Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece'de En Sevdiğiniz Flashback Hikayeleri

Monolith

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Kuma flashbackinin sonuna gelmemiz üzerine bu tarz bir konu açmak istedim. Bildiğiniz üzere One Piece serisinde birçok etkileyici flashback hikayesi bulunmakta. Peki sizin bu konuda en doyurucu shonen mangalardan biri olan OP için en sevdiğiniz flashback hikayeleri hangileri?

best-flashbacks-one-piece.jpg

GOAT

Brook - Rumbar Korsanları,
Chopper - Dr. Hiluluk,
Nami - Bellemere - Nojiko,
Nico Robin - Jaguar D. Saul,
Sanji - Zeff,
Franky - Tom-san

Baba

Noland - Calgara,
Trafalgar Law - Donquixote Rosinante,
Luffy - Ace - Sabo,
Kuma - Bonney - Ginny,
Fisher Tiger - Jinbei - Koala

İyidir

Senor Pink - Lucian,
Baby 5,
Episode 0,
Usopp,
Roronoa Zoro - Kuina,
Vinsmoke Sanji,
Big Mom

Seri birkaç falso dışında flashback konusunda çok iyi.

Robin’in geçmişi duygusal açıdan en etkilendiğim FB.Benim için zirve o.

Ardından Fİsher Tiger ve Kuma gelir

Oden-Beyazsakal-Roger, 9 Kın, Onimaru. İlki bence Beyazsakal'a ve Beyazsakal korsanlarına büyük zarar verdi. Marco'nun MF'taki meşhur repliğini bile boşa çıkardı.
Ben bu konuda bir tutarsızlık olduğunu düşünmüyorum. Beyazsakal Thatch'in ölümü sonrasında da harekete geçmemişti. Üstelik daha taze bir ölüm iken. Belli ki intikamcı bir düşünce yapısı yok. Oden öldükten yıllar sonra öğrenmişler. Ace gibi kurtularılacak bir durumda da değil. Neden ailesi gibi gördüğü tayfasının hayatını riske atsın ki bu durumda?

Ben de Ali gibi tier yapayım.

Seviye / Flashback Öyküleri

S TierNoland & Calgara, Brook & Rumbar Korsanları, Nico Robin & Ohara, Franky & Tom-san, Luffy & Shanks
ALaw & Corazon, Nami & Bellemere, Chopper & Hiluluk, Roger İdam, Luffy&Ace&Sabo, Rebecca & Kyros
BSanji & Zeff, Dof & Donquixote Korsanları(Pink dahil ama bence aşırı abartılıyor Pink'in hikayesi), Kuma, Chouchou FB'si,
CBig Mom,
DFisher Tiger & Güneş Korsanları, Usopp, Zoro & Kuina, Oden ve Kızıl Kınlar

Bazı notlar:

- Hikluluk & Chopper hissiyat olarak S tier ancak hikaye olarak çok zayıf, Hiluluk karakteri inandırıcı değil
- Fisher Tiger & Güneş Korsanları ve Kraliçeleri vs fikir olarak çok iyi bir hikaye aslında azınlığın ve totaliter rejmin resmini çiziyor ancak duygu olarak sıfır. Çok kötü aktarıldı bence, gerekli darbeyi yaratmadı.
- Oden ve Kızıl Kınlar etrafında dönen yer yer güzel hikayeler olsa da o kadar karışık ve o kadar kalabalık ki çok boğucu ve türlü türlü istikrarsızlık doğurdu.

Noland'ın hikayesi bence en iyi kurgusal fb idi. Duygu olarak daha kuvvetlileri var ancak Noland'ınki özgün kaldı. En güncel FB olan Kuma'nın FB'si

Corazon, Kyros fb'lerinin kırması gibi. Güzeldi ama daha önce gördüm diyorsun. Noland'In ki o açıdan iyiydi.

Unuttuklarım varsa zamanla eklerim.

Ben bu konuda bir tutarsızlık olduğunu düşünmüyorum. Beyazsakal Thatch'in ölümü sonrasında da harekete geçmemişti. Üstelik daha taze bir ölüm iken. Belli ki intikamcı bir düşünce yapısı yok. Oden öldükten yıllar sonra öğrenmişler. Ace gibi kurtularılacak bir durumda da değil. Neden ailesi gibi gördüğü tayfasının hayatını riske atsın ki bu durumda?
"Gemimdeki demir kuralı bozdun, bu asla affetmeyeceğim bir şey."

Thatch öldürüldükten sonra sessiz kalması tamamen Karasakal'ın anormal biri olmasıyla bir seferlik istisna olmasıyla alakalı. Zaten söyleniyor, "bu seferlik geçelim, içimde kötü bir his var" diye.

Oden'in ölümünü yıllar sonra öğreniyorlar ve kayıp vermemek için gitmiyorlar. Burası okey de, Hiyori'nin, Momo'nun, Toki'nin ölüp ölmediği bilinmiyor, üstüne Wano Izo'nun memleketi. Tamamen unutup yoluna bakıyorlar. Yani hikaye bariz retcon zaten bunun çok tartışılacak bir şeyi de yok.

Yani kurtarılacak bir şeyler var, ama retcon olduğu için, Marineford yazılırken Oden diye birinin Beyazsakal Korsanlarına dahil edilmediği için(Edildiği senaryoda Zou da MF'ta Beyazsakal lehine savaşırdı zira) Marco'nun "Bizden birine zarar verildiğinde olacakları tüm okyanus bilmeli!" repliği boşa çıkıyor.

Neptün için Balıkadam Adasını korumaya alan korsanlar neden tayfadaşlarının memleketi ve Oden'in yüzü suyu hürmetine Wano'ya bulaşmasın?

Ha bu Nika gibi bir durum değil, sadece karakterlerin ahengini bozuyor. Yine de bariz retcon olan ve Marineford sıraları yazılan Beyazsakal Korsanlarına uymayan bir şey ok. Yine de senin dediğin de mantıksız değil, makul.

Neptün için Balıkadam Adasını korumaya alan korsanlar neden tayfadaşlarının memleketi ve Oden'in yüzü suyu hürmetine Wano'ya bulaşmasın?
Oden Beyazsakal tayfasını bırakıp Roger korsanlarına geçmişti bir seneliğine. Sonrasında geri döneceğini söyledi ama dönmedi. Beyazsakal bu konuda tavır koyduysa haklı bence. Belli ki hiç iletişime de geçmemiş olan bitenden haberleri yok. Kendisini bu kadar umursamayan birinin memleketine bulaşmamasını anlıyorum. Her ne kadar kardeşi gibi görse bile. Ama Marco'nun dediği lafın arkasında durabildiklerini Ace haricinde göremedik pek. Kendisi öyle olmadığını söylüyor ama Ace'e karşı özel bir sevgisi olduğunu düşünüyorum ben Beyazsakal'ın.

Flashbacklerin kalitesinden ziyade üstümde bıraktığı etkiye göre bazılarını seçecek olursam;

Chopper-Hiluluk.Tüm seri boyunca çok fazla duygulandığım an olsa da,bu anlardan 2 sini hiç unutamıyorum.Birisi Dadan'ın Garp'î yumruklayarak hesap sorması, diğeri de Chopper'ın mantarı Hiluluk'a uzattıgi sahne.

Sanji-Zeff.Hem duygusal hem de hiç beklemedigim yerden vurmuştu.

Big mom.En son ailesini yediğini anladıgimda anda yaşadıgim şok hâla aklımda.

Luffy ve Shanks.Çok epik zaten.Anime'de defalarca, Live action'da,Manga'da.Her bir izledigim/okuduğumda ayrı keyif alıyorum.Serinin temeli resmen.

Senior Pink.Bu diğer flashbacklerden biraz daha farklı.Senior Pink yenilmeyi bekleyen, boktan dizaynı ve gücü olan oldukça önemsiz bir karakterdi.Fakat yine de Flashbackle hem de dallanıp budaklanmadan 1-2 bölümde çok başarılı işlendi ve unutulmaz karakterlerden biri oldu.Oda, önemsiz bir karakteri kısa bir sürede gözümüzde tamamen farklı bir yere taşıdıgi için, benim için "en başarılı" olarak nitelendirebileceğim flashbacki budur.

Luffy&Ace&Sabo.İzlemesi keyifliydi.Velet Luffy favori karakterlerimden zaten

Oden'in hikayesini de seviyorum.Hem karakter olarak izlemesi keyifli hem de Flashbacklerinde pek çok efsanevi karakteri görme fırsatı bulmuştuk.Baya bir bölüm sürmüstü Oden'in flashbackleri ve bittiğine üzüldügümü hatırlıyorum

Robin,Nami,Ace,Law,Franky,Brook.Bunların da Flashbackleri zaten çok iyi.Yani bir düşünce sevdiklerimi değil de sevmediklerimi yazsam daha kısa sürermiş.