Sizce hangisi daha iyi? Neden?

Switch'i Steam Deck ile karşılaştırıyorsan; aldığı FPS, PS'e oranla grafikleri ve içindeki teknoloji yüzünden berbat bir konsol diyorsan Switch'in albenisini anlamamışsın demektir. İnsanlar 120FPS ile shooter oynamak veya Ultra kalite ayarlarında Witcher oynamak için Switch almıyorlar. BoTW, Animal Crossing, Pokemon, Metroid ve benzeri Nintendo oyunları oynamak oynarken sorunsuz bir deneyim yaşamak ve bunları taşınabilir konsolda yapmak için Switch alıyorlar.@LuLu
Oyun olarak bilmem de, bir makine, bir el konsolu için berbat bir konsol Switch. Bugün Switch'e özel olarak geliştirilen oyunların %97'si bozuk çıkıyor, diğer %3'ü de zaten mobil oyunlar. 4-5 tane oyun için 5000-6000 TL verdiğiniz bir makine.
PS3'ten daha kötü grafikler ve 20 FPS oynanış. Üstüne üstlük bu oyun (No More Heroes 3) Switch için özel geliştirilen bir oyun. PC'de emülatör ile oynayanlar 1080P60FPS oynayabilecek.
![]()
Yakuza 0![]()
Zaten inanılmaz aç gözlü bir şirket.
40 senelik oyunları oynamak için aylık para istiyorlar, üstüne kolu da 60 dolardan satıyorlar. Rockstar ile kapışırlar.
![]()
Yani el konsolu için bu makineyi almanızı tavsiye etmem. Hele ki oynamak istediğiniz 2-3 oyun için hiç etmem. Emülatör kurup oynayın istediğinizi.
Peki bir el konsolu nasıl mı olmalı?
![]()
Aha da böyle olmalı. Bu el konsolunda Steam kütüphanenizde bulunan oyunları, gayet kaliteli bir şekilde, istediğiniz gibi oynayabiliyorsunuz. Switch üzerinden BoTW, Mario, Donkey Kong oynarken, bu makine üzerinden Control, Doom Eternal, Death Stranding, Witcher 3 gibi oyunları, yani kısaca AAA oyunları rahatlıkla oynayabiliyorsunuz. Üstüne üstlük RetroArch gibi emülatörleri de kurup oyun oynayabiliyorsunuz.
Switch nasıl bir makineyse ben onu belirttim. Ne fazla, ne de az.switch bahsettiğin kadar kötü değil
Steam Deck ile yukarıda yazdığım oyunları oynayabiliyorken, Switch'te ise yine yukarıda yazdığım oyunları oynayabiliyorsunuz. Yani Switch için donanımlar en iyi seviyede değil.İkinci olarak cep telefonu büyüklüğünde bir aletin içinde bulunan işlemci ve grafik kartı olabileceği en iyi seviyede. Steam de aynı
bu tip konsollar taşınabilir olduğu için küçültülmüş donanım kullanılmakta.
Burayı tam olarak anlayamadım, yani Xbox'ta AAA oyunları oynamak Steam Deck'te oynamaktan daha mantıklı olduğu için Switch daha mı iyi?Action oyunlarda frame per second ın fazla olmasını istiyeceğin bir platform değil. Onun için Xbox mevcut. Bu tip konsollarda arcade oyun oynayabilirsin. Bunu belirtmiştim.
Ben zaten iyi oyun olmadığını iddia etmedim ki. Sadece makinenin ne kadar kötü olduğunu belirtmiştim. Sizin yazdığınız oyunlar iyi olabilir, ancak Steam Deck'te bu oyunlara göre çok daha üst düzey oyunlar oynayabiliyorsunuz.Nintendo da para açlığı olduğu ve piyasaya çıkarılan oyunların leş olduğu doğru ama bu demek değil ki iyi yapımlar yok. Botw fire emblem Hollow knight bunlardan bir kaçı.
Valla burası için söyleyebileceğim bir şey yokEmulator işine gelince bende orta üst sınıf bir laptop ile YUZU 5-7 fps vermekte. Yani oyuna göre değişmekte. Breath of wild 5 fps ile oynanır mı? Sen karar ver
Bu yazdığınız şeyler Steam Deck'in çok daha iyi bir makine olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ki benim Switch'e berbat bir konsol deme sebebim de kötü bir makine olması. Ayrıca siz de gördünüz; NMH3 Switch için geliştirilmiş bir oyun. Ancak durumunun ne olduğu ortada.Switch'i Steam Deck ile karşılaştırıyorsan; aldığı FPS, PS'e oranla grafikleri ve içindeki teknoloji yüzünden berbat bir konsol diyorsan Switch'in albenisini anlamamışsın demektir. İnsanlar 120FPS ile shooter oynamak veya Ultra kalite ayarlarında Witcher oynamak için Switch almıyorlar. BoTW, Animal Crossing, Pokemon, Metroid ve benzeri Nintendo oyunları oynamak oynarken sorunsuz bir deneyim yaşamak ve bunları taşınabilir konsolda yapmak için Switch alıyorlar.
Konsol ile makine eş anlamlı kelimeler değiller. Steam Deck'in veya bir başka makinenin daha fazla işlem gücüne sahip olması daha iyi bir konsol olduğu anlamına gelmiyor. Bir konsolu iyi bir konsol yapan bir çok şey var ve bunların başında da oyun kütüphanesi geliyor.Bu yazdığınız şeyler Steam Deck'in çok daha iyi bir makine olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ki benim Switch'e berbat bir konsol deme sebebim de kötü bir makine olması.