abi DC K.O. eventi ve Absolute serileri hakkında ne düşünüyorsun?
Valla eskisi gibi DC Comcis takip etmiyorum sadece böyle ana vakaların özet videolarına bakıyorum sanırım 2018 den beridir falan bu şekilde takip ediyorum 2023'den beridir onu bile zar zor yapabiliyorum iş yükü sebebiyle.
Absolute daha dark, daha arcade daha fantasy bir alternatif evren ve benim hiç hoşlanmadığım bir alternatif evren yani DC bir türlü şu "twisted" kafasından çıkamadı ve satış taktiğini bunun üzerine kurup duruyor taaa Injustice'dan beridir böyle maalesef. O yüzden çok umursadığım bir ortam değil. Absolute evreninin kökeni ise şöyle Darkseid, Spectre'nin esansı ile birleşiyor ve ilkin bir varlığı kirletmiş, bozmuş oluyor. Bu da tam bitmemiş bir alternatif evren olan Elseworld , Earth-Alpha'yı şekillendiriyor.
Bunun öncesinde ise zaten DC Metal zamanlarında Darkseid, ana DC evreninden izole edilmiş, arındırılmıştı. Bu yüzden Darkseid kendi suretinde yeni bir evren inşa etmek ister işte bu Spectre esansı ile etkileşimi sonucu o bitmemiş, taslak evren olan evreni tiranlık, totaliterlik ve karanlık bir deterministlik üzerine kurar ve bu evrendeki Superman, Batman, Wonder Woman vs normalde sahip oldukları avantajlara ve değerlere sahip olmazlar böylece Darkseid sonunda ayağına kimse bağ olmadan bir evreni istediği gibi yönetebilecek ve burada müdahale edilmeden tekrar güçlenecektir vs ama işte bu evrende bile kahramanlar zamanlar evriliyor, değişiyor vs gibi bişi ama özünde Darkseid bir DC Evreni hayal etse nasıl olurdu gibi ucuz bişi.
K.O vakası ise adı üstünde "Knock Out" yani nakavt vakası bir sürü çar birbiriyle dövüşüyor. Sanırım "All In" adlı bir saga işleniyor şu an DC'de (yeni kriz vakası olma adayı) onun içinde yer alıyor bu o saganın turnuva arkı bu yani, manga formülünü aşırmışlar
Gene turnuva sebebi ise işte bu Absolute evreninin enerjisini emip, King Omega olmuş olan Darkseid'a rakip çıkarmak adına Apololips'in kalbi denen kadim varlığın/enerjinin Dünyayı 5 aşamalı, seviyeli bir turnuvaya çevirmesi ve bu turnuvadaki galipler her galibiyet ile Omega Enerjisi ile ödüllendirilecekler ve şampiyon ise Darkseid'a meydan okuyabilecek kadar Omega Enerji sahibi olacak ve finalde King Omega olmak için kapışacaklar yani bu dandik Darkseid versiyonunu yenmek için gerekli şartımız bu. Darkseid Shao Khan olmuş bizimkiler de Mortal Kombat oynuyor anlayacağın.
Yani dandik mi dandik bir event, bir kaç dövüşe bakmıştım. Superman ile Captain Atom'u var olan tüm formları ile birlikte dövüşebildikleri bir even çiziyorsun ve tek olan biten yumruklaşma ve patlama xD Çok çok kötü yani... Scott Snyder'ı zaten Metal döneminden beridir sevmiyordum hala da çok kötü gibi görünüyor New 52 Snyderr nerdeeeee şimdiki nerdeee.
Lobo yenilsin diye resmen DC'nin yaratıcısı el atıyor xD Swamp Thing bilerek yeniliyor falan xD Luthor ,Etrigan dövüşü zaten saçmalık.