Boku no Hero Academia. Rezil bir seri. Valla One Piece olmasa halimiz nice olurdu.
:şaşkınluffy: :rukiaruserious:
BnHA'nın abartıldığını ve 10 yıl önce bu piyasada tutunamayacağını düşünen biri olarak şu cümleyi abes buldum. Tamam BnHA çok matah bir şey değil. Ancak "rezil" çok iddialı bir laf ve sen mangasını takip etmiyorsun.
OP dediğimiz şey ise bazı yönleriyle asla unutamayacağımız özel bir parça ona şüphe yok ancak objektif olarak bakarsak Zaman atlamasından beri sağılmaktan başka işe yaramıyor. Ve Big Mom ile Balık Adam Arcları bir Boruto, Black Clover falan eder mi diye düşündüğüm anlar olmadı değil

(Boruto serisine, özellikle mangasına ne kadar gıcık olduğumu biliyorsunuz zaten)
---------------------------------------------------
Anime-Mangalarda tonlarca bayıldığım faktör olduğu gibi tonlarca da rahatsız olduklarım var.
Başta şu meşrulaştırılmaya çalışılan pedoculuk. Bunun en güzel örneklerinden biri Magus Bride serisi idi. Yani fantastik büyü serisi yapıyor gibi görüneyim, Ghibli Stüdyosu gibi doğa temalı bir eser yapıyor gibi de görüneyim, Romance de koyayım ve evrenim çok mistik ve doğadışı olduğu için bir avuç diye tabir edilbilecek fiziğe sahip 15 yaşında bir kızın boynundaki kanı 3 metrelik öküz kafataslı büyücü erkek yalayınca da Güzel ve Çirkin vibe ı yaratayım. Öyle kaypaklık yok işte.
Ne yapmak istiyorsan dürüstçe yap. Yani bunu yapıyorlar buna dur diyemiyorssun zaten de bari bunu özenilecek, büyülü bir ayrıcalık gibi sunma gavat. Ki düşünün bu eser ne ecchi serisi ne hentai ne de o tarz bişi.
-------------------------
Shounenlerde sevmediğim çok ortak bir şey yok. Shounenler çok fazla ortak yön taşısa da aslında insanların sandığından çok daha farklı iletiyorlar mesajlarını ve tarzlarını. Ama söz konusu battle shounen ise evren dizaynı ve güç skalası iyi oluşturulamamış serilerde her haltın hyperbole ile yürümesini sevmiyorum.
"Işık Meyvesi varsa Işık hızındayımdır. " "Alevli kaptansam 15.milyon dereceyimdir" , "Dahi isem kesin 7 yaşındayken 60 yaşındaki ömrü çalışmak ve öğrenmek ile geçmiş adamın bilgeliğindeyimdir" vs gibi şeyleri sevmiyorum.
Aklıma geldikçe yazarım.
-------------------------------------------------
bana göre Boku no Hero Academia kötü bir seri. One Piece'i ise severek okuyorum.
Valla One Piece olmasa halimiz nice olurdu. Büyüksün Oda ağabey, seviyorum seni allah başımızdan eksik etmesin.
Yanlış olan bir şey yok ama "iddialı" olan bir şey var onu da kendi meajlarından anlayabilirsin.
OP fanları için konuşuyorsan bence yanlış bir şey yok o zaman ama "Eski Shounen takipçileri" çok geniş bir tanım Alicim.