Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Manga Naruto'da Ne, Ne Kadardır?

Minato'nun modu Kyuubi'nin özel olması ve kendi mührüyle alakalı (uzumaki sembolü var göğsünde), naruto ise kyuubi + senjutsu + ashura ile alakalı.
Minato kendisine Shiki Fuujin ile mühürlüyor ve Shiki Fuujin bir Uzumaki tekniği. Hakke Fuuin'in (Naruto'daki mühür) bir Uzumaki tekniği olduğu özellikle belirtilmiyor ama onun da bir Uzumaki tekniği olma ihtimali kuvvetli. Mühürlerde belki bir olay olabilir ama Kyuubi durumunda şu da var. Kyuubi, en güçlü kuyruklu yaratık. Hatta diğerlerinin toplamından güçlü bile olabilir. Bu yüzden çakrasının böyle özel bir yanı/modu olabilir.

Naruto hakkında dediklerindeyse şöyle durumlar var.

Naruto, senjutsu kullanmadan önce de Kyuubi Çakra Mod (KÇM) şöyle bir görünümde.

Naruto-s-Nine-tails-chakra-mode.png

Yani senjutsuyla bir alakası yok.

Ashura'yla alakası var desek, Minato da aşırı benzer bir modda olmazdı. Aşağıdaki Minato'nun KÇM'si.

Minato-s-nine-tails-chakra-mode.png

Aralarındaki farklar, Yin ve Yang'dan kaynaklı diye yorumlanabilir. Kyuubi'nin, Minato'da Yin, Naruto'da Yang çakrası var. Hatta Minato'nun içindeki Kyuubi'nin rengi bile daha farklı, daha koyu tonda. Yin ve Yang olayından olması daha muhtemel çünkü hem kullanılan mühürler farklı hem de Minato'da Ashura çakrası yok.

Kısacası, Kyuubi'nin çakrasının bir özelliği diyebiliriz. Hem mühürler farklı hem de Minato'da Ashura gücü yok. Kyuubi'nin ikiye bölünmesinden de diyemeyiz. Aşağıdaki Naruto'nun Yang Kurama Modu.

Naruto-s-Kurama-Mode.png

Aşağıdaki Tamamlanmış Kurama Modu. The Last filminden, yani kanon.

Naruto-Chakra-Mode-the-Last.png

Sonuç olarak, diğer bütün seçenekler eleniyor ve Kyuubi'nin çakrasının özelliği demek kalıyor.

Madara ile hashirama arasındaki vadideki savaşda eğer madara’da rinnegan olsaydı savaşın sonucu değişirmiydi

Madara ile hashirama arasındaki vadideki savaşda eğer madara’da rinnegan olsaydı savaşın sonucu değişirmiydi
Değişirdi yüksek ihtimalle. Eğer Madara kendi rinneganının özelliklerini kullanabiliyorsa Limbo gibi Hashirama'nın bunu karşılayacak bi tekniği yok. Bu verdiğim videoda görebilirsin zaten bi yandan hokageler,sasuke vs.. ile ilgilenirken diğer yandan 9 bijuu'yu Limbo ile vuruyor.

Valla tam gücünde çağrılmamış Edo Hashirama, Rinnegan+EMS+Hashi Hücreli Madarayı yendi. Madara canlanıp yeni rinneganı alınca biraz da Hashi'nin duygusal boşluğundan faydalanıp stunt çaktı ve sonra senjutsusunu emdi.

Nitekim, Hashirama Edo olmasa ve etrafa zarar veririm korkusu olmasa dev teknikleri salsa ben hala iş yapar diyorum.

9 Bijuu'ya Limbo ile tekme tokat dalmak Hashi'yi korkutabilir bir şey değil Hashi'nin kendisi 9 bijuu'yu evcil hayvan gibi toplayıp köylere dağıtan biri. Adamın yaptığı teknik mükemmel susano zırhı giymiş %100 çakra kyuubiye fare muamelesi yapıyordu.

Nitekim eğer olay brüt kuvvet ise karakterlerin kişilikleri ve duygusal yaklaşımlarını göz ardı edeceksek ben hala Hashi derim ama tartışabilir ve şaibelidir elbette.

Madara'nın Rinnegan açmak için Hashirama'nın hücrelerine ve mokuton gücüne ihtiyacı var. O yüzden bu dövüş biraz adaletsiz aslında.

Savaşa gelirsek, Hashirama kendini tutmazsa ve acımazsa alır derim. Ancak yok, her zamanki gibi ''Madara yapma etme'' diye girecekse o iş yaş.

@Feindbild. Ben naruto rikoudu senninden aldığı güç ile hissetiğini sanıyordum :huh:

Valla ben manga okumam animesini izlerim ki zaten şu ana kadar sadece iki anime izledim onlarda naruto ile yedi ölümcül günah

Ben naruto rikoudu senninden aldığı güç ile hissetiğini sanıyordum
Naruto'nun Limbo'yu sezmesi tam net değil. Kendi senjutsusu mu ? Yoksa Kyuubi moddaki kötücül enerjiyi hissetme becerisi mi yok ashura modu mu tam net bilgi yok. Ancak Hashirama karanlık genjutsusu olan biri Limbo'nun bundan etkilenip etkilenmeyeceği net belli değil. Ayrıca Hashirama da Ashura varisi olduğundan keza gene Indra enerjisini sezip sezemeyeceği de tartışmalı.

Nitekim benim için tablo şöyle.

Edo-Çift Rinnegan Madara ise kastedilen rinnegan madara, Hashi zaten güçsüz bir halindeyken yendi.

Yok Tek göz rinneganlı tek limbo çıkarabildiği haliyse ve Hashi Limbo'yu seziyorsa zor olur ama gene Hashi derim.

Limbo var ama sezemiyorsa Madara zorlanır ama alır. Çünkü Hashi'nin en sıradan teknikleri kilometre karelik alanları kapladığından alan hasarı sebebiyle Limbo'ya gene denk getirebilir. Polen ile zehirler vs.

2 göz rinnegan madara ve daha üstündeki herhangi bir madara ise büyük ihtimal Hashi'yi öttürür gözüyle bakıyorum.

@Feindbild. Ben naruto rikoudu senninden aldığı güç ile hissetiğini sanıyordum :huh:

Valla ben manga okumam animesini izlerim ki zaten şu ana kadar sadece iki anime izledim onlarda naruto ile yedi ölümcül günah
Doğru diyorsun, Rikudo Sennin Moddayken seziyormuş. O da bir sennin mod türü ama en gelişmişi.

http://naruto.wikia.com/wiki/Six_Paths_Sage_Mode

Düzenleme: Bölümlere tekrar baktım. Madara, Limbo'yu ilk kez 659. bölümde kullanıyor. Naruto o sırada Sennin modda değil ve anında içinden Kyuubi alınıyor. Bu yüzden normal Sennin Mod sezebilir mi bilmiyoruz.

@Lord of Asgard

Limbo cidden sorun. Hashirama o hali alamayabilir evet.

Yine de Hashirama epey zorluk çıkartır. Mokujin, Mokuryuu ve Shinsuusenju ile.

Benim aklıma yatmayan Limbo'nun güç seviyesi. Aynı anda 9 tane kuyrukluyu birden tek limbo ile tokatlıyor Madara fakat Naruto ve Sasuke ile savaşında, 4 limbo bu kadar etkili bir şey yapmıyor.

Benim aklıma yatmayan Limbo'nun güç seviyesi. Aynı anda 9 tane kuyrukluyu birden tek limbo ile tokatlıyor Madara fakat Naruto ve Sasuke ile savaşında, 4 limbo bu kadar etkili bir şey yapmıyor.
9 Bijuu oradaki Naruto ya da Sasuke'nin tırnağı olamaz ondandır :D Bir de Bijuuları tokatlayan sezilemez ve görülemez bir şeydi. Naruto ve Sasuke'ye karşı bu üstünlüğü yoktu hocam.

@Nabu

Elbette fakat tek Limbonun aynı anda bütün kuyruklulara blitz atması yine de ilginç :D Gerçi Madara, o haldeyken Hashirama'nın Hiraishingiri'sinden düz kaçarak kurtuluyordu. Bu ilk nesilin aşırı güçlü olması olayı cidden çok kötü. Gereksiz derecede OP hem Madara hem de Hashirama.

@Nabu

Elbette fakat tek Limbonun aynı anda bütün kuyruklulara blitz atması yine de ilginç :D Gerçi Madara, o haldeyken Hashirama'nın Hiraishingiri'sinden düz kaçarak kurtuluyordu. Bu ilk nesilin aşırı güçlü olması olayı cidden çok kötü. Gereksiz derecede OP hem Madara hem de Hashirama.
Hiraishingiri'yi Tobirama attıydı. Ama bence Madara ve Hashirama aşırı veya gereksiz derecede OP değiller yetenekli deyip geçmek de saçma olur ama Rinnegan, Sharingan ve Mokuton tarzı yetenekler zaten yeterince güçlü yetenekler. Saf kan Uchiha olmayan Kakashi bile Sharingan'ın çok ekmeğini yemişti. Sonra sümüklü yeteneksiz Obito ilk Sharingan'ını açtığında gözlerinin verdiği yetenekle elit sayılabilecek bir Shinobi öldürdü. Bunu geçtim aynı sümüklü velet MS açtığında ortalığı sildi süpürdü. Hiç bir şeyden habersiz Nagato Rinneganı aldığında önce bilinçsiz olarak sonra bilinçli olarak belli bir noktaya kadar rakipsiz gitti. Ki Kakashi ve Nagato aldıkları güçlerin gerçek sahipleri değildi. Birde Yamato örneği var bu herif benim gözümde gayet güçlü bir shinobi ve bunun temelini hatta %90'lık kısmını falan Mokuton'a borçlu ki o da kendine ait olmayan bir gücü kullanıyordu.

He bu kadar gücü Mokuton ve insan üstü çakra'yı Hashirama'ya, Dojutsu ve yetenek konusunda'da Madara'ya bu kadar cömert davranması yüzünden bu derece güçlü oldular belki ama sonuç olarak, bu kadar gücü aldıktan sonra, aşırı derecede güçlü olmaları normal. Tabi bizi bu normalliğe iten de gene Mangaka'nın çok cömert olması. Ayrıca serinin temelini oluşturduklarını, köyü kurduklarını, büyük savaşların içine girmeleri düşünülecek olursa gene de gerekli bana göre.

Hashirama ve Rinnegan Madara konusuna gelecek olursak, Utkan abi aslında bir çeşit ipucu vermiş. "Bir de Bijuuları tokatlayan sezilemez ve görülemez bir şeydi. Naruto ve Sasuke'ye karşı bu üstünlüğü yoktu hocam." Hashirama'nın normalde her ne kadar Limbo'ya karşı etkisiz olsa da iyi ibr sezgi gücü var bunu Senjutsu ile birleştirince Limbo'ya karşı bir önlem alabilir. Görülemez ve Sezilemez dense de, Rikudo'nun verdiği sezgisel güç ve Dojutsu ile de olsa, sonuç olarak görüldü ve sezildi. Her ne kadar serinin en güçlü karakteri tarafından yapılmış olsa da görülebilir ve sezilebilir bir şey olduğunu gördük. Bunu Hashriamanın yapamayacağının bir garantisi yok. Bahsettiğim Hashirama zirve ve hayattaki Hashirama.

@Benkei

Yanlış yazmışım, Tobirama'yı kastetmiştim.

Yazdıklarının kaynağı yine yazar. Evreni bu şekilde tasarlayan o. Zaten Nagato ve Obito gibi olayların diğer boyutunu da çok sonradan ortaya çıktı, önceden bu şekilde bir güç dinamiği yoktu. Dediğin güçler bu kadar OP değildi.

Madara aslında ölmedi olayının, sonradan çıkarılmış olabileceğinden kıllanıyorum. Hashirama'yla savaşında öldükten sonra, Tobirama, Madara'nın cesedini incelemek için saklıyor. Madara, zaman ayarlı İzanagi'yle dirildikten sonra cesedinin yerine Kage Bunshin kopyası bırakıp gidiyor. Bu kadar ucuz ve sahteliği kolayca anlaşılabilecek bir şey yapıyor. Bunun üstüne, Madara, Hashirama'dan DNA örneğini, adamı ısırarak alıyor. Ağzının içinde bu et parçasıyla ölüyor. Cesedi inceleyeceğim diye alan Tobirama, hiç mi adamın ağzının içine bir bakmamış? Bu iki olay, Madara'nın ölmedi olayının oldukça kötü kurgulandığını gösteriyor. Bu yüzden, önceden planlanmış olması pek aklıma yatmıyor.

Retkon olsa da olmasa da, Madara ve Hashirama'nın herkesten aşırı güçlü olması olayı seride çok sonradan çıkan bir şey. Madara beş kageyle top gibi oynadı. O haliniyse Hashirama yine yendi. Önceden yine güçlülerdi ama beş kagenin toplamından daha güçlü gibi bir olay yoktu. Herkes onların kopyası değildi veya kan bağları her şey değildi. Azmiyle övdüğümüz Naruto'nun gücü bile, serinin sonlarında Ashura'ya bağlandı.

@Benkei

Yanlış yazmışım, Tobirama'yı kastetmiştim.

Yazdıklarının kaynağı yine yazar. Evreni bu şekilde tasarlayan o. Zaten Nagato ve Obito gibi olayların diğer boyutunu da çok sonradan ortaya çıktı, önceden bu şekilde bir güç dinamiği yoktu. Dediğin güçler bu kadar OP değildi.

Madara aslında ölmedi olayının, sonradan çıkarılmış olabileceğinden kıllanıyorum. Hashirama'yla savaşında öldükten sonra, Tobirama, Madara'nın cesedini incelemek için saklıyor. Madara, zaman ayarlı İzanagi'yle dirildikten sonra cesedinin yerine Kage Bunshin kopyası bırakıp gidiyor. Bu kadar ucuz ve sahteliği kolayca anlaşılabilecek bir şey yapıyor. Bunun üstüne, Madara, Hashirama'dan DNA örneğini, adamı ısırarak alıyor. Ağzının içinde bu et parçasıyla ölüyor. Cesedi inceleyeceğim diye alan Tobirama, hiç mi adamın ağzının içine bir bakmamış? Bu iki olay, Madara'nın ölmedi olayının oldukça kötü kurgulandığını gösteriyor. Bu yüzden, önceden planlanmış olması pek aklıma yatmıyor.

Retkon olsa da olmasa da, Madara ve Hashirama'nın herkesten aşırı güçlü olması olayı seride çok sonradan çıkan bir şey. Madara beş kageyle top gibi oynadı. O haliniyse Hashirama yine yendi. Önceden yine güçlülerdi ama beş kagenin toplamından daha güçlü gibi bir olay yoktu. Herkes onların kopyası değildi veya kan bağları her şey değildi. Azmiyle övdüğümüz Naruto'nun gücü bile, serinin sonlarında Ashura'ya bağlandı.
Ya öncelere bakarsak Madara ve Hashirama olayında kurgunun berbat olduğu, serinin ilk başındaki konuşmalardan Hiruzenin Tobirama ve Hashirama ile handikap atmasından belliydi. Bence serinin başında Edo o kadar da kötü değildi hele ki Orochimaru'nun tam güç harcamasına rağmen Hashirama ve Tobirama'yı minumuma yakın güçsüz kılacak kadar. Serinin başında bir kunai ile robota dönüp güzel güzel itaat eden Hashirama, seri sonuna doğru hücre almış, hem kendisini hemde Edo'sunu güçlendirmiş Orochimaru'ya "Jutsumdan her an kopabilir." dedirtti. Kishimato, Hashirama ve Madara'nın güçlerini başlarda tasarladığından çok daha öteye taşıdığı doğru o yüzden.

Ama benim söylemeye çalıştığım şey, Hashirama ve Madara'nın bu denli güçlü olması gayet normal bana göre. Bana göre hata Hashirama ve Madara'nın güncel güç seviyelerinden çok bunun geç tasarlanmış, güncel güç seviyelerine göre çizgiyi yeniden arttırmaya çalışmış olması.