Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Sizce En Güçlü Sannin Hangisi ?

Nabu

Ulu Baykuş
Yönetici
Ulu Baykuş
Yıllardır, anime-manga vs ortamlarında özellikle naruto sayfalarında tartışılagelen bir konudur bu. Tabi yıllar içinde bu karakter farklı modlar ve teknikler gösterdikçe ayrıştırmak zorlaştı. Zira Jiraiya'da SM varsa başka bir sıralama ortaya çıkabiliyordu, Orochimaru'da Edo Tensei varsa başka, Tsunade'de %10 Katsuyu ya da Byakugo varsa başka gibi...

Ancak üç aşağı beş yukarı benzer ligin isimleri olan bu üç kişi arasında sizce en güçlü hangisi ?

11ef5c0e2dbf12ed0f8e28c0bf49c47b.jpg

Bunu 2 türlü soracağım

1.si

Bu karakterlerin aşağıdaki modlarını (bazıları teorik olarak düşünebileceğimiz modlar, diğerleri ise canon şeyler) en zayıftan en güçsüze sıralasanız ? Nedenleri ile...

Tsunade Fazları: P1 Paslanmış, Emekli Olmuş, Kan Fobisi olan Tsunade, P1 Paslı, Emeklilikten dönmüş, kan korkusunu yenmiş Tsunade, Pain Arc Tsunade, War Arc Base Tsunade, War Arc Byakugo Tsunade, War Arc Byakugo + %10 Katsuyu Tsunade, Tsunade ve %50-100 arası Katsuyu

Orochimaru Fazları: P1 Başı Base Orochimaru, P1 Edolu Orochimaru, Kolları Mühürlü P1 Orochimaru, Kolları mühürlü Shippuden Orochimaru (vs Naruto gibi), Ağır Hasta Orochimaru (Vs Sasuke gibi), Hashirama Hücreli War Arc Base Orochimaru, Hashi Hücreli War Arc Oroc ve 4 Hokage Edosu, Hashi Hücreli Orochi + Savaş Arkındaki Tüm Edolar

Jiraiya Fazları: P1 Base Jiraiya, P1 Sannin Savaşında Zehirlenmiş ve Chakra Kontrolünü yitirmiş Jiraiya, SM Jiraiya, SM Jiraiya + Patron Kurbağa Ordusu (Naruto'nun Pain karşısındaki kadrosu), Mükemmel SM Jiraiya + Patron Kurbağa Ordusu + Katon: Rasengan

2. Soru ise özel durumlar haricinde genel geçer bir biçimde, karakterlerin ekstra hazırlık, ekstra eğitim, ekstra bilgi gerektirmeden çıkabilecekleri en yüksek güç seviyeleri baz alındığında , total bazda en güçlü Sannin sizce kim ?

Bonus Soru: Japon kültüründeki Jiraiya hikayesinden yola çıkılarak varılan bir döngü vardır. Buna göre Yılan > Kurbağa > Sülük > Yılan 'dır. Peki sizce bunun seride bir geçerliliği var mı ?

Üçünün de kendince güçlü olduğu yanları var. Ancak bu sorunun cevabı net olarak Orochimaru değil bence. Çok fazla el ayağa düşürüldü, izleyici/okuyucu gözünde bir ağırlığı kalmadı. Ha ben hala hakkını veren taraftayım, kesinlikle çok korkutucu bir agabey.

Jiraiya derim ben.

Savaş gücü olarak hazırlıkla en güçlü Oroc sonra duruma göre hazırlıkla Katsuyu'nun daha büyük bir porsiyonunu çağırabiliyorsa önce Tsunade sonra Jiraiya olabilir.

Hazırlıksız bir şekilde savaş gücü en yüksek olan sanırım Jiraiya'dır sonra Oroc sonra Tsunade gibi.

Formlara göre de şöyle derim:

Hashi Hücreli Orochi + Savaş Arkındaki Tüm Edolar > Hashi Hücreli War Arc Oroc ve 4 Hokage Edosu > Tsunade ve %50-100 arası Katsuyu > War Arc Byakugo + %10 Katsuyu Tsunade > Mükemmel SM Jiraiya + Patron Kurbağa Ordusu + Katon: Rasengan > SM Jiraiya + Patron Kurbağa Ordusu (Naruto'nun Pain karşısındaki kadrosu) > SM Jiraiya > Hashirama Hücreli War Arc Base Orochimaru > Pain Arc Tsunade > War Arc Byakugo Tsunade > Kolları mühürlü Shippuden Orochimaru (vs Naruto gibi) > War Arc Base Tsunade > P1 Edolu Orochimaru > P1 Base Jiraiya > P1 Başı Base Orochimaru > P1 Paslı, Emeklilikten dönmüş, kan korkusunu yenmiş Tsunade > P1 Sannin Savaşında Zehirlenmiş ve Chakra Kontrolünü yitirmiş Jiraiya > Ağır Hasta Orochimaru (Vs Sasuke gibi) > P1 Paslanmış, Emekli Olmuş, Kan Fobisi olan Tsunade > Kolları Mühürlü P1 Orochimaru

SM Jiraiya'yı iki omzunda bilgelerle savaşan Jiraiya olarak aldım. Hipotetik bir solo SM gibi değil yani haberiniz olsun. :D Pain Ark Tsunade'yi de Byakugou'da biriken çakra havuzu daha boldur diye koydum. En azından birkaç senedir birikmişti WA'ya göre.
Bonus Soru: Japon kültüründeki Jiraiya hikayesinden yola çıkılarak varılan bir döngü vardır. Buna göre Yılan > Kurbağa > Sülük > Yılan 'dır. Peki sizce bunun seride bir geçerliliği var mı ?
Yani bu bağlantı Taş-Kağıt-Makas misali bir şeyse pek öyle bir bağlantı göremedim. Güç dengesiyse yine yukarıda görüldüğü gibi pek öyle bir şey yok gibi. Belki P1 için söylenebilir Yılan > Kurbağa > Sülük kısmı.

Ellerinize sağlık konu için, güzel olmuş. :D

@Garou Ben de sana katılıyorum. Güzel özetlemişsin.

Uzun soluklu hazırlık durumunda yasaklı teknikleri ve sınır tanımayan, etik dışı, kod tanımayan yaklaşımı ile Orochimaru en fazla savaş gücünü meydana getirebilen kişi burada. O çok net belli.

Ayrıca diğer konuda da katılıyorum. Hazırlıksız, özel durumlar hariç, genel geçer anlamda, random bir dövüş anında bence en güçlüleri Jiraiya.

Seninle ayrıldığımız tek şey sıralamalarımız olacak sanırım. Ayrıca Pain Arc Tsunade'nin baz çakra olarak daha güçlü olması gerektiği şeklindeki mantığında çok doğru, güzel dikkat etmişsin. Ama ben yine de WA Tsunade'yi bir tık üstüne koyacağım. Çünkü Pain Arc Tsunade'nin pasını silen ark gibi benim gözümde, Savaş Arkında tam potansiyeline ulaşıyor. Dediğin gibi mühüründeki çakra kesinlikle daha azdır. Ancak dövüş gücü WA da yüksek sanki. En azından eşit diyebilirim. Güzel detay ama.

Hashi Hücreli + Savaş Arkındaki Tüm Edoları hazır etmiş Savaş Arkı Orochimaru > Hashi Hücreli + 4 Hokage Edosu ile Savaş Arkı Orochimaru >> %50-%100 Katsuyulu WA Byakugo Tsunade > Perfect SM+Kurbağa Ordusu+ Katon Rasengan Jiraiya >> %10 Katsuyulu WA Byakugo Tsunade > Patron Kurbağa Ordulu SM Jiraiya >> P1 Edolu Orochimaru >= WA Byakugo Tsunade >= Base Jiraiya = WA Base Orochimaru > P1 Başı Base Orochimaru >= P1 Base Jiraiya >= PA Tsunade >= WA Base Tsunade > Kolları Mühürlü Shippuden Orochimaru > P1 Paslı ve Emeklilikten Dönmüş, Ancak Kan Fobisini yenmiş Tsunade > Kolları Mühürlü P1 Orochimaru >= Ağır Hasta (Vs Sasuke) Orochimaru = Çakrası Zehirlenmiş ve Çakra Kontrolünü Yitirmiş P1 Jiraiya > Paslı, Emekli, Kan Fobili Tsunade

Edit: Tiyatro Eseri Yiğit Jiraiya'nın Öyküleri 'ndeki Yılan > Kurbağa > Sülük > Yılan olayına gelince. Onda da benzer fikirdeyiz. Bence de P1 için belki geçerli olabilecek bir şeydi ancak sonradan işler değişti epey.

Perfect SM+Kurbağa Ordusu+ Katon Rasengan Jiraiya >> %10 Katsuyulu WA Byakugo Tsunade
Buna biraz şaşırdım. Perfect SM'yi ben yanlış falan mı anladım? Yoksa Katon Rasengan hatırladığımdan daha hayvani bir şey miydi? :D %10 Katsuyu sıradağlar kadar olduğu için beni şüpheye düşürdü biraz.

Buna biraz şaşırdım.
Orası konusunda %100 emin değilim.

Ancak %10 Katsuyu ne kadar büyük olsa da . Katsuyu fiziksel baskı hareketleri altında bölünmesi ve nitekim kesici, delici, sıkıştırıcı ataklarla öldürülememesi ile ünlü ancak bu hapsedilemeyeceği ya da kontrol altına alınamayacağı anlamına gelmiyor.

Misal Tsunade normal zamanlarda Katsuyu'nun %1 'ni çağırıyor desek. Sannin Savaşında Çakra Zehirlenmesi içindeki Jiraiya 2 Devasa Yılanı gömecek kadar bataklık göleti yaptı. O iki yılanın kapladığı toplam alan en az %1 KAtsuyu'nun 2/3 ü kadar.

Şimdi %100 Bir Jiraiya'nın üstüne bir de Perfect SM açmış hali var. Devasa bir Yomi Numa, Katsuyu gibi uzuvları olmayan ağır bir canlı için çok sıkıntı olabilir. Tekrar bölünse bile bölünen parçalar gene bataklığa düşecek. Ancak çok yavaş bir süreç ile bölünerek kıyıya bir köprü yapıp bataklığın kıyısında yeniden oluşuma başlayabilir. Ancak işte tam bu boşlukta ve dikkat dağınıklığında Jiraiya , Tsunade'yi alabilir.

Ama dediğim gibi %100 emin değilim, bir daha sorsan belki %10 Katsuyu destekli WA Tsunade > Patron Kurbağa Ordulu Perfect SM Jiraiya derim.

Orası konusunda %100 emin değilim.
Haa ben de iki tane büyüktür görünce dedim n'oluyor? :D

Misal Tsunade normal zamanlarda Katsuyu'nun %1 'ni çağırıyor desek. Sannin Savaşında Çakra Zehirlenmesi içindeki Jiraiya 2 Devasa Yılanı gömecek kadar bataklık göleti yaptı. O iki yılanın kapladığı toplam alan en az %1 KAtsuyu'nun 2/3 ü kadar.
Ama şimdi şöyle de bir şey var. Naruto'da bu yüzde olayları bir boyuta işliyor. Kurama'nın %50 olup aslında boyunun orijinalinin 8'de 1'i olması gibi. Katsuyu da %1 halinden 10 kat değil 1000 kat büyük. SM ile bile Katsuyu batırabilir mi emin değilim. Yeterince geniş yapsa yeterince derin olacak mı? Yeterince derin olsa yeterince geniş olacak mı?

Bir de %10 Katsuyu'dan geniş çaplı bir asit yağmuru gelse zaten Kurbağa ordusu falan kalmaz. :D O şeyin hem menzili uzun sırf boyundan dolayı hem de etki alanı geniş. Oroc ölüyorsa bunun asidine, Patron Kurbağa ve ekibi de ölür bence.

Bir de %10 Katsuyu'dan geniş çaplı bir asit yağmuru gelse zaten Kurbağa ordusu falan kalmaz. :D O şeyin hem menzili uzun sırf boyundan dolayı hem de etki alanı geniş. Oroc ölüyorsa bunun asidine, Patron Kurbağa ve ekibi de ölür bence.
Zaten emin olamama sebep olan kısım da bu. Ancak işin özünde Jiraiya Summoner ile ilgilenebilirse (Animal Path ile aynı mantık) Katsuyu da devre dışı kalacağı için benim ilgilendiğim kısım Jiraiya, Tsunade'ye ulaşacak zaman aralığını yaratabilir mi. Bence yaratabilecek silahlara sahip. Kurbağa Ordusu dikkat dağınıklığı yaratabilir. Yağını Bunta'nın sağladığı bir Senpo: Goemon ile Katsuyu bir nebze olsun yavaşlatılabilir.

Sıçrama becerileri sayesinde Katsuyu'nun üstüne çıkabilirler . . KAtsuyu kendi üstüne de asit sıkacak değil sanırım.

Yani evet %10 Katsuyu devasa bir şey ancak , standart %1 Katsuyudan da daha yavaş ve genelde sabit duran bir şey. Olay benim kafamda tamamen Jiraiya'nın Tsunade'ye ulaşılabilirliği ve ulaştığında onu öldürmeyi başarabilirliğinde bitiyor. Ve Jiraiya bunun ikisini de yapabilecek silahlara ve becerilere sahip.

ANcak dediğim gibi, Yapamasa ve Tsunade ile Katsuyu bunları overlast etse gene şaşırmazdım. Ancak işte Amfibik Sistemli Sennin Mod'un avantajı süre sınırı olmaması. Yani Tsunade ile Katsuyu saatlerce Jiraiya'yı sınırda tutabilecek mi ? Çünkü Byakugo'nun zaman sınırı var. Tamam o da saatlerce sürüyor ancak hem %10 KAtsuyu çağırıp onu sahada tutacaksın hem Byakugo açık tutacaksın süresi azalabilir öte yandan Amfibik Modla destekli bir perfect SM de Jiraiya'nın böyle bir derdi olmayabilir.

Güzel karşılaşma ama yani Tsunade'nin daha üstün olmasına da çok şaşırmam. Ben bir de sıralarken sadece o kişiler kendi aralarında nasıl dövüşür ve sonuç nasıl olura bakmıyorum. Başkalarına karşı da ya da başka senaryolarda da hangisi daha üstün olabilir ona da bakıyorum biraz.

Ve %10 Katsuyu müthiş bir summon olsa da bence bir Sennin Mode 'un yerini tutacak bir şey değil. ÜStelik Jiraiya burada Daha da cilalanmış bir SM + Dev Kurbağa Çetesi + Rasengan varyantlarını katon ile hibritleştirme gibi eklentiler de var. %1 Katsuyu'dan %10'a çıkmak bu kadar farkı kapar mı ? Ona da baktım biraz.

Kyuubi örneğine gelince Kyuubi de Yin & Yan çakraları var. Bijuu Dama yaparken bile bu çakralardan 1/8 oranında karıştırıyordu sanırım. O yüzden forumlarda %50 denmesine rağmen boyut farkı 8 de 1 gibi oluyor. Çünkü Mİnato aslında Yin ya da Yang yarısından birini alıyor. Direkt %50 çakra almıyor.

Kuchiyoseler de bu mantık işliyor mu ? Bilmiyorum. Ancak işliyorsa bile %1 halinden 1000 kat değil de 100 kat falan büyük olacağını düşünmek gerekir. ve 100 Kat fark da dediğim gibi bırak Jiraiya'daki tüm ekstraları karşılamayı tek başına SM bile etmeyebilir başka senaryolarda başka rakiplere karşı.

Güzel konu oldu ha :D

Zaten emin olamama sebep olan kısım da bu. Ancak işin özünde Jiraiya Summoner ile ilgilenebilirse (Animal Path ile aynı mantık) Katsuyu da devre dışı kalacağı için benim ilgilendiğim kısım Jiraiya, Tsunade'ye ulaşacak zaman aralığını yaratabilir mi. Bence yaratabilecek silahlara sahip. Kurbağa Ordusu dikkat dağınıklığı yaratabilir. Yağını Bunta'nın sağladığı bir Senpo: Goemon ile Katsuyu bir nebze olsun yavaşlatılabilir.

Sıçrama becerileri sayesinde Katsuyu'nun üstüne çıkabilirler . . KAtsuyu kendi üstüne de asit sıkacak değil sanırım.
Haa ben o tarafı hiç düşünmemiştim. :D Doğru Caster olayı vardı. O zaman evet Jiraiya alabilir belki.

Kyuubi örneğine gelince Kyuubi de Yin & Yan çakraları var. Bijuu Dama yaparken bile bu çakralardan 1/8 oranında karıştırıyordu sanırım. O yüzden forumlarda %50 denmesine rağmen boyut farkı 8 de 1 gibi oluyor. Çünkü Mİnato aslında Yin ya da Yang yarısından birini alıyor. Direkt %50 çakra almıyor.

Kuchiyoseler de bu mantık işliyor mu ? Bilmiyorum. Ancak işliyorsa bile %1 halinden 1000 kat değil de 100 kat falan büyük olacağını düşünmek gerekir. ve 100 Kat fark da dediğim gibi bırak Jiraiya'daki tüm ekstraları karşılamayı tek başına SM bile etmeyebilir başka senaryolarda başka rakiplere karşı.
Yani bence 100 kat o boyut için küçük kalır. Her türlü aynı işliyor bence. Demek istediğinizi anladım ama genel olarak yüzdeler böyle işliyor sanki Naruto'da. :D

Güzel konu oldu ha :D
Yep. :D Elinize sağlık hocam. :D

Not: Ben gene içeriği okumadan dalmışım ama istenen şeylere de değinmişim. Sadece kitaba bağlı kalmadan yapmışım bunu.

Başliyim mi?

Başlayacağım ya.

Başladım. Tamam tamam ciddileştim.

Öncelikle bu konuyu 2 farklı halde yorumlayacağım, bana kalsa 7-8 farklı halde de yorumlardım da uykum var.

1- Base Haller

Orochimaru
7-8 farklı şekilde yorumlayabilirim dememin sebebi bu arkadaş. Base boostlu ve gençlik hallerinin yanı sıra, Orochimaru'yu kolsuz seri sonu v.s. yorumlamaya kalksam akşam olurdu. Neyse. Öncelikle Orochimaru'yu seride ilk gördüğümüz haliyle yorumlayacağım.

Ancak şöyle bir olay var bize bu konuda bir şey göstermedi. Yani gösterdiği şey Edo Tensei içeriyordu dolayısıyla, base halinde yorumlayamam. Gösterdiği tek şey ise, 4. Kazekage'yi öldürmüş olması. O dönemlerde Orochimaru'dan fazlaca korkulsa bile Hiruzenin ölümü yufka yüreğinden kaynaklanıyordu ve Orochimaru Jiraiya'nın köyde olmadığı bir dönemde saldırdığı için bir karşılaştırma yapmak güç olsa da, Jiraiya'nın SM olmaksızın dahi Orochimaru'yu alabileceğini düşünüyorum fakat emin değilim.

Geçelim Orochimaru'nun bize bir şeyler gösterdiği kısımlara. Gerçi bu kısımlarda kolları yoktu. Gene de bize gösterdiği şeyler az değildi. İyi kötü, karşı tarafın yani diğer iki Sanninin (3 Sannin ve Naruto olayı) birisi olan Tsunade hem ham, hem de kan fobisinin zirvesindeydi üstelik yorgundu da. Jiraiya ise bence ağırdan aldı. Gene de Orochimaru ağrılar içinde bana göre iyi mücadele etti. Ancak benim gözümde gösterdiği en iyi olay tartışmasız bir şekilde 4 kuyruklu ile dövüşü. Tabii orada deri değiştirmesinin avantajı vardı tabi fakat, bunun dışında da epey dayanıklı ve güçlü olduğunu bir kaç yerde gösterdi. Ki o Orochimaru'nun kullandığı bedenin süresi dolmak üzere ve Orochimaru da ölmek üzereydi.

Diğer şey ise, yataktan kalkamayacak haldeyken, Deidara gibi bence büyük potansiyelli ve Akatsuki'nin en güçlü üyelerinden olan birisini intihar etmeye zorlamış Sasuke ile mücadelesiydi. Bu iki olay Orochimarunun kolları yani jutsuları dahi olmadan neler yapabileceğini gösterdi bizlere. Bir de tabi seri sonu olayı var ama onun da base kabul edilmesi gerektiğini düşünmüyorum, çünkü Hashirama hücreleri falan filan. Ben base haldeki ve sağlıklı bir Orochimaru'nun üçlü arasında en iyi genjutsucu olmak yanında en iyi self-healer olarak da görüyorum. Çünkü Orochi'nin bunu yapması için ne çaba harcaması ne de bir moda girmesi gerekiyor. Dümdüz iyileşiyor. Dolayısıyla en dayanıklı olmasa bile yenmesi en zor olanı olduğunu düşünüyorum. Tabii kantırlayacak bir saldırınız varsa misal Ohnoki'nin jintonu gibi iş değişebilir. Merak etmeyin diğer yazılarım bu kadar uzun olmayacak.

Tsunade
Tsunade tartışmasız ekibin en iyi fiziksel kuvvetine ve healing jutsusuna sahip. Bakın self demedim, çünkü Orochi sadece kendisini iyileştirebiliyor. Tsunade ise hem dövüşüp hem de heal verebilen çok özel bir kumaş. Ki bir tarafı Senju diğer tarafı Uzumaki (dedesi ve anneannesi) e dedesi de hayvanat bahçesi zaten, ondan bir şeyler kaptığı da belli. Fakat ben her iki değerlendirmemde de kendisini en zayıf olarak belirleyeceğim. Tabi bu en zayıf cümlesi yanlış anlaşılmasın, Tsunade bir savaşta veya dövüşte kader değiştirebilecek bir tip. Aklı başında ve zinde bir Tsunade diğer iki sannine ter döktürecek bir tip. Fakat dövüşteki en büyük kozu fiziksel güç ki bu diğer iki sannine göre onu daha az tehditkar yapıyor çünkü bu daha kantırlanabilir bir şey. Fakat Tsunade'nin de alameti farikası healing gücü, hele ki Katsuyu ile birleştiğinde aradan çıkarması epey zor birisi.

Jiraiya
Aralarındaki en garibanı bence Jiraiya. Orochimaru bir dahi olarak doğuyor ve zamanla yaptığı buluşlarla kendini modifiye ediyor. Tsunade ise şanslı bir soyla doğuyor ve dedesinden Byokou'yu miras alıp büyük bir güç elde ediyor. Jiraiya ise garibim koca bir hiç alıyor. Jiraiya ne elde ettiyse, hepsi azmi sayesinde. Base halinde dahi, koca bir orduyu yığabilecek bir güce sahip. Ki Kutchiyose konusunda tam potansiyel göstermedi hiç. Ben tam potansiyeliyle Sunagakure'yi falan indirebileceğini düşünüyorum. Jiraiya aralarında en iyi ninjutsu ve kutchiyose'ye sahip olanı. Üstelik ordu çağırmadan dahi 2 sennin ve Bunta ile serideki en iyi Katon tekniğini gösterecek bir potansiyel. Ben özellikle kutchiyose ile yapacaklarıyla base savaşını kendisinin kazanacağını düşünüyorum.

Gelelim modlu hallere

Orochimaru
Orochimaru ile ilgili şöyle bir sorun var. Potansiyel olarak serideki en büyük tehditlerden birisine sahip, Edo Tensei. Fakat Orochimaru bunu Kabuto kadar etkin kullanamadı hiç. Hem gelişimi azdı hem de Sennin Mod gibi bir şey elinde olmadığından bu kadar büyük çapta bir orduyu kontrol edemezdi. Her ne kadar Hashirama'dan hücre alsa da ben benzer büyüklükte bir orduya hükmedebileceğini sanmıyorum. Ki dediğim gibi Orochimaru Kabuto'yu görse de muhtemelen seri bittiğinde formülü bilmiyordu yani mükemmel veya mükemmele yakın bir kontrolü yoktu.

Tabi ben gene de en azından savaşın bitiminden bir kaç yıl sonrasına yani The Last zamanlarında Edo'sunu geliştirdiğine inanıyorum. Ama Orochimaru'nun kişiliğindeki değişim ve savaş potansiyeli olmama sebebiyle farklı şeylere gittiğini düşünüyorum ki gördük ki klonlamaya yoğunlaşmış. Neden bu kadar uzun anlattım? Şunun için: Orochimaru Edo Tensei bence hiç bir zaman aman aman geliştirmedi. Tabii ki ilk kullandığı halden daha iyi hale gelmiştir. Bu kısmı şu yorumla tamamlayayım. Hazırlıklı ve hatırı sayılır geliştirmeleriyle yürüdüğü Edo Tensei ile diğer ikiliyi yener. Fakat pek de hazırlığı olmayan, yani dövüşeceğini bilmeyen sadece elinde tuttuğu ET'ler ile Jiraiya'yı yenebileceğini sanmıyorum. Hem çok uzaktan kontrol edemez, hem de mükemmel kontrol edemez. Etse bile ET'lerinin gücü düşüyordu bunu gördük. Ben gene de onu es geçip o kadar da düşmediğinin üzerinden gideceğim. Ama gene de dövüşeceğini bilmeden yapacakları sınırlı. Burada daha çok Orochimaru'nun göstereceği gerçek performansı ve teknikleri belirleyici olur diye düşünüyorum. Fakat SM Jiraiya'yı yeneceğini sanmıyorum.

Tsunade
Tsunade Byokou'su ile birlikte 2 müthiş upgrade alıyor. İlki olağan üstü iyileşme ki bodoslama dalması gereken bir tip için olağanüstü bir şey. İkincisi ise Katsuyu'yu daha büyük çağırabilmesi. Bu ikisiyle birlikte Tsunade neredeyse yenilmez oluyor. Yani karşısına Madara gibi başka bir hayvanat bahçesi çıkmadığı sürece herkese atarını koyar. Tek zaafı ise süre sınırı. Ancak bunu da Katsuyu ile rahatlıkla kapatabilir. Tek başına bir köy bile indirebilme potansiyeli olsa da diğer ikilinin gene arkasında kalacağını düşünüyorum. Ki artan fiziksel kuvveti olayı da var.

Jiraiya
Jiraiya Orochimaru gibi bir dahinin isteyip de alamadığı bir gücü, hiç istemeden ve bilmiyorken almış olması (Sennin Mod) bence başka alanlardaki becerisinin diğer ikiliden üstün olduğunu gösteriyor. Naruto bile biraz zaruriyetten aldı bu eğitimi. Şimdi Orochimaru kısmında Edo Tensei problem demiş olsam da, öyle büyük bir hazırlık ve büyük bir kontrol gücü olmadan Jiraiya'yı yenmek buna rağmen çok zor. Bir kere Sennin Mod'a girdiği zaman savaş sonundaki hayvani gelişmeleri ve 1 kerelik gösterilen performansları saymazsak rahatlıkla serideki en güçlü 15-20 kişi arasına girecek birisi.

Yani ET olarak karşısına gücünde bir Madara Hashirama gibileri çıkmadığı sürece Jiraiya'yı yenmek aşırı zor. 6 Pain ile ki 3 tanesinin varlığından dahi haberi yoktu. Üstelik güçleri hakkında bir şey bilmiyordu ve bir taraftan da istihbarat alıyordu. Yaşadığı şoku saymıyorum bile. Buna rağmen cannon olarak Pain "Bu sırra sahip olmasaydık, muhtemelen kazanamazdık." dedi. Yani hali hazırda çok güçlü bir düşmana karşı onca dezavantaja rağmen iyi bir performans da gösterdi. Aralarından birisini aldı götürdü, ki ne haldeydi yani. Sırrı değil de diğer üçlünün varlığından haberi olsaydı, ilk etapta yendiği 3 paini kolayca vermezdi. Gerçi diriltme yeteneğini bilmiyordu ve kutchiyoselerinin 2 tanesinden mahrumdu.

Eğer Jiraiya'ya da büyük bir hazırlık verecek olursa. İlk yapacağı şey zaten bildiği Edo Tensei ile başa çıkmanın en kolay yolunu bulmak olurdu. Diğer şey ise Kutchiyose hazırlığı olurdu ki dediğim gibi küçümsenmeyecek ve büyük bir orduya karşı problem çıkartacak bir koz bu. Karşı tarafta Pain falan varsa ayrı tabi. Yoksa yani Orochimaru'ya bir avantaj verirsin serideki herkesi yığar, ama öyle şey olmaz. Mantık ararım ben o işte. Kabuto neredeyse 1 yılda topladı tüm o ET'leri ki ekmeksiz gibi ceset aradı.

Jiraiya hakkında söylenmiş ve çok da doğru olan o sözleri söylememe gerek yok. Orochimaru ile karşılacağını bilmeyen bir Jiraiya bile bence 2 sennin kurbağa dışında bir şey çağırmadan bile Orochimaru'yu yenebilir. Çünkü bu mod Jiraiya'ya 2 tane çok büyük şey katıyor. İlki Genjutsu ki o genjutsu bana göre serideki en iyi genjutsularda ilk 3'ü falan zorlar (Tsuki no Me falan onları saymıyorum). Diğeri ise genjutsu ve taijutsu alanlarındaki etkinliğinin artması.

Şimdiye kadar değinmediğim şey ise Jiraiya yakaladığı her hangi birisini üzerinde hiç tehdit olmadan, şak diye kaybedip şlak diye devre dışı bırakabilmesi. Ki Jiraiya'ın Painlere sapladığı şey ile ET'leri de ortadan kaldırabilme olayı var. Doğru bir strateji ile ET'lerle başa çıkar ve Orochimaru kısmında değindiğim gibi olursa zorlanacağını da sanmam. Eline geçeni şutlar zaten. ET ordusu başa çıkılmayacak gibiyse de doğrudan Orochimaru'yu mühürlemeye çalışabilir ki Jiraiya mühürlemede muazzam. Tabi ET'yi ortadan kaldırması biraz zor. Ama imkansız da değil. Ve Jiraiya her iki departmanda da diğer iki sanninden çok daha müthiş bir bitirici. Onu da unutmayalım.

Ben absürt olmayan şartlar altında her iki departmanda da Jiraiya'nın kazanacağını düşünüyorum. Ancak absürt şartlarda Orochimaru serideki çoğu kişiyi yenebilir. Daha yazmak istediğim şeyler var Jiraiya hakkında gösterebileceğim bir çok örnek de var.