Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

Kozmik güç çok yanlış anlaşılan bir şey aslında. Kozmik güç Galactus'un evrendeki enerjiyi işleyerek oluşturduğu enerjiye verilen özel bir isim aslında. Ancak Kozmik Güçten kastın Kozmik Enerji ise Thanos'un derisi zaten evrendeki kozmik enerjiyi işlemek üzere mutasyona uğramış bir şey. Rezerv olarak hangisinde daha fazla vardır bilemiyorum ancak Thanos mistik sanatları ve büyüyü de bilen birisi.
Hocam burda Fallen One speedblitz yapmaya geliyor ve Thanos onu durduruyor. En azından öyle okudum. Bu Süperman'in hızını ctlemesini sağlarmıydı?
1045656-crescendo.jpg

Kozmik güç Lt'de de var sanıyordum. Sadece Galactus 'mu kozmik enerjinin kaynaüğı ?

Beyler biz sorularınızı siz birbirinize nispet yapın ya da üstünlük kurun diye yanıtlamıyoruz. Böyle "işte gördün mü ?" , "kapak olsun" , "al bunu" gibi tavırlara girmeyiniz lütfen.

SS ile Thanos birbirlerinden çok uzak adamlar değil. Yani bir adam biri birinden güçlü düşünüyor diye sinir,stres yapmayın.

Ha bende Thanos > SS derim. Ama SS'in , Thanos'u yendiği bir kapışma hayal etmekte de hiç zorlanmam, iğreti gelmez yani.

Son düzenleme:
Beyler biz sorularınızı siz birbirinize nispet yapın ya da üstünlük kurun diye yanıtlamıyoruz. Böyle "işte gördün mü ?" , "kapak olsun" , "al bunu" gibi tavırlara girmeyiniz lütfen.
SS ile Thanos birbirlerinden çok uzak adamlar değil. Yani bir adam biri birinden güçlü düşünüyor diye sinir,stres yapmayın.

Ha bende Thanos > SS derim. Ama SS'in , Thanos'u tendiği bir kapışma hayal etmekte de hiç zorlanmam, iğreti gelmez yani.
Hocam nispet yapmadım al bunu sohbetten dahada atıcam anlamında.. Sinir stresde yapmıyorum sadece kanıtlamaya çalışıyorum. Zaten bu tür şeyler için hiçkimseyle kavga etmedim 1 2 tane çıkışmam oldu onlardada beni tanıdıkları için hakaret etmediler. @father zaten biliyor beni alınmaz.

Kozmik güç çok yanlış anlaşılan bir şey aslında. Kozmik güç Galactus'un evrendeki enerjiyi işleyerek oluşturduğu enerjiye verilen özel bir isim aslında. Ancak Kozmik Güçten kastın Kozmik Enerji ise Thanos'un derisi zaten evrendeki kozmik enerjiyi işlemek üzere mutasyona uğramış bir şey. Rezerv olarak hangisinde daha fazla vardır bilemiyorum ancak Thanos mistik sanatları ve büyüyü de bilen birisi.
Hocam burda Fallen One speedblitz yapmaya geliyor ve Thanos onu durduruyor. En azından öyle okudum. Bu Süperman'in hızını ctlemesini sağlarmıydı?
1045656-crescendo.jpg

Kozmik güç Lt'de de var sanıyordum. Sadece Galactus 'mu kozmik enerjinin kaynaüğı ?
Tam güç Thanos durdurabilir büyük ihtimal ancak speedblitz yese de onun için bir sorun olacağını sanmıyorum.
Power of Cosmic ile Cosmic Enerji farklı şeyler.

1045656-crescendo.jpg
Tam güç Thanos durdurabilir büyük ihtimal ancak speedblitz yese de onun için bir sorun olacağını sanmıyorum.Power of Cosmic ile Cosmic Enerji farklı şeyler.
Hocam forumda Thanos hafife alınmaya başladı Thanos hakkında yazı varmı sitede bilmiyorum ama bir yazı yazsanız fena olmaz.
son olarak Odin'i tanklamasıi SS'in enerji saldırılarını tanklaması yada elindeki taşlarla İn betweneer'i yenmesi abartımı?

@thanos
Thanos ile alakalı yazı var :D

Ss den çizik almaması dedin bana göre abartı çünkü ss batman filan değil :D Odinin saldırısından da çizik almıyor dedin :D İn betweneer ise marvel güç sıralamasında elder godlar dan daha alttaydı yani öyleyse o da abartı :D

@thanos
Odin ile yaşadıkları biraz abartı çünkü olay Asgard da geçiyor ama Odin de allak bullak bir karakter olabilir yani.
Diğerleri abartı değil In-Betweneer garip bir karakter kendisini normal Galactus'a yakın sayabiliriz ancak Thanos hem hazırlıklı hemde taşlıydı keza Champion ile dövüşü de öyle adam öyle bir hazırlanmış hamlelerini düşünmüş ki karşısındaki kendisinden güçlüde olsa bir şey yapamıyor.

@Noralyma
Bu biraz hız ve uçuş gücüyle ilgili Thanos kendine uçabilecek bir eklenti yaptıysa çıkabilir. Karadeliğin kendisine zarar vereceğini pek düşünmüyorum. Zaten daha önce kara deliğe çekilmişliği var.
[img='https://static.comicvine.com/uploads/original/11119/111198060/4830836-thanos+vs.+black+hole+-+winner+-+thanos.png',none,601][/img]

Thanos taşları toplama serüveninden önce kaosun alemlerinden geçerek gerçekliğin merkezine yolculuk yapıyor. Bu serüvende maruz kaldığı madde ve gerçeklik defarmosyanlarının üstesinden geliyor ki bu kara deliğe çekilmekten bile daha korkunç bir şey.
main-qimg-e2ae94fe8af62fe3e19a0e14ce90872b-c
1*jbnRge-fkPZm8HQzvMiAsA.jpeg
[img='https://static1.comicvine.com/uploads/original/11123/111231471/5473985-1237593177-lHXh76GbGxKC_ikVk7GwMa5YDZM6QXZgqnu6Ljq-xzADK5wc4kIhODLTczv2vAkYwhexXEGwmcWF=s0',none,550][/img]

Thor'u Thanos diye okumuşum yukarıdaki sorularında etkisiyle bu kadar yazdım o yüzden silmiyorum. :D

Thor'a gelirsek evet girip çıkabilir daha önce yapmışlığı var. Ancak kendisinin Gorr yaptığı vuruş sonucunda karadelik açılıyor sonra ikisi de ona giriyor.
[img='https://i.redditmedia.com/-rFxLupkU8gAS5cjfaEvUzxp87xzYExRqtMgh7ghsmg.jpg?s=96c3c50b61c1a0151c6fe281038ddeda',none,621][/img]

Red Hulk'u karadelikten kurtarıyor hafif maruz kalarak.
thor_speed__and_some_strength_durability__feats_by_antcow-dbypbhd.jpg

@Ascalon

Aynen, ben Thor'u sormuştum ama yine de sağolun Thanosdan da nasiplendik :D

Bir de hocam Gorr ile olan dövüşte uzay boşluğundayken Gorr'a vursuğu Mjolnir darbeleriyle Ay'a benziyen tüm tanrıları öldürmek için yapılmış bir bombayı çatlattı diyorlar doğru mu ?

@Noralyma
Bu biraz hız ve uçuş gücüyle ilgili Thanos kendine uçabilecek bir eklenti yaptıysa çıkabilir. Karadeliğin kendisine zarar vereceğini pek düşünmüyorum. Zaten daha önce kara deliğe çekilmişliği var.
4830836-thanos+vs.+black+hole+-+winner+-+thanos.png

Thanos taşları toplama serüveninden önce kaosun alemlerinden geçerek gerçekliğin merkezine yolculuk yapıyor. Bu serüvende maruz kaldığı madde ve gerçeklik defarmosyanlarının üstesinden geliyor ki bu kara deliğe çekilmekten bile daha korkunç bir şey.
main-qimg-e2ae94fe8af62fe3e19a0e14ce90872b-c
1*jbnRge-fkPZm8HQzvMiAsA.jpeg
5473985-1237593177-lHXh76GbGxKC_ikVk7GwMa5YDZM6QXZgqnu6Ljq-xzADK5wc4kIhODLTczv2vAkYwhexXEGwmcWF=s0
Adam kara deliğe girecekse deformasyona karşı gelecekse bile o sandalyeden kalkmıyor.Sen nasıl bir kralsın thanos :D

Superman'ın en iyi hız feati ;

Superman Apokolipsdeydi. Bazı yeni tanrılar hapsedilmişti ve Darkseidın ordusu savaşa hazırlanıyordu. Superman'ın ise hapsedilen yeni tanrıları serbest bırakıp, apokolips ordusunun silahlarını yokedip, Dünyaya uçması için sadece birkaç saniyesi vardı. Ve evet Superman bunların hepsini birkaç saniyede yaptı.

Hesaplama :
3. fotoda olan Multiverse haritasında gördüğünüz gibi Apokolips, orrery of worldsün dışında bulunuyor (52 evrensel sistem). Ana evren yani Earth 0 ve Apokolips arasında ise birçok evren var. Bu featin en ama en düşük versiyonunu hesaplayacağım.
Apokolipsden Dünyaya gelirken 2 evreni geçtiği varsayalım. DC da evrenler 100 trilyon ışık yılı büyüklüğündedir, 2 evren ise trilyon ly yani 1.89214600E+27 km. 2 evreni 1 saniyede bitirdiğini varsayarsak ışıktan 6.30715333E+21 kat hızlı. Bu featin garanti hesaplaması bu. Fakat sadece evrenin büyüklüğü değil, evrenlerin arasındaki uzay boşluğu da var. Yani örnek bize en yakın galaksi olan andromeda galaksisi bize 2.5 milyon ly uzakta. (Mesafeyi bulmak için Düz bir hesaplama yapıcam bunun bir kesinliği yok) Samanyolu 100.000 ly büyüklüğünde, evren ise ondan 1 milyar kat daha büyük. Bu 2 galaksi arasındaki mesafe 2.5 milyon ly ise 2 evren arasındaki mesafenin 2.5000000E+15 ly (2.36518300+E28 km) olması gerek. Yani 1.89214600E+27 üzerine 2.36518300+E28 km eklememiz gerek. Sonuç 2.55439760E+28 km/1-2s yani ışıktan 8.51465867E+22 (4.25732933E+22 da olabilir) kat daha hızlı!
İki türlüde ışıktan sextillionlarca kat daha hızlı.

NOT: Normalde Apokolips den Dünyaya gitmek için (veya tam tersi) boom tube'a ihtiyaç vardır. Fakat boom tube kullanıldığında sayfada BOOM yazısı ortaya çıkar. Burda öyle bir yazı çıkmadı yani boom tube kullanılmadı, tamamen kendi hızı. Sphere of Godsa uyum sağlama sebebi ise zamanında 4. ve 5. boyuta bile uyum sağlamıştı. Yani üst boyutlara uyum sağlayarak boyutsal değişimden etkilenmiyor.

Fotoğraf 1-2 ; Apokalipsden dünyaya uçtuğu anlar.

Fotoğraf 3 ; Multiverse haritası.

@father @Lex Luthor @Shrimp @Thanos

Ne düşünüyorsunuz bu feat hakkında ? :D

Ekli dosyalar

• IMG_20181019_182015_386.jpg
    IMG_20181019_182015_386.jpg
    120.6 KB · Görüntüleme: 392
  • IMG_20181019_182019_363.jpg
    IMG_20181019_182019_363.jpg
    103.9 KB · Görüntüleme: 270
  • images.jpeg
    images.jpeg
    78.5 KB · Görüntüleme: 280
@Noralyma
Nediyelim Supermanin güzel hız featlerinden biri :D Kahraman olarak flasdan sonra en hızlısı superman herhalde ?

Superman'ın en iyi hız feati ;

Superman Apokolipsdeydi. Bazı yeni tanrılar hapsedilmişti ve Darkseidın ordusu savaşa hazırlanıyordu. Superman'ın ise hapsedilen yeni tanrıları serbest bırakıp, apokolips ordusunun silahlarını yokedip, Dünyaya uçması için sadece birkaç saniyesi vardı. Ve evet Superman bunların hepsini birkaç saniyede yaptı.

Hesaplama :
3. fotoda olan Multiverse haritasında gördüğünüz gibi Apokolips, orrery of worldsün dışında bulunuyor (52 evrensel sistem). Ana evren yani Earth 0 ve Apokolips arasında ise birçok evren var. Bu featin en ama en düşük versiyonunu hesaplayacağım.
Apokolipsden Dünyaya gelirken 2 evreni geçtiği varsayalım. DC da evrenler 100 trilyon ışık yılı büyüklüğündedir, 2 evren ise trilyon ly yani 1.89214600E+27 km. 2 evreni 1 saniyede bitirdiğini varsayarsak ışıktan 6.30715333E+21 kat hızlı. Bu featin garanti hesaplaması bu. Fakat sadece evrenin büyüklüğü değil, evrenlerin arasındaki uzay boşluğu da var. Yani örnek bize en yakın galaksi olan andromeda galaksisi bize 2.5 milyon ly uzakta. (Mesafeyi bulmak için Düz bir hesaplama yapıcam bunun bir kesinliği yok) Samanyolu 100.000 ly büyüklüğünde, evren ise ondan 1 milyar kat daha büyük. Bu 2 galaksi arasındaki mesafe 2.5 milyon ly ise 2 evren arasındaki mesafenin 2.5000000E+15 ly (2.36518300+E28 km) olması gerek. Yani 1.89214600E+27 üzerine 2.36518300+E28 km eklememiz gerek. Sonuç 2.55439760E+28 km/1-2s yani ışıktan 8.51465867E+22 (4.25732933E+22 da olabilir) kat daha hızlı!
İki türlüde ışıktan sextillionlarca kat daha hızlı.

NOT: Normalde Apokolips den Dünyaya gitmek için (veya tam tersi) boom tube'a ihtiyaç vardır. Fakat boom tube kullanıldığında sayfada BOOM yazısı ortaya çıkar. Burda öyle bir yazı çıkmadı yani boom tube kullanılmadı, tamamen kendi hızı. Sphere of Godsa uyum sağlama sebebi ise zamanında 4. ve 5. boyuta bile uyum sağlamıştı. Yani üst boyutlara uyum sağlayarak boyutsal değişimden etkilenmiyor.

Fotoğraf 1-2 ; Apokalipsden dünyaya uçtuğu anlar.

Fotoğraf 3 ; Multiverse haritası.

@father @Lex Luthor @Shrimp @Thanos

Ne düşünüyorsunuz bu feat hakkında ? :D
Tam anlamıyla saçmalık.Karakterlerin belirli sınılar içinde olması gerekir.Supermanin öyle gösterimleri oluyor ki tam anlamıyla sınırsız potansiyeli var.Sonra superman niye antipatik.