Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

2026 Dünya Kupası Başlığı

Nabu

Ulu Baykuş
Yönetici
Ulu Baykuş
World-Cup-2026-umbrella-FTR-%281%29.jpg
Yıllar sonra kendi millî takımımızla beraber geldiğimiz bu yeni Dünya Kupası serüveni için, forum içerisinde sohbet, paylaşım ve tartışma başlığıdır. Millilerimize başarılar.

@Nabu abi Türkiye dışında favorin var mı ? Bir de yüksek ihtimal kazanır dediğin bi takım
Ya zaten FIFA 4 tane favori belirlemiş, Bunlar yarı finallere kadar karşı karşıya gelmeyecek şekilde konumlandırılmış. Bunlar; Arjantin, İspanya, Fransa ve İngiltere ve bence de en büyük favoriler bunlar özellikle İspanya ve Fransa onun haricinde "dark horse" olabilcek Brezilya, Hollanda, Fas, Türkiye var.

Ama bunu ilk maçımızın devre arasında yazıyorum ve cidden bu işin montella ile olması çok zor. Boy ortalaması 1.95 olan defansın ortasına kerem aktürkoğlunu koyup ona sağdan barış alper ile orta yaptırıyor :D Yani yediğimiz golde Merih zaten arabistan topçusu olduğunu gösterdi maalesef. Hakkımızda hayırlısı potansiyelimiz var ama kurgumuz eksik.

Korkunç bir maç oynadık umudumu yitirmemiştim ama maç sonu koç ile kaptanın açıklamaları ile umudumu yitirdim. Geçmiş olsun.

Fifa Torpillisi cüce Kırmızı kart yemesi gerekirken hakem yine güzelliğini yapmış şaşırmadım xd

Messi 39 yaşında hattrick yaparak başladı Dünya kupasına. Çok büyük adam ya.

Maçı 12. dakikada izlemeye başladım, bir baktım 1-0 gerideyiz xD Ne ara, arkadaş !

Aldığım duyumlara göre aynı anda hem hiç gol atmadan elenen ilk takım hem de en hızlı gol yiyen takım olarak rekor kırmışız.

Fatih Hoca'nın ikinci videosunu izledim ve deli oldum.

Video'nun adı Türkiye - Paraguay. Vİdeo uzunluğu 37 dakika.

4 dakika TFF Başkanının dediğine yönelik cevap var. 7-8 dakika messi övmece var, 5 dk USA, Fas falan övmece var. 3-4 dakika havadan sudan. 17-18 dakika maçı konuştu. Ve inanılmaz bir politik doğruculuk ile yani Hoca'nın bazı koltuklarda gözü var sanırım o yüzden oyunculara katiyen dokunmuyor dokunturtmuyor. Ayıya dayı diyen bir hoca var ve bu hiç hoşuma gitmedi.
Şu rezilliğin önüne "bunlar da bizim evlatlarımız, gelecekte bizi gene bunlar temsil edecek" falan diye tampon olmanın hiç bir anlamı yok bunu yapanın Fatih Terim olması daha da acı. Zira kendi oyuncusunu döven adam bu ya, hiddeti, siniri, duygusal manada içi dışı bir oluşu ile meşhur adam gelmiş bana "lütfen kızmayın" falan xD Yani, memleket ayıya dayı deme memleketi oldu her yerde bu böyle, her yerde bir menfaat ilişkisi.

Halbu ki ilk maç sonrası çok daha taktiksel bir incelemesi vardı, videosu çok uzundu ve bu ilk maç, turnuva bitince hesap sorulur vs diyen bir hoca vardı, hoca belli ki hiç bir şeyin hesabını soracak falan değil, kamuoyuna kendini hatırlatmaya "Bak ben de buradayım" deyip, parsel kapmaya gelmiş.

Ben yakıştıramadım, ilk videosunu çok severek ve ümitle izlemiştim. Gerçekten niyetinin yeni nesile dijital bir miras bırakmak olduğunu düşünmüştüm ama 2. videosundaki bu politik doğrucu tavrı, orta yolcu tavrı beni diğer şekilde düşünmeye itti.

Yani, takım başına geldiğinde Hakan Çalhanoğlu sana küsse ne olur ? Küsmese ne olur ? Koca İmparator bunun hesabına mı düştü yani ? Ha yok düşmediyse o zaman bu içerik fakiriği tampon video neydi...

Elbette, Hoca'dan bir Batuhan Karadeniz gibi davranmasını falan beklemiyorum xD Ama şu "amanın da bizim çocuklar ama, yapmayın ama" tavrı ben de kusma refleksi geliştirir oldu ya, gına geldi.

Basketbol, Voleybol, Güreş Boks, Cimnastik, Tenis hepsinde geçtiğimiz senelerde yeni zirveler gördü milliler abi yok ya yok ille de futbol amk, ille de bizim çocuklar. Biz milletvekillerinin dokunulmazlıkları ve 1 yıl çalışıp ömür boyu emekli olmaları kaldırılsın diye bağırırken bunlar A Milli futbolcuları da milletvekilleri gibi dokunulmaz yapma derdindeler. Cidden yıldım yani.

Hakan Çalhanoğlu ile Merih'in kaptan olduğu, Montella'nın yönettiği A Milli Takım için (bunların ikisibir olmasına gerek yok ikisinden biri olsa da aynı) bundan sonra kaşımı bile oynatmam, maçları olsun, açıp özetine bile bakmam. Yeter yav.

Böyle bir rezillikten sonra bile nasıl çıkıp gurur duymamız lazım diyebiliyorlar ya insanda hiç mi utanma olmaz. Her türlü destek olmamız bekleniyorsa yok öyle bir dünya. Ne saha içinde ne saha dışında hiçbir sorumluluk almıyorlar. Montella'nın acil gönderilmesi lazım. Hakan ve Merih'in de bu takımda yeri olmamalı bana kalırsa. Bu kafayla devam edilirse daha da izlenmez bu takım.