Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Bleach ikilisi Naruto ikilisine karşı

Bleach ikilisi mi Naruto ikilisi mi?

• Bleach ikilisi alır (R1)

Oy: 4 57.1%
  • Naruto ikilisi alır (R1)

Oy: 2 28.6%
  • Berabere (R1)

Oy: 0 0.0%
  • Bleach ikilisi alır (R2)

Oy: 4 57.1%
  • Naruto ikilisi alır (R2)

Oy: 3 42.9%
  • Beraber (R2)

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    7
Konu Seireitei'nin boyutuna geldi. Ben Aizen ve Urahara alır diyorum. Bu kadar... Konuyu yeterince tartıştık herhalde.

@Nabu

Hocam dediğim gibi fikrimi kanıtsız diretme çabam yok. İnanmanızı, hipoteze kanun olarak bakmanızı beklemiyorum yani. Ben yazdığım mesajın tartışma yaratacağını düşünmedim. Kabul edilen bir şeydir diye feat falan aramakla uğraşmadan “aradaki fiziksel uçurumdan dolayı” diyerek kestirip attım.
Benim okuduğum manga ve featlere göre de dediğim gibi var öyle bi durum. Belki yanlış yorumlayan benimdir onu bilemem. Ama yine dediğim gibi tek tek onlarca sayfa aramak istemiyorum. Mahkemede değiliz, bi tarafın zaferini kanıtlama çabasında da değiliz.

Sadece şunu yazayım:

Mangakalar bi dünya yaratıp sonra farklı mesafelerden resim çekmiyor. O seireiteye düşen meteor tartışmasında da farkettim çizimlere takılma bence bu kadar. Mangayı çizen adam bi dağın ne kadar uzaklıkta ne kadar büyük görüneceğini düşünüp onun hesabını yapıp nasıl manga çizsin?

Hashirama dövüşünde kyuubi nerdeyse o dağlardan biri kadar (yarısına yakın gibi) ve birkaç resimde var bu. Chibakuda açtığı delik de dağlar kadar büyük nerdeyse ve 8 kuyruk olmasına rağmen kyuubiden fazla büyük görünmüyordu o delik.

Kyuubi dağlardan çok küçük değil birçok çizimde. Özellikle hashirama dövüşünde net bu. Ve sen diyorsun ki karakura bi dağ kadar. Bu iddaa’nın doğru olması için kyuubi’nin de karakura kadar olması lazım nerdeyse. Genryuusai’nin giriş resmine bakıp da inanabilir misin buna? O binaları bi insan olarak düşünüp hesap yapsan bile kyuubi bi insanın yanında o kadar büyük görünmez. Ve o alev karakura’nın çok çok küçük bi alanını kaplıyor.

Ama sonra hachibi’nin bijuudama yediği sahneye bakıyorsun (dağ boyunda denen teknik) hachibi aşırı derece olmasa da küçük kalıyor patlamanın içinde.

One piece’te de bird cage böyleydi. Adanın uzaktaki çizimlerine baksan 2 ip arasından rahatlıkla bi dev geçer. Ama yakın çizimde insan geçemiyor. Burda Oda’ya kızamazsın çünkü uzak çizimde o kadar ip çizse adayı göremezsin.
Kubo da seireitei’yi daha ne kadar küçük çizebilir? Binalar o kadar küçük ki daha küçük çizse zaten bina olduğunu anlamazsın karalama gibi durur. En büyük görünen dağ biraz öbürlerinden yüksek. O şehrin hesabı defalarca yapıldı, en yakın iki kapı arasında yolculuğun günler süreceği söylendi, filmde de verilmiş boyutu direk kabul edip etmemek tabi bize bağlı.

Çizimlerde tutarsızlık olması çok normal. Juubi’nin boyutunu hesaplamaya kalkışsan farklı resimlere göre 5 kat büyük veya küçük çıkıyordu.

Belki yanlış hatırladığım çizimler vardır ezbere yazıyorum. Birkaç yıldır manga sitelerine girmiyorum. Ama hatırladığım kadarıyla özellikle narutoda böyle hesaplar yapmak imkansıza yakındı. Bu kısmı bunun için yazdım yani. Chibaku karakura’yı kaplamaz demek için değil. Bi çizimde bi bijuu dağın yarısı kadarken başka çizimde 10’da 1’i bile değilse (bijuudama dağ kadar dersek) dağlara bakıp da boyut hesaplamak mantıklı olmaz bence.
Ha hangisini ciddiye alalım dersen hashirama dövüşündekiler en net olanıdır bence. Yakınlıktan dolayı mangaka’nın dikkat etmeden çizmiş olması imkansız sayılır.

Seireitei’nin öyle büyük çıkmasını ben de beklemem. Ancak sıfırıncı takımda her kaptan için ayrı bi şehir var. Mangada direk “şehir” dendi onlara. Birinin içinde deniz bile var (okyanus diye çevrilmiş aslında da neyse). Sıfırıncı takım 1 kaptana şehir verirken tüm seireitei’nin en azından 1 şehir boyu olmaması çok zor.

@Muhammed

Orda ichigo yorgundu. Karakura’da ise soul society’nin yarısını+vaizardları indirdikten sonra aizen yorgundu. Ama hala ichigo’nun kılıcını rahat tutuyordu.

Aizen tam gücündeyken toplantıda sadece reiatsu baskısıyla grimmjow’u yere yapıştırmış biri. Arada bu derece fark var yani. İchigo’yu öyle rahat durdurması çok doğal. Grimmjow bile bankaiyi eliyle durduruyordu bazen.

@earendil

yok edilen alan elbette kullanılır. Ama bu “enerji miktarı” ölçmek için olur genelde. Dağ seviyesi enerji miktarı gösterdikten sonra karakter sadece yumruk tekme atar ve bi kayayı anca patlatır ama o saldırılarda dağ seviyesi enerji olduğunu biliriz. Dağ seviyesine dayanmak için dağ seviye enerjinin deriye konması gerektiğini de biliriz. Patlamaların kullanıldığı mangalar böyleler genellikle.

Bleach’te reiatsu buna uygun olsa da mangada enerji miktarı bu şekilde çok az ölçüldü. Bu yüzden dedim method sağlıklı olmaz diye.

Naruto’da ise durum daha da farklı. Karakterlerin ninjutsulara harcadıkları chakra miktarı çok şeye göre değişiyor. Gaara mesela isterse gezegeni kumla kaplasın bi oodama rasengandan tek yiyeceğini değiştirmez bu (belki kum derisi normal rasengana dayanır). Deva path bile shinra tenseiyle konoha alacak chakrası varken rasengana öldü. Painlerin en dayanıklısı bile sennin mod rasengana öldü.

Zetsudan yapılma vücuduyla sertleşti diye obito sadece yanık iziyle kurtuluyor rasengandan. Zabuza’nın kılıcını da çıplak elle durduruyor. Bu mangada dayanıklılığın yolu bu. Dayanıklılık jutsusu lazım. Chakra arttı diye birden süper dayanıklı olmuyorlar. En azından madara ve hashirama seviyesinin aşağısında (itachi ve nagato dahil) görmedik bunu.

Bu iki manga için de patlamayla ölçmek biraz sağlıksız geliyor bana bu yüzden. Naruto bu featlerle gereksiz şişiyor. Bi patlama feati başka mangalar gibi karakterin herşeyini o seviyeye çıkardı sanılıyor.

Bleach’te ise mangaka patlamayla düzgün feat vermiyor.

-Soul society’de ichigo 1 milyon zanpaktou denen şeyi durdurdu ama çok rahattı ve shikaideydi. Buna bakarak ichigo’nun gücü ölçülemiyor.

-heuco mundo’da ulqiorra “benim gücüm yıkıcılık değil iyileşme” dedikten 2 saniye sonra utanmasa nükleer bomba atacaktı. İchigo bu mızrağı yoketti ama reiatsu falan toplamadan direk çıplak elle yoketti. Limiti belli değil.

-zaraki meteor patlattı ama reiatsu toplayıp büyük bi slash atarak değil meteora doğru kılıcını basitçe sallayarak yaptı bunu. Bi de kılıç sallıyor adam ama meteor kesileceğine komple patlıyor.

Meteoru patlatan zaraki güç toplasa, kendo yapsa ne seviyede bişey patlatır belli değil. Bunun üstüne göz bandını açtı yine de gerard’ın kalkanını kesemedi. Kalkan o meteorun kat kat üstü bişeye dayanıyor yani. Ve bankai açınca zaraki o kalkanla beraber ikiye bölüyor gerardı. Bak meteor seviyesi ne kadar geride kaldı gördün mü? Bu mangada böyle ilerliyor güç.

Ama bu patlamalarla güç ölçsen vs anketinde “zarakinin en büyük marifeti meteor patlatma” dersin. Bleach’te maksimum güçler değil eforsuz bi şekilde gösterdikleri güçler verildi patlamalarla. Böyle bi mangada patlama feat’i yok diye herkesi kağıt gibi kesen aizen’e “hasarı düşük” demek garip bu yüzden.

Ama yine dediğim gibi tek tek onlarca sayfa aramak istemiyorum. Mahkemede değiliz, bi tarafın zaferini kanıtlama çabasında da değiliz.
Elbette feat aramak zorunda değiliz, ve elbette tabiki de mahkeme de değiliz. Ama bir tarafın zaferini iddia edince evet bunu karşı taraf "kanıtla" ya da ne azından "bu konuda beni aydınlat" dediği zaman bir şeyler yapmamız gerekir aksi takdir de andaç gibi herkesin gelip kendi hikayesini yazıp gitmesi gibi olur. Tartışma ve muhabbet ortamı oluşmaz. Bunu bir sorgu gibi görmekten çok münazara gibi görmeniz daha iyi olur fakat hiç bir şekilde hiç bir şeye zorunlu değilsiniz tabi..

Mangakalar bi dünya yaratıp sonra farklı mesafelerden resim çekmiyor. O seireiteye düşen meteor tartışmasında da farkettim çizimlere takılma bence bu kadar. Mangayı çizen adam bi dağın ne kadar uzaklıkta ne kadar büyük görüneceğini düşünüp onun hesabını yapıp nasıl manga çizsin?
"Takılma o kadar ?" diyecek kişi bence hiç gelip farklı evrenleri kıyaslayan tartışmalarda boy göstermemli hocam. Bence bu yanlış bir tavır. Elbette manga ile kafayı kırmamak gerek ancak "konumuz bir savaş ve savaş farklı evrenlerin karakterleri arasında oluyor ve bu noktada her karakter için bazı fiziki en üst ve en alt noktaları belirlemek gerekir.

Sen, bir tanesine daha büyük dedin bende sana resmi bir şekilde, bilimsel bir şekilde, mantıklı bir şekilde bunun yanlış olduğunu ispatladım. Buradan çıkarman gereken sonuç "Aa bu kadar fark olduğunu düşünmemiştim, yanlış biliyormuşum" demektir ya da beni çürütmek. ancak sen "çok takma kafayı" ile geliyorsun. Yanlış anlama seni yermiyorum ancak bu bence bu tartışmaya bu kadar iddialı girmiş bir kişinin tavrı olmamalı. Aksi halde hiç girmemeli zaten.

Hashirama dövüşünde kyuubi nerdeyse o dağlardan biri kadar (yarısına yakın gibi) ve birkaç resimde var bu. Chibakuda açtığı delik de dağlar kadar büyük nerdeyse ve 8 kuyruk olmasına rağmen kyuubiden fazla büyük görünmüyordu o delik.

Kyuubi dağlardan çok küçük değil birçok çizimde. Özellikle hashirama dövüşünde net bu. Ve sen diyorsun ki karakura bi dağ kadar. Bu iddaa’nın doğru olması için kyuubi’nin de karakura kadar olması lazım nerdeyse.
Çok yanlış bir yerden girmişsin. Kyuubi'nin dağ kadar büyük olduğu tek zaman %100 Kyuubi iken ve üstünde PS varken idi. Onda da neredeyse dağ kadar büyüktü. Bu 1. hatan

2. hatan sen kyuubi ile dağ arasında dikey mesafe olarak benzerlik kuruyorsun. Ben Karakura ile bir Dağ arasında yatay bir benzerlik kuruyordum. Çünkü Eğer bir dağın sırtları çok dik açıyla inmediği sürece yayılımlı bir açıyla iniyorsa 600 m yüksekliğinde tepe noktasına yakın bölgenin 200 metre genişliğinde olduğu bir yükseltinin deniz seviyesinde kapladığı alan çap olara k 1 ila 1 küsür kilometre bile olabilir. Dağı daha da yükseltir ve sırt sayısını artırırsak bu daha da çok artacaktır.

Nitekim, Karakura bir belde ,bir semt çapı 5km olsa çok rahatlıkla 1 ila 2 km den yüksek bir dağ o alanı zemin olarak kaplayabilir (sırtları çok çok dik değilse) .. Ben yatay referans veriyorum, sen dikey :) 2. hatan da bu.

Bi çizimde bi bijuu dağın yarısı kadarken başka çizimde 10’da 1’i bile değilse (bijuudama dağ kadar dersek) dağlara bakıp da boyut hesaplamak mantıklı olmaz bence.
Bunun 3 ana sebebi var:

1.si Her bijuu eş boy da değil
2.si Kyuubi'nin %50 halinin boyu ile %100 hali arasında neredeyse 6-7 kat fark var. O yüzden bir çizimde büyük diğerinde ufak olabilmesi normal.
3.sü Yazar/Çizer her insan evladı gibi hata yapabiliyor ve bazen dediğin gibi şaşırdığı olabiliyor ancak en istikrarlı çizilmiş boyutu ve diğer nesnelerle kıyasını ele almak gerek.

Sıfırıncı takım 1 kaptana şehir verirken tüm seireitei’nin en azından 1 şehir boyu olmaması çok zor.
Elbette böyle bir varsayım yapılabilir ancak manganın kendi seiritei çizimi (en azından iç kesim) için durum öyle değil maalesef. Konoha'daki Hokagelerin yüzlerinin olduğu uçurum kadar yükseklikte ufak bir tepe, tören alanı haritanın ortasında devasa duruyor :) Bu perspektif de şehir bulmak zor. Varsa bile çok küçük bir tane.
Gaara mesela isterse gezegeni kumla kaplasın bi oodama rasengandan tek yiyeceğini değiştirmez bu (belki kum derisi normal rasengana dayanır).
Gezegeni kumla kaplayacak kadar çok çakrası olan biri odamadan tek yemez ( RSM Naruto atmıyorsa tabi). Çünkü o kadar çok çakra naruto evreninde kesinlikle aynı zamanda dayanıklılık ve fiziksel güç olarak da dışarı vuruyor.

Deva path bile shinra tenseiyle konoha alacak chakrası varken rasengana öldü.
Öncelikle Pain'de Köyü yok edecek çakra yok Nagato'da var çünkü Deva'nın onu yapması için diğer 5 bedendeki çakranın Deva'ya aktarılması gerekmişti.

"Rasengan'a öldü " lafına gelirsek bu filozofun bir taş ustasını izleyip, usta taşa 100 kere vurduktan sonra 101. vuruşta kırınca, "Bu taşı kıran 101. vuruş mu yoksa ondan önceki 100 mü?" diye sormuş.

Pain için durum biraz bu. Bu adam Jiraiya ile dövüştü, Köye geldi herkesle dövüştü, Kakashi ile dövüştü, 6 bedenin çakrasını tek bedende topladı CST attı sonra Kyuubi ile dövüştü sonra CT attı. Nagato kan kustu vs. En son Pain'i rasengan ile aldı ve o bedenlerin Nagato'nun kuklaları olduğunu unutmamak gerek. Edo Nagato o rasengan'dan daha güçlü ataklar olan Amaterasu ve 6 kuyruk Lariat'ına ölmedi.

Bu iki manga için de patlamayla ölçmek biraz sağlıksız geliyor bana bu yüzden.
Her şeyi patlamayla ölçmek sağlıksız tabi. Ancak bir karakteri çok güçlü ilan ederken gösterebileceğimiz bir şeyin olmaması da sağlıksız.

Bu mangada böyle ilerliyor güç.
Evet ama senin bile o yaptığın skaladaki temel dayanak meteor oldu dikkat edersen. Zaraki'nin böyle bir feati hiç olmasa Gerard'ın o meteordan daha dayanıklı olduğunu bilebilir miydik? Nope..

Başta feat vermedim, Fiziksel farkı görme sebebim sorulunca ben aklıma gelen en basit featleri yazdım. Bana sorarsan 1 milyon zanpaktou olayı, yamaji’nin dayandığı bomba ve aizen’in onu kesebilmesi yeterli benim gözümde. Bu yetmediği zaman mangaya sıfırdan başlamak gerekiyor mangadaki patlama feati azlığından dolayı.

Mesajının sonunda yazdığın şey gibi. Evet gerard’ın meteordan dayanıklı olduğunu o feat sayesinde öğrendik. Ancak manganın başından beri featler böyle zincirleme gidiyor. Yani meteora dayanan kalkan, kalkanı kesen bankai vb vb. Daha sonra zaraki bi karakteri kesmeye çalışıp çizik atamasa o karakterin derisini hesaplayamazdık mesela. Çünkü zaraki meteoru keserken gücünün ne kadarını kullandı belli değil, göz bandını çıkarınca ne kadar arttı belli değil, bankainin verdiği güç zaten net değil, kalkanı kesti ama saldırının yarısı boşa mı gitti belli değil. Manganın büyük kısmı bunun gibi olduğundan feat vermek zor.

Soul society’de ichigo’nun shikai’si o 1 milyon zanpaktou’yu durdurduktan sonra ulqi’nin mızrağına kadar 1 tane düzgün feat yok mangada. Biri bu kılıcı durduruyor, başkası çizik almıyor, bankai bile çizmiyor, o çizilmeyeni başkası gelip toza çeviriyor falan filan. Bak başka bi ankette sen bleach tarafını ben naruto tarafını savunuyor olsam feat atarım rahat. Ama bleach’te o 3-5 düzgün feat dışında birşey istersen artık bir sürü karşılaştırma sayfaları atıp tahminler yürütmem gerekir burda. Onun için dedim istemiyorum diye. Naruto’daki gibi net featler olsa zaten bu kadar uzun mesaj yazacağıma giderim mangadan sayfa ararım.

“Takılma o kadar” lafına gelirsek:

Ben bana yazdığın mesajdan ziyade öbür arkadaşa yazdığına bakarak yazdım onu. Mangada kilometresi belli şehirler veya dağlar verilse neyse onlardan hesap yap. Sen artık çizimi milimetrelerle ölçüp bir şeyler çıkarmaya çalışmışsın orda. Eğer filmde büyüklüğü verildiyse, en yakın iki kapı arası yolculuk süresi verildiyse ve o çizim onlarla çelişiyorsa çizimde hata yapmış demek daha mantıklı. Direk bilgiyi yanlış yazma ihtimali mi yüksek yoksa çizimde hata yapma ihtimali mi?

4 kapı var. Hepsinin arasında 10 günlük mesafe var. Mangada verilmiş en net bilgi bu. Bu bilgiden yola çıkarak tahminde bulunmak en sağlıklısı olur. Sadece yürüdüklerini düşünsen ve saatte 10 km gitseler(yürüme hızı), günde 16 saat yürüyor desen 10 günde 1600 km gidersin. Çevresi 6400 km yapar bu hesapla. Bu da çapını 2000 km falan yapıyor sanırsam (kafadan hesapladım hatam varsa affola).
Yürüme hızını 10’dan 5’e indirsen (sıradan insanın yürüme hızı) bu sefer çap 1000 km olur.

Bak arkadaşları ölecek yine de süper insan hızını veya koşmayı geçtim normal insanın yürüme hızını verdim ve 16 saat yürüyorlar sadece.

Sen mesajımı “dağ kadar değil neredeyse dağ kadar” diyerek düzeltmişsin de alıntıladığın yerde zaten “neredeyse” yazmışım ben de :)
Madara kyuubinin kafasında duruyor orda insanla karşılaştırabilirsin. Konoha’da da insanlarla karşılaştırabilirsin. Ben onları düşünerek yazdım onu zaten. Ondan dedim “kyuubiyi insanlarla insanları apartmanlarla karşılaştır” diye.

Çizimlerde dikey olarak eşit görünüyor evet. Ama çizimlerden dağın dikey boyuyla yatay genişliğini göz kararı karşılaştırmak da mümkün.

Senin kadar emek vermediğim ortada bu zaten bariz. Göz kararı bakıyorum. Ama nasıl bakarsam bakayım, ne kadar cömert davranırsam davranayım o kyuubi, o dağ bana karakura kadar görünmüyor. Ya hani yakın bile değil 3-5 katlık bi durum değil bu.

Bi de her bijuu aynı değil biliyorum da hachibi patlama içinde BAYA küçük kaldı. Ama onu zaten tutarsızlık olabileceğini göstermek için yazdım. Eğer kyuubiyi hashiramadaki ve konohadaki gibi kabul edeceksek zaten benim işime geliyor :)

Sen karakura’ya “belde” dendi diye bildiğimiz belde boyuyla karşılaştırıyorsun sanki? Öyle olsa hak veririm de karakura o kadar küçük görünmüyor.

Gin karakura’da 13 km olduğunu iddaa ettiği (yalandı) bi kılıç salladı defalarca. Gösteriş için başlangıçta karakura’nın bi kısmını kesse de büyük bi kısmı ayaktaydı. Hatta en son ichigo aizen’in yanına uçsa da o kılıç uzun bi süre aizen ve isshin’in dövüşünü etkilemedi. Dediğin kadar küçük bi kasaba olsa gin’in her kılıç uzatışının isshin ve aizen’in yanından geçmesi gerekirdi. İki dövüş karakura’nın farklı 2 ucunda da değil.
İchigo kılıç kendine dikey gelirken blokladı ve uçtu. Kılıç artık uzamayı bırakınca durdu. Uzunluk sınırına dayanmış gibiydi yani (öyle olmasa niye durdursun gin). Buna rağmen şehrin ortalarında o saldırıyı alan ichigo yine şehrin ortalarındaki aizen ve isshin’e yakın biyerdeydi. Üstte yazdığım gibi şehrin en uçlarında durmuyorlar.

Çizimlerden milim milim şeyler aramaktansa verilen rakamlara bakmak daha sağlıklı olur. 13 km kılıcım var deyip sallamış adam ve karakura’nın büyük kısmı hala ayakta. 13 km yalan olsa da normalde yarısıyken insanları iki katına inandıracak değildir. Yoruichi deyürüsen en yakın kapı 10 günlük mesafede demiş. Çizimlerden ziyade bu bilgiler önemli.

Gaara’da mübalağa yaptım da cümleyi yanlış yazmışım şimdi görüyorum. Oraya yazdım zaten “madara ve hashirama seviyesi altında görmedik” diye. Madara chakrası saolsun zıpladığında meteor gibi iniyor. Tobirama mini bijuudamayı avucuyla alıp geri iade ediyor. Chakra’nın da var böyle etkisi ama baya yüksek olması lazım.

Rasenganı yediğinde de pain tek bedendi. Öbür painlerin chakrasını almasını yazmadım o yüzden. Normalde sıradan rasenganla ölmezdi biliyorum. Ancak chakra vücudun dayanıklılığını reiatsu veya başka serilerdeki gibi etkiliyor olsa pain o rasenganı yediğinde kılı bile yanmamalıydı.
Bunu nagato’nun dayanıklılığını ölçmek için değil mangadaki chakra’nın tanrısal seviyede olmadığı sürece dayanıklılığı fazla etkilemediğini göstermek için yazdım. Yoksa robot pain gücüyle kurtulur zaten nagato.

Edit: gin’in kılıcı harbiden 13 km imiş. Merak edip baktım databook’ta açıklanmış. Hep böyle olmadığı için “yalandı” demiş aizene. Ama ichigo karşısında söylediği uzunluk ve hızdaymış.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Direk bilgiyi yanlış yazma ihtimali mi yüksek yoksa çizimde hata yapma ihtimali mi?
Direk bilgiyi yanlış yazma ihtimali çok yüksek en az çizim kadar. Ayrıca, burada hangisinin ihtimalinin yüksekliği değil olay.

Mangaka denilen kişi hem yazardır hem çizer. Çizimleri ile yazdıkları tutmuyorsa bu inanılabilirliği düşürür. Ayrıca, tüm fiziki featleri seiritei'in büyüklüğünden yola çıkarak alacaksam ve fiziki featleri bana söyleyerek değil göstererek vermek zorunda olduğuna göre bu gibi durumlarda çizdiği panel >> söylediği laf.

Sen karakura’ya “belde” dendi diye bildiğimiz belde boyuyla karşılaştırıyorsun sanki? Öyle olsa hak veririm de karakura o kadar küçük görünmüyor.
Büyük bir belde olsun. Gene çok şey farketmez.

Senin kadar emek vermediğim ortada bu zaten bariz. Göz kararı bakıyorum. Ama nasıl bakarsam bakayım, ne kadar cömert davranırsam davranayım o kyuubi, o dağ bana karakura kadar görünmüyor. Ya hani yakın bile değil 3-5 katlık bi durum değil bu.
Gene hatalı bir bakış açısı benim kıyasını verdiğim dağ Chibaku'nun yanındaki sıradağ idi. Sen %100 Kurama'nın yanındaki dağı diyorsun. Chibaku içine bir belde, bir orman içinde 4-5 dağ zirvesi olan bir sıradağ sinsilesi büyüklüğünde bir alanı çekmiş. Detaylara girmek yersiz. Karakura 'nın boyu anlamsız bu noktada.

Gin karakura’da 13 km olduğunu iddaa ettiği (yalandı) bi kılıç salladı defalarca.
Gin'in kestiği alanın Karakura sınırları içerisinde kalıp kalmadığını kim söylüyor ki ? Karakura yanında kendisi gibi başka semtlerin olduğu ve o semtlerin de şehri oluşturduğu bir bölge idi. Ve Maksimum mesafesini kullandığını belirten de bir şey yok. 40 metre ötendeki adam için kılıcını 500 metre uzatmakla 10 km uzatmak arasında bir fark yok ki.

Gin'in onlarca bina kestiği atağı Ichigo rahatlıkla karşılarken, Ichigo'nun sadece 1-2 bina kesebildiği atağın Gin'den kan getirmesi de buna bir örnek aslında.

Gin'in en uzun menzilli ve geniş açıdan çekilmiş atağı bile yanıdaki binalarla pixel ile kıyasını yaptığında 1 km' aşmıyor ->(1) 13 km maksimum mesafesini kullandığını düşündürtecek bir şey yok.

Ayrıca Kubo hype rakamlar verip sonra onunla başa çıkamamanın örneklerini çok göstermiş birisi. Misal Yamaji'nin 15 milyon derece sıcaklığı bankaisi :D Ona başka bir zaman değiniriz.

(öyle olmasa niye durdursun gin)
Normal bir kılıç saldırısında nasıl rakibin kılıcını bloklayınca kılıcını orada tutmaya devam etmez geri çekip başka bir pozisyonda saldırırsın aynı sebepten :D Tutmuş adamın atağını zaten. Ki Ichigo'nun kendisi zaten "sırf benimle dövüşmek için kasabayı iki bölecek kadar uzatmanın bir anlamı yoktu" demişti. Hiç bir şekilde maksimum mesafeye çıkılmadı yani. Ya da en azından bunu düşündürten bir şey yok.

Çizimlerden milim milim şeyler aramaktansa verilen rakamlara bakmak daha sağlıklı olur.
Gönül ister ki böyle olsun ama böyle olmuyor maalesef her zaman. Çünkü featler panellerde gerçekleşir, çizimlerle olur öbür türlü sıradan bir roman olurdu bu, çizgi roman olmasının bir sebebi var. İddialar, İtibar gibi şeyler için çizim şart değil ancak gösterim ve kıyas için şart. Tasvir ve skala için ise ikisi de gerekli.

Sadece söylenene inanmak her zaman sandığın kadar sağlıklı olmuyor.

Çizimlerden ziyade bu bilgiler önemli.
Çizimlerde o eserin bir ürünü ve çizimlerde bilgidir. Çünkü mangaka dediğin adam hem yazar hem çizerdir. Yazan ile çizen örtüşmeyince sıkıntı çıkar.

başka serilerdeki gibi etkiliyor olsa pain o rasenganı yediğinde kılı bile yanmamalıydı.
Direkt başka serilerdeki gibi etkilemiyor. Ancak bu adamın çakrasını ne kadar harcadığını zaten anlattım sana. Sen hala çakrası diyorsun. Adam kan kusuyordu zaten Chibaku yaparken. Pain bedenlerine gönderebildiği ne kadar çakra kalmış olabilir ki ?

mangadaki chakra’nın tanrısal seviyede olmadığı sürece dayanıklılığı fazla etkilemediğini göstermek için yazdım.
kimin çakrası olduğuna göre değişir.

Misal bir kıyasla gideyim;

Aizen, Hogyoku tarafından kabul edilip, evrimine başlamamış olsa öldürülecekti hatta kendisi de shinigami olarak sınırıma geldim dedi.

0396-013.png

Şu seviye ataklar bu adama

0396-015.png

şunu yapabiliyordu hogyoku ile fusion yapmadan önce.

8 katlı bir bina kesen atak, Aizen'i kesebiliyor. Aizen'in reiatsu gücü ne kadar ?

0403-001.png

Urahara kurduğu tuzakla Aizen'i kendi reiatsusu ile yaktığında çıkan enerji 8 katlı binadan çok daha ötesiydi. Ancak Aizen'e zarar vermek için adamın reiatsusuna denk enerji üretmene gerek yoktu. Tıpkı Naruto da chakra olayında dediğin gibi yani. Aslında o kadar farklı değil. Bu arada bu patlamayı binalara oranlarsak aslında çok da bir şey olmadığını söyleyebiliriz.

Kıyaslayacak olursak;

Base Naruto'nun çakrasının büyük kısmı alınıyor

4929961-uccscyx.gif

Ve çıkan patlama uzay boşluğuna kadar hissediliyor ve yerin yüzlerce metre dibine kadar giden çapı km küsürlük bir delik açıyor.

4929976-4551572-naruto%2Bcreates%2Bhole%2Bin%2Bthe%2Bmoon.gif

Naruto çakrasının %90-95'i yokken, bilinci kapalı halde bu ataktan ve yüzlerce metre yüksekten düşmekten sağ çıkıyor.

Bunun çok daha küçük versiyonundan sağ çıkmak için Aizen hogyoku'nun 2. formuna geçmek durumunda kalıyor.

Bu sahne filmden ancak Naruto'nun mangada savaş arcında 50.000den fazla insana nasıl çakrasını yayıp herkesin güçlerini 100 katına falan çıkardığını düşününce bu feat mantıksız gelmediğinden paylaşıyorum.

base, chakrasız, bilinci kapalı, yüzlerce metre yüksekten düşen Naruto >> Hogyoku Aizen dayanıklılık olarak.

Hal böyle olunca sandığın kadar delice bir fak olmadığı ortada oluyor.

@Nabu Hocam Bina 7 katlı değil mi? Sanırım Bleach'teki çizimler ve söylenenler biraz tutarsız ama mangada söylenen söz>tasvir diye biliyorum hocam.

Bilgiyi yanlış verebilir. Ancak rahatlıkla düzeltebilir bu databooklarla. Bilgiyi yanlış vermek kaza olur, sonradan fikir değiştirme olur. Çizim hatası ise bi kuleyi bikaç milim fazla çizmektir.

Adam meteoru seireitei’ye kıyasla çizmek isteyip uzaktan çizmiş ve seireitei’nin boyutu manga başında verdiği rakamlardan tahminen biliniyor zaten. Ne kadar küçük bina çizmesi gerektiğini bilememiş olabilir neden olmasın?

4 kapı verip hepsinin arası 10 günlük mesafe demiş. Bunu hesaplamadan yazmış olabilir mi gerçekten? Yani yanlış hesapladıysa da bu derece nasıl abartabilir? Senin hesapta cömert olduğun halde çıkan boyuta bak. Sonra bu cümleyi düşün.
Bak bunu geçtim önceki mesajda da şunu söylemiştim:

Sıfırıncı takımda 1 kaptana 1 şehir verilmiş. 13 kaptana, hepsine ait vice captain’a, üçüncü’den altıncı yedinci koltuğa kadar bir sürü rütbe var. 6000 kişilik ordu var. Sıfırıncı takımla karşılaştırınca bu adamlara o kadar büyük alan verilmesi gayet normal.

Mangaka uzaktan çizim yaparken bi tepeyi gereğinden fazla çizmiş. Burdaki hata yapabilme oranıyla yanlış rakam verme oranını eşit tutamam ben kusura bakma. Hele ki sıfırıncı takımla da karşılaştırınca senin hesap daha da saçma geliyor bana. Tabi bu lafıma alınma manganın yaptığı hatalı çizimden kaynaklı. Bu seireitei konusunda anlaşamayacağız gibi.

Niye dursun derken bunu kastettim:

[img='https://i7.mangareader.net/bleach/401/bleach-2400345.jpg',left][/img]

Durmasa 13 km boyunca binalara çarpa çarpa gidecek ichigo. Dayanıklı olsa da illa ki hasar alırdı. Bina’nın sertliği neyse de sesin 500 katında gidiyor o kılıç.

Mangaka databook’ta söylüyor ilk saldırıda 13 km uzatmış uzunluğu göstermek için. Dövüş içinde elbette durduk yere 10 km atmıyor sürekli. Ancak attığım sayfada 13 km uzatmaması saçma olur. Zaman alacak bişey de değil hızlı zaten kılıç.

İchigo’nun saldırısı binayı kaplıyor. Bina seviyesi olduğunu göstermez bu. En baştaki fokus meselesine dönüyoruz. Yine soruyorum sasuke nasıl chidori kılıcıyla madara kesiyor? Kılıçta yoğun chakra olması dışında nasıl bi açıklaması olabilir? Bu da aynı işte.

Bina seviyesi slash böyle şurdaki gibi olur:

[img='https://i3.mangareader.net/bleach/49/bleach-1586485.jpg',left][/img]

Ki burda ichigo direk saldırmıyor bile. Saldırıyla cero çarpıştırıyor ve bi kısmı cero’ya gidince sonuç bu oluyor. Bu menos’un cero’su için de bi shinigamiyi rahatlıkla “yok eder” deniyor. Meno’u görmesek de başka cerolardan gördüğümüze göre konuşursak cero bas baya toz yapıyor düşmanı. Naruto’daki jinton gibi bir şey. Jinton bu cero’dan güçlüdür elbette ancak kage ve aşağısı ligde bi vücudu direk yok edecek başka teknik de görmedik. o cero itachi gibi birinin vücudunu muhtemelen direk toz yapar mesela. Tabi yemez saldırıyı o ayrı konu.

Yani ichigo bi shinigamiyi toz yapacak derece güçlü saldırıya kılıç sallıyor üstüne bina seviyesi hasar veriyor. Burda reiatsu’nun ne olduğunu da bilmiyor daha. sen bu karakterin gücünü artık bilmem kaç milyona katladığı halindeki en güçlü saldırısına bina seviyesi diyorsun.

Reiatsu kılıç boyuyla ölçülür deniyordu. İchigo’nun kılıcının boyuna bak.
Kaptanlar için ”reiatsularını kontrol etmeseler zanpaktou’ları gökdelenler kadar olurdu” demişti isshin. İchigo’nun kılıcını apartmana oranlayıp Bina seviyesi saldırıyı da o oranla çarpıp reiatsu kullanmayı bilen bir kaptan “sıradan slashla” ne yapardı onu hesaplayabilirsin istersen. Ama adamlar boşu boşuna o kadar alan keseceğine tüm o enerjiyi 1 metrelik kılıca fokuslamayı tercih ediyor işte.

Panel var panel var. Bi dağın boyutunu tahmin edebilirsin onunla kyuubiyi veya chibakuyu karşılaştırırsın. Mangaka zaten dağla karşılaştırmak için çizmiş gibi görünüyor narutodaki çoğu feat’i.

Seireitei’deki feat ise meteorla seireitei arasında. Seireitei’nin boyutunu da tahmin edebiliyoruz yıllar o bölümden yıllar önce verilen bilgi sayesinde. Adamın hatası seireitei içindeki binaları yanlış çizmek.

Önceki mesajlarda yazmıştım. Chibaku sahnesinde de kyuubi chibakuda delik açıyor. O deliği dağlarla kıyaslayabilirsin. Ner bi görüntü olmasa da hashirama sahnesindekine yakın oran çıkıyor. Dağlar yine aynı dağlar gibi. Zaten ölçümlerin çoğunda dağ kullanan mangaka farklı teknikler için niye farklı boyda dağ kullansın?

Zarar vermek için illa reiatsu eşit olacak değil tabi. Sertlik ve hasar aynı oranda değil sonuçta hep. Sıradan slash da değil ki getsuga attı ichigo. Zaten reiatsusu az yüksek olan hiç vuramayacak olsan tüm dövüşleri reiatsusu yüksek olan kazanır hasar almayacağı için.

Aizen o söylediğin saldırıdan sonra bunu söylüyor:

[img='https://i9.mangareader.net/bleach/403/bleach-2400249.jpg',left][/img]

Karakura’nın bikaç katı boyunda patlamayı yiyen değil vücuduyla patlamayı durduran yamaji bile ölürmüş o saldırıyla. Ama kapladığı alan dediğin gibi küçük.

Aynı şekilde yamaji’nin tekniği de yarım kalmıştı. Tamamlanmış hali bile normalde karakura’yı yoketmeyecekti. Ama yarım hali bile bomba şeklinde kullanılınca karakura’nın bikaç katını kaplıyor. İlk mesajlara döndük sanki....

Bi de etkileyici değil dedin ona ama karakura senin dediğin gibi dağ kadar bile olsa bijuudama’nın birkaç katı olmuyor mu bu patlama? Böyle bir şey yiyip kalkan kaç kişi var? Meteor düşünce ayağa kalkmak farklı bişey bunu şimdiden söyleyeyim.

Perfect susanno bile bloklamadığında hasar alırken itachi’nin susanno’su yata aynası olmadan bi bijuudamaya dayanır mı? Nagato’nun lariat’a dayanan vücudu bijuudamaya dayanır mı?

Dayanıyorlarsa bile patlamanın içinde kalmak yerine patlamayı göğüsleseler dayanırlar mı? Dayanamıyorlarsa ona dayanan adamı kesebilen biri ne yapar bunlara?

Başından beri chibakuyu tartışıyoruz ama chibaku’nun anlamı ne burda? Patlamadan büyük taş yapıyor diye patlamaya dayanır mı oldu? Ya da o taş sırf patlamadan büyük diye patlamadan fazla hasar verir mi olurdu? Aizen kılıç sallayacağı zaman nagato chibaku yapıp onunla kılıcı mı bloklayacak?

Aizen taşlar arasında ezilip ölecek değil ya? Chibaku’yu yarattıktan sonra ne olacak peki ? Chibaku’yu aizene fırlatıp ezmeyi mi deneyecek? Yoksa boşu boşuna chakrasını harcamış mı olacak?

Dövüşteki tahmini senaryon ne? Aizen kılıç sallarken itachi kunaiyle blokluyor mu adamı? Nagato çelik koluyla mı blokluyor? Yoksa ichigo’ya hız şovu yapan aizen’in saldırılarını savuşturuyorlar mı? Nagato shinra spamlamayı mı öğrendi? Hadi ştachi neyse de nagato bi kere ittikten sonra aizen yine geldiğinde ne yapıyor hantal nagato? Kendisini direk 2’ye bölünmekten kurtaran ne? Kılıç inerken yarım saniyede chibaku yaratıp aizenin kafasına mı atıyor?

Aizen’in tek yapması gereken yanına ışınlanıp kılıç sallamakken nagato ne ara summon’ları veya chibakuyu kullanma şansı buluyor? Yani chibaku’ya süper hasar gücü bile versek ne ara kullanabiliyor bunu? Kullansa da bleach’teki en zeki 2 karakter itachi’nin düşündüğünü düşünemiyor mu?

İtachi genel olarak ne yapıyor? Orta seviye kaptanın büyü sözleri olmadan attığı orta seviye kidou’su şöyleyken aizen gibi reiatsu canavarına goukakyuu mu atıyor?

[img='https://i3.mangareader.net/bleach/142/bleach-1588423.jpg',left][/img]

Veya ichigo’yu bile 5 tane yediğinde nerdeyse etkilemeyen şöyle shurikenler gösterilmişken itachi aizene susanno shurikeni mi atıyor?:

[img='https://i9.mangareader.net/bleach/283/bleach-2406999.jpg',left][/img]

Naruto’nun dayanıklılığına girmek istemiyorum. Nagato ve itachi’yle uzaktan yakından alakası olmayan, klonuyla 5 ülkeyi alacak seviyede bi karakter çünkü.

Hocam Bina 7 katlı değil mi?
Bana bir katın hesabını mı soruyorsun Muhammed :D :D Perspektifden dolayı belki de zemin katı göremiyoruzdur :D Cömert davranıyorum gene olmuyor.

mangada söylenen söz>tasvir diye biliyorum hocam.
Hareketler söz üzerinde olmuyor ama.

Bu şuna benziyor;

Atıyorum Sivas-İzmir arası 1081 km hadi düz hesap bin diyelim ben saatte 100km hızla gitsem ve ara vermesem düz bir çizgide gitsem 10 saatte oradayım.

Ancak ben geliyorum sana diyorum ki. Ya saatte ortalama 100 km/sa hız yaptım 5 satte geldim desem.

Bana mı inanırsın , Türkiye'nin resmi karayolu haritasını ve fizik bilimine mi ? Yolculuğu yapan benim ama yine de söylediklerim ile eylem örtüşmüyor. Türkiye'nin haritasını çizen adam bile olsam bu söylediğimin bir gerçeklik payı olur muydu ? Olmazdı. km/sa kavramını bulan adam dahi olsam saatte 100 km/sa hızla 5 saatte 1000 km yol kaydettiğimi ima etmemin bir anlamı olmazdı.

Eylemin, sözün üstüne geçebileceğini anlayabiliyoruz böylece.

Yani yanlış hesapladıysa da bu derece nasıl abartabilir?
Hype yaratmak için, mangakaların yapmadığı şey değil bu.

Mangaka uzaktan çizim yaparken bi tepeyi gereğinden fazla çizmiş. Burdaki hata yapabilme oranıyla yanlış rakam verme oranını eşit tutamam ben kusura bakma.
Sadece tepeyle bitse gene iyi, çizimin açısı, yüksekliği, binaların bu kadar net görünmesi, yanında sakala yapabilecek bir doğal yapı olmaması vs vs.

Durmasa 13 km boyunca binalara çarpa çarpa gidecek ichigo
O kadar gittiğini bilmiyoruz.

Mangaka databook’ta söylüyor ilk saldırıda 13 km uzatmış uzunluğu göstermek için.
İlk atağı Ichigo'ya değildi zaten. uzunluğu göstermek içindi. Bir de databook'u linklesene ben de bakıp araştırayım biraz.

Yine soruyorum sasuke nasıl chidori kılıcıyla madara kesiyor?
1.si buna cevabımı vermiştim zaten. İkincisi ikisi farklı olaylar Sasuke direkt olarak Madara'yı hedef alan uzamayan, büyümeyen bir atak yaparken. ıchigo fırlatılabilen bir atak yapıyor hiç bir focus falan yok ne varsa vuruyor .. Zaten hollow formunda çok kontrol sahibi değil. Ve Aizen'de omzundan yaralanıyor. Ichigo'nun kendi seviyesi bina değildir ona lafım yok. Ama o attığı atağın öyle.

Yani ichigo bi shinigamiyi toz yapacak derece güçlü saldırıya kılıç sallıyor üstüne bina seviyesi hasar veriyor. Burda reiatsu’nun ne olduğunu da bilmiyor daha. sen bu karakterin gücünü artık bilmem kaç milyona katladığı halindeki en güçlü saldırısına bina seviyesi diyorsun.
Karakterin dayanıklılığı ile saldırısının yıkıcılığının kıyası da bence biraz alakasız olmuş. Reiatsu bilmiyor demişsin de adamda hogyoku da var.

Zaten ölçümlerin çoğunda dağ kullanan mangaka farklı teknikler için niye farklı boyda dağ kullansın?
Bu çok şahsi yorum ve net cevap veremeyeceğimiz bir şey.

Ama yarım hali bile bomba şeklinde kullanılınca karakura’nın bikaç katını kaplıyor. İlk mesajlara döndük sanki....
Yamaji'nin ataklarının ne zaman Karakura'nın bir kaç katını kapladı ki ?

0393-012.png

Yaptığı en büyük atak buydu ancak binalara kıyasla Yamajinin 6 tane stadyum genişliğinde, gökdelen büyüklüğünde ateş sütunu yaptığını görüyoruz. Baktığımız manzara hala yanyana gelmiş 30-35 tane 7-8 katlı bina . Ki Yamaji bu altısını da tanklamadı. Aslında Yamaji atak da tanklamadı. Wonderweis'ın kini yaparken bedeni yandı., Aizene attığı kidoda ise kolu gitti pek tanklama sayılmaz.

0395-015.png

Yamaji'nin tankladığı atağın oluşturduğu kratere bak Elbette Yamaji o atağı bu boyuta indiren kişi ancak bu patlamada önce bir el bombası üzerine atlarsan patlamayı kendi vücudunla çevre hasarını çok aza indirebileceğini. Ancak uzağında patlayan açık ve patlamış bir el bombasından da kurtulamayacağın gerçeği gibi bu. Patlama en üst seviyesine ulaşmadan müdahale etti Genryusai Ve hiç bir şey Karakura'nun bir kaç katı büyüklüğünde bira atağa işaret etmiyor. Aizen'in tek tediği sen olmasan bu kasaba kül olurdu diyor.

Ayrıca patlamalara dayanmakla, kesici atağa dayanmak çok farklı iki şeydir. Eğer şanslı bir pozisyonda isen yakınında yaşanan bir bomba patlamasından ya da deprem enkazı altından canlı kurtulabilirsin. Ancak bıçakla kalbini deşersem ölürsün. Bu o bıçağın deprem enkazı ya da patlama gücünde olmasını gerektirmez.

Naruto da Killer Bee Juubi Bijuu Damasını (saliselik de olsa) tankladı, kendi bijuu damasının ona 10 katı halinde geri gönderilmesinden de sağ çıktı. Ama Hachibi'nin kuyrukları kesici ataklarla çok rahat kesiliyordu. Çünkü delicilik/kesicilik ile yayılım tipi hasar iki farklı şey.

Sen Yamaji zar zor Kasaba-İlçe seviyesi atak tankladı ama Aizen bu adamı kesebiliyor diye olayı bambaşka bir yere çekmek istiyorsun da bu her 3 battle shounenin 2sinde olan bir durumdur. One Piece'de Luffy top mermisi, gülle, tüfek mermisi tanklar, kılıçla kesilir. Ama kimse o kılıçlara top kadar güçlü demez :D Olay hasarın tipinde.

Nitekim;

Dayanamıyorlarsa ona dayanan adamı kesebilen biri ne yapar bunlara?
Şu sorunun hiç bir ağırlığı yok. Ve o patlama ile Bijuu Dama karşılaştırmak saçma 6 kuyruk pelerin formundaki %50 çakralı kyuubinin tam şarj olmadan atılmış bijuu daması bile 15-20 km çapındaki alanı yok ediyordu :D

Kyuubi 4 kuyrukta sırf kolunu savurdu diye yüzlerce metre ötede çıkan rüzgarından ağaçlar kopuyordu. 3. Kuyruktan 4'e geçti diye devasa krater açtı zeminde sanki o bölgeye meteor vurmuş gibi. O yüzden o ataklarla bijuu damayı hiç aynı kefeye koymayalım.

Aizen kılıç sallayacağı zaman nagato chibaku yapıp onunla kılıcı mı bloklayacak?
Kendi bedeninden çıkan metal parçalar ve kendi gücüyle bloklayabileceği gibi Shinra Tensei'de kullanabilir.

Aizen taşlar arasında ezilip ölecek değil ya?
ada büyüklüğünde bir şey üstüne düştüğünde ölmeyecek olsa bile epey yavaşlayacaktır. Üstelik 1. rauntta Aizen Base halde henüz hogyoku tarafından kabul edilmiş ve neredeyse ölümsüz olmuş vs değil. Neden ezilmesin ? Ya da en azından Itachi ya da Nagato'ya ikinci bir atak şansı tanıyacak kadar zaman kazandırmasın ?

Dövüşteki tahmini senaryon ne? Aizen kılıç sallarken itachi kunaiyle blokluyor mu adamı? Nagato çelik koluyla mı blokluyor? Yoksa ichigo’ya hız şovu yapan aizen’in saldırılarını savuşturuyorlar mı? Nagato shinra spamlamayı mı öğrendi? Hadi ştachi neyse de nagato bi kere ittikten sonra aizen yine geldiğinde ne yapıyor hantal nagato? Kendisini direk 2’ye bölünmekten kurtaran ne? Kılıç inerken yarım saniyede chibaku yaratıp aizenin kafasına mı atıyor?
Şu agresif ve tek taraflı tavra hiç gerek yok.

1.si Ichigo'ya hız şovu yapması Naruto'nun üst seviye karakterleri için çok anlamlı bir şey değil. ıchigo orada top hızı mach 400 olan Ichimaru'nun kılıcı ile sorun yaşıyordu . Naruto evreninde tsunade ve kakashi gibi karakterlerin bile mach2000+ featleri var :D Itachi, Kakashi'nin el mühürlerini göremeyeceği kadar hızlı biri :D Aizen'e başarılar.

Nagato hantal değil, seri boyunca adamın ayakları sakattı. Burada ise sağlıklı denilmiş. Bu adamın kuklaları olan Pain bile 2 sage ile kısa zaman aralığı ile yüzleşebiliyor ve tüm jonin sınıfı ninjalara rahatlıkla ayar verebiliyordu.

Itachi, Susano kılıcıyla karşılayabilir.

Bir de benimle sanki ben Naruto takımı alırım demişim gibi konuşuyorsun benim öyle bir lafım yok :D İki raunt için de iki türlü gidebilecek senaryolar olduğunu belirttim. Ancak Hogyoku'lu Aizen'den tek kurtulma şansları totsuga onun farkındayız zaten.

Ben zaten iddialı bir şekilde "Nagato kunai ile deşer bunları" demedim ki :D Öte yandan iddialı bir giriş yapıp yanı sıra pek bir şey sunmayan sendin bende sana farkın sandığın kadar uçurum olmadığını anlattım. Benim anlattığım şey Nagato ve ıtachi'nin bu karakterlerden daha güçlü ya da daha üstün olduğu değil ki :D Sadece sandığın gibi bir fark olmadığı. Ki şimdiye kadar çıkan tablo da bu yönde.

Aizen’in tek yapması gereken yanına ışınlanıp kılıç sallamakken nagato ne ara summon’ları veya chibakuyu kullanma şansı buluyor? Yani chibaku’ya süper hasar gücü bile versek ne ara kullanabiliyor bunu? Kullansa da bleach’teki en zeki 2 karakter itachi’nin düşündüğünü düşünemiyor mu?
Niye coştun anlamış değilim :D Ben Chibaku ile bu iş biter demedim ki hiç bir zaman. Kendine hakim ol biraz.

Orta seviye kaptanın büyü sözleri olmadan attığı orta seviye kidou’su şöyleyken
4-5 tane binanın çatısını uçurabilmiş wow :D

aizen gibi reiatsu canavarına goukakyuu mu atıyor?
Eveet Itachi de hiç amaterasu, yasaka magatama gibi teknikler yok ateş topu atıyor sadece :D Aizen'in kendi evreninde reiatsu canavarı oluşunun evrenler arası maçlarda sandığın kadar bir uçurum yaratamıyor maalesef.

şöyle shurikenler gösterilmişken
Büyük bir beton bloğu patlatabilen bir atak daha aman tanrım :D

Naruto’nun dayanıklılığına girmek istemiyorum. Nagato ve itachi’yle uzaktan yakından alakası olmayan, klonuyla 5 ülkeyi alacak seviyede bi karakter çünkü.
Naruto'nun seviyesinin bende farkındayım ancak anlamadığın şey şu.

Çakrasının neredeyse tamamı alınmış, bilinci, kapalı yüzlerce metre yüksekten düşen Naruto >>>> Nagato ve Itachi gibi bir durum yok aksine tam tersi vardır. Ben sana Naruto'nun kendindeyken başardığı bir şeyi atmadım. Benim attığım şey Senin o canavarımsı dediğin reiatsunun çıkardığı enerjinin boyutu ve o canavar aizen onu base halde tanklayamazdı. Hogyoku 2. formuyla çıktı içinden.

Öte yandan Naruto ne onu koruyacak, hogyoku zırhına sahipti ne de bilinci yerindeydi. Ona rağmen, Hogyoku Aizen'den iyi iş çıkartmış. Benim demek istediğim her şey senin sandığın kadar uçurum olmadığı yönünde idi ki bunu da defalarca kanıtladığımı düşünüyorum. Sentimental ya da sarkastik olmayı gerektirecek bir şey yok.

@Nabu

“Niye uzatıyor bu çocuk” diye merak edebilirsin. Cevap: can sıkıntısı :D

Agresif gibi göründüysem kusura bakma. Şu chibaku’nun büyüklüğünü hesaplamaya takıldık kaç mesaj boyunca. Dövüşü etkileyecek mi, kullanılacak mı belli değilken hem de (israf olacağını düşünürse kullanmayabilir bile. Çok chakra yiyor edo da değil burda).

Dövüş başlasa bunlar yakın dövüşe gircek, birbirlerine bir sürü orta seviye teknik atacak. Bi taraf chibaku öbür taraf max güçte bomba yapıp çarpışmayacaklar. Biz dövüşte kim kimin neyine nasıl karşılık verir diye konuşacağımıza sanki karakterleri “kim dünyayı önce yokeder” yarışmasına sokmuşuz gibi konuşuyoruz burda. Bana anket için asıl önemli gelen şeyleri peşpeşe sıraladım o yüzden. Onları konuşmak daha mantıklı diye. Ben zaten o sıraladığım şeyleri düşünerek zorlanmazlar dedim. Chibakuyu slashıyla rahat keser falan diye değil. Ancak susanno’nun aizeni bloklayabileceğini sanmıyorum.

İchigo’nun getsugasıyla ilgili: mangada reiatsu arttıkça hasar artıyor. Attıkları şey ateş falan değil direk reiatsu. Reiatsu da sadece artmaz güçlenir. Burda ichigo tam gücünü kullanıp en güçlü saldırısını atmış. Eğer kapladığı alan küçükse deliciliği yüksektir doğal olarak. Çünkü önceki mesajda attığım gibi bu çocuk reiatsunun ne olduğunu bilmiyorken bina boyunda sıradan slash atıyor zaten. Onu geçtim shikaideyken bile aizene attığından daha büyük getsuga atmışlığı var. Sen de bina seviyesi değildir diyorsan en güçlü saldırısına bina seviyesi demen garip.

Bu mantıkla bakarsan düşük seviye arrancar’la ulqiorra’nın cerosu arasında fark olmaması lazım. Kapladığı alan aynı çünkü. Ama reiatsu gücü farklı olunca biri bi karaktere çizik atamazken öbürü toza dönüştürebiliyor işte. Büyüklük aynı, hasar arasında uçurum var. Büyüklük aynı diye goukakyuu’yla jinton’a eşit demek gibi olur o iki cero’ya eşit dersek.

Reiatsu bazlı atakların gücünü ölçerken delebildikleri sertliğe bakmak daha sağlıklı bleach’te.

Bi de her şeyi geçtim aizen soul society’i solo almanın yorgunluğundaydı. Gücü düştü doğal olarak. İsshin de farketti bunu.

Normal bijuudamaya defalarca dağ seviyesi dendi. Bi dağın kaplayacağı alanı zaten sen yazmıştın. O 6 kuyruk feat’inin farklı farklı hesapları var. Çapını 12 km çıkaran da var 2,5 çıkaran da var. Bi bijuudamanın tam gücüne dağ dersen hangisi daha uygun belli zaten.

Bleach’te juureichi denen alan yeri sürekli değişen, dünyada ruhların en yoğun olduğu yer ve yarıçapı 4 km oluyor. O yer de karakura town zaten mangadaki zamanda. Bu alana “karakura town ve çevresi” denmedi hiç. Bu yüzden karakura town’ın yarıçapı 4 km kabul ediliyor. Yani evet benim sandığım kadar büyük değil. Ben gin’in 13 km kılıcından dolayı karakura’nın çevresindeki şehri de katmıştım hesaba:

[img='https://i8.mangareader.net/bleach/223/bleach-1589375.jpg',left][/img]

Benim sandığımdan küçük. Senin hesaba yakınmış. Ancak bi dağlık alan da değil. 2 katı nerdeyse.

Belki yanlış anlamışımdır ancak mesajına bakınca yamaji’nin tankladığı şey nerden geldi anlamamışsın gibi geldi bana.

Şurda açıklıyor aizen:

[img='https://i7.mangareader.net/bleach/395/bleach-2400599.jpg',left][/img]

Yani wonderweiss bu alevleri biryere mühürlüyor. Eğer hala kılıçtayda kılıcın içine mühürlüyor. Şurda yaptı bunu:

[img='https://i7.mangareader.net/bleach/393/bleach-2400705.jpg',left][/img]

ancak üstte aizenin açıkladığı gibi biryere mühürlemesi lazım. Eğer ateş kılıçtan çıktıysa onu alıp kılıcın içine sokamaz. Bu yüzden senin attığın o sayfadaki alevler wonderweiss’ın içine mühürlendi. Şurda gerçekleşiyor:
[img='https://i1.mangareader.net/bleach/394/bleach-2400631.jpg',left][/img]

Yamaji bunu anladığı için altta vereceğim sayfada panikliyor. Burda mühürlenen ateş tamamen yamaji’nin ateşi. Onun yarattığı enerjinin üstüne bişey eklenmedi. Tek fark fokuslanmış bi teknik yerine bombaya dönüşmesi oldu. İçindeki enerji aynı. Bu gücün yamajiye ait olduğunu aizen söylüyor zaten:

[img='https://i3.mangareader.net/bleach/395/bleach-2400603.jpg',left][/img]

Boyutuna gelirsek senin söylediğin şey çeviri hatası. Direk japoncasından bakıp düzeltenler oldu. Açık şekilde “bu kasabanın birkaç katı” deniyor. “Bu kasaba yok olurdu” denen çevirinin hata olduğu kesin şekilde gösterildi yabancı sitelerde.

Boyutunun açıklandığı sayfa da şöyle:

[img='https://i1.mangareader.net/bleach/395/bleach-2400611.jpg',left][/img]

Yamaji burda önceden davranıp patlamanın gücünü azaltmadı. Yani senin dediğin gibi yanında bomba patlasa zaten yamaji için daha iyi olur. Yamajinin burda yaptığı şey bomba patlamadan vücuduyla etrafını kaplamak oldu. Bu hem son resimde hem şurda belirtiliyor:
[img='https://i9.mangareader.net/bleach/395/bleach-2400609.jpg',left][/img]

Yani normalde böyle bomba yese veya yanında patlasa enerjinin %90’ı boşa gidecekken yamaji ordaki tüm enerjiyi/hasarı yedi. Patlamanın hasarını azaltıp da bikaç blokluk bişey yemedi.

Şimdi patlamanın boyutuna bakarsak:

Karakura’nın yarıçapı 4 km yani çap 8 km. Narutodaki mesela bijuudama bunun ne kadarını kaplar dersek yarısından biraz fazladır(sen 5 km olsa bi dağ eder diyordun). Bijuudamanın dağ seviyesi olduğu defalarca belirtildi.

Yamaji’nin yediği patlama karakuranın birkaç katı da değil “many times of this town” denmiş. Raw japoncaya bakarsan bunun doğru çeviri olduğunu da görürsün. Karakuranın kaç katıdır şimdi bu? Birkaç katı dese 3 deriz bu da bijuudamanın 4-5 katı olur. Ama “many times” denmiş...

Burdaki en korkunç şeyse şu:

Yamaji’nin tekniği yarım kaldı. Adam kılıcına mühürlenen kısmı da kullanabilse kendini, aizeni ve öbür kaptanları öldürecekti. Yediği patlama kendini öldürmeye yetmedi.

Şimdi hocam tamam bu aizenle çok alakalı değil. Ama aizenin oynadığı lig bu. Yamaji’yi aizenin üstüne koyan şey zanpaktousuydu. Yamaji’nin fiziksel gücüyle aizen arasında uçurum olması çok zor.

Ve patlama ile kesme arasında fark olsa da böyle vücudu kesmek yüksek hasar ister. Bunu kesen adam bijuudamaya dayanamayacak bi susannoyu veya vücudu niye kesemesin? Ben zaten farkındaysan senin söylediğine ters birşey söylemedim. Bijuudamaya (patlama) dayanırlar mı diye sordum önce. Bijuudamanın üstünde bi patlamaya dayanan adam kesiliyorsa bijuudama seviyesi patlamaya dayanamayacak kişi de kesilir.

Bu arada: keskin tekniklerinin daha iyi olması zaten benim burda sürekli söylediğim “fokus” tan kaynaklı. Patlamanın alanına yaydığın tüm enerjiyi kılıcın 1 milimlik kalınlıkta keskin tarafına koyarsan rakibe tabi daha rahat hasar verirsin.
Patlama yediğinde senin kolun vücudun 1000 enerjilik patlamanın 100 enerjilik hasarına maruz kalır(daha az da neyse). 1000 enerjiyi biri kılıca koyup sana sallarsa vücudundaki o nokta 1000 enerjiyi birden yer.

Dalga geçtiğin sayfalara bakarsak:

İtachinin de fiziksel olarak çok üstün olmadığı kakashi ligi joninlere tek atan fiziksel saldırı:

[img='https://i9.mangareader.net/naruto/163/naruto-3229.jpg',left][/img]
Tek atacağı şurda söyleniyor:

[img='https://i6.mangareader.net/naruto/164/naruto-3231.jpg',left][/img]
Belki bina seviyesine dayandıkları bişey atarsın diye yazıyorum:

Tsunadenin saldırısı patlamalar gibi değil. Patlama yesen hep dediğim gibi enerjinin çoğu gidiyor boşa. Burda tsunadenin yaptığı yıkım hem kuvvet hem saldığı chakra sayesinde. Bu kadın sana vursa o yıkıma giden enerjinin tamamını sen yiyorsun. Tek atması notmal yani. “Joninler 10 metrekarelik saldırıya ölüyor” diyormuşum gibi gözükmesin yani. Patlamayla aynı şey değil bu.

Tabi bu söylediğim o dalga geçtiğin grimmjow’un shurikeni için de geçerli:

[img='https://i9.mangareader.net/bleach/283/bleach-2406999.jpg',left][/img]Sen bu tekniğe sanki bombaymış gibi bakarak küçümsedin. Ancak bu patlayan bişey değil. Çarpmanın şiddetiyle parçalandı o kule. Saldırıyı yesen orda yıkıma giden tüm enerjiyi vücudun yiyor. Karşılaştırırsan tsunadenin yumruğundan baya yukarda olduğunu da görürsün. Tsunade belki daha güçlü yumruk atar ama jonin ligine tek atabilen yumruğu daha güçsüz duruyor. İchigo’nun bundan 5 tane yediğinde verdiği tepki de bu:

[img='https://i8.mangareader.net/bleach/282/bleach-2407109.jpg',left][/img]

Gördüğün gibi patlama falan yok. Tsunadenin yumruklarında olduğu gibi fiziksel olarak yiyorsun herşeyi. Jonine tek atacak saldırının daha güçlüsünden. 5 tane yediğinde ichigo yerinden kıpırdamadı.
O derece niye umursamadın feati anlamadım. Yani attığım şey zaten grimmjow/ichigo seviyesi için bile çok altta. Grimmjow’la ss’yi solo alıp yorulmamış aizen arasındaki fark da bu:

[img='https://i2.mangareader.net/bleach/245/bleach-1589666.jpg',left][/img]
[img='https://i4.mangareader.net/bleach/245/bleach-1589668.jpg',left][/img]

Aizenin feat’i yok, alt liglerden feat atıp aradaki farka bakarak oranlamak lazım dedim o kadar. Evet saldırı bi kule alıyor anca. Ama patlama olmadığını, jonine bile tek atacak seviyede fiziksel güçte olduğunu, ichigo ve grimmjow için bu saldırının çok küçük bişey olduğunu, geimmjow’un aizen yanında sinek olduğunu hesaba katarsan itachi ve nagato’ya kıyasla adam fiziksel olarak ayrı ligde görünüyor işte. En azından bana böyle geliyor diyeyim hadi.

Öbür feat de şuydu:

bleach-1588423.jpg

Öncelikle hata benim. Harbiden çatı uçurmuş gibi görünüyor daha fazla sayfa atmam gerekirdi. Dövüş yeri kulelerle çevrili biyer:

[img='https://i3.mangareader.net/bleach/141/bleach-1588413.jpg',left][/img]

Kuleler boy şöyle:

[img='https://i2.mangareader.net/bleach/141/bleach-1588420.jpg',left][/img]

attığım kido bu kulelerin orda atılıyor. Kapladığı büyüklük bu kulelerden yüksek. İtachi’de buna karşılık verecek katon yok. Susanno shurikeni de yetmez. Nagato’da bu seviyede roket yok. Ve kido’nun hızı da el mührü isteyen ninjutsulardan, roket hazırlamalardan veya susanno’nun shuriken hazırlamasından hızlı:

bleach-1588421.jpg

Şunu da tekrar belirteyim: kidoyu atan kişi byakuya. “Aizen gibi reiatsu canavarına goukakyuu mu atacak” derken kastettiğim buydu. Aizen bu kidou’dan atsa boyutu çok ayrı ligde olacak. Aizen büyüklüğü değiştirmeyip sadece hasarı daha yüksek bişey atsa itachi’nin susannoyla korunmaktan başka çaresi yok o da yata aynası sayesinde. Nagato ise ya emer ya da shinra atar sanırım.

Bi de farketmedin herhalde. Sadece goukakyuu’dan bahsettim çünkü saldırı mavi bi alev. Susanno shurikenine karşılık zaten grimmjow’un shurikenini attım.
Yani aizen’den çok altta bi shinigaminin alevleri itachi’nin alevinden kat kat büyük, aizenden çok altta bi espadan shurikeni de itachi’nin shurikenlerden güçlü görünüyor.

Aizenin de no 90 dışında kidosu gösterildi:

bleach-2400419.jpg

Büyük değil biliyorum. Ancak şunu unutmamak lazım ki tekniği yakın dövüşün ortasında hızlıca şöyle yapıyor:

[img='https://i4.mangareader.net/bleach/399/bleach-2400417.jpg',left][/img]
Hadi diyelim yakın dövüşte mucizevi bi şekilde çarpışabildiler. Aizen durduk yere araya böyle bişey sokunca ne olacak? Nagato her an jutsu emen biri değil. Madara bile narutonun magma rasenshurikenini ememedi, başka jutsuları da ememedi, kaguya açık verince 9 rasenshuriken yedi. Böyle aniden olan bişeyi emmesi zor. Bloklayabileceği bi tekniği zaten yok shinra atar anca. Onun da 5 saniye limiti var.

Kesme gücünü niye abarttığıma gelirsek:

Hadi yamajiyi kesmesini geçelim. Evrende genel olarak şöyle bişey var: kılıç sadece 1 metreyi kesmiyor. Fokuslamak istemezsen daha uzağı kesebiliyor. Slash atıp onunla kesme falan değil bak. Sanki 50 metrelik kılıç sallıyormuş gibi 100 metre uzağı kesiyor. Bunun çevreye yapılma örneği zaten bol.
Rakibi kesmek için genellike herşeyi kılıca fokusluyorlar. Ancak arada fark yüksekse (rakip dayanıklı değilse) bu zahmete girmeyip uzaktan direk kesenler oluyor. Örnekler şöyle:

[img='https://i2.mangareader.net/bleach/253/bleach-1589856.jpg',left][/img]
[img='https://i6.mangareader.net/bleach/253/bleach-1589859.jpg',left][/img]

Getsugayı fırlatmadı farkettiysen. Reiatsusuyla direk adamın vücudunu kesti uzaktan. başka örnek:

[img='https://i8.mangareader.net/bleach/355/bleach-2402459.jpg',left][/img]
[img='https://i3.mangareader.net/bleach/355/bleach-2402461.jpg',left][/img]
[img='https://i9.mangareader.net/bleach/355/bleach-2402463.jpg',left][/img]

Tabi burda aradaki farktan ziyade dövüşü hemen bitirip yamajiden intikam almak için fazla enerji harcadığından yapabildi bunu. Ama bahsettiğim saldırı tipini anlamışsındır.

Aizen de bu şekilde saf güce dayalı bi bankaiyi kesiyor direk:

[img='https://i9.mangareader.net/bleach/390/bleach-2400833.jpg',left][/img]

Yani çarpışabilmelerini geçtim. Çarpışmaya gerek de yok yeterince dayanıklı değillerse. Nagatoya doğru kılıcını sallasa nagato muhtemelen ikiye bölünecek zaten (ya da bana öyle görünüyor). Tabi tsunadenin yumruğuyla gıdıklanmayacak kadar dayanıklılarsa o ayrı bi konu.

Aizen 1 nolu espadayı bile uçurabilen bi shikai ve saf güce dayalı bankai arasında kalıyor:
[img='https://i9.mangareader.net/bleach/390/bleach-2400825.jpg',left][/img]

Bunlara “dev kılıçla dev balyoz işte yav” diyerek bakma. 1 nolu espada uçtu o balyozla. 6 nolu espadanın bile itachi’nin bi tık altındaki fiziksel seviyedekilere tek atacak seviyede shuriken attığını, grimmjow kadar sert vücudu olmayan ichigo’nun nerdeyse gıdıklanmadığını hesaba katarak bak buraya. Sonuç bu:

[img='https://i3.mangareader.net/bleach/390/bleach-2400827.jpg',left][/img]
[img='https://i1.mangareader.net/bleach/390/bleach-2400829.jpg',left][/img]

Fiziksel güç açısından bakarsak bu adama zarar vermelerini bu yüzden zor görüyorum. Bunun daha üstünde bişeyi nasıl yapabilirler? İtachide amaterasu var da limiti 3-4 taneyken kaç kere atacak? Onun dışında goukakyuu veya susanno saldırıları nasıl hasar verebilir?
Kaptanlar adama çok uzak seviyede olduğundan düzgün göremedik de seviyesini hep söylüyorum. Ama onlara karşı gösterdikleri bile yetiyorsa fizikselde neden ezemesin anlamadım ben. İtachi’nin susanno’su madaranınki kadar güçlü olsa neyse o hayvan tsunadeye dayandı. Çarpışırken sorun olmasa da belki defansı aşmakta zorlanırdı aizen.
________

Nagato chibakuyla koca taş yaratıp fırlatana kadar ne kadar zaman geçecek? Harcadığı chakraya değecek mi? Bleach tarafı ölmezse (ki ölmeleri çok zor) o yorgunlukla ne yapacak nagato?

Burda defalarca konuştuğumuz amaterasu, totsuga, chibaku teknikleri “bitirici” teknikler. Rakibinle dövüşürsün dövüşürsün bu teknikler dövüşü bitirir. Sıradan tekniklerinle adamla dövüşemiyorken, dikkatini dağıtamıyorken bu tekniklerin işe yaraması zor.

Kunaiyle keser falan demediğini biliyorum. Ama yapabilmeleri lazım dövüşebilmek için. Kılıcıyla çarpışabilmeleri lazım yani. Susanno kılıcı var itachide o da 5 dk falan sürüyor ve zaten seviyesinin yeteceği muamma. Sasukede daha çok chakra varken bile yarım güç susanno’yu 10 dk kullanamadı. Nagato’ya baksak summonlar uzaktan tek yiyecek(attığım dlashlar gibi saldırılar yetmese de kido yeter), roketler işlemeyecek, shinrayla uçursa aizenin geri gelmesi 1 saniye sürmeyecek. Yakın mesafede ne yapacağı belli değil, yakın mesafeden kaçması da imkansız.
Ancak chibaku hazırlayıp atınca hasar verebilme veya sarsma ihtimali var o yüzden şans veriyoruz. chibakuya kadar nasıl dövüşeceği hiç belli değil. Kunaiyle veya robot pain silahlarıyla karşılık verebilecek seviyede olması gerekiyor dövüşebilmek için. Ama aizen 10 metreden kılıç sallasa ölecekmiş gibi görünen bi vücudu var.

Dayanıklılığıyla ilgili bildiğimiz tek şey robot path’ın sennin mod rasengandan tek yediği. Ama tek vücut olunca o path güçleniyor. Bi de edo olunca+koca bijuudan chakra emince lariata dayanabildiği. Sasuke yanındaki arkadaşından chakra emince iyileşti ve o çocuk bijuuyla karşılaştırılacak bişey değil. Nagato’nun o lariattan hasar almama durumu da yok yani. Hem edoyla hem emmeyle iyileşiyor zaten.

Edit: resimler düzelteceğim birazdan

@Hanzo7682

Bu kadar çok sayıda ve bu kadar büyük resimleri kullanacağın zaman lütfen mesajın o kısımlarını "spoiler" kutucuğu içine al. Böyle hem takip etmesi kolay olur hemde scroll down-up ile uğraşmayız hele mobil girenler için.

Yamaji ve patlamayla ilgili zaten senin dediklerini dedim ben de tamamen yanlış anlamışsın.

Sen de bina seviyesi değildir diyorsan en güçlü saldırısına bina seviyesi demen garip.
Ben direkt saldırısı bina seviyesi demedim. "Şu seviye ataklarlar şunu yapıyor dedim". O "Şu seviyeyi" sen kendin doldur ancak ne olursa olsun bina kesen atak içine enerji koydun diye ada seviyesi falan olacak değil. Çünkü o zaman içine konan enerji sebebiyle gene aynı hasara yakın bir şey gelir. Sen yazar bu konuda istikrarsız dersen lafım yok. Ama "Bu adamlar sadece birbirlerine çizik atıyorlar gibi gözüküyor ama aslında her atak gezegen seviyesi" kafasına girersen (bu sana değil başka bir bleach fanı arkadaşıma gönderme idi) benim bunu kabul etmem imkansız. Bu durum da ona benziyor.

Benim sandığımdan küçük. Senin hesaba yakınmış. Ancak bi dağlık alan da değil. 2 katı nerdeyse.
O Bijuu Damaların sildiği dağ bölgelerinin 15-20 km çapında olduğu düşünülüyor. Nitekim dağ var dağ var. Misal Erciyes Dağının Bir eteğinden diğerine doğru giderken koca Kayseri şehri bu aralığın tam ortasında küçük gözükür geniş açıdan.

Örnek olması açısından

gallery_6804_32_4793.jpg

depositphotos_184579514-stock-photo-the-view-from-the-plane.jpg

Şehir dağın eteklerindeki sırt ve tepelerin arasında küçücük gözüküyor. Bu 1.5 milyondan fazla insanın yaşadığı bir metropol 8km çaplı karakura kasabası değil.

kapadokyadan_erciyese_kus_bakisi_h63880.jpg

Nevşehir'den bile Erciyes gözüküyor.

Erciyes gibi 3000+ km yükseklikteki bir dağın hükmettiği alan değil onlarca km çap, 100lercesine denk geliyorsa. Karakura'ya dağ demem aslında yanlış değil.

Tepeden hallice de dağ var, ada büyüklüğünde de dağ var.
Karakura’nın yarıçapı 4 km yani çap 8 km. Narutodaki mesela bijuudama bunun ne kadarını kaplar dersek yarısından biraz fazladır(sen 5 km olsa bi dağ eder diyordun). Bijuudamanın dağ seviyesi olduğu defalarca belirtildi.
6 Kuyruk %50'nin tam şarj edilmemiş bijuu daması bile 15-20 km çaplık alanı haritan sildi. Yani bundan çok çok daha fazlası.

Bijuudamanın üstünde bi patlamaya dayanan adam kesiliyorsa bijuudama seviyesi patlamaya dayanamayacak kişi de kesilir.
Sorun tam da burada Bijuudamanın üstünde bir patlamaya dayanmıyor.

Nagato’da bu seviyede roket yok.
Kubo tüm atakları yukarı doğru yüksek çizer zaten bu onun sanatsal tercihi gibi bir şey. Çok uzun olması ne kadar güçlü olduğunu göstermiyor. O atakla neyi yıktı ? Ya da hangi aşılmaz savunmaya sahip objenin savunmasını aştı ? Renji ile dövüşü değil mi o ? Hem de eski zayıf Renji'nin.

Ve pek çok jonin grimmjow'Un o atağına dayanabilir, fiziksel olarak bazıları bazıları da teknikleri ya da silahları ile karşılayabilir. Tabi isimli joninlerin iyi olanlar fodderları kastetmiyorum.

Ve Naruto evreninde her şey fiziksel güç olsa Raikageler diğer kagelerden üstte tutulurdu. Itachi hiç bir zaman kendinden fiziki olarak güçsüz biriyle dövüşmedi ki. Kakashi bile büyük ihtimal Itachi'den kuvvetliydi. Orochimaru desen hayvan gibi güçlü Itachi'ye göre ama sonlarını biliyoruz. Nagato desen hasta bedeni ile 6 kuyruklu lariat tanklıyor.

Ve robot kolları ile iki en güçlü jinchuuriki'yi yerinden kıpırdatmayacak kadar güçlü tutuyordu ki o Nagato'nun güçsüz bir versiyonu idi. O Killer Bee ile Naruto fiziki olarak üstün varlıklardı.

Dayanıklılığıyla ilgili bildiğimiz tek şey robot path’ın sennin mod rasengandan tek yediği.
Naruto'nun Senni Mod rasengan'ı base aizen ve uraharadan çok daha üstün bir varlık olan Juubito'ya da hasar veriyordu. Senjutsu her daim bu hikayede özel bir yere sahip olmuştur. Kaldı ki Nagato'nun kendisi daha gençken ayak ve bacaklarına sarılmış onlarca el bombası gücünde patlamadan bacağı yanarak çıkıyor sadece. Hasta edo halinde de Killer Bee'nin 6 kuyruklu Lariat'ını tanklayıp sonra onun 6 kuyruk çakrasını emiyor.

6 kuyruk nedir diye soracak olursan. 4 Kuyruklu Naruto sırf havada kolunu salladı diye yüzlerce metre ya da bir kaç kilometre ötedeki adam rüzgarından uçmamak için mokuton duvarı yapmak zorunda kalıyor, etraftaki ağaçlar sökülüyordu. Şimdi bununla kilometre öteden değil 1 cm öteden vurulduğunu düşün ?

------------------------

Ve tekrar diyorum ben zaten Naruto ekibi kazanır demedim asla. Zaten hogyokulu Aizen'in olduğu raunt sıkıntı çünkü hem Aizen'de müthiş bir iyileşme faktörü var hem Urahara da. Amaterasu ile kaplanmış bir chibaku ve ardına totsuga ile beeeeelki bir iş çıkar başka türlü sanmıyorum.

Ama Base Aizen ile Shikai Urahara bu adamlardan çok farklı liglerde falan olduklarına inanmıyorum neden inanmadığımı da oldukça detaylı bir biçimde açıkladığımı düşünüyorum.

O 6 kuyruk feat’inin farklı farklı hesapları var. Çapını 12 km çıkaran da var 2,5 çıkaran da var.
Pohpohlayan ve gücü kısan da var. Biz, daha doğrusu Nabu mantıklı hesap yapmaya çalışıyor.

Nitekim, Karakura bir belde ,bir semt çapı 5km olsa çok rahatlıkla 1 ila 2 km den yüksek bir dağ o alanı zemin olarak kaplayabilir (sırtları çok çok dik değilse)
Dağlar onlarca kilometrelik alanı kaplayabilirdi sanırım. Yanlış bilgi değilse 200 km'lik alana yayılmış dağ olduğunu duydum. Ayrıca sırtları çok çok dik değilse demiş. Sanırım anlayamadığın bir nokta var. Everet en büyük dağ ve boyu ortalama 8,8 km ama bir patlamanın boyu 8 kilometre falan olunca buna Büyük Dağ seviyesi denmez dağların yayıldıkları bir alan vardır. Sonuçta zirveye doğru bir eğim var ve bu eğimin başladığı yer dağın başladığı yer. Burada dikey olarak karşılaştırmaya gerek yok. Önemli olan yeryüzünden ne kadarlık bir alanı sildiği.

Biraz araya giriyorum ama bir konu hakkında tartışacaksanız ilk önce yanlış anlamaları düzeltin. Bu arada emir veya trip olarak algılanmasın sadece tavsiye.

@Hanzo7682 Onun dışında söylediklerine katılmıyorum değil. :D

@Nabu

Belki edit sayımdan anlamışsındır resimlerde problem yaşadım :D 1 saat editle uğraştım galiba mesaj kadar sürdü. O yüzden bildiğim en basit haliyle koydum en son. Bilgisayar başına geçersem spoilera alırım ama telefondayım şimdi.

Fiziksel güçle ilgili senin yazdığın şeyi ben akatsuki vs one piece’e yazdım. Fiziksel gücün vereceği avantajın da sınırı var evet. Nagato ve itachi’nin önünde one piece’ten bi fiziksel hayvan dursa katılırım sana. Ama bleach’teki bu 20 metre uzağı kesme, 100 metrelik yaratığı 1 metre kılıçla uzaktan kesme gibi reiatsu bazlı şeylerden dolayı fiziksele bu kadar önem verdim. Direk gidip kafalarına kılıç sallaması şart değil. Dayanıklılığın düşükse adam her an uzaktan kılıç sallayıp dövüşü bitirebiliyor.

A’ya karşı summon yapsan koca kurbağayla güreşecek değil. Ama aizen kılıcını sallasa kurbağayı boydan boya kesebilir defalarca gösterdi bunu. “Fiziksel güç herşey değil” mantığı bleach’e pek işlemiyor. En azından seviye hayvaniyken belli bi seviye dayanıklılık lazım. Fiziksel güç deyince akla yakın mesafe dövüşü geliyor.Fiziksel güçlerinin mesafesi 100 metreye çıkabiliyorsa normal fiziksel güç mantığıyla değerlendirmek zor oluyor.

Bi de attığım shurikenden tek yemez elbette hepsi. Tsunadenin yumruğundan bile tek yemeyecek vardır. Ama 5 tane yiyip ichigo gibi duracak kaç kişi var?

Grimmjow’la itachi dövüşse grimmjow shuriken atar dövüş biter demiyorum yani :D itachi onu yemez muhtemelen. Ama ondan ciddi hasar alacak seviyedeyse aizen’in o attığım 50-100 metreden kılıç sallamalarına dayanamaz. Sıkıntı o saldırılar. Öyle bişeyi nasıl savuşturabilirsin? Attığım sayfaları görüyorsun o tarz saldırı yiyen herkes bleach evreninden olmalarına rağmen şoktalar. Hayatında böyle bişeye şahit olmamış nagato ve itachinin önüne koyduk bu adamı.

Bu arada itachi kuvvetli görünmüştü bana. Kurenai’yi tekmeyle gölün ortasına uçurdu. Sasukeye tekme atınca sasuke uçtu ve duvarda delik açıldı (genjutsuydu gerçi ama ciddiye alınabilir). Biyerde sasukeyi yakasından tutup çevirip yere yapıştırıyordu :D joninler bu kadar kuvvet göstermez kolay kolay.

Nagato’yu da küçümsemiş gibi göründüysem senin yazmadığın şu şeyleri yazayım:

4 kuyruk orochimaruyu direk ikiye böldü. Bu orochimaru tsunadeden darbe yediğinde bile tek parçaydı (geri çekilmesi gerekti gerçi). Jiraiya bu yaratıktan darbe aldığında göğsünde bi yara açılmış sadece. Hadi ciddi darbe almamış desek bile jiraiya’nın tsunadeden bir sürü darbe yediğini de biliyoruz ve tsunade ciddi ciddi abanarak girmiş adama. Robot pain hazırlıksızken yakalasa da bu jiraiyadan kol aldı direk. Tek darbede boğazını da parçaladı. Burda tek beden gücü de yok.

İki karakter de fiziksel olarak zayıf değil buna katılıyorum. Bana aizen fazla hayvan görünüyor sıkıntı o.

İtachi ve nagato yener demediğinin farkındayım. Dedim ya can sıkıntısından yazdım :D tartışmak için sebep yok aslında burda.

@Muhammed

O dağ boyutunun ucunu ben de açık bıraktım zaten. Dediğim gibi 6 kuyruğu 2,5 çıkaran da var 12 de ve ikisi de mantıklı görünüyor.

%100 kyuubinin kendisini dağla karşılaştırınca da mesela dağlar 20 km falan durmuyor. Dağ zaten nerdeyse kyuubi kadar. O kyuubiyi insanlarla karşılaştırmak falan mümkün.

Herşeyi geçtim hachibiyi bijuudamanın içinde gördük net. Ordan bijuudamanın boyutu hesaplanabiliyor. Ama sıkıntı şu ki tüm hesaplar tutarsız. Bu yüzden net değer veremedim ben de. En sağlıklı olan hachibi’nin bijuudama yediği sahnedir herhalde ama küçük duruyor orda. “Kyuubininki diğerlerinden büyük” dersen kurtarıyor anca.

Ben de kesin rakam vermemeye çalıştım bd’ye. Çünkü yamaji’nin yediği saldırının ucu da açık. “Many times” kaç katı olabilir ki? Karakuranın 5 katı desen eski hesaba göre konoha oluyor (uzun bi süre konohanın çapı 40 km kabul edilmişti. Galiba değişmiş ben forumlara bikaç yıl girmemişken 120 diyen gördüm).

Rakam vermeye çalışmıyorum iki tarafın da ucu açık olduğundan. Ama bd’nin 20-40 km olması kadar yamaji’nin yediği bombanın da karakura’nın 5-10 katı olma ihtimali var işte. Bijuudamalara dağ, köy, şehir tarzı seviye vermek kolay. Aynı evrenle karşılaştırınca sorun yok çünkü lig atlayınca bu şekilde atlıyorlar %5’lik artış yok. Ama başka evrenle karşılaştırmak gerekince km’lerle hesaplamak gerekiyor ve tutarsızlık çıkıyor. O “dağ” seviyesi 5 km de çıkıyor 20 de. İki evrenin dağı aynı değil, semti aynı değil.

1-2 km uzunluktaysa 5 km çaplı semti kaplar demiş semtin çap 8 km çıktı eğer yanlış bilgi değilse. Onu düşünerek yazdım onu. Hachibinin bijuudamayı yediği sayfadan hesap yaparsan patlamanın çapı 2-3 km civarı bişey çıkıyor(hachibi’nin kendisi çoğu hesapta 100-120 metre deniyor). Bana bile saçma geldi de nabu 5 km’yi kaplayabilir dediğinden ona göre yazdım. 10 bile olsa şaşırmam ben normalde. Ama 20 küsür kyuubininki olur gibi anca.

Tabi bijuudama var bijuudama var. Kyuubi kafası kadar bd atıyor. Ama kendinden büyük bd hazırladığını da gördük.

Respect thread’leri okudum utkanı da başka arkadaşın anlattığından biliyorum zaten. Onun sitesi diye buraya üye oldum sayılır kasti olarak saygısızlık yapmam (siteyi öneren arkadaş üye değil). Benim de önceki mesajda yazdıklarımda emir kipi kullanmış veya trip atmış gibi göründüysem kasti değil. smile koymayınca yaptığım espri sanki sarkastik dalga geçmişim gibi görünmüş sonradan farkettim. Ciddi tartışmıyorum burda. Dediğim gibi can sıkıntısından yazdım isterse bırakırım. Zaten 3 gün sonra falan cevap yazmışım. Yazdığım şeyleri unutup kaç kere aynı şeyi yazmışım ciddiyet sıfır.

Aizen varken Madara filan konulması gerekirdi gayet mismatch oldugunu dusunuyorum.

En azından fok fazla zorlanmazlar, şartlar boyle olsa da Bleach takımını yenme şansları yok gibi, hele ki Urahara var, dövüş daha başlamadan Urahara bir sekilde biyirmis olur ancak dovus bitince fark ederler. :D

Aizen varken Madara filan konulması gerekirdi gayet mismatch oldugunu dusunuyorum.

En azından fok fazla zorlanmazlar, şartlar boyle olsa da Bleach takımını yenme şansları yok gibi, hele ki Urahara var, dövüş daha başlamadan Urahara bir sekilde biyirmis olur ancak dovus bitince fark ederler. :D
Madara kim Aizen kim biraz fazla abarttın bence :D

Madara kim Aizen kim biraz fazla abarttın bence :D
Hiçte abarttığımı düşünmüyor, a doğru Madara kim Aizenin yanında :D Şaka bir yana Aizen daha aşağıda filan değil Madaradan diye düşünüyorum. İchigo bile yenemedi Mugetsuyla, Urahara sayesinde yenildi adam.( Urahara olmasa tekrar kalkıp neler yapacaktı kim bilir. Ölümsüz herif bildiğin) Madara en fazla yenebilir o kadar ama öyle karşısına koyunca abartılmış filan olmuyor. Gayette güzel vs olurdu.

@KocaYusuf
Madara kılıcını çekti diye dağlar paramparça oldu Ki bu adam Hashirama denen canavarın karşına çıkıp mücadele edebiliyor.Aizenin zaten ölümsüzlük dışında pek bir numarası yok(Madaraya kıyasla)

@KocaYusuf
Madara kılıcını çekti diye dağlar paramparça oldu Ki bu adam Hashirama denen canavarın karşına çıkıp mücadele edebiliyor.Aizenin zaten ölümsüzlük dışında pek bir numarası yok(Madaraya kıyasla)
Dağları aynı şekilde parçalayan Dangai var, ve ondanda üstün Mugetsu ama adama yine bir şey olmadı, bir anlığına düştü sadece. Madara indiremez onu. Çok zor.

@KocaYusuf
Dağları aynı şekilde parçalayan Dangai var, ve ondanda üstün Mugetsu ama adama yine bir şey olmadı, bir anlığına düştü sadece. Madara indiremez onu. Çok zor.
Hangi dağ ? İchigo’nun parçaladığı Büyük tepelerdi Madara’nın parçaladığı dağların yanından bile geçmez

@KocaYusuf
Hangi dağ ? İchigo’nun parçaladığı Büyük tepelerdi Madara’nın parçaladığı dağların yanından bile geçmez
Parçaaldığı gayet uzaktaki büyük şeylerdi, onları kağıt gibi parçalaması zaten dağları da parçalayabileceğini gösteriyor bence, hem Aizen bunları kendisi yaptığını zannederken bütün dünyayı bile bölebileceğini iddia etmişti :D Ayrıca 1.02 deki şeyin sadece küçük bir tepe olduğunu sanmıyorum bayağı büyük bir şeyi rahatlıkla parçalıyor. Üstelik bu sadece Dangai ve tam gücü olmadığını herkes anlar zaten, bundan çooook daha güçlü olan Mugetsunun saldırısına göğüs gerip ölmüyor adam, az sonra bir şey olmamış gibi kalkıyor ayağa, Madara dağ parçalasa ne olur?

https://www.youtube.com/watch?v=c0IM9Ct4qG0

@KocaYusuf
Eğer laflarla gideceksek o zaman Bende derim ki
Madara kendi susanosu için evrenin en özel kumaşından dedi o zaman Madara evrensel olur ve Madara >>bleach evreni gibi bir durum ortaya çıkar :D

Neyse fazla off topic yaptık bence artık tartışmaya gerek yok :D