadece itibar bakımından ne kadar yukarıda olduğunu söyledim. DC evreni için

Ben thanos'un fiziksel gücünü süpermanden üst tutuyorum çünkü ss'i tek yumrukla bayıltıyordu

Yok yanlış anlamadım her eleştirinin bir katkısı vardır :D

@father

Hocam birşey diyecem.

Supernovalarda sörf yapmak vs. kozmik dayanıklılıktan dolayı.

Thanos'dan fiziksel darbe yiyiyor.

Ona bakarsanız Superman'de Shazam'ı tek yumrukta bayıltıyordu :D

@Noralyma
Süpernovada sürf yapmayı dayanıklık kısmına alınmış bir feat

Shazam ile ss'i bir mi tutuyosun anlamadım :D

@father

Fiziksel darbelere karşı olan dayanıklılıkta Shazam'ın üstün olduğunu düşünüyorum.

Ama cosmic dayanıklılık sayesinde Supernovaların, kara deliklerin yanından rahatça geçiyor

Shazam'ın dayanıklığı süpermanden bile aşağı ( aynı deme daha demin süperman bir yumruk ile bayılttı dedin )
Dayanıklık Dayanıklıkdır thanos ile dövüşürken cosmic gücü elinden gitmiş miydi ama bana kalırsada thanos'un ss'i tek yumruk ile bayıltması saçma ama işte thanos'un tehlikeli olduğunu bir şekilde göstermek zorundalar :D

Sadece itibar bakımından ne kadar yukarıda olduğunu söyledim. DC evreni için
Tamam da konuyla alakası yok. Boşuna yıkama yağlama yapıyorsun :D
Ben thanos'un fiziksel gücünü süpermanden üst tutuyorum çünkü ss'i tek yumrukla bayıltıyordu
Thanos'un SS'i teklemesi pek sağlıklı bir feat değil. Thanos'un o dönem In-Betweener gibi kendisinden çok çok yukarıda birine de elini tersiyle vurup yere sermişliği var.

Ancak SS'in dayanabildiği en güçlü atak feati ile Thanos'un çıkarabildiği en güçlü yıkım arasındaki farka bakınca o tek atma mantıklı gelmiyor.

Karakterlerin etraflarındaki nesnelere, objelere (Duvardan tut galaksiye kadar) yansıttıkları kuvvet gösterimleri ile birbirlerine yaptıkları birbirini tutmalı.

Bu yüzden alt gösterim - üst gösterim ve bunların ortalaması dediğimiz bir bakış açısı var.

Nitekim Superman'in SS ayarı tiplere de yumrukla tek atmışlığı var. Thanos-SS-Superman üçlüsü birbirinden fersah fersah farklı tipler değiller.

Ancak elbette sağlıklı bir sıralama Thanos > SS > Supe diye gider ancak iş tek atmaya, hiç zorlanmamaya, kafasını ezmeye gelirse ben de o zaman derim ki. Superman'in şöyle gösterimleri varken tek atmaktan söz edilemez.

Nitekim aynı mantıkla Galactus fiziksel olarak fiske atarak Superman sınıfı ya da üstünde kime tek atmış ? Thor'a mı ? Thanos'a mı ?

------------

Thanos'un SS'i dövdüğü hikayede Thanos'Un yumruklarından ışınlar çıkıyordu yani fiziksel olarak dövüp dövmediği belli değil kozmik güçleri kullanmış olabilir.

@father

Burda base formuna yakın seviyede çünkü çok az büyü gücü çekmişti ve DoV vakasındaki Spectre'nin yumruklarını tanklıyordu.Untitled-Scanned-03-04.jpg