Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Boks Hakkında Genel Sohbet & Tartışma Başlığı

Homelander

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Bu başlık altında boks sporu hakkında konuşabilir, danışabilir, tartışabiliriz.
Muhammad Ali vs. Sony Liston 2

Eveeet, forumda boks ile ilgili bir konu olmadığını gördüm ve açmak istedim :D

Dün sabah Jake Paul isimli youtuberlıktan boksa geçiş yapan şahıs (aynı zamanda geçen sene Mike Tyson ile dövüşen); olimpiyat atleti, eski 2 kez dünya ağırsiklet şampiyonu olan Anthony Joshua "AJ" ile maç yaptı. Maç öncesinde şöyle yapacağım, daha yetenekliyim, kendime inanıyorum tarzı şeyler söyleyen Paul maçtan çenesinin 2 yeri kırılmış şeklinde ayrıldı :D

Öncelikle böyle bir şeyi yapmak bayağı cesaret gerektiren bir şey olduğundan kendisini tebrik ediyorum :D. Ama Jake abimiz kendi satın aldığı adamların laflarına fazla güvenip; gerçek hayatın filmlerdekinden farklı olduğunu, karşısındakinin 50'li yaşlarındaki eski MMA dövüşçüsü değil, AJ gibi birisi olduğunda başına neler geleceğini görmüş oldu :D

Jake Paul bu gerçeklikle Mike sayesinde de tanışabilirdi, Mike'ın para ihtiyacı olmasa xD

Jake Paul bu gerçeklikle Mike sayesinde de tanışabilirdi, Mike'ın para ihtiyacı olmasa xD
Valla ben Mike reisin maçı sattığını düşünmüyorum. Evet, internetteki o videolarda çok çok daha başka gözüküyordu ama o videoların hepsi 30 saniyelik, editlenmiş antrenman videolarıydı. Ben kendim de boks yapan birisi olarak lapa dövmek, torba dövmek, sparring gibi şeylerin gerçek maçtan çok çok daha farklı şeyler olduğunu söyleyebilirim. Yani salondaki yaptığınız sert bir sparring antrenmanı bile gerçek maçtan çok daha farklı oluyor, kendim deneyim etmiş birisi olarak söylüyorum :D O internetteki vurabilecek gibi gözükürken vurmaması aslında vurmamasından kaynaklı değil koordine olamıyor adam, veya tereddüte düşüyor emin olamıyor. Ben kendim de vurabilecekken vurmamışlığım oldu. Adam 59 yaşında yani bir zahmet :D Bir de her şeyin üstüne adam sakat diziyle çıktı maça, maçtan aylar önce çok kötü bir hastalık atlatarak çıktı ringe, yıllarca "kötü" maddeler kullandı :D. O halindeyken bile böyle dövüşmesi çok etkileyici zaten :) 28 yaşındaki bir Tyson olsa zaten Jake Paul adamın adını ağzına almaya bile korkardı :D

Jake çok leş değil aslında. Boksörleri on üzerinden puanlasak 4-5 alabilir bence. Sadece çatmsı gereken adamı bilmiyor. Şimdi de gitmiş Caneloya çatmış. İşin ucunda sağlam para var, var da harbi cesur çocuk helal olsun

Jake çok leş değil aslında. Boksörleri on üzerinden puanlasak 4-5 alabilir bence. Sadece çatmsı gereken adamı bilmiyor. Şimdi de gitmiş Caneloya çatmış. İşin ucunda sağlam para var, var da harbi cesur çocuk helal olsun
Jake Paul boksa başladığından beri bayağı gelişti aslında kötü olduğu söylenemez kesinlikle. Elindeki imkanlarla birlikte emek vererek tekniğini çok geliştirdi yalan yok ama gerçek bir dövüş tecrübesi yok. Cımbızla seçtiği maçlara çıkıyor. İyi yerlere gelmek istiyorsa herkesin yaptığı gibi gerçek maçlara çıkıp tecrübe edinmesi lazım. Yoksa iki tane emekli inşaat işçisi döveyim, iki tane de 50-60 yaşında adam döveyim sonra da AJ'in karşısına çıkmaya çalışayım :D Aha öyle ebesininkini tersinden gösterirler adama :D Haa, çok iyi pazarlama yapıyor yalan yok ve iyi para kazanıyor. Sadece iyi para kazanmak istiyorsa böyle devam etsin ama yok ben şampiyon olacam falan diyorsa da dediğim gibi kolay değil o işler öyle :D

8 aydır hobi olarak yapıyorum boksu.
"Benim Jake Paul'u yenme şansim, Jake Paul'un Joshua'yı yenme şansından daha fazla" diye cevap vermiştim bu maçı izleyecek misin diye soran birine.Hayatimda gördüğüm en saçma spor olayiydi mu maçın olması.