Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

@Ascalon

Hocam Black bolt yazınızda
  • Bir Inhuman oğlu olduğunu öğrenen Thanos’a karşı mücadele etmiştir. Ancak geçirdiği hastalık yüzünden güçleri zayıfladığı için Thanos’a karşı tek taraflı olarak yenilmiştir. Yinede Thanos’un Odin ve Galactus ile dövüşen bir hayvan olduğunu düşünürsek oldukça başarılı bir şekilde savaşmış Thanos’un cildini parçalayıp kanamasına neden olmuştur.
Yazmışsınız. Peki hangi seride oldu bu olay ? İnfinity serisi mi ?

@Ascalon

Hocam Gaea'nın seviyesi nedir ? Yani buster seviyesi hakkında bir fikriniz var mı ya da güçleri hakkında ?

Benim bildiğim tek şey DC ve Marvel skyfatherlerınden çok daha güçlü olduğu.

@Nabu

Hocam SS'in combat ve reaksiyon hızı Superman kadar var mı veya arada ne kadar fark var ?

Ben SS en fazla mikrosaniye gibi bir süre içinde tepki verdi diye biliyorum.

@Noralyma

SS, Marvel'In nadir gerçekten "hızlı" olan karakterlerinden ve Superman'e de yakındır özellikle seyahat hızı konusunda denk bile olabilir.

Ancak reaksiyon, kombat ve manevra hızı olarak Supe kadar olduğunu düşünmüyorum.

@Nabu
Hocam 2 saattir bunu tartışıyoruz reflex ve combat hızı bakımından süperman ss'e aşırı fark atmışmıdır 10 kat filan ?

@Nabu

Ben father'ın dediği gibi düşünüyorum çünkü Superman femtosecond'da tepki veriyor. SS en fazla nanosecond.

Arada milyon kat fark var. Abartı olsun diye değil ciddi ciddi milyon kat.

@Noralyma
femtosecond'da tepki vermiyor verebilirim diyor diye biliyorum ? Ss'in en fazla nanosaniye de tepki verdiğini nerden biliyorsunuz hocam ?

Milyon kat olması imkansız diye düşünüyorum...

@father

Evet söylüyor. SS daha hızlı tepki verdi mi ? Veya söyledi mi daha hızlı tepki verebileceğini ?

Belki reflex hızı olarak aralarında milyon kat yoktur. Ama femtosecond ile nanosecond arasında milyon kat fark var.

@Noralyma
En son siz ss en fazla mikrosaniye de tepki verir dediniz bende ondan sonra nanosaniyede tepki verdiğinin kanıtını attım şimdi de en fazla nanosaniye diyorsunuz bide şimdi mi araştırayım hocam :D

femtosecond ve nanosecond arasında milyon kat olduğu bilimsel gerçek zaten :D

Tam net bir rakam veremem şu kat bu kat diye. Ancak genel olarak DC kahramanları çok daha hızlı çünkü Flash ve Superman herkes için çıtayı çok yükseltiyor.

Marvel'da ise pek çok kahraman kombat ve reaksiyon olarak masif hipersonik ya da en iyi ihtimal relativistik hızlarda olabiliyor. Ve Surfer da burada çok çok hızlı birisi.

Hyperspeed sayesinde seyahat hızında Superman'e yakın ya da denk olabilir ancak diğer türlü . Superman üstündür ama bu aşırı fark yaratacak bir fark olamz (hulk'daki gibi)

@Nabu
Bazıları seyahat hızı dışında süperman ile ss aralarındaki hız farkını milyon kat filan zannediyor neyse teşekkür ederim cevaplar için :D

@Nabu Hocam WWH'da Sentry ve Hulk birbirlerine eşit hızda yumruk atıyorlardı. Bu Sentry'nin yavaşlığımı yoksa Hulk'un hızımıdır?

Bu Sentry'nin yavaşlığımı yoksa Hulk'un hızımıdır?
İkisinden de biraz.

Fakat kendini daha çok tutan Hulk ve daha atak olan Sentry olduğuna göre.Sentry'nin yavaşlığı biraz daha yakın. Açıkçası WWH hikayesi pek tutarlı bir şey değil zaten Incredible Hulk serisinin hyperbole'u gibi bir şey :D Sentry deseniz zaten peeek çok kez konuştuk. Marvel'In kendisi bile karakterle ne yapacağını bilemiyıor.

Bazıları seyahat hızı dışında süperman ile ss aralarındaki hız farkını milyon kat filan zannediyor neyse teşekkür ederim cevaplar için
Ya hızın ciddi fark yaratacağı konular var yapmayacağı var. Superman Vs Hulk ya da Superman Vs Thor olunca yapıyor. Fakat SS için durum biraz farklı.

Elbette Superman bu hız avantajını kullanacak ve bu sayede iddialı da olacaktır ancak SS'de hız eksiğini kapatmak için pek çok şey mevcut. Kozmik Farkındalık ve yüksek sezgileri sayesinde. Supe harekete geçmeden bile az çok bu konuda bir tahmini olacaktır.

Ha Superman cidden, gemi azıya alsa bir hız çarpması yaşatır mı ? Yaşatamaması için bir sebep yok. Ancak bu tip bir eşleşme de hızı kazananı belirleyen faktör olarak düşünmezdim. Fark olsa da yakınlar çünkü.

Hocam, Fernus'un (Bloodlusted Martian) güç seviyesi nedir ?
Güç Seviyesi, yıkım seviyesi açısından bir feati yok (galaksi, gezegen yok etme vs gibi) ancak sağlam bir adalet birliği takımını sinek gibi ezebildiği için en az galaktik seviye bir tehdit olması gerektiğini düşünüyorum. Mental becerileri (telepati, telekinesi, empati, sayonik güçleri) daha bile yüksek. 80 kadar beyaz marslıyı elinin kiri gibi yok etmiştir. Ki Beyaz Marslıların her biri en az low-herald seviye tipler.

Thanos gibi elçi sınıfının üstü, gök babalar sınıfının altı bir tip denilebilir.

@Nabu

Hocam, Mjolnir'in içindeki God Tempest, Mjolnir'e hapsedilmeden önce Odin ile günlerce savaşmış ve kaybetmiş.

Peki Thor, Mjolnir'in içindeki tüm gücü kullansa Odin seviyesindeki biriyle günlerce savaşacak güçte olmaz mı mantıken ?