Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
GenelÇizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar
God Quarry ve Son dönem marvel hikayelerinde olan hiç bir şeyden net bir haberim yok.. Tek bildiğim King Thanos'Un tuhaf şeyler yaptığı.. Bu konuda @Ascalon a sorman daha mantıklı.
Sentry, omnipotentliği ise lafta.. Sadece söylendi öylesin diye net bir feat i yok. Dediğim gibi sentri çok istikrarsız ve düzensiz bir karakter net bir seviye belirlemesi yapılamaz.
Ayrıca gençler bir gün de bu kadar soru yeter. Her şeyi de bana sormayın, kendiniz araştırın öyle daha kalıcı ve keyifli olur fakat elbette aklınıza takılan bişi oldu mu buradan günde en fazla 1-2 olacak şekilde sorularınızı sorun.
Ayrıca Marvel konusunda @Ascalon benden daha iyidir.
Bu arada sen deyince biraz araştırdım da God Quarry.. DC'deki Source Wall konseptinin çalıntısı çıktı Evrenin iç sınırlarının duvarı, pek çok eski tanrının ya da kozmik yolcunun ölüp, tüketildiği bir yer gibi bişi.. Ama detaylarını bilmiyorum sadece konsepti biraz anladım... Detaylı bilgi için son olayları okumak gerek ya da okuyanı bulmak gerek..
O iş versiyonlara, yıllara ve kimin yazdığına göre değişir.. Genel bir çıkarım yapmak istesemde Sentry'nin tutarsızlığı sebebiyle elim kolum bağlı @thanos
Bu arada sen deyince biraz araştırdım da God Quarry.. DC'deki Source Wall konseptinin çalıntısı çıktı Evrenin iç sınırlarının duvarı, pek çok eski tanrının ya da kozmik yolcunun ölüp, tüketildiği bir yer gibi bişi.. Ama detaylarını bilmiyorum sadece konsepti biraz anladım... Detaylı bilgi için son olayları okumak gerek ya da okuyanı bulmak gerek.
Benim bildiğim Darkseid Thanos seviyesinde en fazla galaxy buster bir karakter. Ama internette sanırım comicvine da gözlerinden çıkardığı ışınlarla evrenleri yokedebilir falan yazıyor. Farklı forumlardada Darkseid true form multiverse buster diyorlar. True formu nedir onu merak ediyorum eğer kendi saf gücüyse Thanos'dan daha üstün demektir. Kazandığı bir güçse yine Thanos seviyesi sanırım.
:!: Arkadaşlar sırf bu tarz sorular için konu açtık ayriyeten gidip konu açmanıza gerek yok. Kaç defa söyledik lütfen :!:
Soruya gelince... Darkseid yıllar içerisinde farklı yazarların elinde, farklı hikayelerde baya bir değiştirildi. An geldi Superman'e bitch slap atan biri oldu an geldi Supergirl'den bitch slap yiyen biri oldu. O yüzden Darkseid adına durum biraz karışık. Omega ışını an geldi kimse tarafından karşı koyulamaz bir şey oldu an geldi pek çok kahraman karşıladı.
Ancak base hallerinde Darkseid >> Thanos derim şahsen. .
True Form ile neyi kastediyorlar bilmiyorum Thanos'un true formu diye bişi varsa da bu Rebirth'de çıkmıştır, güncel takip edemiyorum REbirth sonrasını...Ama öncesinde true form diye bir şey yok.
hocam konuyu aradım bulamadım o yüzden ayrı açtım kusura bakmayın.
Hocam ben Thanos alır derim featlerini yazıyım sizde Darkseid'inkileri yazın hiç okumadım karşılaştıralım.
spoiler yazıcam kusura bakmayın
Galactus'a zarar vermek.
King Thanos serisinde hasta halinde phoneix force a dayanıyor.
İnfinity serisinde Thor Captain marvel hyperion gibi karakterlerle pek zorlanmadan başediyor tek başına. Hepsi süperman seviyesi. En son oğlu durdurdu.
Odinin saldırısına dayanmak.
Black boltun saldırılarına dayanmak. Ki burda baya bi bağırıyo suratına thanos wins de black bolt u bağırtarak Celestial leri öldürüyor. (evet saçma ama sonuçta canon )
mjolnir i durdurduğu sahneyi görmüşsünüzdür. Odinin büyüsünü bozmuş oluyor sanırım yada layık.
Zaten Thanos winsde deadpool un eğlence amaçlı sayılmayan seride yaptıklarını gerçekten yapıyor. Bu zeka feat i sayılır sanırım zaten ig yi toplamak hotuyu ele geçirmekte zeka featidir zeka yönünden bariz üstün gibi görünüyor.
infinity crusade de sanırım tek taşı vardı Mephisto'yu cehennemde tehdit etmişti.
SS in saldırıları falan işlemiyor zaten. Bir sitede kozmik ışınları Süperman'e ciddi zararlar verebilir yazıyor.
Saydığın featlerin çoğundan zaten haberdarım. Ancak King Thanos yeni bir olay onu hesaba katmadım. Ve canon mu o da tartışılıyor. Ki King Thanos'da yine kendi gücüyle o hale gelmiş değil.
King Thanos'u da saymazsak zaten Thanos'u Darkseid üzerine çıkaran çok fazla bir şey yok.. Bence tabi.
Senin dediğin true form olayını hatırladım bu arada. Aklımdan çıktı çünkü gene Final Crisis zamanı Morrison'ın getirdiği bir şey ancak başka hiç bir hikaye de bu doğrulanmadı henüz. Ancak King Thanos'a bakacaksak (%100 hyperbole olan bir Thanos formu) True Form Darkseid'a da bakmak gerek.
Ve buna göre bizim bunca zaman gördüğümüz tüm o taş suratlı darkseidlar, darkseid'ın avatarları hatta avatarlarının da avatarları olanlar var. Gerçek Darkseid, çoklu evrenleri bir arada tutan soyut bir kozmik varlık..
Hal böyle olunca... İkisi de üç aşağı beş yukarı denk oluyor. King Thanos ve TF Darkseid.
Ha bu hallerini geçer ikisininde base haline bakarsak... Darkseid'ın base halinde pek çok evrensel feat i var. Hele Pre-Crisis zamanında.
Ayrıca madde manipülasyonu, telekpati, telekinesi, ışınlanma, beden boyutunu değiştirebilme, enerji manipülasyonu gibi Thanos'un çok sık kullanmadığı featleri var Darkseid'ın.
Darkseid, Highfather ile Source Wall'a kadar mikrosaniyeler içerisinde uçabilecek, Superman'e blitz atabilecek kadar hızlı biri. Thanos asla bu denli bir hız göstermedi.
Darkseid'ın dövüşmek zorunda kaldığı takımlar Orion, Highfather, Mister Miracle, Superman, Shazam, Wonder Woman, Martian Manhunter, Captain Atom, Aquaman, Alan Scott, Doctor Fate, Obsidian ve benzeri gibi isimleri kapsarken. Thanos genelde en güçlü üyeleri Doctor Strange, Thor, Hulk, Captain Marvel, Hyperion olan takımlarla dövüştü.
Hele son 2010 lu yıllarda Thanos genelde dövüşlerinde yanında ekibi Black Order'ı da getiriyordu.
Nitekim Base Darkseid çok low anları olmakla beraber itibar ve yüksek featler gereği bana bir kaç tık Thanos'dan güçlü geliyor. Misal Thanos asla marvel'da bir skyfather alamadı. Ancak Darkseid'ın rakibi ve eş güçte olan Highfather, Zeus, Ares, Juve ve Odin ile hemen hemen aynı seviyelerde idi. Ha diyeceksin ki o zaman DC Skyfatherları zayıf maalesef bu da doğru değil (rebirth ve new 52 öncesi için özellikle) en güçlü Marvel Sky father'ı Odin çoklu-galaksi seviyesi iken.. DC Zeus evrensel idi.
Nitekim Thanos Skyfather ile Herald seviyesi arasında kendine has bir seviyeye sahip.. (Skyfather a daha yakın) ... .Öte yandan Darkseid itibarı ve tasviri gereği daha Skyfather hatta Skyfather + bir duruşa sahip.
Onu Base Thanos'dan ayıran bazı featleri:
Firestorm Matrix'i bozacak kadar üst seviye madde ve enerji manipülasyonu
Saf Kuvvet ile gerçeklikte bir delik açma.
Uzay-Zaman ötesi kavrayışı ile evrensel bir tehdit.
Direkt Darkseid daha güçlü diye bir şey yok. Çok yakın bu ikili ve ikisinin de en düşük featleri ile en yüksek featleri arasında çok fark var...
Yani Thanos'un canı Spider-Man gibi biri tarafından yakılabilirken... Darkseid için de yeni 52 Aquaman örneğini vermek mümkün..
Ama en üst işlerine bakarsak (normal hallerinde) Thanos kolaylıkla Silver Surfer dövebilirken (Spider-Man'in hasar verebilmesi kadar saçma başka bir şey), Darkseid'da Rebirth döneminde rahatlıkla Zeus'u yendi (bir diğer saçmalık)
Nitekim ikisi de yakın karakterler.... Thanos'un şöyle bir avantajı var , Thanos son 10 yıldır hep marvel evreninin gündeminde ve çok yazılıp çizildiği için güncel, istikrarlı feati daha fazla..
Darkseid'ın son 20 yılda göründüğü anlar Final Crisis, New 52 Justice League'in ilk 6-7 bölümü ve New 52 Justice League'in son 10-15 bölümü olan Darkseid War.. Bu kadar... Darkseid War'ın yarısından fazlasında da yoktu
DC de sadece Batman okudum Crisis on infinite Earths'e başladım ama devamı gelmedi.
Şimdi Darkseid'i tanımak açısından Son Buhran mı daha iyi olur Darkseid War'mı?
Bunların öncesinde okumam gereken seriler varsa yazabilirseniz sevinirim ama internette çevrilmiş bulmam lazım.
Ancak iki seriyi de Darkseid 'ı tanımak için iyi bulmuyorum. Bence 80lerdeki New Gods serisi ve 94 deki Dead of the New Gods serileri daha faydalı olur gibi..
hocam konuyu aradım bulamadım o yüzden ayrı açtım kusura bakmayın.
Hocam ben Thanos alır derim featlerini yazıyım sizde Darkseid'inkileri yazın hiç okumadım karşılaştıralım.
spoiler yazıcam kusura bakmayın
Galactus'a zarar vermek.
King Thanos serisinde hasta halinde phoneix force a dayanıyor.
İnfinity serisinde Thor Captain marvel hyperion gibi karakterlerle pek zorlanmadan başediyor tek başına. Hepsi süperman seviyesi. En son oğlu durdurdu.
Odinin saldırısına dayanmak.
Black boltun saldırılarına dayanmak. Ki burda baya bi bağırıyo suratına thanos wins de black bolt u bağırtarak Celestial leri öldürüyor. (evet saçma ama sonuçta canon )
mjolnir i durdurduğu sahneyi görmüşsünüzdür. Odinin büyüsünü bozmuş oluyor sanırım yada layık.
Zaten Thanos winsde deadpool un eğlence amaçlı sayılmayan seride yaptıklarını gerçekten yapıyor. Bu zeka feat i sayılır sanırım zaten ig yi toplamak hotuyu ele geçirmekte zeka featidir zeka yönünden bariz üstün gibi görünüyor.
infinity crusade de sanırım tek taşı vardı Mephisto'yu cehennemde tehdit etmişti.
SS in saldırıları falan işlemiyor zaten. Bir sitede kozmik ışınları Süperman'e ciddi zararlar verebilir yazıyor.