Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

@Noralyma
Comic vıne de yazıyor az yukarda yazdım zaten nerden öğrendiğimi :) Marvel wikide fulcrum hakkında çok bilgi verilmemiş :D

@father

Yok öyle zannetmedim :D

Fulcrum OAA'nın farklı bir avatarı olabilir. Şu Tanrı işleri çok karışık ya Marvel'de. DC'de de karışık da bu kadar değil.

@Noralyma
Fulcrum Oaa'nın başka avatarı ise zaten direk ana tanrı boyutuna yükseliyor.Başka avatarı değilse de evrenin ikinci tanrısı oluyor.Dc bu kadar karışık değil çünkü orda presenceye rakip olacak kişiler yok veya over-void'e :D

@father Comic vine'da Fulcrum'u direkt olarak Jack Kirby diye tanıtmışlar. Eternals ve Celestialleri kurgulayan kişi Jack Kirby olduğu için öyle söylemiş olabilirler, pek emin değilim. Yani onlara göre Fulcrum, Jack Kirby olduğu için Jack Kirby kimi kurguladıysa, yarattıysa Fulcrum bunları yaratmıştır diyorlar. Bazıları da Fulcrum ve The God TOAA'ın başka formları diyor. Bu tür konularda resmi bilgi ve kanıt yok. Resim olarak benzerlikten gideceksek The God daha çok benziyor Fulcrum'a nazaran. Resmi bir bilgi varsa duymak isterim ben açıkçası. Ama ben feat > söylemler diyorum. Featlere göre First Firmament yaratıyor ve herkes tarafından kabul görülüyor. Ayrıca featlere göre Fulcrum'un da Jack Kirby olduğunu düşünmüyorum.

Bu arada comic vıne ve marvel wiki nasıl fan siteleri oluyor ?
Fan sitesi lafından kastı, resmi bir marvel ya da dc ürünü olmaması.
Yanlış söyleniyor hocam demek ki
Olay yanlış olup olmaması değil. Zamanı için doğrudur ancak Marvel retconlandı ve şu an durum farklı.

Comic vıne de karakter tanıtımına bakarsanız fulcrumun yarattığı söyleniyor
Cvine'da Fulcrum yarattı demiyor. Fulcrum'a hizmet ettikleri söyleniyor ikisi farklı şeyler.

Ben hiç bir bilgi veren siteye yazarın gelip yazdığını görmedim o zaman hepsi mi fan sitesi olucak ?
Yazarlar bazen bu sitelerin sahipleri ya da yöneticileri ile röportaj verebiliyor. Ve evet hepsi fan sitesi ama bu tamamen yanlış oldukları anlamına gelmez.

Nitekim %100 Resmi ya da doğru olmamakla beraberwikiler güvenilir kaynaklardır.

@omerbzkrt
Çoğu tanrısal karakterin bir feat'i yoktur o yüzden tanrısal karakterler de söylemler > feat diyorum şahsen. Sizin dediğiniz açıklama mantıklı olmuş fulcrum jack kırby'i temsil ettiğinden öyle ddemiş olabilirler.Featlere göre fulcrum'un jack kırby olduğunu kanıtlıyamayız çünkü gelip ben jack kırbyim demez ama adı jack olduğundan ve tipi benzediğinden öyle diyebiliriz. Bu arada hoş geldiniz

@Nabu
C.vıne de fulcrum hakkından denilenin bir kısmı şöyleydi hocam "Fulcrum, Gökselleri ve sonsuzları tam anlamıyla yaratan tanınmış yazar Jack Kirby'nin enkarnasyonudur " yani mantiken fulcrum yarattı diyebiliriz

Bence Fulcrum direk TOAA sayılabilir. Celestial'ları yarattığı geçiyorsa bir yerde doğru olsa gerek.

Wikiler fan sitesi fakat karakter tanımada epey işe yarıyor.

Featlere göre First Firmament yaratıyor ve herkes tarafından kabul görülüyor.
Fİrst Firmament 2017 yılında yaratıldı . Celestiallar ise 1976.

Önceden Celestialların kökenleri belirsizdi. Bir söyleme göre kaynağı Fulcrum bir kaynağa göre ise Eternity idi. Başka bir iddiaya göre hiper uzayın kendi yarattığı varlıkları idi.

Yani Marvel'In kozmolojisi baştan yazıldı şu an First Firmament kabul ediliyor olabilir ancak bu hep böyle değildi. Bu yüzden beyler aslında aynı şeyden bahsediyorsunuz ancak zaman çizelgesi farkı olduğundan anlaşamıyorsunuz.

Ayrıca featlere göre Fulcrum'un da Jack Kirby olduğunu düşünmüyorum.
Featler ile yazar göndermesi olup olmama çok önemli değil. Adamın tipi, Kirby'nin gençliğine benziyor, adı Jack ve karakteri yaratan kişi de Jack Kirby göndermesi olduğunu söylemişti sanırım.

Zaten çok büyük ihtimal The God ve Fulcrum, TOAA'nın farklı görünümleri. Marvel'I altın çağına getiren üç isim var Lee, Kirby, Ditko büyük ihtimal TOAA bu üçünün birleşimi.

Stan Lee de çizgi romanlarda kendisi olarak göründü. Ancak bu TOAA'nın bir Stan Lee göndermesi olduğu gerçeğini değiştirmedi.

Neyse zaten comics okurları olarak çok takılmamız gereken bir konu değil bu.

DC'de de karışık da bu kadar değil.
Esas DC karmaşık, Marvel'da kullanım şekillerinde bir karmaşıklık var. DC'de ne türlü karmaşıklık ararsan var :D

@father

Sonsuzluklardan kasıt ne ? Fulcrum yarattı değil de belki Celestials'in yaratıldığı hikayeyi Jack kırby yazmıştır. O yüzden böyle demişlerdir.

Celestials'ı yaratan Fulcrum değil (karakter olarak) First Firmament.

@Nabu
Presence var, Over Void var, The wrıter (Grant morrison) var :D

Öte yandan Empty hand en güçlüleri olduğu düşünen büyük bir kesim var. Okurları temsil ettiğinden dolayı. Mesela bir hikayeyi kaç kişi okuyorsa o kadar güçleniyor çünkü. Okur azalırsa gücü azalıyor çoğalırsa çoğalıyor. Empty hand'ın en güçlü olmasına olanak vermiyorum değil :D

Karakter tanıtımında "The Fulcrum is an incarnation of Jack Kirby, the well known author who literally created the Celestials and the eternals." diyor. Yani "Fulcrum, Celestialleri ve Eternals'ı tam anlamıyla yaratan tanınmış yazar Jack Kirby'nin esinlenmesidir (enkarnasyonudur)." diyor. Aslında Fulcrum için Celestialleri yarattı denmemiş ve denemez de çünkü First Firmament yaratıyor. Ama öyle lanse ediliyor gibi. Biraz aşşağıda yazıyor böyle bir cümle dikkatli bakın. Daha Fulcrum'un Jack Kirby olduğu kesin bile değil. Benzerlikten yola çıkarsanız The God aynısı. Kesin bir bilgi olmadığı için herkes farklı düşünüyor. Birimiz bunlar TOAA'ın formları diyoruz, diğerimiz Fulcrum, Jack Kirbydir diyor, ben de The God Jack Kirbydir diyorum. Fulcrum'un Jack Kirby olduğu kesin olsaydı sizce böyle bir tartışma olur muydu? Söylemlerden yola çıkarak bu karakter kesin bu dememeliyiz bence.

@Nabu
Ben zaten kesin çevirisini bilmiyorum hocam googleden çeviriyorum.

@Noralyma
Nabu hocamız gayet iyi anlatmış o yüzden bir şey demiyorum :D

@omerbzkrt
Fulcrum'un adı jack benzerliği jack kırby'nin gençliği adı jack olup jack kırby'e benziyorsa kesin gibi bir şey olur :D

Söylemlerden yola çıkarak bu karakter kesin bu dememeliyiz bence.
Kimse zaten kesin bu dememişti sanırım, bir gönderme denildi. Ayrıca The God, Kirby'nin yaşlılığı ve direkt tasviri ise Fulcrum da gençliği ve dolaylı tasviri çok takılmayın bunlara.

Aslında Fulcrum için Celestialleri yarattı denmemiş ve denemez de çünkü First Firmament yaratıyor.
Fİrst Firmament 2017 yılında yaratıldı . Celestiallar ise 1976.

Önceden Celestialların kökenleri belirsizdi. Bir söyleme göre kaynağı Fulcrum bir kaynağa göre ise Eternity idi. Başka bir iddiaya göre hiper uzayın kendi yarattığı varlıkları idi.

Yani Marvel'In kozmolojisi baştan yazıldı şu an First Firmament kabul ediliyor olabilir ancak bu hep böyle değildi. Bu yüzden beyler aslında aynı şeyden bahsediyorsunuz ancak zaman çizelgesi farkı olduğundan anlaşamıyorsunuz.

Arkadaş şuan kesin diyor da ona hitaben yorum yaptım. Ayrıca aradan 1 yıl geçmiş First Firmament'i bilmesi gerek gerçekten bu olayları takip ediyorsa. Şuan kaynağı belli ve Fulcrum ile alakası yok. 1976'da yaşamıyoruz sonuçta.
father' Alıntı:
Fulcrum'un adı jack benzerliği jack kırby'nin gençliği adı jack olup jack kırby'e benziyorsa kesin gibi bir şey olur
biggrin.png
Benzerlikten kesinlik sence mantıklı mı? Açıkçası o fotoğrafta pek de benzemiyor ama The God tıpa tıp aynı. The God ne oluyor bu durumda? Fulcrum neye göre, kime göre evrenin 2. tanrısı? Belki hepsi TOAA'ın formu? Bu cümleden kesinlik zor anlaşılır kusura bakma. Ayrıca Evrenin 2. tanrısı olacak güçte birisinin Eternals Vol.4 de o Celestial'e ''bana denksin'' diyeceğini sanmıyorum. Gerçi Eternals serisin okumadığın için bilmemen normaldir. Son kozmik olayları takip etmeni öneririm. Ve her olayda Comic vine ve marvelwikia gibi fan sitelerine güvenmeniz yanlış. Çok doğru, faydalı ve haklı bilgiler sunuyorlar ama ''onların dediği doğrudur'' kafası yanlış. İlk önce featlere bakıp kendiniz değerlendirin. O sitelerin The God hakkında tanıtım dosyaları yok ancak Fulcrum hakkında var. Sizce bu adil mi?

@Nabu Son olarak iki soru sormak istiyorum. Neden listede Pre Retcon yemiş Beyonder vardı? İkinci olarak listede Thor'un en güçlü hali Rune King Thor, ve God Emperor Doom varken Galactus'u Lifebringer olarak değil de Devourer of Worlds olarak değerlendirmeniz neden? Hepsinin max hali ya da base hali daha uygun olabilirmiş.

@omerbzkrt
Çoğul kişi tarafından kabul edilen ve hikayelerde jack olan ve gençliği jack kırby'e benziyen bir karakter jack kırbydir diyebiliriz.Seçimler de sonuçları çoğunluk belirlemiyor mu ? Hepsi Toaa formuda olabilir onu söyliyen kesimde var ama ayıracak olursak diye değerlendiriyorum ben.Bana denksin dediği Celestial'in fulcrum'a denk olduğuna dair bir kaynak veya bilgi var mı ? fulcrum evrenin en güçlü 2. tanrısıdır forumlarda sitelerde söylenilen şeyler bunu ufak bir kesim inkar edebilir (sizin gibi ) ama fark eden bir şey olmaz çünkü çoğunluk > azınlık

@Noralyma
Çünkü bahsettiğiniz karakter bir o hikayede geçiyor (anladığım kadarı ile ) ayrıca hiç bir kaynak bunu kabul etmemiş ?