Dakika azmış, biraz sıksın milli piyangoyu önden vururuz.Shanks ışık hızıymış ve bir kaç dakikalık geleceği görmesi varmış![]()
Bak saniye falan değil dakika
aghjkagkjhag

Dakika azmış, biraz sıksın milli piyangoyu önden vururuz.Shanks ışık hızıymış ve bir kaç dakikalık geleceği görmesi varmış![]()
Bak saniye falan değil dakika
aghjkagkjhag
Aslında onu Doflamingo savaşında gördük Gear 4'ü.Bu Gear 4 ne işe yarıyor ya? Luffy base halde de gayet dövüşüyordu Kata'yla sonra Snakeman oldu hala düz dövüşüyorlar?Bu bir de hız odaklı bir formmuş sözde, Kata numarasını anlar anlamaz yine savuşturup bloklamaya başladı. Yani gidip düşmanı teklemesin tamam ama hiç fark yoktu ya resmen. Stil değişimi karşılığında 10 dk Haki kullanamıyor resmen çocuk.
![]()
Yumruğu bileğinin içine kaçıp yüklediği ataklar daha güçlüdür muhakkak ama ondan önce de gayet dövüyordu:Aslında onu Doflamingo savaşında gördük Gear 4'ü.
Normal Luffy'i Doflamingo'ya yumruk attığında, tekme attığında hiçbir şey yapamadı, sadece diz çöktürdü.
Fakat G4 formuna geçtiğinde ilk yumrukta adamı adanın bir ucundan diğer ucuna sektirdi.
Bir nevi lastik vücudunun tüm gücünü kullanabilir hale geliyor, gerilme kuvveti artıyor.
Ha evet, sorun Luffy'nin haki seviyesi. Normal yumruk tokuştururken de Gear 4'de yumruk tokuştururken de Katakuri'nin hakisi daha baskın geldiği için Luffy hep elinin acıdığını söylüyordu. Daha iyi sertleştiriyor Katakuri. İşte Gear 4 seviyesinde bu hakiye ekstradan fiziksel kuvvet ekliyor bu sefer. Yine çarpıştıklarında Katakuri'nin haki seviyesi baskın geliyor ama oran aşağı yukarı şöyle oluyor;Yumruğu bileğinin içine kaçıp yüklediği ataklar daha güçlüdür muhakkak ama ondan önce de gayet dövüyordu:
Yani baya adamı blokluyor, Doffy'e kendini savunma ihtiyacı hissettiriyor ve yumruk tekmeyle de kan alıyor. Zaten ilk düzgün darbesi Red Hawk'dı, Doffy kan kustu onu yiyince.![]()
![]()
![]()
![]()
Kata'yla da Snakeman'den önce şöylelerdi mesela:
vs.![]()
![]()
Snakeman'de de aynı haldeler:
Yani hiçbir şey değişmemiş gibiden kastım buydu. Daha hızlı ama hala savuşturuluyor ya da darbe alıyor. Yani demin de öyleydi zaten.![]()
![]()
Battle Shounenlerde dönüşümler ya aradaki dramatik farkı kapatmak ya da fark açmak için kullanılır genelde, ama Luffy her türlü ölümün eşiğinde bir dövüş geçiriyor.Belki ben OP power-uplara alışmışımdır da G4 garibime gidiyordur.
![]()
Fisher Tiger Garling değil ki güçsüzlerle savaşsın.fisher tiger MJ bastığından garlingi tokatlamış olabilir mi ? @Ryuzaki
Bir sana değil, zaten meyvesi bulutlar arasında olduğu için maks etkileşim sağlıyor bir de Maxim'i dinamo gibi kullanıyor her türlü "Amped" olma durumu var.bir bana mı bariz hazırlık + ekipmanla güç artışı olduğu?
Valla abi son 5-6 bölümü daha okumadım ama sohbet için lazımsa yarın okuldan dönünce okurum.@Garou şu son konulardan bahsedince biraz sohbet edesim geldi güncel misin ? Hatta sen de gel @Uchiha Madara
@Kirli Sakal
Abi KF de böyle bir yorum gördüm ne diyosun bu işe
“Kuzan Karasakal'ı rahatlıkla alır.Karasakal hantal birisi Kuzan çok hızlı birisi.Kara girdap yapana kadar direk buz yapıpı yok eder.”
Tahmin et kim yazdı xd
Neyse, susayım dedim de susamayacağım galiba.@Kirli Sakal
Abi KF de böyle bir yorum gördüm ne diyosun bu işe
“Kuzan Karasakal'ı rahatlıkla alır.Karasakal hantal birisi Kuzan çok hızlı birisi.Kara girdap yapana kadar direk buz yapıpı yok eder.”
Tahmin et kim yazdı xd
Abi kusura bakma bu korkunç bir örnek.Şimdi bu Garp'ın başarısız bir ebeveyn olduğuna inanmayan fanlara, "mecbur işini yapmak zorundaydı" diyen fanlara şunu sorsan, "Senin anan, baban seni bırakıp işini tercih etseydi, sen hastanede ölümle cebelleşirken gidip iş önce diyerek işine devam etseydi o ana-baba hakkında hayal kırıklığına uğramaz mıydın?"
@Echo Öncelikle beni iyi örnek olarak vermen ve eski günlerimizi anman çok hoş, o yüzden teşekkürler.
Konuştuğunuz kişi kim bilmiyorum, tahminim var ama net bilmiyorum. KF'de de epeydir takılamıyorum zaten, şifre yenileme işi işkence çünkü o forumda. O bahsettiğiniz kişi ile ne tartıştınız bilmiyorum o yüzden ben kendimce bu konuda fikrimi paylaşayım diyorum.
Konuya gelirsek, ben de bir Garp fanıyım, OP serisindeki en sevdiğim 2-3 karakterden biri diyebiliriz. Ve ben çok iyi bir ebeveyn olduğunu da düşünmüyorum ama bu tarz şeyleri konuşurken bağlama bakmak gerek. Bağlama da baktığımızda One Piece karakterlerinin alayı zaten sağlıklı ve iyi bir toplum düzeninde sahip olunması gereken sorumlulukları gösteren bir evren değil. İyi ebeveyn, iyi dost, iyi mentor, iyi aşık, iyi yoldaş zaten yok. İyi sandığımız şeyler bile hiç sınanmamış hiç altı doldurulmamış standart plot donanımı olması sebebiyle öyle olan şeyler.
Zaten ahlaki olarak, etik olarak çok çarpık bir evren burası. Başka bir yazarın elinin altında, başka bir evrende olsan villain diyeceğimiz tiplerin alayının aşırı sempatik şeylermiş gibi davranıldığı bir yer One Piece. Yani bu kısma dürüstçe, eksiksiz ve detaycı bir şekilde girersek Garp'a gelene kadar başımızı kaldıramayız yani.
Oden mi iyi babaydı ? Whitebeard mı ? Nefertari mi ?
Ya seride en romantize edilen karakterlerden biri Dr. Hiluluk değil mi ? Net bir şekilde heeeeerkesin sevdiği, OP'nin en güzel sözleri konuşulduğunda ölmeden önceki lafını herkes ezberinden söyler. Şöyle bir baksan ne derin bir adam dersin. Ya bu adam iyileştirmek için tedavi ettiği her hastasını daha da hasta eden, daha bir tane kişiye bile şifa olamamış bir doktor bozuntusu xD Chopper bugün iyi bir doktor ise Hiluluk değil Kureha sayesinde, Hiluluk'tan aldığı tek şey yeşilçam arkadaşlığı ve korsanlığa dair romantik fikirler.
Gelelim, malum "Garp işini seçti" olayına.
Abi kusura bakma bu korkunç bir örnek.
1.si Denk bir örnek olmak için şöyle olması lazım. Senin bir baban/baba figürün var. Ve bu adam polis ya da asker. Senin de genç yaşlardan itibaren kanı kaynayan, hatalar yapmaya, suça meyilli bir tip olduğunu anlıyor. Diyor ki gel benim yanıma seni de polis yapalım adam ol. Kamu malına zarar verme, çetelere bulaşma diyor. Ve bu gibi insanların başına ne geleceğinin en büyük örneği de senin özbaban/amcan/büyük abin gibi bir figür var, tüm bu illegal işlerin kralı. Ve sen de bu abiyi, sorumluluklarından kaçıp macera aradı, sana yeterince özen göstermedi diye sevmiyorsun. Ama yine de sana sahip çıkan baba figürünün çizdiği yola değil öbürününkine baş koyuyorsun. Ve senin bu babalık seni uyarıyor diyor ki yapma böyle olursa karşı karşıya geliriz. Sen buna da eyvallah deyip, sonuçlarını bilerek bu yola baş koyuyorsun. Sonra bir gün seni hasımlarına karşı tuzağa düşmemen için, başka bir kabadayı gelip, senin kanatlarının altına almış başka bir kabadayıyı uyarıyor. Bu oğlanı yerler diyorlar, o da haklısın diyor. Gitme diyor, yapma diyor. Sen bu babanın da sözünü dinlemiyorsun.
Sonra hasımların seni ele geçirip, adalete teslim ediyor. En başta sözünü dinlemediğin babalığın insafına kalıyorsun. O da sırf sen kurtul diye seni kurtarmaya gelenlerin önünden çekiliyor. Ve tüm bunlara rağmen ihale bu babalığa kalıyor"
Anlatabildim mi ? Öyle sen hastanedesin, baban seni terkediyor" gibi bir şey değil bu.
2.si Abi Garp zaten iş kodunu çiğniyor. Hatta dostluklarından dolayı Sengoku bile Luffy'e falan acımasız davranmıyor. Yani Garp, dağılın ulen deyip, ace i alıp çıkıp gitse miydi ? xD Bunu beklemek saçmadır.
----------------
Günün sonunda OP böyle etik ve ahlaki ikilemler üzerinden karakter alignment yapmak için çok doğru bir yer değil zaten. En masum, en pürü pak kahraman olan Luffy bile aslında bencil, otlakçı bir adam xD Luffy, Naruto evreninde olsa Deidara veya Hidan gibi bir şeydi yani onu söyleyeyim. Kıyas olsun diye Naruto dedim, DC Comics de olsaydı asla Superman, Flash, Nightwing, WW gibi saf ve ideal bir süper kahraman olamazdı. Guy Gardner ya da Mr. Mxyzptlk ne kadar kahramansa o kadar olurdu xD
Buraya imzamı atarım. Yıllarca mangaturk de OPciler , Bleach forumlarına gelip talan ettiler, "Ichigo seçilmiş çocuk, torpilci çocuk, böyle boktan baş karakter olur mu ? her şey aizenin planı böyle boktan plot olur mu ? Öte yandan One Piece alın teri, bilek gücü bir macera gak guk" diyorlardı. Abi Luffy alemin gördüğü en büyük "karışık kaset" çıktı kimse o kadar rüzgar estiremedi maalesef.Yav mesela herhangi bir seride herhangi bir karakter düşün, başından beri soylu değil, köylü çocuğu deniyor. Tüm fanları "iyi ki soylu değil, köylü olduğu ve kendi çabalarıyla buralara geldiği için gurur duyuyorum" diyor. Tamam hakkıdır. Fakat daha sonra seride bu karakterin aslında çok soylu, çok yüce bir genlere sahip olduğu çıkıyor. Böyle bir durumda o fandan ne beklersin? "Bu şu karaktere eksi yazdı, bunca zaman kendi çabasıyla bir şeyler yapıyordu ama genleri özelmiş" gibi bir eleştiri beklersin. Çünkü önceki halini tutkuyla savunuyordu. Ama mangaka bu karakteri değişime soktuğunda o fanboylar sanki önceki söylemleri hiç söylememiş gibi bu sefer de soylu olmasını övüyor. Haliyle bu tarz kişilerle tartışmak bir yerden sonra yoruyor çünkü adamın kötü bir özelliğini söylesen "süper özellik" diyor. İyi bir özelliğini söylesen "süper özellik" diyor. E bu tanrısallaştırma değil midir?
Yok onu anladım ama yanlış bir örnek de verilmiş olmasın diye kendimce karşı çıktım, yoksa olay fanatizmin insan ruhunu söndüren karanlık yüzü o belli xDReis olay Garp değil
Dediğim gibi bu kısma imzamı atarım. Çok çok doğru.Atıyorum (olay yine karakter değil) Luffy'i bunca zaman Lastik adam olarak bildik, lastik adam olarak sevdik. Nitekim haki öğrendikten sonra "işte çaba sarfederek kendini geliştirebileceği bir yetenek" diye düşündük ve olayın bu açıdan gitmesini istedik. Bu esnada fanların savunduğu şey, "lastik gibi dandik meyve ile bile adam nerelere geldi, özel soyu yok, cart, curt" dediler. Sonra Nika denilen zımbırtı çıktı. Sanki daha önce fanlar Luffy'nin "basitliğini" savunmamış gibi bi anda Nikacı oldular. Nikayı eleştiremediler. Ulan daha düne kadar basitliği savunuyordunuz vb.
İşte, bi de adam manga okumaya başlayalı 3-4 yıl olmuş, adama diyoruz ki, Japonlarda genel olarak şöyle bir kültür var ve adamlar kendi kültürlerine saygı duydukları için Shounenlerin büyük çoğunluğunda bu kültürlerine bağlı kalıyorlar.1- Buraya imzamı atarım. Yıllarca mangaturk de OPciler , Bleach forumlarına gelip talan ettiler, "Ichigo seçilmiş çocuk, torpilci çocuk, böyle boktan baş karakter olur mu ? her şey aizenin planı böyle boktan plot olur mu ? Öte yandan One Piece alın teri, bilek gücü bir macera gak guk" diyorlardı. Abi Luffy alemin gördüğü en büyük "karışık kaset" çıktı kimse o kadar rüzgar estiremedi maalesef.
Ha o örneği öylesine vermiştim, haklısın sorry.2- Yok onu anladım ama yanlış bir örnek de verilmiş olmasın diye kendimce karşı çıktım, yoksa olay fanatizmin insan ruhunu söndüren karanlık yüzü o belli xD
Bak ben Zoro fanıyım, tüm forumlarda Zoro ile ilgili mesajlarımda Enma'yı hep farklı bir varlıkmış gibi trollerim. Güç sıralamasında bile Enma'dan hoşlanmadığımı belirtmek için Nika > Luffy > Enma > Zoro şeklinde ayrım yaparım. Çünkü Zoro'nun kendi başına başarabildiği bir şey değil. Adam daha H. Haki sahibi olduğundan haberdar değil, Enma emcükleyip kullanıyor bunu. Mesela lütfü fanları "biz zoroyu eleştirdik bitti, siz de luffy'i artık eleştirmeyin" modundalar. İyi de Zoro fanları bu boktan itemi kabul ediyor zaten, Zoro'ya kesinlikle yakışmadı diyor. Bi de siz lütfü taparlar "Nika Luffy'nin tüm imajını bitirdi" deme olgunluğu gösterin.3- Abi benzer durumda Zoro da oldu. Zoro bizim gemide antrenman yaptığını gördüğümüz yani diğer shounenlerdeki gibi "antrenman ve tekrar ile güçlenme" arketipine uyan tek karakterdi. Abi Zoro zaman atlamasından beridir eline ağırlık almıyor o da yetmedi. Adamın eline item verdiler, item Zoro için kral hakiyi de hatırlatıyor, gücünü de katlıyor XD Enma olayı ne kadar başarısız bir olaydır Zoro gibi tamamen kendi gücüne güvenen ve bundan beslenen biri için. Nika olayı ile bir tutmam elbette ama nitekim Zoro fanları eskiden, Luffy ve Sanji'den daha iyi karakter derken "Adam emekçi, çalışıyor. Safkan savaşçı, kılıcın yoluna adadı kendini, sanatını mükemmelleştiriyor. Luffy ile Sanji ne yapıyor" vs diyorlardı ve tamamen de haksız sayılmazlardı abi Enma dan sonra ne diyeceksin ? Ya da bir kere görme ile ateşi kesmesi ? XD