Katılıyorum, DB de ciddi kötüdür bu konuda, ama bence bu konuda net en kötüsü artık tartışmasız bir şekilde OP. Hani bu soruya 5-6 yıl önce cevap vermem gerekse belki Bleach, NNT ve DB'yi düşünebilirdim ama bence artık OP en kötü olmuş olabilir.
FT'ye o kadar kızmam çünkü biraz parodi bir seri yani, güç dengesi olmadığı kesin ama seride genel olarak da pek bir "denge" yok zaten xD O yüzden orada o kadar sırıtmıyordu. Bir de
@Echo nun dediği gibi başka bonusları vardı serinin.
DB, Bleach, NNT , FT (hatta bence JJK'de buraya geçti zamanla) gibi serilerde kimin kimden güçlü olduğu kısmında çok sorgulamaya girmezsiniz. Sadece "neden" , "nasıl" kısmı çok boş ve yüzeyseldir. Yani 4-5 karakter için belki sorulmuştur kim kimden güçlü; Ulqiorra mı Harribel mi, Ichibe mi, Yamamoto mu ?, Aizen mi Yhwach mı vs gibi bir kaç soruyu daha eklersek bu sorular hariç hemen hemen herkesin yeri yurdu aşağı yukarı bellidir ama oralara nasıl geldiklerini sorsak üfff, her kafadan ayrı ses çıkar xD
Bir de kimin kimden üstünlüğünün tartışılabilir olduğu, belirsiz olduğu ama karakterlerin güçlerini nasıl elde ettikleri, nasıl o konuma geldiklerinin açık olduğu seriler var. Yani bu sefer de "kim" sorusu cevapsız kalır ama "neden" , "nasıl" cevaplıdır. Nedir bunlar ;
Katekyo Hitman Reborn, Magi, HxH,
Bir de hemen hemen her sorunun cevabını verebilen seriler var bunu bazı seriler sadeliği sayesinde yapıyor. Boku no Hero, Attack on Titan, Kimetsu no Yaiba , FMA gibi kimisi de daha kompleks hiyerarşisi ile yapıyor Tower of God, Naruto, World Trigger vs gibi...
Toriko, Black Clover gibiler ise bir o tarafa bir bu tarafa gidiyor.
Bir de OP var , plot o an neye ihtiyaç varsa onun olabileceği, sorgulanamayacağı, daha önce kurduğu hiyerarşi ile söylem ile çelişip çelişmemesinin gram gözetilmediği xD Sana ne "kim" ne de diğer "neden ve nasıl" sorularının yanıtlarını vermez ve hatta artık veremez scaling anlamında. . . OP'den daha doğaçlama daha random seri düşünmeye çalışıyorum belki Fire Force olabilir orada "Adolla Effect" diye bir şeye sığınıp her saçmalığı yaptılar yani bir tek o, OP'den daha kopuk ve uçuk olabilir sanırım xD