Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece // Spoiler'lı Bölüm Öncesi Sohbet ve Paylaşım Başlığı

b3fno.jpg

Allah kahretsin ciğer filan kalmadı bu sahnede.Bu adamın fanı olmayalımda kimin olalım be kardeşim.Odanın bütün bu itibarını iki paralık etme çalışmalarına rağmen evrende ki sayılı adam gibi adamlardan olabilmek çok büyük başarı.
Oğlunun tayfası dağıtıldığında verdiği pozla aynı pozu vermiş.

Oğlunun tayfası dağıtıldığında verdiği pozla aynı pozu vermiş.
oğluyla bu tip paralellikleri hoş oluyor ya.Adadan ayrıldıktan sonra muhtelemen zayıflığı yüzünden kendini eğitmek istemiştir.Ben bazı sebeplerden dolayı elbafa gittiğini düşünüyorum ama bakalım ne çıkacak

oğluyla bu tip paralellikleri hoş oluyor ya.Adadan ayrıldıktan sonra muhtelemen zayıflığı yüzünden kendini eğitmek istemiştir.Ben bazı sebeplerden dolayı elbafa gittiğini düşünüyorum ama bakalım ne çıkacak
Kuma bunu da kadınlar adasına ışınlamış ve orada şu mektup getiren kızla tanışıp çocuk yapma işine başlamışlardır. Paralellik öyle gösteriyor.

Spoiler içeren içerikleri, spoiler başlığında konuşalım canlar.

@Uchiha Madara seni biraz rahatlatayım, o rüyalarına giren karakter bir D.
Shamrock, Garling vb. karakterler de bir kutsal ejder / tanrı.
Yani senin karakter bunlardan birinin içinden geçecek., sonuçta D'ler tanrıların baş düşmanı.

Geriye tek soru kalıyor, ne zaman? :D

Ben bir şey demiyorum abi hiç bir şey demiyorum.zaten herkes içimden geçeni tahmin ediyordur.
Xebec'in hakisi o kadar güçlüymüş ki, Garp ile Roger'in hakisini bastırmış.
Sonrasında Garp & Roger hakilerini tek noktada birleştirip öyle saldırmış ve saldırı eğer işe yaramazsa öleceklerini düşünüyorlarmış.

Abi Imu bu Xebec'i takmıyor bile. Joyboy'un hakisini görünce altına kaçırıyordu, Gorosei tekrar insan(?) formuna girmişti.
Joyboy yaşasa ve tüm hakisini şu an God Valley'de serbest bıraksa anlaşılan tek bir kişi bile sağ kalmayacakmış.
Garp, Roger, WB falan ezip geçermiş.

Imu böyle bir karakteri, Nika'yı, Davy Jones'u yenmiş. Bayağı fena bir villain var karşımızda.

Ben bir şey demiyorum abi hiç bir şey demiyorum.zaten herkes içimden geçeni tahmin ediyordur.
Saldırı adaya bir şey yapmayı başardı mı merak ediyorum. Xebec'in bir bölümde yenilmesi biraz hızlı olmuş.

Abi Imu bu Xebec'i takmıyor bile. Joyboy'un hakisini görünce altına kaçırıyordu, Gorosei tekrar insan(?) formuna girmişti.
Joyboy yaşasa ve tüm hakisini şu an God Valley'de serbest bıraksa anlaşılan tek bir kişi bile sağ kalmayacakmış.

Imu böyle bir karakteri, Nika'yı, Davy Jones'u yenmiş. Bayağı fena bir villain var karşımızda.
O daha belli olmaz ya. Imu'da ölümsüzlük var ve şu an nasıl baypas edileceğini bilmiyoruz. Zaman atlaması öncesi Logialarda olan rahatlık var muhtemelen şu an Imu'da.

Bir de Xebec hariç önemli herkes bu noktadan sonra yaşayıp güçlenmeye devam etti.

Neyse göreceğiz artık. 😄

@Uchiha Madara seni biraz rahatlatayım, o rüyalarına giren karakter bir D.
Shamrock, Garling vb. karakterler de bir kutsal ejder / tanrı.
Yani senin karakter bunlardan birinin içinden geçecek., sonuçta D'ler tanrıların baş düşmanı.

Geriye tek soru kalıyor, ne zaman? :D
Abi şu an öyle kızgınım ki Dragonun kimi dövdüğü hiç önemli değil.Ben şu an Japon bi adamın(Lafın gelişi diyorum yoksa adam falan değil) 2 bölüm bile dövüş çizememesine kızıyorum.Bu adama birde global de dahi muamelesi yapılıyor kafayı yersin ya

Abi şu an öyle kızgınım ki Dragonun kimi dövdüğü hiç önemli değil.Ben şu an Japon bi adamın(Lafın gelişi diyorum yoksa adam falan değil) 2 bölüm bile dövüş çizememesine kızıyorum.Bu adama birde global de dahi muamelesi yapılıyor kafayı yersin ya
Kendine bir sor o paraları harcayacak zamanı oluyor mu?Hem sen bedava okuyorsun,şikayet etme hakkın yok.Bölüm eleştirme hakkına sahipsin ancak neden ara veriyor hakkına sahip değilsin.Haftalık manga çıkartmak kolay iş değil.Adam 28 yıldır haftalık manga çiziyor,50 yaşına gelmiş bir adamdan bahsediyoruz.HxH gibi olmadığına şükret bence.O adama da hak veriyoruz bu arada.

--
Ya bu bahsettiğin olay maalesef OP'nin başından beri var. Yani napalım bu adam VS çizmi özürlüsü. Varı yoğu troll karakterler ve komedi animesi.
Eğer animesi ilk 200 bölümde falan komik olmasa kimse zaten merak edip okumazdı bile. Eskiden çizme isteğini mangadan anlayabiliyorduk, karakter bağlantılarını iyi kuruyordu diyorduk ki tamam güzel bir şey çıkaracak. Yani o zamanlarda bile VS çizemese de en azından merak arttırıyordu. Şimdi o da sıkılmış muhtemelen, çabucak bitirmek için bi kaç yumruk gösteriyor o kadar. Bilinen tarihin en güçlü karakteri çıkmış ortaya ve karşısında sadece gatling atan bir garp ve slash atan roger var. Yahu şöyle hakiye yönelik yeni bir şey göster.. ama dediğim gibi adam bıkmış, serinin tüm rızkını, serinin tüm ekmeğini yemiş. Artık yeni bir şey üretemiyor.

Xebec'in hakisi o kadar güçlüymüş ki, Garp ile Roger'in hakisini bastırmış.
Sonrasında Garp & Roger hakilerini tek noktada birleştirip öyle saldırmış ve saldırı eğer işe yaramazsa öleceklerini düşünüyorlarmış.

Bence durum böyle değil.

1.si bu amped bir Xebec yani Xebec üstü bir varlıkla dövüşüyor ikili ona rağmen alt edebilmişler güçleri birleştirince ki Roger'ın prime olup olmadığı bile şüpheli burada.

Nitekim, Imu'nun anlık Xebec'e üstün gelmesi çok da garip değil hele de hax'i düşünürsek.

2. olarak , öte yandan Joy Boy'un normal hakisi o etkiyi yapmıyor. Adam Emmet'e diyor , "En güçlü hakimi bunun içinde sakladım" diyor. "En Güçlü" daha önce hiç kullanmadığı level de bir şey demek bu, bunu istiflemiş de olabilir, kendini ampleyip de koymuş olabilir. Yani o bir Base Joy Boy feat'i değil Joy Boy'un kendi dediğine göre.

Gorosei'lerin dağılması normal çünkü Imu kontrolünü kaybediyor bunun sebebi de tamamıyla güç gibi gözükmedi 800 yıldır öldüğünü düşündüğü birinin varlığını tekrar sezmenin verdiği şok idi. Tüm savaş boyunca inanılmaz cool ve ağır takılan Madara'nın, Hashirama'nın çakrasını hisseder hissetmez rape face çakması gibi bir şey yani.

Nitekim ben ne sanıldığı gibi Xebec'in diğer ikisinden ya da her hangi bir KK potası adamdan çok üstün olduğunu ne de Imu ile Joy Boy'un bir ada dolusu Top Tier'i silip atabileceğini düşünüyorum.

Ve unutmayın One Piece yıllardır ada seviye güçten öte geçememiştir çünkü her şey adada yaşanır. Güçten düşmüş çapsız Moriah bile amp alınca bir adayı boydan boya yaracak yumruk atabilir ancak bina seviye yumruklardan ard arda 100 tane yiyince yeri öpebilir. Bu seri böyledir.

O yüzden henüz kimseyi çok büyütmeyin gözünüzde, hele de rakip Luffy ve Plot iken.

Son düzenleme:
Flood olacak sorry ama;

Son sayı ile ilgili 2 çok önemli şey öğrendik serinin hiyerarşisi adına.

1.si Xebec sanıldığı kadar KK potasını domine eden biri değil yani sağda solda Roger + Garp + WB olsa Xebec etmez dolanıyordu. Xebec aşağı Xebec yukarı.

Tam Prime Olmayan Roger + Taze Prime Garp beraber ilk defa dövüşürken > Prime iken şeytanlaştırılıp güçlendirilen Demon Xebec.

Demek ki Base Xebec ikisine aşağı yukarı denk. Hem de aradaki yaş farkına rağmen. Umarım Xebec ile ilgili hype biraz sönüp, sağlıklı noktalara indirilmiştir böylece.

2.si Whitebeard'a BM ve Kaido muamelesi yapıldı, adadan ayrıldı dövüşü satıp. Ve Garp ile Roger'ın olduğu kareye eklenmedi. Ark Boss'unun karşısına konulan iki kuvvet Roger + Garp oldu Roger + WB değil ya da Roger + WB + Garp değil sadece Roger + Garp.

Yani WB ya KK potası değil ya da o potanın en altı, eskiden benim için en alttaki Garp idi. Xebec 2. idi ki hala en fazla ikinci olabilir gibi duruyor. Ve Roger-Garp denkliği Roger-WB denkliğinden çok çok çok daha fazla işlenilmiş, kanıtlanılmış bir denklik oldu. Hem sözlü hem görselli.

Nitekim, Garp'a Vergo ve Smoker muamelesi çekenler umarım şu an utanıyorlardır xD

Canım silmekten kasıt haki ile bayıltmak değil ki, bariz şekilde Joyboy adada olsa o adadaki herkesin içinden geçerdi.
Henüz bölüm çıkmadığı için son saldırılarını göremiyoruz ama eğer spoilerdaki gibi o saldırı işe yaramazsa öleceklerini düşünüyorsalar bariz şekilde aşırı baskın bir hakiden bahsediyoruzdur.

Ha dediğim gibi henüz bu haki Xebec'e mi ait bilemeyiz, zira Imu, Gunko'nun bedeninde ortaya çıkınca Kralın Hakisi yaymıştı tüm Elbaf'a.
Yani ele geçirdiği kişi üzerinden kendi hakisini salıyor olabilir veya taşıyıcının hakisine eşit miktarda haki ile değiştirerek irade kontrolünü ele alıyor olabilir.

Naruto Sage Mode'a girdiğinde şöyle bir denklem oluyordu.

100K çakrası varsa, 100k doğa çakrası çekiyor ve savaşırken bu 100k doğa çakrası ile savaşıyordu.
Burada da 100K kral hakisi varsa, Imu buna 101K kral hakisi koyup, onun orijinal kendi iradesi/hakisi yerine Imu'nun hakisiyle tüm iradesini ele geçiriyor olabilir. Böyle bir durumda yine Xebec'in haki gücünü görmüş olurduk, ufak bir Imu eklemesiyle tabi.

Ama söylenen Xebec'in bariz üstünlüğü. Joyboy devlerden biri deniyor, eğer öyle ise zaten üst düzey hakisinin kökeni belli olur.
Bunlar sonuçta çook uzun yaşıyor ve bu sürede hakilerini kat kat arttırabilirler.

Son mesajına istinaden, Xebec şu an tam prime halinde değil gibi. Artık aile derdine düşmüş biraz. Zaten Harald ile son konuşmasında "artık şansın ve kaderin benim tarafımda olmadığını biliyorum, ailemi kurtarsam yeter" moduna girmiş. O Mariejois'i basan enerjik adam gitmiş gibi. Emeklilikten bir önceki döneminde gibi.

Joyboy adada olsa o adadaki herkesin içinden geçerdi.
İşte ben o kadar emin değilim.

Ama söylenen Xebec'in bariz üstünlüğü.
Yaş Farkı, tecrübe farkı sebebiyle doğal bir üstünlük ama milletin adlettiği gibi "olağaüstü bir üstünlük" yok. olsa Roger ile Garp en güçlü halini indiremiyor olmalı idi. Ya da WB gibi savaş dışı bırakılabiliyor olmalılardı.

Son mesajına istinaden, Xebec şu an tam prime halinde değil gibi.
Yapma Allahını seversen daha ne kadar prime olacak adam aktif, sürekli çatırtı patırdı, God Valley'e gelmeden önce bile Harald'ın gemisini yakıp gelecek kadar aksiyon dolu. Yapmayın lütfen.

Marijois basan Xebec 20lerin başında en iyi ihtimalle o halinden güçlüdür. Enerjik gözükmek her şey demek değil. Big Mom da şu an daha enerjik duruyor ancak en güçlü olarak 68 yaş halini ilan ettiler. Kaido da 58 de en güçlü halimdeyim dedi, yıllardır dişe dokunur kimse ile VS si olmamasına rağmen.

OP de Prime dediğin 40-65 arası bu çok net. Xebec de orada ve bir korsan olarak da aktif zaten, tüm prime kriterlerini karşılıyor.