@Noralyma
Fan sitesi lafından kastı, resmi bir marvel ya da dc ürünü olmaması.Bu arada comic vıne ve marvel wiki nasıl fan siteleri oluyor ?
Olay yanlış olup olmaması değil. Zamanı için doğrudur ancak Marvel retconlandı ve şu an durum farklı.Yanlış söyleniyor hocam demek ki
Cvine'da Fulcrum yarattı demiyor. Fulcrum'a hizmet ettikleri söyleniyor ikisi farklı şeyler.Comic vıne de karakter tanıtımına bakarsanız fulcrumun yarattığı söyleniyor
Yazarlar bazen bu sitelerin sahipleri ya da yöneticileri ile röportaj verebiliyor. Ve evet hepsi fan sitesi ama bu tamamen yanlış oldukları anlamına gelmez.Ben hiç bir bilgi veren siteye yazarın gelip yazdığını görmedim o zaman hepsi mi fan sitesi olucak ?
Fİrst Firmament 2017 yılında yaratıldı . Celestiallar ise 1976.Featlere göre First Firmament yaratıyor ve herkes tarafından kabul görülüyor.
Featler ile yazar göndermesi olup olmama çok önemli değil. Adamın tipi, Kirby'nin gençliğine benziyor, adı Jack ve karakteri yaratan kişi de Jack Kirby göndermesi olduğunu söylemişti sanırım.Ayrıca featlere göre Fulcrum'un da Jack Kirby olduğunu düşünmüyorum.
Esas DC karmaşık, Marvel'da kullanım şekillerinde bir karmaşıklık var. DC'de ne türlü karmaşıklık ararsan varDC'de de karışık da bu kadar değil.
Onun çevirisi öyle değil. Öyle yazmıyor.fulcrum hakkından denilenin bir kısmı şöyleydi hocam
:batpalm: Niye beni dinlemiyorsunuz arkadaşlarCelestials'ı yaratan Fulcrum değil (karakter olarak) First Firmament
Kimse zaten kesin bu dememişti sanırım, bir gönderme denildi. Ayrıca The God, Kirby'nin yaşlılığı ve direkt tasviri ise Fulcrum da gençliği ve dolaylı tasviri çok takılmayın bunlara.Söylemlerden yola çıkarak bu karakter kesin bu dememeliyiz bence.
Aslında Fulcrum için Celestialleri yarattı denmemiş ve denemez de çünkü First Firmament yaratıyor.
Fİrst Firmament 2017 yılında yaratıldı . Celestiallar ise 1976.
Önceden Celestialların kökenleri belirsizdi. Bir söyleme göre kaynağı Fulcrum bir kaynağa göre ise Eternity idi. Başka bir iddiaya göre hiper uzayın kendi yarattığı varlıkları idi.
Yani Marvel'In kozmolojisi baştan yazıldı şu an First Firmament kabul ediliyor olabilir ancak bu hep böyle değildi. Bu yüzden beyler aslında aynı şeyden bahsediyorsunuz ancak zaman çizelgesi farkı olduğundan anlaşamıyorsunuz.
Benzerlikten kesinlik sence mantıklı mı? Açıkçası o fotoğrafta pek de benzemiyor ama The God tıpa tıp aynı. The God ne oluyor bu durumda? Fulcrum neye göre, kime göre evrenin 2. tanrısı? Belki hepsi TOAA'ın formu? Bu cümleden kesinlik zor anlaşılır kusura bakma. Ayrıca Evrenin 2. tanrısı olacak güçte birisinin Eternals Vol.4 de o Celestial'e ''bana denksin'' diyeceğini sanmıyorum. Gerçi Eternals serisin okumadığın için bilmemen normaldir. Son kozmik olayları takip etmeni öneririm. Ve her olayda Comic vine ve marvelwikia gibi fan sitelerine güvenmeniz yanlış. Çok doğru, faydalı ve haklı bilgiler sunuyorlar ama ''onların dediği doğrudur'' kafası yanlış. İlk önce featlere bakıp kendiniz değerlendirin. O sitelerin The God hakkında tanıtım dosyaları yok ancak Fulcrum hakkında var. Sizce bu adil mi?father' Alıntı:Fulcrum'un adı jack benzerliği jack kırby'nin gençliği adı jack olup jack kırby'e benziyorsa kesin gibi bir şey olur![]()