Küçük yaşta 2 ve brotherhoodu kısada olsa oynadım. Lise 2 den üniversiteye olan sürecimde çok fazla ismini duymaktan aynı cod gibi neymiş la bu diye her oyununu azda olsa denedim. Baktım olmuyor 2ye çok iyi diyorlar ona döneyim dedim ama nafile. 2yi yine oynadım diğerlerinin yanında çok iyi kalıyor ama günümüzde witcher gibi open world rpgler, Deus ex,persona gibi normalde pek bilinmese de son yıllarda yeni oyunlarıyla baya popülerleşen rpg serileri olunca. Birde dark souls,nioh,witcher 2 gibi zorluğuyla seni tatmin olarak başka diyarlara götüren rpgler olunca, assassin creed 2 eskimiş bir oyun olarak kalıyor.
Bazı oyunlar güzel eskir çünkü döneminde ne tutuyorsa onu iyi yapalım kafasından daha çok, iyi bir oyun yapalım ama bu bizim imzamızı taşısın diyorsan 2000de de yapsan 1995de de yapsan oyununu günümüze kadar kalabilme ihtimali oluyor ama assassin creed 2 öyle değil, güzel bir oyun olduğunu kabul ediyorum ama yine rpgyi o kadar oynamış biriysen oda her yönüyle zayıf kalıyor.
Ee peki madem öyle bu seri niye bu kadar tutuyor? Konsepti insanların ilgisini çekiyor, döneminde fazla iyi sinematikler ile çok oyuncu çektiler, sinematikleri küçümsemeyin blizarda bunun ekmeğini çok yedi o dönemlerde. Oyunun 2 katı reklam bütçesine para harcayan bir firma ve oyunları aşırı kolay öğrenilip, elin sikinde oynayacağın zorluğa sahip. Açıkçası biraz oyun aleminin kanserlerinden. Yeni tarzlarıda witcher ve dark soulsu çakıp yeni rpglerde tutan özeliklerini oyuna eklemek. Ne güzel aq paran varsa orjinal fikre gerek yok, çak gitsin. Oyuncularda memnun, açıkçası bende eski assassinlerden daha çok zevk alıyorum yani o kadar şikayetçi değilim.
Suç oyuncu kitlesinde bak mas efect kitlesine hatayı hiç afetmediler. Biraz adam olsaydı kitlesi çoktan piyasadan silinmişti bu ruhsuz oyun serisi. Coda single bırakmış... neyse onun konusu ayrı.